اخبار "طرح کاهش آلودگی هوای اهواز تصویب شد"
مدیرکل محیط زیست خوزستان: طرح کاهش آلودگی هوای اهواز تصویب شد
خبرگزاری فارس: مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از تصویب برنامه جامع کاهش آلودگی هوای کلان شهر اهواز خبر داد.
تورج همتی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز از تصویب طرح جامع کاهش آلودگی کلان شهر اهواز خبر داد و گفت: اهواز در بخش صنعت و به لحاظ استقرار منابع نفت و گاز و صنایع مادر و سنگین یکی از آلودهترین شهرهای کشور است. همچنین وقوع جنگ در کشورهای همجوار، پدیده خشکسالی و وقوع مکرر پدیده گرد و غبار از منابع مهم آلاینده هوای اهواز طی سالهای اخیر به شمار میآید.
وی سهم خودروها در آلایندگی هوای اهواز را 25 درصد، سهم وسایل نقلیه عمومی 3 درصد و سهم صنایع را 74 درصد عنوان کرد و افزود: کارگروه مقابله با آلودگی هوا منابع آلاینده و راهکارهای کاهش آلودگی این کلان شهر را در چند بخش شامل از صنعت، توسعه فضای سبز، مدیریت ترافیک، بهبود کفیت سوخت و بهینهسازی مصرف انرژی، توسعه ایستگاههای پایش آلودگی هوا و آموزش و فرهنگ سازی بررسی کرده است.
*حذف آلودگی نفتی تا سال 93
همتی تصریح کرد: بر اساس طرح کاهش آلودگی هوای اهواز وزارت نفت مکلف است با استفاده از فناوریهای نوین و تجهیزات کنترلی ضمن خودداری از سوزاندن زائدات نفتی ناشی از عملیات فرایندی، به ویژه گازهای همراه نفت (با اولویت چاههای نفتی در حال حفاری و یا حفاری شده) از نظر زیست محیطی به نحوی برنامهریزی و مدیریت کند تا برابر طرحهای در دست اجرا از جمله طرح آماک، MOT, MOS و... تا پایان سال 93 از سوزاندن تمام گازهای همراه نفت در مشعلهای فروزان خودداری کنند.
وی ادامه داد: وزارت نفت موظف است نسبت به نصب و بهرهگیری از تجهیزات کاهش دهنده آلودگیها در واحدهای بهرهبرداری نفت و نمکزدایی و کارخانههای تولید گاز و گاز مایع و سایر تاسیسات نفتی واقع در محدوده کلان شهر اهواز (با اولویت تاسیسات وابسته به شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون) سالانه به میزان 25 درصد اقدام کند به نحوی که تا پایان برنامه پنجم مطابق با استانداردهای زیست محیطی شوند.
همتی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از آلودگی هوای مبادی ورودی و خروجی اهواز در مسیر جادههای آبادان و خرمشهر ناشی از سوزاندن پسماندهای واحدهای شرقی و غربی مزارع نیشکر وابسته به توسعه نیشکر و صنایع جانبی است، افزود: مقرر شده وزارت کشاورزی با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاههای ذیربط از ابتدای سال 91 به گونهای برنامهریزی کنند تا با بهرهگیری از دستاوردهای نوین و فناوریهای جدید از سوزاندن پسماندهای کشاورزی در مزارع نیشکر ممانعت شود.
وی اظهار داشت: شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان نیز موظف است نسبت به احداث شهرک اختصاصی برای جابهجایی و انتقال واحدهای سنگبری، آجرپزی، موزائیک و... واقع در محدوده شهر اهواز با اولویت واحدهای واقع در سه راه خرمشهر، کوت عبدالله و... به بیرون از محدوده شهر حداکثر تا پایان سال 92 مطابق با ضوابط و معیارهای زیست محیطی اقدام کند.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به ابلاغیه سازمان حفاظت محیط زیست در تاریخ 6 دی ماه امسال گفت: بر این اساس استانداری خوزستان مکلف است از طریق کارگروه ساماندهی صنایع در مورد جابهجایی، انتقال و ساماندهی واحدهای آلاینده و مزاحم شهری از کلان شهر اهواز و استقرار آنها در محل های مجاز و مورد تأیید اداره کل حفاظت محیط زیست استان تا پایان سال 93 اقدام لازم را به عمل آورد.
وی تاکید کرد: استقرار صنایع در شهرکهای صنعتی واقع در شعاع تاثیر گذار باید در شهرکهای صنعتی صرفا صنایع با دانش فنی بالا ، دوستدار محیط زیست و پاک باشد و ایجاد هر گونه شهرک صنعتی جدید در این فاصله ممنوع است.
به گفته وی، با توجه به مکان یابی انجام شده برای جابه جایی شرکت کربن ایران سازمان صنعت، معدن و تجارت با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی، باید تا پایان سال 92 نسبت به جابهجایی آن به شهرک صنعتی شماره 2 اهواز براساس زمان بندی اقدام کند.
همتی افزود: شرکت فولاد خوزستان و گروه ملی صنعتی فولاد ایران واقع در محدوده کلان شهر اهواز برابر طرح زمانبندی، باید نسبت به کاهش و کنترل آلایندههای خروجی هوا تا حد استانداردهای مجاز زیست محیطی تا پایان سال 92 اقدام کنند. البته بدیهی است تا انتقال کامل به محل جدید مکلف هستند تمام مقررات زیست محیطی و بهرهگیری از سیستم پایش لحظهای را رعایت کنند.
وی در ادامه وظایف وزارت نفت و شرکت ملی گاز را بر اساس این طرح یادآور شد و گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت با همکاری با شرکت گاز استان باید به گونهای برنامه ریزی کنند که تا پایان سال 91 سوخت تمام صنایع مستقر در شعاع تاثیر گذار ( براساس اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان) از گاز طبیعی تامین شوند. بر این اساس وزارت نفت مکلف است از ابتدای سال 91 گاز طبیعی مورد نیاز نیروگاه رامین را در تمام فصول سال تأمین کند و نیروگاه رامین نیز مکلف است نسبت به نصب و بهرهگیری از سامانه پایش لحظهای و استفاده از فنآوری کاهش آلودگی اقدام کند.
*توسعه فضای سبز مشجر
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری با همکاری اداره کل منابع طبیعی استان (به نسبت مساوی) و اداره کل راه و شهرسازی استان نسبت به افزایش سرانه فضای سبز به میزان سالانه اقدام کند.
همتی افزود: سازمان پارکها و فضای سبز شهری اهواز نسبت به اجرای پروژه کمربند سبز شهر اهواز با هدف ایجاد یک باد شکن و فیلتر طبیعی به منظور مقابله با پدیده گرد و غبار، شنهای روان، بادهای موسمی و ایجاد اکوسیستم طبیعی (با اولویت اجرای طرح کمربند سبز غرب اهواز) با توجه به جهت باد غالب حداکثر تا پایان سال 92 اقدام کند.
وی افزود: واحدهای صنعتی مستقر در شهرستان اهواز(شرکت فولاد اکسین، شرکت فولاد خوزستان، شرکت سپنتا، شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون، شرکت بهر برداری نفت و گاز مارون، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، نوردو لوله اهواز، شرکت نورد کاویان، شرکت لوله سازی اهواز، شرکت ملی حفاری) مکلفند به منظور ارتقای کیفیت هوای شهر اهواز نسبت به ایجاد 24 پارک موسوم به بوستان صنعت تا پایان برنامه پنجم توسعه اقدام کند.
همتی اظهار داشت: اداره کل منابع طبیعی استان با همکاری استانداری نسبت به اجرای طرحهای بیابان زدایی( با استفاده از روشهای نوین مهار بیابان و جنگل کاری) با اولویتهای ویژه در مناطق حساس شهر اهواز اقدام و سازمان آب و برق استان نسبت به ارائه مجوزهای لازم برای تامین آب مورد نیاز با اولویت استفاده از پسابهای تصفیه شهری برابر استانداردهای مورد عمل اقدام نماید.
*100 هزار خودروی فرسوده
دبیر کارگروه کاهش آلودگی هوای استان با اشاره به وظایف ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور در طرح جامع کاهش آلودگی هوا، اظهار داشت: 100 هزار دستگاه خودرو فرسوده با عمر بالای 20 سال و 35 هزار دستگاه موتور سیکلت فرسوده با عمر بالای 7 سال باید تا پایان سال 94 از رده خارج شوند. در این طرح وزارت کشور (استانداری ) باید نسبت به ارائه تسهیلات لازم و استفاده از ابزارهای تشویقی برای جایگزینی موتور سیکلت های برقی با موتور سیکلت های فعلی اقدام کنند.
همتی افزود: نیروی انتظامی مکلف است با رعایت قوانین و مقررات مربوطه از تردد خودروهای دودزا و همچنین فاقد برچسب معاینه فنی در شهر اهواز اکیدا جلوگیری به عمل آورده و گزارش اقدامات انجام شده به همراه مستندات را به شورای ترافیک استان ارائه کند.
*افزایش 75 درصدی حمل و نقل عمومی
مدیرکل محیط زیست خوزستان گفت: تا پایان برنامه پنجم استانداری خوزستان با همکاری شهرداری کلان شهر اهواز مکلف هستند به گونهای عمل نماید که سهم حمل و نقل عمومی از 11 درصد فعلی به 75 درصد افزایش یابد.
وی افزود: تا پایان برنامه پنجم شهرداری اهواز مکلف است به منظور روان سازی ترافیک در محدودههای شهری اهواز، 408 اتوبوس گازسوز و اقدامات زیربنایی برای تامین تاکسی بر اساس استانداردهای حمل و نقل شهری را انجام دهد.
به گفته وی، به منظور افزایش و سرعت بخشی به توسعه حمل و نقل عمومی، وزارت کشور از طریق افزایش اعتبارات استانی به میزان 30 درصد سالیانه اقدام نماید.
همتی با تاکید بر مدیریت ترافیک در شهر اهواز اظهار داشت: شهرداری موظف است با همکاری نیروی انتظامی (راهور) نسبت به بهرهگیری از شبکه چراغهای هوشمند به مدیریت ترافیک و نظارت تصویری دیجیتالی تا پایان سال 91 همچنین تا پایان برنامه نسبت به ایجاد پارک سوارهای شهری و پارکینگهای طبقاتی در بافت مرکزی شهر ومراکز پرتردد اقدام نماید.
*توزیع سوخت استاندارد
همتی یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوای اهواز را بهبود کیفیت سوخت و بهینه سازی مصرف انرژی عنوان کرد و گفت: برای این منظور شرکت پخش فراوردههای نفتی مکلف است نسبت به توزیع سوخت (گازوئیل و بنزین) با استاندارد یورو 4 از ابتدای سال 91 در کلان شهر اهواز اقدام نماید. در این خصوص بهرهگیری از حداقل یک نازل سوخت در هر جایگاه الزامی است.
وی افزود: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، شرکت ملی گاز، شرکت برق منطقهای، سازمان نظام مهندسی استان و شهرداری با همکاری استانداری با تشکیل نهاد بازرسی نسبت به استاندارد سازی ساختمانهای اداری، تجاری و صنعتی در امر بهینه سازی مصرف انرژی و جلوگیری از اتلاف انرژی و بهرهگیری از سیستمهای هوشمند انرژی تا پایان برنامه پنجم اقدام کنند. آیین نامه اجرایی این برنامه در کارگروه اجرایی کاهش آلودگی هوای اهواز تدوین و ابلاغ میگردد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به ظرفیتهای محیطی، استفاده و بهرهگیری از انرژیهای نو در استان و شهر اهواز به ویژه خورشیدی، تاکید کرد: بر اساس این برنامه استانداری خوزستان مکلف است با همکاری وزارت نیرو (سانا) تمهیدات لازم برای به کارگیری انرژی خورشیدی با حداقل 5 درصد مصرف برق ساختمانهای اداری، تجاری و خدماتی تامین کند و سازمان انرژیهای نو موظف است ظرف مدت 6 ماه دستورالعمل اجرائی به کارگروه ارائه کند.
*توسعه سیستمهای پایش هوا
همتی اظهار داشت: بر اساس طرح جامع کاهش آلودگی هوا سازمان حفاظت محیط زیست نیز مکلف است نسبت به تکمیل شبکه پایش کیفیت هوا و ارتقای سطح نرم افزارهای مدل سازی آلودگی هوا و تأمین بسترهای مخابراتی مورد نیاز در کلان شهر اهواز و شهرهای آبادان ـ ماهشهر اقدام کند.
به گفته وی، تمام واحدهای تولیدی وخدماتی بزرگ واقع در محدوده شهری اهواز (بنا به تشخیص اداره کل حفاظت محیط زیست) نسبت به نصب سیستمهای پایش online تا پایان سال 92 اقدام کند.
وی تاکید کرد: به منظور آموزش و فرهنگ سازی در این راستا صدا و سیما مرکز خوزستان با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست و سایر دستگاههای اجرائی باید برای تولید و پخش برنامههای آموزشی در این زمینه به صورت رایگان اقدام کنند.
بر اساس این گزارش، نخستین طرح جامع کاهش آلودگی هوای شهر اهواز در سال 80 به تصویب رسید اما مصوبات و راهکارهای ارائه شده در این طرح محقق نشد. سازمان بهداشت جهانی مهر ماه امسال کلان شهر اهواز را به عنوان آلودهترین شهر جهان معرفی کرد.
مطالب مشابه :
حفاري نخستين چاه دريايي ميدان گازي كيش به مخزن رسيد
تا کنون بالغ بر 49 میلیون دلار از منابع داخلی شرکت حفاری نخستین چاه حفاری وشرکت سپنتا
دانلود فایل آموزشی eclipse
پورتال شرکت ملی حفاری ایران پایگاه اطلاع رسانی مجتمع فنی سپنتا Stanford Center for Reservoir Forecasting
آموزش نصب مرحله به مرحله نرم افزار پترل(petrel 2009)
پورتال شرکت ملی حفاری ایران پایگاه اطلاع رسانی مجتمع فنی سپنتا Stanford Center for Reservoir Forecasting
بولتن خبری بورس23اسفند93
سپنتا سهام. ایران شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی شرکت انگلیسی-هلندی شل عملیات حفاری را
بولتن خبری بورس18اسفند93
سپنتا سهام. ایران معاون مدیرعامل شرکت ملی مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران از امضاء
بولتن خبری بورس17اسفند93
سپنتا سهام. ایران پنجمین دکل حفاری سنگین خشکی ناوگان شرکت ملی حفاری ایران در موقعیت بخش
اخبار "طرح کاهش آلودگی هوای اهواز تصویب شد"
کوت عبدالله الأهواز - اخبار "طرح کاهش آلودگی هوای اهواز تصویب شد" - ثقافي ، ادبي ، اجتماعي
گزارش بازار یکشنبه 12 بهمن ماه 93
اخبار شرکت های سپنتا سهام. ایران
برچسب :
شرکت حفاری سپنتا