قلور

افسانه قلور و آن دو برادر مهربان

یکی از مکانهای دیدنی و جلب انجیلاق، قلور(قله)انجيلاق میباشد. این کوه نشان استفامت وپایداری و یک نمادارزشی است .

افساانه جالبی در باره آن می گویند: در زمانهای قدیم دو برادر در این مکان مشغول کشاورزی بوده اند، یکی از انها مجرد و برادر بزرگتر متاهل و دارای فرزندان زیادی بوده است.

2zdu2dt.jpg

بخشي از قلور- از منظر شمالي(انجيلاق)

براي ديدن تصوير ماهواره‌اي و مكان دقيق قلور به ويكي‌مپيا مراجعه كنيد.

موقع برداشت محصول وهنگام تقسیم آن بود، که شب هنگام برادر بزرگتر بدون اطلاع برادر، نصف شب به سراغ خرمن گندم مي‌آید و مقداری از سهم خود را روی سهم برادر کوچتر اضافه می‌کند تا او براي هزينه ازدواج خود محصول بيشتري داشته باشد.

برادر کوچکتر هم بدون اطلاع برادر بزرگتر از سهم خود، به سهم برادر اضافه می‌کند تا او محصول بيشتري براي خانواده پرعائله خود داشته باشد.

خداوند به جهت این ایثار و از خود گذشتگی، برکت محصول آنان را چندین هزار برابر می‌کند و برای آگاهي ديگران از اين ايثار، قلور را به عنوان نماد ایثار و فداکاری دو برادر، در خرمن‌گاه آنان می‌آفريند.

وامروز مردم هر ساله بیاد آن دو برادر فداکار، در ایام عید نوروز و به ويژه سیزده بدربه بالای کوه می‌روند تا ضمن گردش و تفریح، به تماشاي آن نماد ايثار بپردازند و یاد و خاطره آنها را زنده نگه دارند.

آنها بر اين باورند اگرهرکس در سال یک مرتبه به بالای قلور برود خداوند نعمت ایثار و محبت او را نسبت به برادرانش زیاد میکند.

همه ساله در ماه محرم، اهالي انجيلاق پاي پياده و در قالب دسته عزاداران سوگوار از كنار قلور مي‌گذرند تا خود را به حرم امازادگان احمد و محمد-در حصار خروان-برسانند. در اين مسير طولاني، آنان وقتي به پای کوه می‌رسند ضمن نوحه خواني، فداکاری وایثار حضرت ابالفضل العباس(ع) را نسبت به برادرش امام حسین(ع) بازگو مي كنند.

این کوه دوقلو ی به هم چسبیده است. هر انجیلاقی هر روز هر کجاي روستايش باشد، قله قلور برایش قابل رویت است. وجودباغهای انگور در دامنه شمالي قلور-مجاور انجيلاق- زیبایی خاصی به آن بخشیده است .


17vnzr.jpg

منبع: وبلاگ انجيلاق با اندكي تغيير

بعد از تحرير:

1-مدير محترم وبلاگ انجيلاق طي كامنتي وعده داده‌اند؛ مطالب تكميلي در اين خصوص بنويسند. اميدواريم بتوانيم مطالب تكميلي ايشان را هم به زودي در كتابخانه ‌مجازي حصار خروان درج كنيم.

2-توضيحات تكميلي مدير محترم وبلاگ انجيلاق:

مورد دیگری که در باره قلور قابل ذکر است اینکه نام روستای کوندج واقع در جنوب قلور از این کوه گرفته شده است زیرا این دو کوه بسیار شبیه به کوهان شتر میباشد و چون روستای کوندج در دشت پایین این کوه واقع شده است در ابتدا کوهان دشت بوده و به مرور زمان به کهندج و در اخر به کوندج تبدیل شده است .

مور د دیگر اینکه این کوه دو قلو بسیار شبیه به کوه دوقلوی دیگری که در شمال شرقی انجیلاق ما بین انجیلاق و کبریت میان یعنی حصار دشت موسوم به سیاه کوه میباشد .و اما شباهت های این دو کوه .
۱- هردو دو قلو هستند . ۲- هر دو در کنار رود خانه واقع شده اند . قلور کنار رود خانه مدام اباد و سیاه کوه کنار رود خانه هلال رود . ۳- در فاصله کمی ازهر دو قلو ها به سمت جنوب یک تپه منفرد وجود دارد . ۴- در هر دو دو قلو سنگ های اذرین وجود دارد . ۴- علف های موجود در هر دو یکی میباشد .به نظر میرسد که در یک دوره زمین شناسی تشکیل شده اند .


3-توضيحات تكميلي كتابخانه مجازي حصار خروان:

12 سال پيش يك مطالعه زمين‌شناختي بر روي قلور انجام شده است. اين مطالعه در قالب يك پايان‌نامه به همت آقاي پناهي در دانشگاه شهيد بهشتي صورت گرفته است. مشخصات آن به شرح يزر مي‌باشد:
پناهي، بهمن
علوم پايه
علوم زمين
بررسي پترولوژيكي سنگهاي ولكانيك شرق و شمال‌شرق قزوين
بهمن پناهي؛ به راهنمايي: منصور وثوقي‌عابديني. 172 صفحه، تصوير، جدول، نمودار، نقشه، كتابنامه TH پايان نامه (كارشناسي ارشد) -- دانشگاه شهيد بهشتي، تهران، 1375
چكيده تحقيق به شرح زير است:
ناحيه‌اي كه جهت بررسي‌هاي پترولوژي سنگهاي ولكانيك انتخاب شده است در بخش جنوبي چهارگوش قزوين - رشت (نقشه زمين‌شناسي با مقياس 250000:1) قرار دارد. اين ناحيه از نظر منطقه‌بندي ساختماني در ناحيه ساختاري البرز واقع مي‌شود. اكثر سنگهاي منطقه مورد مطالعه از نوع گدازه‌هاي اليوين بازالت تا تراكي‌آندزيت است و در نمودارهاي تعيين سريهاي ماگمايي در محدودهء الكالن و ترنس‌الكالي قرار مي‌گيرند. در بررسي عناصر اصلي و كمياب سنگهاي منطقه كلا به دو سري سنگ با رفتار مشابه تقسيم مي‌شوند. يك دسته از اين سنگها (ناحيه دستجرد) تمايل به سمت ساب‌الكالن دارند. همين دسته سنگ در نمودارهاي جايگاه تكتونيكي اكثرا در بخشهاي حاشيه قاره‌اي واقع مي‌شوند، در حاليكه سنگهاي الكالن (ناحيه كوندج) اكثرا در محدوده‌هاي داخل قاره‌اي قرار مي‌گيرند. با توجه به مطالعات انجام شده به نظر مي‌رسد كه ماگماي منشاء سنگها يكسان بوده ولي بدليل تغيير شرايط فيزيكي و شيميايي، ناهمگني و ضخامت زياد پوسته و تغيير سرعت حركت ماگما و آغشتگي، سنگهاي ناحيهء كوندج مشخصه ريفتي و سنگهاي ناحيه دستجرد مشخصه حاشيه قاره‌اي به خود گرفته‌اند. احتمال دارد در زمان تفوق نيروهاي كششي شرايط براي صعود سريع ماگما و ايجاد سنگهاي الكالن مناسب بوده باشد. هنگامي كه نيروهاي فشارشي تاثير بيشتري داشته‌اند، سنگها به سمت ساب‌الكالن متمايل شده‌اند.
زمين ساخت / سنگ‌شناسي / قزوين / سنگ آتشفشاني Tectonics / Petrology / Ghazvin / Volcanic rock وثوقي‌عابديني، منصور, استاد راهنما دانشگاه شهيد بهشتي, دانشكده علوم زمين دانشگاه شهيد بهشتي, دانشكده علوم زمين
منبع: سازمان مدارك علمي ايران(ايرانداك):
http://dbase.irandoc.ac.ir/00053/00053764.htm


مطالب مشابه :


جغرافياي روستائي(5)-دینه کوه

كتابخانه مجازي حصار خروان - جغرافياي روستائي(5)-دینه کوه - رساله‌هايي فرهنگي- بوم شناختي




قلور

جوان دينه كوه. روستاي مور د دیگر اینکه این کوه دو قلو بسیار شبیه به کوه دوقلوی دیگری که در




زاد روز وحدت

جوان دینه کوه میثم محمدی الموتی (گازرخان ) دينه کوه زوارک (الموت) وناش (الموت) کلايه الموت




برچسب :