تاثير رواني آرايش محيط درماني روي بيماران
نقش محيط در روحيه بيمار و تاثيرمحيط درماني چقدر است؟ آيا اين تاثير آنقدر است که بتوان دربارهاش کار، تحقيق و سرمايهگذاري کرد؟...
تقريبا تمام پزشكان و فعالان حوزه بهداشت و درمان در پاسخ به اين پرسش اتفاق نظر دارند: «محيط تاثير بسزايي در روحيه بيماران خواهد داشت و هر چه آرامتر و دلانگيزتر و دور از دلهره و هراس باشد، تاثير بهتر و بيشتري روي بيمار ميگذارد و طبعا نتيجه مطلوبتري از درمان حاصل خواهد شد. همچنين کار درمحيطي آرام و دور از تنش و اضطراب براي پزشک، چه از لحاظ دقت در تشخيص و چه از لحاظ درمان موثرتر خواهد بود.»
اما در پاسخ به اين سوال که آيا به عنوان يک پزشک يا دندانپزشک حاضر به صرف هزينه براي زيباسازي و مواردي که به آرامش بيماران کمک ميکند هستيد يا خير؛ جوابها بسيار متفاوت است: «قطعا هر پزشک مجرب براي ايجاد محيطي آرام و روحبخش که خود نيز ساعت?هاي زيادي از عمرش را در آن صرف ميکند تا حد امکان حاضر به صرف هزينه خواهد بود.»، «درآمد مطب كفاف صرف چنين هزينههايي را به من نميدهد.»، «چيزي كه بيماران و مراجعهكنندگان از يك پزشك انتظار دارند توانايي او در تشخيص و درمان است، نه چينش و آرايش زيبا و پر تشريفات مطب.»
مطبهاي آراسته و مبالغ باسيته
به نظر ميرسد وضعيت ظاهري مطب با نرخي كه پزشكان بابت ارائه خدمات درماني و بهداشتي دريافت ميكنند، رابطه كاملا مستقيمي دارد. در مقام مقايسه بايد غالب پزشكان عمومي را از لحاظ هزينهاي كه براي آراستن مطب صرف ميكنند در پايينترين جايگاه قرار داد؛ چه اينكه بسياري از مراجعهكنندگان ايشان را افرادي با بيماريهاي پيشپا افتاده يا وضعيتهاي حاد و اورژانسي تشكيل ميدهند كه از ديد آنها شكل ظاهري مطب حتي كوچكترين اهميتي ندارد. هر چه در حوزه شهري از مناطق پايين شهر فاصله بگيريم و به مناطق مركزي و بالاي شهر نزديك شويم وضع ظاهري مطبها و كلينيكهاي درماني شكل بهتر و آراستهتري به خود ميگيرند
.پزشكان متخصص نيز با توجه به نوع تخصص، سابقه طبابت و محل مطب هزينه متفاوتي را براي جلوه بصري مطب خود ميپردازند اما به نظر ميرسد در مجموع دندانپزشكان در پرداختن به دكور و آرايش مطب خود دغدغه خاطر بيشتري دارند
.آنچه بيماران از يك پزشك انتظار دارند قدرت تشخيص و درمان است. اين اثر درمان است كه بيمار را به مطب يك پزشك پايبند ميكند يا او را ميگريزاند. از همين رو است كه شايد پزشكان اولويت كمتري براي فراهم كردن يك محيط لوكس و مدرن براي مطب داشته باشند اما اثر درماني و كيفيت كار دندانپزشك معمولا در طول گذر زمان مشخص ميشود. پس مردم ناچارند در انتخاب دندانپزشك خود معيارهاي ديگري را مد نظر قرار دهند. موقعيت مكاني و دكور مطب، كيفيت دستگاهها و تكنولوژي مورد استفاده دندانپزشك، حجم بيماران مراجعهكننده و نرخ خدمات، در کنار حسن شهرت و برخود مناسب، همگي از معيارهاي مردم عامه براي انتخاب يک دندانپزشک است. از اين رو دندانپزشكان و بسياري از متخصصان مجبورند براي جلب رضايت مراجعهكنندگاني كه معيار انتخابشان فاكتورهاي ظاهري است به هزينههاي بالاي تامين دكوراسيون تن در دهند. اگر چه معلوم نيست كه چند درصد از پزشكان و دندانپزشكاني كه اين هزينهها را براي آراستن مطب خود، ميپردازند به كاركردهاي رواني جلوههاي بصري مطب روي بيماران خود معتقد باشند.
حرکت اجزاي مطب به سمت زيبايي و آرامش
براي ارتقاي كيفي محيط مطب پزشکي راهکارهاي متعددي را ميتوان مورد توجه قرار داد که پيروي از بسياري از آنها الزاما به معني صرف هزينه گزاف نيست
.لوازم دكوراسيوني و كاربردي:
در اتاق انتظار يك مطب يا مركز درماني به طور قطع تعدادي صندلي و چند ميز براي همراهان و خود بيماران لازم است كه راحت تر بودن اين صندليها براي نشستن حتي طولاني مدت، به صبوري در انتظار كمك ميكند. نکته مهم در چينش صندليها آن است که بيماران تا حد امکان روبروي هم قرار نگيرند؛ چراکه تلاقي نگاه آنها ميتواند اضطراب و درد را به بيمار روبرو منتقل کند.به جاي پارچه براي روكش صندليها يا مبلمان، چرمهاي مصنوعي را براي اين منظور انتخاب كنيد تا شستشو و ضدعفوني آن امكانپذير باشد و آلودگيها به راحتي تميز شوند.
نورپردازي:
نور غذاي روح است. در يك محيط درماني كه اغلب بيماران با ناراحتيهاي جسمي يا روحي ناشي از مشكل جسميشان مراجعه ميكنند، وجود نوري مناسب و كافي ضروري است. تابش نور محيط درماني بايد غير مستقيم باشد. استفاده از نور زياد يا تابش مستقيم ممکن است سبب ايجاد اضطراب در بيمار شود.تسهيلات گرمايشي و سرمايشي:
وجود تسهيلات مناسب فصل براي گرم يا خنك كردن فضا براي افزايش آستانه تحمل بيماران و همراهان در يك انتظار چند ساعته بسيار موثر است.رنگ پوششها:
رنگ يك محيط تنها به رنگ ديوارها، درها و كف محدود نميشود بلكه پالت رنگي يك محيط تمام رنگهاي بهكار رفته در لوازم و سطوح را در بر ميگيرد. هنگام انتخاب لوازم دكوراسيوني و كاربردي، علاوه بر نوع كاربرد، به زيبايي ظاهري و رنگشان نيز توجه كنيد زيرا همان طور كه ميدانيد رنگ تاثير مستقيمي روي روحيه افراد ميگذارد. بهتر است در محيطهاي درماني از رنگهاي شاد، ملايم و آرامبخش استفاده و از به كار بردن رنگهاي افسرده كننده و حتي تند صرف نظر كنيد. به نظر ميرسد بهترين انتخاب براي پالت رنگي محيطهاي درماني طيف رنگهاي سبز، آبي، صورتي کمرنگ و کرم يا تلفيقي از آنها با هم است ولي برعكس كاربرد رنگهاي بنفش، خاكستري، قهوه اي، مشكي و مانند اينها هرگز توصيه نميشود.عناصر تزئيني:
با كاربرد عناصر صرفا تزئيني و دكوراسيوني مانند تابلوها، گل و گياه طبيعي يا حتي مصنوعي ميتوانيد كمي از اضطراب و ناراحتي بيمار بكاهيد و آرامشي هر چند موقتي را در او پديد آوريد.ابزارهاي سرگرمکننده:
مراجعان يك مطب يا کلينيک دندانپزشکي مجبورند مدت زماني را به انتظار سپري كنند. گذران اين زمان وقتي قابلتحملتر ميشود كه افراد به كاري سرگرم باشند. تماشاي برنامههاي تلويزيوني، گوش دادن به موسيقي متن ملايم و آرامبخش يا راديو و همچنين حل جدول و مطالعه مجله يا روزنامه ميتواند از جمله اين سرگرميها باشد.دکتر سيامک شايان امين
مطالب مشابه :
زيبايي قلابي در بستههاي ارزان آرايشي
بنا به گفته فروشندگان لوازم آرايش، در حال حاضر مثل لانكوم، كلينيك، اورئال و
10نکته کمياب درباره اتاق خواب .
دكتر سيد كاظم فروتن/ هیئت علمی و دانشيار دانشگاه شاهد و رييس كلينيك لوازم آرايش و
مرتبط با بوتاکس
براساس تازهترين اظهارات مسوولان بهداشت، سن استفاده از لوازم آرايش كلينيك ها را به
تاثير رواني آرايش محيط درماني روي بيماران
MS Irani - تاثير رواني آرايش محيط درماني روي بيماران - بیماران ام اس ایران - MS Irani
ضوابط پوشش در دانشگاه های جهان - بخش اول
آرايش و پوشش دانشجويي و تنها در محوطه كلينيك و كلاس لوازم آرايش بايد در حد
اصطلاحات پزشکی
آكنه خفيف و ثابتي كه بر روي چانه و گونه هاي زناني كه لوازم آرايش كلينيك يا
برچسب :
لوازم آرايش كلينيك