چرا پرورش سردآبی
چرا پرورش سردآبی
بسیاری از فارغ التحصیلان کشاورزی به خصوص رشته های مرتبط با شیلات ،علاقه وافری به احداث استخر پرورش ماهی به ویژه ماهیان سردابی دارند و معمولا برای اطلاع از چگونگی روال کار و ... با مشکل کمبود اطلاعات مواجه میشوند.در این پست سعی شده است با استفاده از تجربیات تولید کنندگان فعلی و تجربیات شخصی به مقداری از سوالات پاسخ داده شود.انشا الله
چرا سردابی؟چرا شیلات؟
در کشورمان ایران نقاط معدودی برای احداث استخر های پرورش ماهی سردابی مناسب هستند .برای پروش هر تن ماهی در یک دوره پرورش 10 لیتر آب در ثانیه مورد نیاز است پس برای یک مجتمع 20 تنی ، 200 لیتر آب در ثانیه مورد نیاز است .
(البته اخیرا اعلام شده است که میزان دبی آب لازم به نصف کاهش یافته است پس اگر خبر فوق صحیح باشد برای یک مجتمع 20 تنی به 100 لیتر آب در ثانیه نیاز است.)
نکته 1: برای استفاده از تسهیلات بانکی و یا اخذ مجوز حتما باید از اداره آبیاری برای مقدار آبی که گفته شد مجوز کتبی داشت.
نکته2 : برای اخذ مجوز لازم است آب به صورت گردشی در شیلات وارد شده و بدون پمپاژ خارج شود.درکل پمپاژ ممنوع است.
نکته 3 :به جز سیستم گردشی میتوان به طرق دیگر نیز آ ب برداشت کرد که بسته به شرایط منطقه و نبود معارض و... است که جهت اطلاعات بیشتر باید به اداره آبیاری شهر محل سکونت خود مراجعه کنید.
چنین حجم آبی که که هم تمیز باشد و هم خنک در استانهای محدودی وجود دارد .پس خود به خود بسیاری از مناطق کم آب از چرخه تولید ماهیان سردابی کنار میروند
این مسئله باعث شده است پرورش ماهیان سردابی سود بالایی به دلیل محدودیت تولید داشته باشد و شما مطمئن باشید که برای محصولتان همیشه مشتری به تعداد کافی وجود دارد.
گرچه با افزایش چشمگیر واحد های پرورش ماهی ممکن است در اینده دور این وضعیت تغییر کند.از انجایی که در مورد تقاضای بازار و میزان عرضه و ظرفیت بالقوه بازار اطلاعاتی ندارم از شما دعوت میکنم که در این مورد از افراد مطلع پرس و جو فرمایید.
احداث:
برای احداث یک واحد 20 تنی به 44 میلیون تومان سرمایه نیاز است (مبلغ فوق میتواند با توجه به شرایط کم یا زیاد شود.) که 85% آن توسط بانک وام پرداخت میشود .سود وام پرداخت شده در حال حاضر 12% است.
البته برای پرورش 20 تن ماهی در یک دوره پرورش به 30 میلیون تومان سرمایه نیاز است که باید آن را هم تقبل کنید.(این مبلغ نیز میتواند به عنوان هزینه جاری در وامتان منظور شود.)
زمین مورد نیاز باید از 600 متر مربع کمتر نباشد. معمولاً به ازای هر 10 لیتر در ثانیه آب و100متر مربع زمین با احداث یک تن مزرعه پرورش ماهیان سردآبی (قزل آلای رنگین کمان) موافقت می شود(همانطور که گفته شد مقدار آب لازم اخیرا تغییر کرده و نصف مقدار فوق است) وهر قدر میزان آب و زمین بیشتر باشد ظرفیت مزرعه متناسب با آنها افزایش می یابد..
سود؟؟!!
با توجه به مطالب گفته شده اقساط وام فوق و هزینه های تولید به حدی بالا است که اگر شما با وام بانکی اقدام به این کار نمایید ، حداقل تا 3 الی 5 سال نباید انتظار سود انچنانی داشته باشید مزید براینکه اگر بر اثر سو مدیریت یا عوامل دیگر ماهیانتان در یک دوره پرورش از بین بروند احتمالا بامشکل مواجه خواهید شد.
به نظر اگر فرد بتواند سرمایه خود را افزایش داده و با سرمایه بیشتری وارد این کار شود موفق تر خواهد بود.در حال حاضر قیمت هر کیلو ماهی درب شیلات 2200 -2500 تومان است .وهزینه پرورش یک کیلو ماهی بین 1200 تا 1500 تومان است پس هر کیلو ماهی 1000 تومان سود دارد.(تذکر :قیمت های ذکر شده مربوط به آبان سال 1386 است.)
نکته : در بعضی آبها به لحاظ تمیزی و کیفیت بالا و.... میتوان در سال 2 دوره پروش داد و در بعضی ها ی دیگر هر دو سال 3 دوره و در بقیه درسال یک دوره. پس هرچه شیلاتتان از آب بهتری استفاده کند سود شما نیز بیشتر خواهد شد.
در کل :
پرورش ماهی سردابی به خصوص قزل الا رنگین کمان، در حال حاضر کار سودمندی است .اما مشکلاتی در اخذ مجوز آب و غیره وجود دارد که باید با صبر وحوصله حل کنید .در چند سال اول انتظار سود زیاد نداشته باشید . باید با مدیریت پیگیر و قوی ، مرتب در محل حضور داشته باشید .برای راحتتر شدن خیالتان بهتر است از کارکنان امین استفاده کنید.
اگر زمینی که در ان قصد احداث شیلات دارید سند دارد و یا نسق زراعی دارد میتوانید خود انرا به عنوان بخشی از وثیقه بانکی یا کل وثیقه استفاده کنید.
بعد از سالیانی که مبلغ وام گرفته شده را پس دادید احتمالا سود خوبی عاید شود.
نکته : به گفته اهل فن معمولا پس از 3 سال به دلیل اشنایی یافتن تولید کننده با روش تولید و استفاده از تمام ظرفیت و نیز مستهلک شدن وام شما به دلیل تورم و نیز افزایش قیمت ماهی میتوان انتظار سود دهی مناسب داشت.
مطالب مشابه :
شيلات و موانع پيش رو
با توجه به مطالب گفته شده اقساط وام فوق و هزینه هر کیلو ماهی درب شیلات 2200 -2500 تومان
پارامترهای اقتصادی طرح مزرعه پرورش ماهی به روش مداربسته
شیلات - پارامترهای اقتصادی طرح مزرعه پرورش ماهی به روش مداربسته - اطلا عات در خصوص آبزیان
چرا پرورش سردآبی
مزرعه پرورش ماهی قزل وام پرداخت قیمت هر کیلو ماهی درب شیلات 2200 -2500 تومان
خرید بچه ماهی
شرکت مشاوره و خدمات فنی. آبزی گستران دالاهو. آمادگی دارد تا بچه ماهی های تولیدی شما بویژه
انتخاب محل مناسب احداث مزرعه پرورش ماهي:
شیلات - شیلات موردنياز وام دوره پرورش بچه ماهی قزل آلا باوزن وتعداد
عمل جراحی برای زنده ماندن ماهی طلایی
شیلات 89 ساری هفته گذشته، یک ماهی طلایی 10 ساله به نام جورج که به خاطر رشد توموری در سرش با
توليد ماهيان زينتي درمنزل بعنوان مشاغل خانگي
ماهی | maahee آشنایی با منبع خبر : مدیریت شیلات استان فارس. برچسبها: تسهیلات, وام,
گنج و وصيت پيرمرد
شیلات - گنج و پس آن سال آن وام دفع آفات نباتی به آن بانک کذا وصول نگشته بودی و چون وام وصول
ملی شدن شیلات ایران
شیلات 89 ساری ملی شدن صنعت ماهی و شیلات توقف چرخه وام دانشجويي به خاطر 300 هزار دانشجوي
مردی که انحصار تولید ماهیان خاویاری را از خزر به کویر قم برد
شیلات بروجرد در دل کویر قم ماهی خاویاری را که تنها تولید کننده ها وام پرداخت نمی کنند و
برچسب :
وام شیلات ماهی