سوالات مربوط به آکواریوم
تميز کردن و راه اندازی آکواريوم
جواب : زمانی که شما يک آکواريوم جديد خريداری ميکنيد تنها لازم است که آن را با آب بشوريد ولی اگر شما يک آکواريوم دست دوم تهيه ميکنيد بايد موارد زير را انجام دهيد :
بی هيچ عنوان آکواريوم را با آب صابون يا مايع شسته شو دهنده نشوريد ، شما بايد آکواريوم را با آب گرم بشوريد و در صورت تمايل ميتونيد از نمک به عنوان شوينده و ضد عفونی استفاده کنيد و اگر روی شيشه آکواريوم جلبک يا خوشه های کلسيم قرار داشت ميتوانيد با يک تيغ اقدام به تراشيدن آنها بکنيد .
سؤال : آيا قبل از ريختن شن در آکواريوم ، بايد شن را بشوريم ؟
جواب : بله ، شما بايد شن را در يک سطل تميز قرار دهيد و آب روی شن بريزيد تا گرد و خاکی که بر روی شنها است از بين برود ، سپس شنها را نگهداريد و آب درون سطل را خالی کنيد ، انقدر اين کار را ادامه دهيد تا شنها تميز شود .
سؤال : من چطوری تميز کنم لکه های سفيدی که روی شيشه و وسايل داخل آکواريوم من است ؟
جواب : باعث بروز اين لکه های سفيد کلسيم يا کانی های درون آب است که شما بايد با استفاده از سرکه اين لکه ها رو از بين ببريد ، اگر شما سرکه در دسترس نداريد ميتوانيد از آب ليمو هم استفاده کنيد ولی سرکه بهتر جواب ميدهد . شما بايد مقداری سرکه ( يا آب ليمو ) بر روی پارچه تميزی بريزيد و روی سطحی که کلسيم قرار گرفته را تميز کنيد و در انتها زمانی که لکه سفيد از بين رفت با آب گرم شيشه آکواريوم يا لوازم رو آب کشی کنيد .
سؤال : چند ساعت بايد لامپ ( مهتابی ) آکواريوم روشن باشه ؟
جواب : اصولاً شما بايد يک چرخه طبيعی روز و شب برای آکواريوم خودتون ايجاد کنيد ، مهتابی را روشن کنيد زمانی که صبح بيدار می شويد و در عصر هم اقدام به خاموش کردن مهتابی بکنيد . اکثر ماهيان احتياج دارند که بين 10 تا 12 ساعت روشنايی داشته باشند ، شما ميتوانيد اين زمان را به وسيله تايمر های قطع و وصل برق تنظيم کنيد .
جواب :Aqua Safe باعث ميشه که کلر آب از بين بره و آب لوله کشی رو تبديل ميکنه به آبی که ماهيان برای زندگی به آن احتياج دارند ، شما ميتوانيد ماهيتون رو اضافه کنيد به آکواريوم به محض اينکه AquaSafe در آب ريختيد .
سؤال : کی ميتونم ماهی به آکواريوم جديدم اضافه بکنم ؟
جواب : زمانی که شما اقدام به آبگيری آکواريوم جديد خود کرديد بايد پمپ هوا ، تصفيه و بخاری را 24 تا 48 ساعت روشن بگذاريد ، اين زمان اجازه ميدهد که آب آکواريوم شما به درجه حرارت دلخواه شما برسد و آب آکواريوم شما حاوی اکسيژن شود و کلر آب هم از بين برود . بعد از اين دوره 24 تا 48 ساعت شما می توانيد محصول AquaSafe به آب اضافه کنيد و ماهی جديد را به شکل زير به آکواريوم اضافه کنيد :
شما بايد کيسه حاوی ماهی جديد خود را 20 تا 30 دقيقه در آکواريوم شناور کنيد تا آب درون کيسه با آب درون آکواريوم هم دما شود و بعد از گذشت اين زمان می توانيد به آرامی ماهی را از کيسه به آکواريوم منتقل کنيد .
شما ميتوانيد هر هفته يک ماهی به آکواريوم خود اضافه کنيد . به ياد داشته باشيد که هر ماهی نياز به فضای زيادی برای شنا دارد ، شما بايد برای هر 1 اينچ ماهی يک گالن آب در نظر بگيريد . توجه داشته باشيد که هر اينچ ماهی قرمز ( GoldFish ) نياز به 3 گالن آب دارد .
سؤال : چه نوع ماهی هايی من ميتونم به آکواريوم اضافه کنم ؟
جواب : شما می توانيد از تنوع زيادی از ماهيان استفاده کنيد ولی موارد زير را در نظر داشته باشيد :
1 ) شما بايد ماهيانی که از لحاظ شرايط زيستی مشابه هم هستند را انتخاب کنيد ، به عنوان مثال شما نميتوانيد ماهی گرمسيری را با گلدفيش نگهداريد .
2 ) زمانی که ميخواهيد يک ماهی را انتخاب کنيد بايد بدانيد که اين ماهی در زمان بلوغ به چه اندازه اي ميرسد تا در آينده با مشکل کمبود جا مواجه نشويد .
3 ) ماهيان 2 دسته هستند ، يک دسته ماهيان اجتماعی و يک دسته ماهيان مهاجم . اگر شما اين 2 دسته را با هم نگهداريد کنيد شاهد مرگ ماهيان اجتماعی به دست ماهيان مهاجم می باشيد .
بهترين کسی که می تواند شما را در اين امر کمک کند ، فروشنده ماهيان آکواريومی می باشد .
جواب : باعث ابری شدن آب آکواريوم شما يکی از 3 مسئله زير است :
1 ) غذا دادن زياد که باعث بالا آوردن غذا و جمع شدن غذا در آکواريوم ميشه ، شما تو هر غذا دهی بايد مقداری غذا بريزيد که ماهی شما ظرف يک يا دو دقيقه همه غذا را بخورد .
2 ) نگهداری ماهی زياد در آکواريوم که باعث می شود غذای اضافه و آمونياک و نيتريتها در آب زياد شود . شما بايد برای هر اينچ ماهی بالق يک گالن آب در نظر بگيريد . شما برای حال اين مشکل بايد اقدام به خريد آکواريوم بزرگتر کنيد .
3 ) زمانی که شما يک آکواريوم جديد نصب ميکنيد يا زمانی که شما مقدار زياد از آب آکواريوم را تغيير ميدهيد ( مقدار زيادی از آب رو سيفون ميکنيد ) ، آب آکواريوم شما ابری می شود ، دليل ابری شدن آب آکواريوم شما ايجاد نوسان در چرخه نيتروجن و انتشار گاز ها در آب آکواريوم است که اين مسئله بعد از گذشت چند روز از بين می رود و آب به سبات لازم می رسد .
شما می توانيد از مغازه های آکواريوم فروشی اقدام به خريد کيت های سنجش آمونياک و نيتريتها بکنيد ، اگر اين 2 مسئله در آب آکواريوم شما زياد بود شما بايد مقدار 25% از آب آکواريوم رو از کف سيفون کنيد ، همچنين مطمئن شويد که به نسبت حجم آب و ماهيان ، شما دارای فيلتر های تصفيه خوبی هستيد .
سؤال : آب آکواريوم سبز است ، چه کنم ؟
جواب : باعث سبز شدن آب جلبک است ، چند عامل باعث بروز و رشد جلبک می شود :
1 ) نور مستقيم خورشيد باعث رشد جلبک می شود ، شما بايد مطمئن شويد که نور مستقيم آفتاب به آکواريوم شما نميرسد .
2 ) مسئله بعدی غذا دهی زياد است . زمانی که تعداد ماهيان زياد باشد و غذا دهی زياد شود ، آمونياک و نيتريت آب زياد می شود و اين امر باعث رشد جلبک می شود و در اين حالت شما بايد موارد زير را انجام دهيد :
50% آب را تعويض کنيد . درون شيشه آکواريوم را با دست يا يک پارچه تميزی بشوريد ( از هيچ شوينده اي استفاده نکنيد ) ، گياهان مصنوعی را برداريد و آب داغ روی آنها بگيريد ، يک روز صبر کنيد و مجدداً 25% آب را عوض کنيد . روش غذا دهی را تغيير دهيد و غذا کم بديد .
سؤال : آب آکواريوم بوی بدی گرفته ، چطور ميتونم اين بو رو از بين ببرم ؟
جواب : اول از همه شما بايد به وسيله کيت های مخصوص مقدار آمونياک و نيتريت را تست كنيد . اصولاً بوی بد يک علامت است که نشان دهنده مازاد غذای فاسد شده در آب است ، شما بايد ابتدا 50% آب را از کف سيفون کنيد و يک روز صبر کنيد و در روز بعدی مجدداً 25% از آب را سيفون کنيد .
سؤال : چرا من بايد آب آکواريوم رو آزمايش کنم ؟
جواب : در طبيعت غذا های خراب ، ماهی های مرده و حيوانات ديگر به صورت طبيعی تصفيه می شوند ، آمونياک مضر و نيتريتها توسط باکتری و گياهان از بين می روند ، اندازه رودخانه ها و درياچه ها نسبت به آکواريوم خيلی بزرگ است و همين عوامل باعث توليد يک چرخه طبيعی در رودخانه ها و درياچه ها می شود ولی در آکواريوم اين مسائل رخ نميدهد . در آکواريوم تصفيه توسط دستگاهايی که درون آکواريوم است انجام می شود ( به صورت مصنوعی ) ، ادرار و مدفوع ماهی باعث زياد شدن مقدار آمونياک می شود و اگر اين مقدار زياد شود باعث مرگ ماهی می شود ، زمانی که آکواريوم را راه اندازی ميکنيد ، بعد از چند روز مقدار NO2 آب زياد می شود که اين مسئله باعث مرگ ماهی می شود ، اما با گذشت 4 تا 6 هفته چرخه مخزن شکل ميگيرد و NO2 توسط باکتری های مفيدی که در آب قرار دارد تبديل به NO3 می شود و مقدار آمونياک در يک سطح نرمال قرار ميگيرد که به اين روند "سيکل ازت" گفته می شود و به اصطلاح آکواريوم سيکل خود را طی کرده که شما به وسيله کيت های سنجش NO2 و NO3 متوجه روند سيکل می شويد . زمانی که با کيت های سنجش آب ، متوجه بالا رفتن مقدار NO3 و آمونياک شديد بايد 25% آب آکواريوم را سيفون کنيد و بخاطر داشته باشيد يکی از دلايلی که باعث بالا رفتن آمونياک در آب می شود زياد غذا دادن می باشد .
سؤال : چند وقت به چند وقت من بايد آب آکواريوم را تغيير دهم ؟
جواب : شما بايد 25% از آب را هر 2 هفته تعويض کنيد ، شما نبايد هنگام تعويض آب ماهيان را از آب خارج کنيد . در هنگام تخليه کردن 25% آب شما مطمئن شويد که شن ها تکان می خورند يا به وسيله دستگاه سيفون اقدام به تميز کردن و کشيدن آب از زير شنها بکنيد . بهتر است در آبی که ميخواهيد به آکواريوم اضافه کنيد از محصول AquaSafe بريزيد تا کلر آب از بين برود . اگر شما 50% آب آکواريوم رو سيفون کنيد باعث می شود که باکتری های مفيد در آکواريوم کم شود و آب آکواريوم تيره شود . شما نبايد بيشتر از 25% در دو هفته آب آکواريوم رو تعويض کنيد .
جواب : شما بايد روزانه 2 الی 3 نوبت ماهی خود را تغذيه کنيد ، مقدار غذا بايد آنقدر باشد که ماهی شما در کمتر از 2 دقيقه همه غذا را بخورد . غذای زياد می تواند باعث بيماری شود و آب آکواريوم را تيره کند .
سؤال : غذا به ماهی چی بدم ؟
جواب : شما می توانيد با انواع غذا های شرکت تترا اقدام به تغذيه ماهی کنيد ، مثلاً :
اگر ماهی شما گرمسير است می توانيد از غذا های TetraMin Flakes , Crisps , TetraMin pro , Tetra Color و غير ه تغذيه کنيد .
سؤال : رنگ ماهی من سياه می شود يا رنگ خود را يکدفعه از دست ميدهد ، علت آن چيست ؟
جواب : علت اصلی اين عمل ايجاد يک فشار روی ماهی است که عوامل توليد اين فشار :
1 ) استرس : ماهی تازه وارد آکواريوم شده و با محيط اطراف آشنا نيست .
2 ) ترس : زمانی که يک ماهی به يک ماهی ديگر حمله ميکند ، رنگ ماهی تيره می شود يا ماهی رنگ خود را از دست ميدهد .
3 ) عوامل فيزيکی آب : بالا بودن مقدار آمونياک ، نيتريت ، نيترات ، PH , و دارجه حرارت زياد باعث بروز رنگ پريدگی يا سياه شدن ماهی می شود .
سؤال : يکی از چشمان ماهی من حالت ابری دارد و يک توده مخملی روی چشم وجود دارد ، چرا ؟
جواب : عامل بروز اين مشکل باکتری بيماری زا است و ماهی شما بيمار است ، شما بايد دارو مخصوص اين بيماری را تهيه کنيد و از دستگاه UV برای بهبودی اين بيماری کمک بگيريد .
سؤال : باله ها و دم ماهی من حالت پاره شدگی دارد ، چی کار بايد بکنم ؟
جواب : ماهی شما دچار بيماری پوسيدگی باله شده است که علت اصلی آن آمونياک بالا و نيتريت زياد است ، عامل بروز اين بيماری باکتری است ، شما با تهيه داروی مخصوص اين بيماری و استفاده از دستگاه UV می توانيد اين بيماری را درمان کنيد .
سؤال : روی بدن ماهی من نقاط سفيدی مثل نمک ديده می شود ، چه بايد بکنم ؟
جواب : ماهی شما دچار انگل ICK شده است ، اين انگل در تمامی آکواريوم ها وجود دارد ولی به طور عادی نمی تواند به ماهی شما صدمه بزند مگر اينکه ماهی از لحاظ جسمانی ضعيف باشد ، برای درمان شما بايد اقدام به انجام مراحل زير کنيد :
از فروشگاه مخصوص ماهيان آکواريوم اقدام به خريد دارو ضد سفيدک کنيد ، بايد چرخه اين بيماری در آکواريوم شما از بين برود ، سيفون و تهويه آب را افزايش دهيد و درجه حرارت را به 31 درجه افزايش دهيد . اين افزايش بايد هر 5 ساعت يک درجه صورت بگيرد ، اين عمل را تا 10 روز ادامه دهيد .
سؤال : ماهيم به رنگ تيره در آمده و بسيار نا آرام است و در گوشه آکواريوم کز کرده است ، چی کار بايد بکنم ؟
جواب : اگر کلر در آبی باشد که ميخواهيد بعد از سيفون به آکواريوم اضافه کنيد موجود باشد ، باعث سوختن آب شش های ماهی می شود و ماهی شما نا آرام می شود و در گوشه اي کز می کند . شما 2 راه برای از بين بردن کلر آب داريد :
1 ) در آبی که ميخواهيد به آکواريوم اضافه کند محصول Aqua Safe بريزيد ، اين محصول باعث می شود که کلر آب از بين برود .
2 ) اگر Aqua safe نداريد ، آب را 24 ساعت در يک ستل نگهداريد ، بعد از 24 ساعت کلر آب از بين ميرود .
علت ديگر اين رفتار در ماهی شما می تواند ترس ماهی شما از يک ماهی مهاجم در آکواريوم باشد ، اگر ماهی مهاجم در آکواريوم داريد اقدام به جدا سازی اين دو ماهی کنيد .
علت ديگر بروز اين رفتار ، آمونياک ، نيتريت ، نيترات ، PH و درجه حرارت آب است . با کيت های مخصوص اقدام به اندازه گيری موارد گفته شده بکنيد .
سؤال : ماهی من خودش را به سنگ های داخل آکواريوم ميزند ، چرا ؟
جواب : باعث بروز اين رفتار يک نوع انگل است . اين انگل ICK نام دارد ، روش درمان اين انگل در جواب های قبل گفته شده .
سؤال : ماهيم به سرعت تنفس ميکند ، چرا ؟
جواب : تنفس سريع ماهی می تواند عوامل زيادی داشته باشد ، از جمله :
1 ) ماهی مهاجمی به ماهی شما حمله می کند .
2 ) شرايط فيزيکی آب دچار مشکل شده است ( آمونياک - نيترات - نيتريت - PH )
3 ) آب مسموم شده است .
4 ) وجود انگل ها و بيماری ها باعث بروز اين رفتار می شود .
منبع : سايت رسمی تترا
مطالب مشابه :
خرید آکواریوم های آب شور و لوازم
خرید فروش تعمیر لوازم آکواریوم آبشور ( به صورت نو ویا دست دوم و حتی از کار افتاده و خراب)
فروش آکواریوم و لوازم
خرید فروش تعمیر لوازم آکواریوم آبشور - فروش آکواریوم و لوازم - ( به صورت نو ویا دست دوم)
خرید انواع لوازم و مواد آکواریوم آبشور
برچسبها: آکواریوم آبشور دست دوم, خرید و فروش انواع لوازم دست دوم آکواریومهای
سوالات مربوط به آکواریوم
نگهداری ماهیهای آب شور و شیرین - سوالات مربوط به آکواریوم - اطلاعات جامع در مورد ماهیهای
برچسب :
آکواریوم دست دوم