اولین همایش منطقه ای جهاد اقتصادی توسعه و مدیریت در مرند

اولین همایش منطقه ای جهاد اقتصادی، توسعه و مدیریت با شرکت پژوهشگرانی از سراسر استان آذربایجانشرقی و با حضور مسئولین استانی و شهرستانی در دانشگاه پیام نور مرند برگزار گردید.

این همایش در سالن اجتماعات این دانشگاه در محورهای مختلفی در ارتباط با سال جهاد اقتصادی برگزار شد. صاحبان مقالات برگزیده در این همایش حضور یافته و به ارائه آثار خود پرداختند. در همین زمینه خبرگزاری یاشیل وطن مصاحبه ای داشت با دکتر علیپور فخری ریاست محترم این دانشگاه.

دکتر علیپور فخری مدرک کارشناسی را مهرماه سال ۱۳۷۱ در رشته ریاضی محض و ارشد را در ۱۳۷۳ و دکترا را در سال ۹۰ از دانشگاه امیرکبیر و تبریز اخذ نموده اند. از نظر پژوهشی چندین مقاله چاپ شده در ژورنالهای معتبر IsI و ارائه مقاله در کنفرانسهای خارج از کشور داشته و بعنوان داور علمی همایشهای ریاضی و فیزیک پیام نور حضور داشته اند. سوابق اجرایی: حدودا ۵ سال رئیس دانشگاه شبستر و بنیس (بصورت همزمان). مسئول بسیج اساتید دانشگاه شبستر و حدودا ۵ سال مشاور عالی رئیس استان بوده اند. در تمامی شوراهای مختلف استان عضویت داشته و عضو شورای پژوهش ٬عضو شورای آموزش٬ عضو شورای نظارت و ارزیابی و بازرس ویژه رئیس در استان بوده و در حال حاضر رئیس دانشگاه پیام نور مرند می باشند.

آقای دکتر آیا فکر نمی کنید تبلیغات همایش ضعیف بوده و پژوهشگران شهرستان اطلاع کافی نداشتند؟

همایش همایش منطقه ای بوده و شهرستانی نیست یعنی در سطح کل استان بوده و اطلاع رسانی ما به تمام دانشگاه های استان بوده و در سایت دانشگاه خودمان هم اطلاع رسانی کرده بودیم و یک سری از کارها هم تقسیم بندی شده بود که اجرا و ارسال و دریافت مقاله ها و داوری ها و اجرا بر عهده پیام نور بوده اما بخش های دیگر توسط سایر ادارات مربوطه بوده است. شاید در داخل شهر به آن صورت اطلاع رسانی نشده بوده ولی اطلاع رسانی در سطح استان بود. چون همایش در سطح دانشگاه ها بود و مقاله های دریافتی از اساتید مدعو و اساتید خود دانشگاه پیام نور و دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی بوده.

در مورد ضرورت برگزاری همایش بفرمائید:

فرمایش مقام معظم رهبری در مورد نامگذاری سال 90 مخاطبش تمامی بدنه دولت و خود نظام و همچنین مردم ایران است. بنابراین در این زمینه هر قسمت و حوزه دارای یک وظیفه ای هست. با توجه به اینکه جایگاه دانشگاه های کل کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بعنوان پایه و اساس تمام برنامه های کشوری هستند که میتوانند بصورت نرم افزاری و سخت افزاری در اینجا انجام وظیفه نمایند. حالا نرم افزاری در قالب برنامه ریزی ها و تئوری ها بوده و سخت افزاری در مورد تولید ابزار و صنعت است. بنابراین شما به هیچ عنوان نمی توانید دانشگاه ها را از برنامه ریزی های کلان کشوری حذف کنید. در نتیجه رسالتی که دانشگاه ها دارند باید در هر زمینه دانشگاه ها حرف اول را بزنند. بنابراین ما بعنوان عضو کوچکی از مجموعه آموزشی و پژوهشی کشور وظیفه داشتیم تا در این زمینه فعالیتی داشته باشیم و اساتیدی که به هر حال در این زمینه فعالیت داشتند با آنها همکاری داشته باشیم و راهکارها ارائه شود و مقالاتی امروز ارائه شدند واقعا مقالات توانمند و خوبی بودند محورهای ما از قبل مشخص شده بودند و در ضمن همایش ما یک همایش منطقه ای بود و بنابراین برنامه ریزی ما هم در سطح منطقه ای بود. ولی می توانیم این را هم توسعه بدهیم تا بصورت ملی هم برگزار شود.

هر همایش و هر برنامه ریزی دارای اهداف خاصی هست که بعد از تعریف این اهداف یک سری انتظارات هم هست؛ خواهشاً توضيح مختصري در اين باره بفرمائید:

بخشی از هدف ما از برگزاری این همایش این بود که بدانیم واقعا در سال جهاد اقتصادی چه کارهایی انجام شده. شاید بحث یک بحث کلی و کلان باشد و نیاز باشد که چنین همایشی در سطح کلی برگزار شود و نظرات و صحبتهای کارشناسان کل کشور جوع آوری شود. ما خواستیم از یک بعد نگاه کنیم تا بدانیم در شش ماهه اول جمع بندی ما چه بوده ثانیا نتایجی که باید به دست می آمد آیا حاصل شده یا نه؟ ما خواستیم در این زمینه حالا در سطح منطقه بررسی جزئی داشته باشیم و باید این را هم اقرار کنیم که شاید مقالاتی که ارائه شدند مقالات منطقه ای نبودند. بعلاوه می خواهیم بدانیم برای شش ماهه دوم چه راهکار هایی می توانیم ارائه بدهیم. بحث در مورد یارانه ها که واقعا صحبتهای خوبی شد و بحث حذف صفرهای پول مطرح شد که شاید در این مورد بحث های محدودی به عمل آمده.

حداقل اینکه یک سری مسائل اجمالی مطرح شده که مثلاً هدف در این سال از نامگذاری جهاد اقتصادی چه بوده است. شاید یک قسمت از برنامه ما اطلاع رسانی بود. شاید خیلی ها ندانند که چرا این سال سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده و واقعا دولت و نظام چه کارهایی می خواهند انجام بدهند و ما می خواستیم این مسئله را در سطح دانشگاه باز کنیم.

واقعا هدف ما این است که دانشگاه ها هم از نظر نرم افزاری( تئوری و نظری ) به شکل علمی پیش برود و هم بصورت سخت افزاری با ابزارهایی که برای توسعه ملی کشور نیاز است این امر در دانشگاه ها انجام شود و یک طرف قضیه این است که ارتباط ما با صنعت بیشتر شود. در حال حاضر ایده آل نیست ولی رضایت بخش است. کلا می توانیم بگوییم ارتباط نظام آموزشی و پژوهشی و صنعت خوب هست ولی به حد استاندارد نرسیده. اگر نگاهی به کشورهای پیشرفته و توسعه یافته داشته باشیم می بینیم که یک پل ارتباطی بین نظام آموزشی و پژوهشی و صنعت هست و خوشبختانه این امر رفته رفته در کشور ما هم اتفاق می افتد و رفته رفته هم دانشگاه به آن سمتی می رود که نیاز صنعت چیست و هم جامعه صنعتی کشور ما به آن سمتی می رود که بدون دانشگاه ها نمی تواند حرکتی انجام بدهد. لازم است یک سری آموزش ها از طریق نیروهای متخصص مسائل پژوهشی و تحقیقاتی مورد نیاز صنعت و مخصوصا بنا به فرمایش مقام معظم رهبری که بومی بودن صنعت و اقتصاد و کلیه مسائل علمی کشور که باید بومی باشد و باید دست به دست هم دهیم تا به یک سمت واحد حرکت کنیم.

بهنام رضوانی فرماندار مرند در همایش جهاد اقتصادی، توسعه و مدیریت در اظهار کرد: ارائه‌دهندگان مقالات در مسائل جهاد اقتصادی باید از راهکارها و روش‌های عملی در بخش اقتصاد و توسعه کشور با توجه به وضعیت فعلی کشورمان بیشتر بهره ببرند.
وی افزود: اگر نیاز ما به توسعه براساس تعارف اقتصادی در کتب ترجمه شده اقتصادان کشورهای غربی باشد، روزی مبتلا به اقتصاد سرمایه‌داری، ناعدالتی، فاصله طبقاتی و عدم توزیع عادلانه ثروت ملی در جامعه خواهیم شد.
رضوانی اظهار کرد: باید برنامه اقتصادی نامتقارن در برابر این همه توطئه‌های اقتصادی و تحریم‌ها داشته باشیم، راهکارهای توسعه اقتصادی کشورمان همسان با کشورهای دیگر نیست.
وی، ضمن انتقاد از سیستیم اداری بانکی در رشد و توسعه اقتصاد، ایجاد اشتغال را یکی از عوامل مهم در ایجاد موانع اقتصاد سالم در جامعه دانست و افزود: در این سال که مقام معظم رهبری آن را سال جهاد اقتصادی نامگذاری کردند نباید فقط به برگزاری همایش‌ها و گردهمایی‌ها اکتفا شود بلکه موانع توسعه اقتصادی به خصوص موانع قانونی باید از میان برداشته شود.
فرماندار مرند تصریح کرد: در حال حاضر در شهرستان مرند 28 واحد تولیدی با 20 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی در رابطه با تسهیلات بانکی راکد مانده و اگر عملی شود برای یک‌هزار نفر ایجاد اشتغال فراهم می‌شود.

منبع : یاشل وطن


مطالب مشابه :


معرفی سایت اداره کل خدمات آموزشی دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام نور مرکز مرند - معرفی سایت اداره کل خدمات آموزشی دانشگاه پیام نور




اولین همایش منطقه ای جهاد اقتصادی توسعه و مدیریت در مرند

و شهرستانی در دانشگاه پیام نور مرند استان بوده و در سایت دانشگاه خودمان هم




ارتباط با حراست دانشگاه

دانشگاه پیام نور دفتر حراست دانشگاه پیام نور مرند آماده تمامی حقوق این سایت




جشن فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نور مرکز مرند

دانشگاه پیام نور جشن فارغ التحصیلان دانشگاه پیام نور مرکز مرند تمامی حقوق این سایت




برنامه کلاسی رشته مهندسی صنایع(چندبخشی)

برنامه ریزی درسی دانشگاه پیام نور مرند تمامی حقوق این سایت محفوظ است




جزئیات ثبت نام پذیرفته شدگان تکمیل ظرفیت بدون آزمون دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام نور مرکز مرند تکمیل ظرفیت بدون آزمون دانشگاه پیام نور این سایت




برچسب :