نشست هم اندیشی شکار پایدار برگزار شد

نشست هم اندیشی شکار پایدار پیش از ظهر امروز (۱۳۹۲/۴/۱۱) با حضور جمعی از کارشناسان، صاحبنظران حیات وحش و مدیران سازمان حفاظت محیط زیست در محل این سازمان برگزار شد.

پروانه های شکار به اندازه جمعیت پایدار حیات وحش صادر می شود

احمد علی کیخا معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، مدیریت شکار را یکی از چالش های اساسی در محیط زیست طبیعی کشور عنوان کرد و گفت: داشت: مجوز شکار زمانی صادر می شود که زیستگاه ‌جمعیت پایدار داشته باشد و آسیبی بر جمعیت گونه های حیات وحش وارد نکند.

shekarepaydar-3.jpg

احمد علی کیخا که امروز در نشست هم اندیشی شکار پایدار که پیش از ظهر امروز با حضور جمعی از کارشناسان، صاحبنظران حیات وحش و مدیران سازمان حفاظت محیط زیست  برگزار شد، سخن می گفت، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال جمع آوری نقطه نظرات گروه های مختلف برای دستیابی به چارچوب عملی در زمینه شکار پایدار است.

وی با تاکید ضرورت انجام  کارهای تحقیقاتی و مطالعاتی بیشتر در زمینه مدیریت شکار گفت: بر اساس این مطالعات می توانیم اطلاعات دقیقی از جمعیت قابل برداشت یک گونه در زیستگاه های کشور داشته باشیم.

به گفته معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، برای حفظ یک گونه در مقابل بیماری ها، چاره ای جز برداشت از آن گونه نیست.

احمد علی کیخا با بیان اینکه چارچوب تصمیم گیری در مورد شکار بر اساس نقطه نظرات کارشناسان، صاحب نظران حیات وحش و همه ذینفعان مشخص می شود،‌ گفت: با بررسی ابعاد مختلف این موضوع، مجوز برای شکار یک گونه زمانی صادر می شود، که شرایط زیستگاه ‌جمعیت قابل برداشت داشته باشد و آسیبی بر جمعیت گونه جانوری وارد نکند.

وی تاکید کرد: بدون پشتوانه علمی و اطلاعات دقیق نمی توانیم در مورد همه گونه ها در مناطق مختلف یک مدیریت را اعمال کنیم.

برای صدور پروانه های شکار منافع جوامع محلی در نظر گرفته شوند

سعید یوسف پور مدیر کل حفاظت محیط زیست استان چهار محال و بختیاری در این نشست با اشاره به اینکه سرانه جمعیت حیات وحش در کشور بسیار کم شده است، گفت: باید بر اساس شرایط زیستگاه مجوزهای شکار صادر شود و پیشنهاد کرد برای صدور پروانه های شکار جوامع محلی در نظر گرفته شود.

جمعیت حیات وحش در اکثر مناطق سیر نزولی دارد، متقاضیان شکار پرندگان سالانه ۵۰ درصد افزایش می یابند

حمید ظهرابی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان با اعلام اینکه معدود مناطقی در کشور امکان برداشت جمعیت پایدار برای شکار را دارند،‌ گفت: جمعیت حیات وحش در اکثر مناطق سیر نزولی دارد.

وی یاد آور شد: جمعیت حیات وحش باید به نقطه قابل قبولی برسد تا برای مدیریت آن برنامه ریزی شود.

shekarepaydar-1.jpg

ظهرابی گفت: تا زمانیکه شکار برای جوامع محلی منفعت نداشته باشد،‌ صدور پروانه شکار حساسیت این جوامع را برمی انگیزد. برخی از منافع پروانه های شکار باید به روستاییان داده شود.

وی با اشاره به اینکه تعداد سلاح های دارای مجوز در حال افزایش است، اظهار داشت: در استان سمنان متقاضیان شکار پرندگان سالانه ۵۰ درصد افزایش می یابد این درحالی است که فقط می توانیم برای ۵ تا ۱۰ درصد از متقاضیان پروانه شکار صادر کنیم.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان، مسئول تعیین تعداد پروانه های شکار را، سازمان حفاظت محیط زیست خواند و گفت: پروانه های شکار به اندازه جمعیت پایدار حیات وحش صادر می شود.

تقویت قرق های خصوصی و استفاده از ظرفیت های تشکل های مردم نهاد

سعید نمکی عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی نیز در این نشست با اعلام اینکه بدون آمار دقیق از حیات وحش، شکار پایدار میسر نیست، گفت: برای مطالعات وسیع میدانی باید برنامه ریزی شود و داده های سرشماری ها مبنای علمی برای تصمیم گیری باشد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر تقویت قرق های اختصاصی افزود: باید از ظرفیت های تشکل های مردم نهاد برای پایش مجدد حیات وحش استفاده شود. به گفته سعید نمکی، شکار پایدار جزیی از توسعه پایدار است.

سازمان حفاظت محیط زیست باید تکلیف شکار را مشخص کند / شکارچی و شکاربان باید با هم دوست شوند

محمد علی اینالو فعال محیط زیست هم در این نشست با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست باید تکلیف شکار را مشخص کند، گفت: نباید قوانین و مقرراتی به گونه ای وضع شود که محیط بانان برای اجرای آن دچار مشکل شوند.

shekarepaydar-2.jpg

به گفته اینالو، ممنوع کردن شکار یعنی ممنوع کردن پروانه های شکار و محروم کردن سازمان حفاظت محیط زیست از سود پروانه های شکار است.
وی تشکیل کانون های شکار در استان های قزوین  سمنان و فارس را خوب ارزیابی کرد و گفت: شکارچی و شکاربان باید با هم دوست شوند.

انقراض ببر مازندران و شیر ایرانی به دلیل شکار بی رویه / باید به همه زیست مندان حق حیات داده شود

محمد درویش رییس انجمن موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور هم در این نشست، شکارچیان حرفه ای را عامل انقراض حیات وحش خواند و گفت: بر اساس آموزه زیست سالاری باید به همه موجودات و همه زیست مندان حق حیات داده شود و به آنها احترام بگذاریم.

وی با اعلام اینکه ببر مازندران و شیر ایرانی به دلیل شکار بی رویه در کشور منقرض شده اند، اظهار داشت: با افزایش اطلاعات مردم نسبت به حیات وحش، مردم خود مدافع حیات وحش می شوند.

درویش تاکید کرد: شکار یا حذف فیزیکی حیوان در زمانیکه  که زیستگاه جمعیت پایداری داشته باشد، باید انجام شود.

شکار می تواند بعنوان بخشی از اکوتوریسم برای کشور درآمدزایی داشته باشد

هاشم اسدزاده رئیس موسسه تورهای طبیعت ایران نیز در این نشست با اعلام اینکه در مدیریت شکار باید از پتانسیل های بخش خصوصی بهره برد،‌ گفت: شکار می تواند بعنوان بخشی از اکوتوریسم برای کشور درآمدزایی داشته باشد.

برنامه تدوین شده ای برای مدیریت شکار و صید در کشور وجود ندارد

محمد نجم الدین مدیر عامل شرکت صیادان طبیعت هم با اشاره به اینکه برنامه تدوین شده ای برای مدیریت شکار و صید در کشور وجود ندارد،‌ پیشنهاد کرد: کارگروه استراتژی شکار و صید برای ده سال آینده با توجه به شرایط روز تشکیل شود.

نباید شکارچیان را در ردیف جانیان طبیعت خواند / بدون مطالعه میدانی نمی توان سهمیه غیر متعارف شکار صادر کرد

اسرافیل شفیعی زاده مدرس دانشگاه و مدیر عامل شرکت یاسمین پارسه، با اشاره به اینکه بدون مطالعه میدانی نمی توان سهمیه غیر متعارف شکار صادر کرد، گفت: باید از حیات وحش بهره برداری پایدار کرد.

وی با بیان اینکه نباید شکارچیان را در ردیف جانیان طبیعت خواند، گفت: شکار یک فرصت و مزیت برای مناطق حفاظت شده محسوب می شود و باید منافع صدور پروانه شکار برای همان زیستگاه صرف شود.

درصورتیکه جلوی شکار قانونی گرفته شود، شکار غیر مجاز انجام می شود

درویشان پور مدیر عامل کانون شکار و دوست داران طبیعت ایران بیان داشت: اگر جلوی شکار قانونی گرفته شود، شکار غیر مجاز انجام می شود و باید از شکارچیان قانونمند حمایت شود و در زمان مناسب مجوزهای شکار صادر شود.


مطالب مشابه :


نشست هم اندیشی شکار پایدار برگزار شد

پروانه های شکار به اندازه جمعیت پایدار حیات وحش صادر می شود. احمد علی کیخا معاون محیط طبیعی




نحوه نگهداري تفنگ ساچمه زني

يک تفنگ گلوله‌زني براي شکار پستانداران، يک 6 ميليمتر باشد، پروانه شکار پروازی سال 92




قوانین ومقررات شکار چهارپا در ایران

21 دیماه 92. اول دیماه 92 ماده 12- 20% قیمت پایه شکار گونه مورد نظر به عنوان هزینه صدور پروانه




پروانه عادی صید ماهی در آبهای داخلی

پروانه عادی صید ماهی در شکار و ماهیگیری(پرچم) خال




سهمیه مهمات سال 92

هوراند شکار - سهمیه مهمات سال 92 - توضیح مختصر در مورد شکار در شهرستان هوراند فروشگاه مجاز




خدمات مربوط به صدور پروانه‌ شکار به بخش خصوصی واگذار شد

گروه سبز مازندران - خدمات مربوط به صدور پروانهشکار به بخش خصوصی واگذار شد - پیش اگاهی و




تذکر اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در خصوص ممنوعیت شکار پرندگان

لذا با توجه به عدم ابلاغ صدور پروانه شکار به شکارچیان متذکر میگردد: 5-3-92 + نوشته شده




برچسب :