پاسخ به پرسشهای خوانندگان - آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس

پرسش: چنانجه در مورد دانشگاه تربیت مدرس و جو آن نیز کمی بیان بفرمایید متشکر می شوم.

پاسخ:  دانشگاه تربیت مدرس یک دانشگاه دولتی در تهران می باشد که تحت پوشش وزارت علوم می باشد. این دانشگاه فقط در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو می پذیرد و دانشجوی کارشناسی ندارد. در گذشته تمامی دانشجویان این دانشگاه بورسیه هیات علمی دانشگاههای مختلف بوده اند اما در حال حاضر این امر فقط مختص برخی از دانشجویان دکترای این دانشگاه می باشد. از ویژگیهای اختصاصی این دانشگاه این است که هر دانشجو می تواند علاوه بر دروس رشته خود ٫ دروس مدرسی را هم بگذراند که گذراندن این دروس برای کسانی که قصد تدریس در دانشگاهها را دارند مفید است. این دانشگاه دارای دانشکده های مختلف می باشد که یکی از این دانشکده ها ٫ دانشکده علوم پزشکی می باشد. در واقع تنها دانشگاه وابسته به وزارت علوم است که رشته های علوم پزشکی در آن دایر است. البته دانشکده علوم پزشکی از نظر آموزشی و دانشجویی تحت نظر وزارت بهداشت می باشد اما از نظر مالی و اداری تحت پوشش وزارت علوم می باشد. پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشکده علوم پزشکی تا سال ۱۳۹۰ از طریق آزمون ورودی کارشناسی ارشد سازمان سنجش (وزارت علوم) بوده است. اما از سال ۱۳۹۱ پذیرش در این دانشکده از طریق آزمون ورودی کارشناسی ارشد وزارت بهداشت می باشد. پذیرش دانشجوی دکترا در دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس از سال 1390 از طریق آزمون ورودی دوره دکترای وزارت علوم (سازمان سنجش) می باشد اما قبل از آن آزمون ورودی دکتری ، راسا"توسط خود دانشگاه تربیت مدرس انجام می شد. دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس در ابتدا ارتباط چندانی با وزارت بهداشت نداشت اما در 4 سال اخیر به تدریج نفوذ وزارت بهداشت بر این دانشکده بیشتر شد. با این حال چون دانشگاه تربیت مدرس کلا" زیر نظر وزارت علوم است هنوز هم این دانشکده جزِیی از وزارت علوم است.

گروه انفورماتیک پزشکی در دانشکده علوم پزشکی قرار دارد. مدیر گروه آن جناب آقای دکتر فیروزآبادی می باشند که تحصیلات مندسی برق و مهندسی پزشکی دارند و درجه استاد تمام هستند. این گروه در مهرماه ۱۳۹۰ تاسیس شده است و فعلا" فقط در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد. برخی استادان این گروه از دانشکده های فنی دانشگاه تربیت مدرس تامین می شوند. دانشگاه تربیت مدرس در رشته های فنی هم دانشجو می پذیرد که این امر یک نقطه قوت برای گروه انفورماتیک پزشکی محسوب می شود.

در سایت دانشگاه تربیت مدرس ٫ مطالب زیر درج شده که عینا" به استحضار می رسد:

دانشگاه تربیت مدرس

دانشگاه تربیت مدرس به منظور تحقق اهداف تبیین شده در اساسنامه دانشگاه خود از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان شجره طیبه و مولود انقلاب اسلامی و دانشگاهی پیشرو در آموزش و پژوهش، با هدف تولید علم نافع، گسترش مرزهای دانش و فناوری با مرجعیت علمی و هویت اسلامی و انقلابی و به ویژه تربیت اعضای هیأت علمی و محققان مومن و متعهد به انقلاب اسلامی در رشته های علمی مورد نیاز دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی و به منظور گسترش تحصیلات عالی و تحول اساسی در آموزش عالی کشور و توسعه و تقویت نهضت تولید علم و جنبش نرم افزاری و افزایش سهم تولیدات علمی و توسعه علوم انسانی با تأکید بر مبانی اسلامی و نیازهای ملی و فناوریهای نوین و کاربردی با تعامل مراکز علمی، منطقه ای و بین المللی در سال 1360تأسیس شده است.

در حال حاضر فعالیتهای علمی دانشگاه با طیفی گسترده از حوزه های علوم مختلف در 148 رشته کارشناسی ارشد و 110 رشته دکتری، در قالب 13 دانشکده (علوم انسانی،اقتصاد و مدیریت، فنی و مهندسی، مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی شیمی، مهندسی عمران و محیط زیست، علوم پزشکی، هنر و معماری، علوم پایه، علوم زیستی، علوم ریاضی، کشاورزی، منابع طبیعی و علوم دریایی ) و 14 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی (پژوهشکده فرهنگ و اندیشه دینی، مرکز مطالعات مدیریت و توسعه فناوری، مرکز مطالعات آفریقا، مرکز بین المللی تحقیقات زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی، مرکز مطالعات و برنامه ریزی شبکه های قدرت، مرکز مطالعات مدیریت و تأمین و نگهداری و روسازی، مرکز مطالعات چابهار، پژوهشکده مهندسی آب، پژوهشکده فناوری اطلاعات، پژوهشکده آلودگی محیط زیست، پژوهشکده اقتصاد، مرکز تحقیقات توسعه زیست فناوری ، مرکزکارآفرینی و مرکز رشد) و همچنین پارک علم و فناوری دانشگاه، واحد بین الملل نور و دانشگاه ایرانی- سوری فارابی (در حال راه اندازی در کشور سوریه) تمرکز یافته است.

این امر به تنها دانشگاه جامع تحصیلات تکمیلی کشور این امکان را می دهد که در یک حرکت علمی مستمر همراه با دیگر مراکز دانشگاهی ضمن برخورداری از سهمی موثر و ارزنده در تولید علم و رفع نیازهای علمی تحقیقاتی کشور، در جهت دستیابی کشور به جایگاه علمی شایسته رکنی اساسی باشد. افزون بر آن این دانشگاه در راستای برنامه چشم انداز 20 ساله کشور و ایجاد زیرساختهای توسعه علمی و ارتقای دانشگاه، مجوزهای لازم برای تأسیس دانشکده های جدید و مورد نظر کشور را اخذ نموده است.

این دانشگاه در مهرماه 88 دارای 6871 دانشجوی بوده است که از این تعداد 2218 نفر در مقطع دکتری، 4653نفر در مقطع کارشناسی ارشد، مشغول به تحصیل می باشند. دانشگاه دارای 516 عضو هیأت علمی است که قریب به 60 درصد آنها از مرتبه علمی دانشیاری و استادی برخوردارند. شایان ذکر است کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس نیز در زمرۀ سه کتابخانه ای است که از سوی وزارت علوم برای اجرای طرح ملی تأمین مدرک، برگزیده شده است.


دانشگاه تربیت مدرس در سه سال گذشته با تمرکز بر کیفیت آموزش، کیفیت پژوهش و کیفیت امور دانشجویی و فرهنگی و ارتباطات علمی بین المللی، با چندین پله صعود جزء سه دانشگاه برتر کشور و جزء دانشگاههای برتر کشور موضوع بند«ز» ماده 50 قانون برنامه چهارم توسعه و جزء 10 دانشگاه برتر جهان اسلام و خاورمیانه قرار گرفته است.


رؤسای دانشگاه از بدو تأسیس تاکنون:


دکتر ابراهیم ثنایی، دکتر نجفقلی حبیبی، دکتر خطیب الاسلام صدر نژاد، مرحوم دکتر سیداحمد افتخار حسینی، دکتر میرمهدی سیداصفهانی، دکتر عباسعلی تسنیمی، دکتر سعید سمنانیان، دکتر فرهاد دانشجو و دکتربیژن رنجبر

اساسنامه دانشگاه تربیت مدرس پس از اعمال اصلاحات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی
مصوب جلسه 607 مورخ 5/4/86


ماده 1 –
دانشگاه تربیت مدرس كه از این پس در این اساسنامه دانشگاه نامیده می شود برخاسته ازانقلاب شكوهمند اسلامی به عنوان یك دانشگاه پیشرو در آموزش، پژوهش،‌ تولید و ترویج علم نافع، گسترش مرزهای دانش و فناوری با مرجعیت علمی و هویت اسلامی و انقلابی با اهداف ذیل برای مدت نامحدود تأسیس می‌شود.

1- تربیت اعضای هیأت علمی و محققان مؤمن و متعهد به انقلاب اسلامی در رشته‌های علمی مورد نیاز دانشگاهها و مراكز آموزش عالی و تحقیقاتی كشور به منظور ارتقای كیفیت علمی و آموزشی و پژوهشی و كمك به گسترش تحصیلات عالی و تحول اساسی در آن.
2- مشارکت در توسعه و تقویت نهضت تولید علم و جنبش نرم افزاری و افزایش سهم تولیدات علمی و توسعه علوم انسانی با تأكید بر مبانی اسلامی و نیازهای ملّی و فناوری‌های نوین و كاربرد‌ی كردن دستاوردهای علمی و پژوهشی از طریق تعامل پویا و سازنده با مراکز علمی، منطقه ای و بین المللی.
3- تلاش در جهت تحقق فرهنگ اسلامی از طریق تقویت و تعمیق بینش دینی و گسترش فضایل اخلاقی و افزایش مشارکت های اجتماعی و اشاعه روحیة ایثار و امید به آینده بر پایة تعالیم قرآن، مكتب اهل بیت (ع) و ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی.

ماده 2-
دانشگاه دارای شخصیت حقوقی و وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و از نظر اداری و مالی تابع مقررات خاص است كه به تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی خواهد رسید و اعتبارات آن تحت نظر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هزینه خواهد شد.

ماده 3 –
مركز دانشگاه در تهران است و تأسیس شعب آن در سطح ملی و بین المللی منوط به تأیید شورای دانشگاه و تصویب هیأت امنای دانشگاه و در چارچوب قوانین و مقررات كشور می باشد.

ماده 4 – اركان دانشگاه عبارت است از :
1- هیأت امناء
2- شورای دانشگاه
3- رئیس دانشگاه

ماده 5 – هیات امناء دانشگاه متشكل خواهد بود از :
1- رئیس جمهوری
2- معاون اول رئیس جمهور
3- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
4- وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشكی
5- رئیس دانشگاه
6- شش تن از شخصیتهای فرهنگی و علمی‌كشور در رشته‌های مختلف علوم كه توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جهت تائید به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی خواهند شد و به مدت پنج سال عهده دار عضویت در هیات خواهند بود.

تبصره : احكام اعضاء ردیف (6) توسط رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی صادر خواهد شد و انتصاب مجدد ایشان بلامانع است.

ماده 6 – وظایف هیات امناء دانشگاه عبارت است :
الف – تعیین خط مشی كلی دانشگاه.
ب – تصویب اصول برنامه های توسعه دانشگاه.
ج – تصویب بودجه سالانه دانشگاه و موسسات تابعه كه توسط رئیس دانشگاه پیشنهاد می شود و ارائه آن به مراجع ذیربط
د – تشخیص ضرورت تاسیس مقاطع تحصیلی و دانشكده های جدید نیز موسسات تحقیقاتی و علمی تابع دانشگاه و پیشنهاد به مراجع ذیربط.
ه - بررسی گزارش سالانه رئیس دانشگاه و تصمیم گیری در مورد رفع مشكلات و نقایص وپیشرفت بهتر امور.
و – تصویب تشكیلات دانشگاه در چارچوب قوانین و مقررات.
ز – نظارت بر امور آموزشی و پژوهشی و اداری و مالی دانشگاه
ح - بررسی مسائلی كه طرح آن به نظر رئیس دانشگاه ضرورت دارد.
ط – جلب و قبول كمك ها و هدایا از اشخاص حقیقی یا حقوقی بصورت نقدی یا غیر نقدی.
ی – اخذ تصمیم در باب نحوه ارتباط با دانشگاهها و موسسات علمی و فرهنگی خارجی بین المللی در چارچوب مقررات كشوری.

ماده 7 – شورای دانشگاه مركب از افراد ذیل است:
1- رئیس دانشگاه كه ریاست شورا را به عهده دارد.
2- معاونان دانشگاه
3- روسای دانشكده ها و مراكز و موسسات علمی و تحقیقاتی مستقل از دانشكده ها وابسته به دانشگاه.
4- رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه.
5- دو نفر از دانشجویان مقطع دکتری (یكی از علوم انسانی و هنر و یكی از سایر رشته ها) به انتخاب دانشجویان دانشگاه.
6- دو نفر از اعضای هیأت علمی شورای آموزشی و دنفر از اعضای هیأت علمی شورای پژوهشی به انتخاب شورای مربوط.

ماده 8 – وظایف شورای دانشگاه عبارت است از:
الف – پیشنهاد تاسیس رشته های آموزش و پژوهشی جدید به مراجع ذیربط.
ب – تصویب ظرفیت پذیرش دانشجو در هر رشته در چارچوب مقررات.
ج – بررسی طرح جامع و برنامه های توسعه دانشگاه و پیشنهاد اصول كلی آنها به هیأت امناء.
د – تصویب آئین نامه های آموزشی و پژوهشی خاص دانشگاه در چارچوب مقررات كلی .
ه - بررسی مسائل پیشنهادی رئیس دانشگاه.

ماده 9 –اداره كلیه امور دانشگاه و نیز نمایندگی دانشگاه در مراجع رسمی و غیر رسمی بر عهدة رئیس دانشگاه است كه به پیشنهاد وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین و با حكم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری منصوب می شود

ماده 10 – دانشگاه معاونانی به شرح زیر خواهد داشت:
1- معاون آموزشی
2- معاون دانشجویی و فرهنگی
3- معاون پژوهشی
4- معاون پشتیبانی و نیروی انسانی

تبصره : از این به بعد ساختار تشکیلات دانشگاه، شرح وظایف تفصیلی و تعداد معاونین و هرگونه تغییر در آنها براساس مقررات مربوطه و با تصویب هیأت امنا تعیین می گردد.

ماده 11 –
دانشگاه دارای دوره های آموزشی و تحقیقاتی برای تربیت استاد و محقق خواهد بود.

ماده 12 –
دانشگاه با رعایت بند " د " ماده 6 مقاطع كارشناسی ارشد، دكترا و تخصص دایر خواهد كرد.

تبصره : اولویت با تاسیس دوره های كارشناسی ارشد و بالاتر است.

ماده 13 –دانش آموختگان دانشگاه براساس اعلام نیاز وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و آموزش و پرورش و در چارچوب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به استخدام دانشگاهها و مراكز تحقیقاتی و دیگر مراكز آموزش عالی درخواهند آمد. مدت تحصیل این دانشجویان جزو سوابق خدمت ایشان محسوب خواهد شد.

تبصره 1 : آن دسته از دانش آموختگان دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری که برحسب اعلام نیاز وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و آموزش و پرورش به عضویت هیأت علمی دانشگاهها در می‌آیند موظفند دو برابر مدت تحصیل ‌در دانشگاهها خدمت كنند.

تبصره 2 : دانش آموختگانی كه بتوانند به مقاطع تحصیلی بالاتر در دانشگاه یا سایر مراكز آموزش عالی معتبر داخل یا خارج‌از كشور وارد شوند یا بورس‌تحصیلی دریافت دارند، ‌برطبق آئین نامه ای كه به تصویب شورای دانشگاه خواهد رسید شروع خدمتشان تا پایان تحصیل به تعویق خواهد افتاد.

ماده 14 –برنامه های آموزشی و پژوهشی دانشگاه با توجه به اهداف مندرج در ماده 1 ، توسط دانشگاه تهیه و تدوین شده و از طریق گروههای برنامه ریزی، طبق اولویت به تصویب مراجع ذیربط خواهد رسید.

تبصره : دانشجویان موظفند در نیمه دوم تحصیلات خود حداقل 4 واحد درسی به عنوان كارآموز به تدریس بپردازند.

ماده 15 –
دانشگاه می‌تواند با تصویب شورای دانشگاه و در چارچوب مقررات دانشجویان خود را برای طی بخشی از برنامه های آموزشی یا پژوهشی مربوط، به یكی از دانشگاههای معتبر داخل یا خارج برای تحصیل اعزام نماید و دانشگاه می تواند تا تكمیل امكانات آموزشی و پژوهشی خود از امكانات دانشگاهها و مراكز آموزش عالی و تحقیقاتی استفاده كند. دانشگاههای داخلی لازم است با دانشجویان این دانشگاه در حد امكان همكاری نمایند.

تبصره : آئین نامه مربوط به نحوة اعزام دانشجویان به دانشگاههای دیگر توسط دانشگاه تهیه و به تصویب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواهد رسید.


ماده 16 –دانشجویان دانشگاه موظفند تمام وقت خود را به تحصیل و انجام وظایف آموزشی و پژوهشی اختصاص دهند و دانشگاه طبق ضوابطی كه از طرف شورای دانشگاه پیشنهاد و به تصویب مراجع ذیربط خواهد رسید حقوق ماهانه به ایشان پرداخت خواهد كرد.

تبصره: با توجه به شرایط و گزینش ویژه این دانشگاه طبق اساسنامه، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و صندوق رفاه دانشجویان موظفند هر سال برای هر یک از دانشجویان مقطع دکتری كمك هزینه تحصیلی برابر با حقوق و مزایای مربی پایه یك به ازای فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در بودجه دانشگاه پیش‌بینی و به دانشگاه بموجب ردیف مجزا تخصیص دهند. این کمک هزینه شامل دانشجویانی می شود که به طرق دیگر (از قبیل بورس و مأمور به تحصیل) حقوق یا کمک هزینه دریافت نمی‌نمایند.

ماده 17 –
گزینش عمومی دانشجویان در دانشگاه تربیت مدرس طبق ضوابط گزینش استاد انجام می‌شود.

تبصره : هرگونه ضوابط ویژه درصورت نیاز پس از تصویب مراجع ذی‌ربط قابل اعمال است.

ماده 18 –
دانشگاه می تواند اعضای هیأت علمی مورد نیاز خود در رشته های مختلف علمی را كه حداقل دارای مدرك دكتری باشند به استخدام رسمی در‌آورد. وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشكی موظفند برای تأمین اعضای هیأت علمی مورد نیاز دانشگاه اولویت قائل شوند.

تبصره 1 : گزینش اعضای هیأت علمی تمام وقت دانشگاه تربیت مدرس شامل دو مرحله عمومی و علمی خواهد بود. گزینش عمومی برطبق ضوابط گزینش استاد و گزینش علمی توسط هیأت ممیزه دانشگاه انجام می‌شود.

تبصره 2 : دانشگاه تربیت مدرس دارای آئین نامه انضباطی هیأت علمی خواهد بود كه به تصویب مراجع ذی‌ربط می‌رسد.



ماده 19 –
دانشگاه می تواند با هماهنگی و نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طبق آئین نامه ای كه به تصویب هیات امناء خواهد رسید از متخصصان و استادان برجسته خارجی برای اشتغال در امور آموزشی و پژوهشی دعوت به همكاری نماید و با مراكز علمی و دانشگاهی و اشخاص قراردادهای فرهنگی و علمی برای اشتغال استادان خارجی منعقد كند.

ماده 20 –دانشگاه مجاز است علما و دانشمندان برجسته داخلی و خارجی را با تصویب شورای دانشگاه به عضویت افتخاری بپذیرد.

ماده 21 –
دانشگاه می تواند با حفظ وظایف اصلی خود در تربیت استاد و محقق ،‌ با اشخاص و موسسات دولتی و غیردولتی قرارداد انجام خدمات پژوهشی و آموزشی منعقد كند و در مقابل حق‌الزحمه دریافت دارد. آئین نامه نحوة عقد قرارداد و نیز خرج وجوه حاصل باید به تصویب شورای دانشگاه برسد.

ماده 22 –
دانشگاه می تواند وجوه و اموال منقول و غیر منقولی را كه از طرف اشخاص حقیقی و حقوقی اهداء می‌شود بپذیرد. این هدایا بایستی با ذكر مشخصات كامل ثبت گردد و با نظر شورای دانشگاه به مصرف برسد.

ماده 23 –
در متن اساسنامه حسب موردنظر به جای عبارات «نخست وزیر»، «وزیر فرهنگ و آموزش عالی» و «وزارت فرهنگ و آموزش عالی» به ترتیب عبارات «معاون اول رئیس جمهور» ، «وزیر علوم، تحقیقات و فناوری» و «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» جایگزین می شود. وزرات علوم، تحقیقات و فناوری ‌مسئولیت اجرای این اساسنامه را بر عهده‌ دارد و چگونگی ‌پیشرفت‌ كار را هر سال یك بار به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش می‌نماید.

اساسنامه دانشگاه در هشتادمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ 21/5/65 و آخرین اصلاحات اساسنامه در ششصد و هفتمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ 5/4/86 به تصویب رسیده است.

منع:

http://modares.ac.ir/theUniversity/cns

http://modares.ac.ir/theUniversity/his


مطالب مشابه :


ثبت نام کارشناسی تکواندو

دانشگاه علمی کاربردی علویجه علاقمندان جهت ثبت نام به سایت سنجش هنر علمی




دانشگاه علمی کاربردی در کنکور کاردانی به کارشناسی

مرکز آموزش علمی - کاربردی علویجه آدرس وب سایت تمامی دانشگاه های




چند توصیه برای قبولی درآزمون کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی 1393

با دیدن سایت هر دانشگاه می توانید علمی دانشگاه علوم پزشکی فرزانه کریمی علویجه




عاقبت کار بدون کارشناسی : ادغام و انفصال دانشگاه علوم پزشکی ایران

فرزانه کریمی علویجه تایپ www.iums.ac.ir به وب سایت دانشگاه علوم پزشکی علمی




معرفی کتاب: داده کاوی کاربردی دکتر صنیعی

داده کاوی کاربردی فرزانه کریمی علویجه در مورد لینک سایت های مرتبط ،افراد مطرح




آشنایی با دانشگاه های پذیرنده دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی در سال 1392

با دیدن سایت هر دانشگاه می توانید اما سطح علمی دانشگاه علوم پزشکی سعید کریمی علویجه




عید باستانی بر ایرانیان مبارک

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد. دانشگاه جامع علمی کاربردی علویجه. سایت رسمی سونی




پاسخ به پرسشهای خوانندگان - آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس

در گذشته تمامی دانشجویان این دانشگاه بورسیه هیات علمی در سایت دانشگاه و کاربردی




برچسب :