تبدیل زباله به كود ورمی کمپوست (كرمی كمپوست) چگونه انجام می­شود؟ (بخش 1)

تبدیل زباله به كود ورمی کمپوست  (كرمی كمپوست) چگونه انجام می­شود؟

 خداوند بیش از 3200 نوع کرم خاکی آفریده است که دو نوع آن با مابقی تفاوت دارد، مابقی با تولید مثل سالی یك بار، مبادرت به شخم زدن و جابجایی خاك می­كنند ولیكن دو نوع دیگر با ویژگی خاصی نجات دهنده محیط زیست انسان­ها و تامین کننده غذای سالم آنها هستند، یکی از این دو نوع كرم، كرم خاكی آیزینیا فوتیدا   (Eisenia foetida)است كه در زبان فارسی به «كرم قرمز خاكی حلقوی بارانی» و در سطح بین­المللی به «كرم قرمز كالیفرنیایی» Red Worm) (California معروف است.

این کرم با تولید مثل هر هفته، با ویژگی داشتن 70 درصد پروتئین در مقایسه با 22 درصد پروتئین گوشت قرمز یعنی بیش از سه برابر و همچنین دارای امگا 3 نیز می­باشد. علاوه بر این فضولات این كرم كودی بنام كرمی كمپوست با خواص منحصر بفردی است كه در ادامه خواص آن ارائه خواهد شد. این كرم در سال 1942 میلادی شناسایی شده است و از سال 1979 میلادی با آن كسب و كار می­شود.

مصارف کرم: در سطح كشورهای توسعه یافته از این كرم بدلیل داشتن پروتئین 70 درصدی در موارد زیر استفاده می­شود:

1- مصرف پروتئینی انسانی: در سایر کشورها از جمله در كشور آمریكا غذای مصرفی مردم است (از گرانترین غذاهای فروشگاه­های زنجیره­ای مک دونالد)، با توجه به فرهنگ ما استفاده از آن فعلا امكان­پذیر نمی­باشد. (خود كرم به عنوان پروتئین)

2- مصرف پروتئینی حیوانی: غذای دام، طیور و ماهی (مصرف خود كرم)

3- به عنوان مواد اولیه: در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی(مصرف خود كرم)

4- به عنوان مواد اولیه: در تولید دارو برای بیماران سرطانی و شیمیایی (مصرف خود كرم)

فضولات كرم: این كرم، در روز بیش از وزن خود غذا می­خورد و 60 درصد آن را به فضولاتی به نام كود كرمی كمپوست تبدیل می­كند و این كود دارای حداقل 5 خاصیت زیر است:

1- بی بو است.

2- مانع از ایجاد علف هرز می­شود.

3- استفاده از این نوع كود، كیفیت محصولات كشاورزی را نسبت به كود شیمیایی عملاً‌ حدود 50 درصد و كمیت (تعداد در واحد سطح) آنها را نیز چیزی در حدود 20 تا 70 درصد افزایش می­دهد. و به علاوه مشکلات مربوط به باقی ماندن کود شیمیایی در مواد غذایی را ندارد. با توجه به تولید حدود 100 میلیون تن تولیدات كشاورزی در سال 1386، معادل 20 میلیون تن افزایش محصول بدون هزینه در پی خواهد داشت.

4- بدلیل خاصیت اسفنجی کود تولید شده در نگهداشت آب و آزاد سازی تدریجی آب موجود، از این كود به همراه فنّاوری خاص، اقدام به بارور نمودن و حاصلخیزی زمین­های شوره­زار، شیمیایی شده،‌ كوهپایه و غیرقابل كشت می­شود.

5- از همه مهمتر، بدلیل فقدان هر نوع مواد شیمیایی، محصول كشاورزی تولیدی با استفاده از این كود، ارگانیك است و قیمت محصول كشاورزی ارگانیك در سطح جهانی، بین 2 تا 5 برابر قیمت محصول كشاورزی عادی است.

خوراک کرم: همه نوع زباله تر شهری و فضولات حیوانی بجز مواد سنگی،‌ شیشه­ای،‌ پلاستیكی، فلزی و گوشتی، غذای این كرم می­باشد. به همین دلیل اسم دیگر این کرم، کرم آشغال­خوار است. در ایران هر شهروند ایرانی روزی 800 گرم و هر روستایی روزی 350 گرم زباله تولید می­کند که 70 درصد آن خوراک این کرم می­باشد. این کرم حداقل معادل وزن خود در روز غذا می­خورد و 60 درصد آن به کود تبدیل می­شود و مابقی غذای خورده شده برای تکثیر و افزایش وزن و تعداد کرم مصرف می­شود.

قابل ذكر است،  در عالم طبیعت برای تولید 5/2 سانتیمتر کود كرمی کمپوست از زباله بشر به 500 تا 1000 سال زمان نیاز است و از طریق این کرم این مدت به 5 سال کاهش پیدا می­کند.

 در كشورهای کانادا، آمریكا و اروپایی،‌ سطل­های مخصوص زباله طراحی شده است كه زباله تر در مراكز تولید زباله (منازل و ....) به صورت خانگی تبدیل به كود شده و كود كرمی كمپوست تولیدی جمع­آوری و در باغچه­ها استفاده شده و یا فروخته می­شود. و از این طریق هزینه جمع­آوری، حمل و نقل و دفن زباله علاوه بر هزینه­های بهداشتی، محیط زیستی و ...به جامعه تحمیل نمی­شود و یا به حداقل رسیده است.

تبدیل زباله به كود كرمی كمپوست توسط چند شهرداری از جمله شهرداری­های شیراز، رشت، مشهد، تبریز و ... به صورت متمركز در حال انجام است ولیكن در داخل كشور، هنوز توجه جدی برای تبدیل زباله به كود در مراكز تولید زباله (منازل، ادارات و ....) نشده است. و هزینه جمع­آوری، حمل و نقل و بازیافت مجدد انجام می­شود.

تهیه کنندگان:

هاجر والوزی - شهرزاد هاشمی - مهسا سمیعی فرد - بهنوش حسن زاد

دانش آموختگان کارشناسی گیاهپزشکی


مطالب مشابه :


آشنایی با کرم EiseniaFoetida

کود ورمی کمپوست وتکثیر کرم اصفهان - آشنایی با کرم EiseniaFoetida - تولید کود ورمی کمپوست وتکثیر کرم




برگزیده‌ای از کتاب ورمی‌کمپوست (طراحی، ساخت و اجرا)

36-6- کمپوست کرمی یک کود صد در صد آلی است که به صورت مستقیم جذب ریشه گیاهان می‌شود.




ورمی کمپوست چیست؟

ورمی کمپوست نوعی کود هوموسی بسیار غنی شده است کمپوست کرمی به عمل آمده بدون بو و عوامل




کرم Eisenia Foetida چیست ؟

ورمی کمپوست - کرم Eisenia Foetida چیست ؟ - کشاورزی ارگانیک - پرورش کرم خاکی - کود ورمی کمپوست - ورمی




تبدیل زباله به كود ورمی کمپوست (كرمی كمپوست) چگونه انجام می­شود؟ (بخش 1)

تبدیل زباله به كود ورمی کمپوست (كرمی كمپوست) چگونه انجام می­شود؟ خداوند بیش از 3200 نوع کرم




دزدی های ورمی

کود ورمی کمپوست ورمی کمپوست نوعی کود کشاورزی است که توسط کرمی خاص از گونه‌های کرم




برداشت ورمی کمپوست

ورمی کمپوست - برداشت ورمی کمپوست لایه رویی( غذا و کود دامی) که نازک شد زمان برداشت




«ورمی کمپوست» راهی برای کاهش زباله خانگی

«ورمی کمپوست» یا «کمپوست کرمی» حاصل فعالیت های تر خلاص شوند و هم کود کمپوست




برچسب :