چگونه درس بخوانیم؟
انگیزه داشته باشیم
برای یادگیری هر چیز، انگیزه نقش به سزایی دارد. وقتی ما برای به دست آوردن چیزی انگیزه داشته باشیم، موفقیت در به دست آوردن آن برایمان امكان پذیر است. انگیزه در مطالعه؛ یعنی تحریك شدن و بر انگیختگی برای یادگیری.ما زمانی میتوانیم بگوییم انگیزه داریم كه به اندازه كافی، برانگیخته شده باشیم و اظطراب كم در ما ایجاد شده و ما را به سمت مطالعه سوق دهد. البته میزلن انگیزه در افراد متفاوت است.بعضی ها برای مطالعه دارای انگیزه بسیاری هستند؛ اما بعضی دیگر، هیچ انگیزهای ندارند. این افراد باید در خود ایجاد انگیزه نمایند؛ یعنی با یادآوری هدف و آینده شغلی ایده آل خود، انگیزهشان را برای مطالعه تحریك كنند.
یك راه دیگر برای ایجاد انگیزه، درگیر كردن خود با موضوع مطالعه است. اگر به عنوان مثال در مطالعه درسهای ریاضی و فیزیك با مشكل روبهرو هستید و یادگیری در درس برایتان مشكل است، به جای كنار گذاشتن مطالعه آنها، باید خود را درگیر یادگیری ریاضی و فیزیك نمایید. تمرین و تكرار كنید، در صورت لزوم، از كلاسهای خصوصی و كتابهای آموزشی استفاده كنید، از دبیرهای با تجربه كمك بگیرید، مطالعه گروهی داشته باشید و ... تا علاقه شما به یادگیری تحریك شود.
با علاقه بخوانیم
انگیزه و علاقه به دنبال یكدیگر میآیند. وقتی برای به دست آوردن هدف انگیزه داشته باشیم و اندازه كافی تحریك شده باشیم، علاقه ما به مطالعه زیاد می شود و به سمت مطالعه تمایل پیدا می كنیم. هرچه اطلاعات ما در مورد موضوعی بیشتر شود، علاقه بیشتری به مطالعه آن موضوع و باز كردن مسائل آن پیدا میكنیم؛ بنابراین، سعی كنید كه هنگام مطالعه با علاقه شروع كنید. بعضی افراد در هنگام مطالعه مشكل دارند و به قول معروف روی غلطك خواندن نیافتادهاند؛ آنها تمركز ندارند؛ در چنین شرایطی، این افراد باید به طور روزنامهوار بخوانند و نگاهی سطحی و نقشهها، فهرستها، بخشها، و ... بیندازید؛ تا وقتی كه به تدریج تمركز خود را به دست آورند.
با اصول مطالعه آشنا باشیم
گاهی مطالعه كننده، انگیزه و علاقه كافی برای مطالعه دارد؛ امام با روش صحیح مطالعه آشنا نیست. این افراد از صبح تا غروب بیشتر اوقات خود را صرف مطالعه میكنند؛ اما باز دهی و نتیجهای كه از مطالعه میگیرند، در سطح بسیار پایینی است. فردی دیگری كه اصول مطالعه صحیح را میداند، با صرف مدت زمان كمتری برای مطالعه، سطح بازدهی بالاییدارد؛ به همین دلیل، مهم است كه با اصول صحیح مطالعه هر درس آشنا باشید و هر درس را با اصول و شیوه مناسب خود مطالعه كنید. به طور مسلم، شیوهای كه برای مطالعه درسهای حفظ كردنی به كار میبرید، متفاوت از شیوهای است كه برای مطالعه درسهای حل كردنی مثل ریاضی و هندسه و مانند آن به كار میبرید؛ به عنوان مثال، درسهایی چون زمینشناسی و زیستشناسی را با نقشه، عكس و اسلاید سریعتر یاد میگیرید؛ در حالی كه ریاضی و هندسه را با تجزیه و تحلیل و تمرین و تكرار، بسرعت میآموزید.
مكان مناسب انتخاب كنیم
برای مطالعه صحیح لازم نیست حتماً جایی را در نظر بگیرید كه كاملاً ساكت و آرام باشد. سكوت مطق، خود شرایط حواس پرتی را فراهم میآورد و باعث میشود كه با عادت كردن در محیط كاملاً ساكت، در شرایط متفاوت با كوچكترین صدایی تمركز خود را از دست دهید. پس همیشه جایی را برای مطالعه در نظر بگیرید كه كمترین سرو صدا و رفت و آمد را داشته باشید. اگر میز مطالعه دارید، روی میز را از هرچیزی كه باعث حواس پرتی می شود، خالی كنید. عكس، روزنامه، رادیو، ضبط،مجله و هر چیز اضافی را بردارید و تمام وسایلی را كه نظیر كتابهای درسی، فیش، كتاب لغت، خطكش، خودكار و مانند آنها برای مطالعه لازم است، روی میز قرار دهید. از چراغ مطالعه استفاده كنید كه سطح میز را خوب روشن كند و آن را در جایی قرار دهید كه در حین یادداشت برداری، موجب افتادن سایه خودكار و دست شما روی صفحه نشود.نور كافی و مناسب برای مطالعه راحت، لازم و ضروری است.صندلی را كه برای نشستن انتخاب میكنید، میبایست راحت باشد و فاصله آن تا میز برای مطالعه شما متعادل باشد. هوای اتاق مطالعه نباید خیلی گرم وخیلی سرد باشد. هوای متعادل اتاق به تمركز حواس شما كمك می كند. عادت به مطالعه در مكانهای باز مانند پاركها خوب نیست. پاركها مكان مناسبی برای مطالعه نیستند؛ چرا كه همیشه پر رفت و آمد، پر سر و صدا و شلوغند. اما چنانچه ناگزیر هستید كه برای مطالعه به پاركها مراجعه كنید، جایی را برای مطالعه انتخاب كنید كه كمترین سر و صدا و بیشترین آرامش را داشته باشد.
در زمان مناسب بخوانیم
اگر عادت كنید در طول شبانه روز طی ساعتها و زمان های مشخصی به مطالعه بپردازید، كمك بسیار زیادی به خود كردهاید. فراهم آوردن شرایط مطالعه در یك مكان مناسب و طی زمانهای مشخص، ذهن شما را برای مطالعه موفق، بیشتر آماده میكند؛ همچنین استراحت كوتاه مدت 10تا15دقیقه ای بعد از هر2 ساعت مطالعه، تأثیر بسزایی در تجدید قوای فكری و ذهنی شما دارد. اگر در موقع مطالعه زود خسته میشوید، خوابتان میگیرد یا عصبی میشوید، دلیل آن را پیدا كنید؛ شاید طرز نشستن شما خوب نبوده یا هوای اتاق مناسب نباشد. میتوانید پنجره اتاق را باز كنید تا هوای اتاق عوض شود و یا ممكن است افكار مزاحم مانع شما باشد. برخی از این افكار را میتوانید كنترل كنید؛ مثلاً اگر ذهن شما مدام درگیر این است كه به دوستان خود زنگ بزنید، روی كاغذ یادداشت كنید كه فراموش نكنید و بعداً به او زنگ زنید؛ همچنین اگر یاد آوری خاطرهای آزار دهنده مانع مطالعه شماست، كتاب را كنار بگذارید، چند دقیقه نرمش كنید و پیادهروی كوتاه مدتی داشته باشیدو یا دوش بگیرید و بعد مجدداً به مطالعه بپردازید. در شروع مطالعه به این فكر نكنید كه درس مشكل و خسته كنندای است. مطالعه را با رغبت، انگیزه و خوشحالی شروع كنید. به این فكر كنید كه وقتی مبحث آن روز را با موفقیت به پایان میرسانید، چقدر لذت بخش و موجب خوشحالی شما میشود و به خود قول دهید اگر تكلیف آن روز را به خوبی به پایان رسانید، برای خود جشن میگیرید، به مهمانی میروید یا خودتان را به خوراكی مورد علاقهتان دعوت می كنید. با كتاب خود شوخی كنید. مثالهای مهیج،شادی آفرین و خندهدار بزنید. لحن خواندنتان را تغییر دهید و برای درك بیشتر به سختترین مطالب كتاب بار هیجانی مثبت بدهید. محققان معتقدند مطالبی كه بار هیجانی بیشتری دارند، بیشتر در حافظه می مانند و بهتر به خاطر آورده می شوند؛ چرا كه هیجان، علاقه، تمركز و یادگیری سریع را فراهم می آورد.
تغذیه مناسب
خیلی از افراد در مواقع مطالعه به تغذیه و یا آنچه كه باید بخورند، توجه ندارند؛ در حالیكه تغذیه، نقش مؤثری در تمركز بهتر و مطالعه موفق دارد. آنها با اینكه میدانند گرسنه هستند، اما همچنان بی توجه به این قضیه بر شدت مطالعات خود می افزایند؛ در حالی كه مطالعه آن ها چیزی جز رژه تعدادی از كلمات و جملات نیست و خیلی زود آنچه را كه میخوانند، فراموش میكنند. تغذیه مناسب در رفع خستگی،خوابآلودگی و تجدید قوای فكری و ذهنی، تأثیر بسزایی دارد. البته منظور از تغذیه مناسب، خوردن غذاهای پر حجم و سنگین نیست. غذاهای پر حجم و سنگین باعث سستی و تنبلی و خوابآلودگی بیشتر میشود. منظور از غذاهای مناسب ، غذاهایی هستند كه مقوی و پر انرژی هستند و توانایی مطالعه بیشتر را امكان پذیر میسازد. خوردن گردو، بادام، كشمش، خرما، فندق، شیر موز، آب پرتقال و چای و بیسكویت در فاصله بین مطالعه بسیار مفید است.
پشتكار داشته باشیم
شرط موفقیت در مطالعه و هر كاری، علاوه بر انگیزه و علاقه، تمرین و تكرار و پشت كار فراوان است. اعتقاد راسخ به این كه هر كاری شدنی است و موفقیت در چند قدمی شناست،شرایط عمل و مطالعه بیشتری را فراهم می كند. افكار و ذهنتان، شما را برای رسیدن به آن هدف یاری میكنند.
با خدا ارتباط برقرار كنید
عدم ارتباط با خدا موجب ترس از شكست، عدم اعتماد به نفس و اظطراب میشود؛ در حالی كه ارتباط و اتصال به خدا، نیروی شما را در پیمودن مسیر زیاد میكند. در موقع نماز و یا خوابیدن، با خالق خود ارتباط و اتصال داشته باشید و خیر و صلاح خود را از او بخواهید. فراموش نكنید كه انگیزه و علاقه، تمرین، پشتكار و توكل به خدا، كلید موفقیت شماست.
مطالب مشابه :
ورود به سیستم جامع دانشگاهی گلستان
مهندسی صنایع دانشگاه پیام نور ورود به سیستم جامع صنایع دانشگاه پیام نور سیرجان
درس سیستم اطلاعات مدیریت
انجمن علمی صنایع دانشگاه پیام نور سیستم جامع گلستان. مهندسی صنایع پیام نور سیرجان.
پیروزی تیم ملی والیبال ایران
وبلاگ انجمن کامپیوتر پیام نور سیرجان فناوری اطلاعات سیرجان. جامع دانشگاهی گلستان
اطلاعیه درس پروژه
وبلاگ انجمن کامپیوتر پیام نور سیرجان فناوری اطلاعات سیرجان. جامع دانشگاهی گلستان
داستانی تامل برانگیز
وبلاگ انجمن کامپیوتر پیام نور سیرجان فناوری اطلاعات سیرجان. جامع دانشگاهی گلستان
چگونه درس بخوانیم؟
انجمن علمی مهندسی صنایع پیام نور سیرجان. دانشگاه پیام نـور مرکز حاصـل از سیستم
ماهواره وسيستم اتوماسيون اداري دانشگاه پيام نور سیریک نصب شد
وبلاگ دانشگاه پیام نور به سیستم گلستان وصل و از این سیستم سیستم جامع پیام نور
برچسب :
سیستم جامع گلستان پیام نور سیرجان