مصاحبه با رئیس امور ایثارگران ارتش ؛ بدون هماهنگی وارد شوید
فاش نیوز: به پاس رشادت پرسنل ارتش اعم از کادر و وظیفه یا پیمانی قانونگذار حمایت هایی از ایشان به عمل آورده است راجع به نحوه احراز شهادت و جانبازی و چگونگی تنظیم پرونده ایثارگری توضیح دهید؟
- برای احراز شهادت و پیگیری امور مربوط به اعطای امتیازاتی که به خانواده های شهدا تعلق می گیرد تقریبا هیچ گونه مشکلی نداریم یعنی تمام امورات مربوط به این عزیزان انجام شده است. درباره مسائل روزمره که پیش می آید ممکن است مشکلی باشد که آن را پیگیری می کنیم ولی اینکه کسی باشد که احراز شهادت نشده باشد و مسائل مربوط به حق و حقوق خانواده مثل پدر، مادر، همسر و فرزندانش پیگیری و اجرا نشده باشد در مورد شهدا نداریم.
در مورد آزادگان هم تا آنجایی که قانون گذار پیش بینی کرده است توانستیم تقریبا بیش از 80 درصد حق و حقوق این عزیزان را پرداخت کنیم. مسائلی مانند مرخصی سنوات مضاعف آزادگان وجود دارد که اخیرا" یک سوم از حقوق و مزایای این عزیزان پرداخت شده و برای ایفای مابقی آن هم برنامه های دولت در دست اقدام است. مثلا مرخصی های استفاده نشده ای دارند که این هم در حال پیگیری است. مشکل خاصی در مورد آزادگان وجود ندارد.
در مورد جانبازان هم به همین شکل است ولی دو - سه مورد درباره جانبازان انجام نشده است مثل حالت اشتغال جانبازان وظیفه که طبق صراحت قانون، بنیاد شهید و امور ایثارگران باید این امر را انجام بدهد که تا به حال انجام نشده است و رایزنی در سلسله مراتب نیروهای مسلح برای اجرایی کردن این وضعیت هم ادامه دارد. جانبازان حالت اشتغال وظیفه یکی از مشکلات مهم جامعه ایثارگری است که امیدواریم به زودی حل شود.
فاش نیوز: بیست درصد مابقی که اشاره کردید مربوط به چیست؟
- یکی از آن ها همین وضعیت اجرای قانون حالت اشتغال برای جانبازان از کار افتاده کلی وظیفه است که طبق قانون و مصوبه مجلس شورای اسلامی، بنیاد شهید باید آن را انجام دهد ولی هنوز ساز و کاری برای اجرای آن صورت نگرفته است.
فاش نیوز: گیر کار دقیقا" کجاست؛ بنیاد شهید یا جای دیگری؟
- بنیاد شهید باید آن را اجرا کند.
فاش نیوز: یعنی قبول نمی کند؟
- قبول نکردنش را من قبول ندارم. من تعبیر به ساز و کار می کنم؛ ساز و کار اجرائی آن را هنوز فراهم نکرده اند. جزئیاتش را آنان باید جواب بدهند. چون مثلا جانباز از کار افتاده کلی که قطع نخاع شده سال مثلا" 61 آسیب دیده در حالی که قانون حالت اشتغال در سال 72/6/30 تصویب شده است یعنی تا زمان تصویب قانون حالت اشتغال چنین قانونی وجود نداشته است. به هر حال بنیاد شهید برای اجرای آن ملاحظات خاص خودش را دارد.
فاش نیوز: در رابطه با حالت اشتغال بیشتر توضیح بدهید.
- شخصی که جانباز شده و از کار افتاده کلی است طبق قانون باید هم طراز پرسنل پایور (کادر ثابت) حقوق، درجه، سنوات بگیرد و در سال سی ام خدمت هم بازنشسته شود و پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی بگیرد ولی در وضعیت فعلی برای هیچ یک از کارکنان وظیفه ما این وضعیت ایجاد نشده است یعنی جانباز از کار افتاده کلی که در سال 66 مجروح شده نمی داند آیا در سال 96 پاداش پایان خدمت 30 سال و ذخیره مرخصی خودش را می گیرد یا خیر و دیگر اینکه این مزایا را ارتش به او می دهد یا بنیاد شهید؟
فاش نیوز: درباره نحوه احراز جانبازی دقیق تر توضیح بدهید؟
- طبق دستور ستاد کل نیروهای مسلح برای احراز چند دسته داریم:
1 – کسی که ترکش خورده و مدارک درمانی زمان حادثه را هم دارد و تا به حال هیچ اقدامی نکرده و تازه مراجعه کرده است ما تمام کارهایش مثل گرفتن درصد جانبازی و امتیازات مربوطه را انجام می دهیم.
2- کسی که ترکش به او اصابت کرده است و ترکش در بدنش هست ولی مدارک ندارد. در این مورد خود ترکش مدرک حساب می شود و مراحل مربوط به جانبازی اش طبق روال عادی انجام می شود.
3- کسی که ترکش و گلوله به بدنش اصابت کرده است و آن گلوله و ترکش را از بدنش خارج کرده اند ولی هیچ گونه مدرک بالینی ندارد. این فرد اگر کوچکترین کاغذی مثل برگه اعزام و نامه یگانی ثبت نام در دفتر پذیرش بیمارستان را داشته باشد کارش پیگیری می شود اما اگر هیچ مدرکی نداشته باشد هیچ اقدامی برای احراز جانبازی این افراد صورت نمی گیرد.
4- کسانی که وضعیت شیمیایی برایشان به وجود آمده است. این افراد را بدون هیچ مدرکی برای تست شیمیایی می فرستیم. اگر تست آن ها مثبت بود کارهای مربوط به احرازشان انجام می شود.
5- تعدادی هم هستند که ترکش نخورده اند، شیمیایی هم نیستند ولی آسیب های مربوط به گوش و اعصاب و روان برایشان ایجاد شده است. بدون مدرک درمانی زمان حادثه، هیچ اقدامی برای احراز این آسیب جسمی برای این افراد وجود ندارد. اما آن کسانی که ترکش در بدنشان هست و آسیب ترکششان با مدرک اثبات می شود برای اثبات اعصاب و روان نیاز به مدرک ندارند.
تقریبا در این حوزه دسته دیگری برای احراز غیر از این موارد وجود ندارد. یعنی همه در قالب همین چند دسته قرار می گیرند.
فاش نیوز: ممکن است مشکل اعصاب و روان همان زمان خودش را نشان ندهد.
- طبق کمیسیون پزشکی و نظر متخصصین این وضعیت باید 6 ماه پس از حادثه خودش را نشان بدهد. ستاد نیروهای مسلح شش ماه را به دو سال افزایش داده است و بعضا" اگر کسی مدرک مراجعه به بیمارستان اعصاب و روان را بیاورد یعنی مقارن با سانحه نباشد بعد از مراجعه هم باشد، ما تا چهار سال و حتی تا پایان جنگ را هم ملاک قرار داده ایم و قبول می کنیم.
فاش نیوز: ترکش به هر نقطه از بدن اصابت کند ملاک است، یا حتما" باید در سر باشد؟
- اگر ضایعه ترکش محرز باشد مشکل اعصاب و روان بدون هیچ مدرکی قابل پیگیری است.
فاش نیوز: یعنی برای احراز ایشان مراجعه به پزشک برای اعصاب و روان لازم نیست و کمیته پزشکی نیروهای مسلح بدون مدرک قبول می کند؟
- کسانی که ترکش در بدن دارند و اصابت ترکش در بدنشان محرز شده باشد برای پیگیری درصد اعصاب و روان نیازی به مدرک ندارد.
فاش نیوز: کمیسیون بنیاد هم این را می پذیرد و درصد مربوط به آسیب دیدگی اعصاب و روان را اعمال می کند؟
در این روش همگی یکسان هستند.
فاش نیوز: مراحل احراز جانبازی را بفرمائید؟
- فرض می کنیم اشخاصی که در بالا از آنها نام بردیم برای احراز جانبازی به ما مراجعه می کنند. ابتدا فردی که ترکش در بدنش هست و می خواهد درصد جانبازی اش را پیگیری کند بعد از مراجعه به رادیوگرافی بیمارستان ارتش و با گرفتن عکس و تائید وجود ترکش در بدنش باید با مراجعه به یگان زمان حادثه، صورت سانحه را که در یگان تنظیم می شود برای ما بیاورد. سپس در شورای عالی پزشکی معاینه می شود و بر اساس آن ضایعه، تعیین درصد جانبازی می شود. بعد به ما مراجعه می کند و در کمیسون 120 ارتش این موضوع را تائید می کنیم. سپس با توجه به میزان درصد بقیه اقدامات اداری برای اعطای امتیازات متعلقه را انجام می دهیم. بقیه موارد هم به همین ترتیب است ولی در کل سیکل های انجام کار همین است.
فاش نیوز: بعد از احراز شهادت یا جانبازی نحوه ارسال پرونده به بنیاد شهید چگونه است؟
- چه درباره شهادت و چه جانبازی بعد از تائید کمیسیون 120 که طبق قانون ارتش تشکیل می شود تمام مدارک را به بنیاد شهید ارسال می کنیم و بنیاد شهید به استناد مدارک ما مجدداً همان مسیر احراز جانبازی را اجرا می کند یعنی نفر را برای معاینه به شورای پزشکی می فرستد و درصد جدیدی را برای آن نفر تعیین می کند؛ چرا که سقف درصدی که ما در سیستم پزشکی مان تعیین می کنیم از 100 حساب می شود یعنی ما جانباز 80 و90 درصد هم داریم ولی سقفی که بنیاد در سیستم پزشکی اش دارد 70 است یعنی در بنیاد ما جانباز 80 درصد نداریم لذا با این تفاوتی که در تشخیص پزشکی است آنها مجدداً تعیین درصد می کنند و بر اساس درصدی که هست امتیازات متعلقه را در بنیاد به وی می دهند و کاری به امتیازات ارتش ندارند، این دو سیستم یعنی هم سیستم احراز و تعیین درصد و هم سیستم پرداخت امتیازات کاملا از همدیگر متمایز و جدا است.
فاش نیوز: این اقدام دوباره کاری نیست؟
- این قضیه بیش از سی سال است که با تشکیل بنیاد شهید یا بنیاد جانبازان قدیم ادامه دارد و هیچ اقدامی برای تلفیق وترکیب آن صورت نگرفته است.
فاش نیوز: برخی جانبازان70 درصد به بالا هستند، آیا بنیاد این را در نظر می گیرد؟ این تفاوت چطور حل می شود؟
- 70 درصد در بنیاد یعنی اعطای سقف امتیاز به جانباز همان طور که با داشتن 80 و 99 درصد در ارتش هم حداکثر امتیاز به خانواده شهید و جانباز داده می شود. در کل ورودی کار هر دو سازمان یکی است و فقط در عملکرد و شیوه های پزشکی متفاوت است. ارتش همان شیوه درمانی قدیم را پیگیری می کند و سقف 100 درصد را منطقی تر می داند. حتی با استناد به قانون دیه هم این موضوع قابل درک است به طوری که طبق این قانون کسی که بعضی از اعضای بدن خود را از دست می دهد حتی در صورت زنده ماندن دیه کامل می گیرد.
فاش نیوز: امکان دارد احراز جانبازی از طرف بنیاد شهید مورد تائید قرار نگیرد؟ مثلاً از 200هزار جانباز ارتش چه تعداد در بنیاد شهید پرونده دارند و چه تعداد از این افراد موفق شده اند مراحل احراز جانبازی بنیاد شهید را طی کنند؟
- وقتی در ارتش احراز جانبازی شد و فرد درصد جانبازی گرفت، حسب درخواست فرد به بنیاد شهید شهر مربوطه معرفی می شود. ما چون نمی دانیم و اطلاع د قیقی نداریم بدون درخواست نفر به بنیاد شهید منعکس نمی کنیم؛ چون بازخورد و نتیجه را بنیاد با ما مکاتبه نمی کند. نیازی هم نیست که بنیاد نتیجه کار را به ما اطلاع دهد.
فاش نیوز: اگر بنیاد شهید مشکلی ایجاد کند چه می شود؟
- آن شخص باید از طریق مراجع قانونی پیگیری کند.
فاش نیوز: شما برنامه ریزی نکرده اید که با بنیاد شهید ارتباط داشته باشید؟
- به لحاظ متفاوت و متمایز بودن روش های اداری احراز جانبازی و امتیازات متعلقه تقریباً تلفیق در این زمینه امکان دارد؛ ما سیستم نظامی هستیم و بنیاد شهید سیستم کشوری است.
فاش نیوز: بهتر نیست به اطلاعات یکدیگر دسترسی داشته باشید تا بدانید که چه تعداد به مشکل بر می خورند؟
- هنوز این ارتباط برقرار نشده است.
فاش نیوز: درباره کلیه جانبازان (کادر ثابت یا وظیفه) چه تدبیری وجود دارد که اگر فوت کردند، ارتباط فوتشان با عارضِه جانبازی از سوی کمیسیون های ذی صلاح در نیروهای مسلح مورد بررسی قرار گیرد؟ آیا اصلا" چنین اطلاع رسانی وجود دارد؟
- این را همه می دانند. کسی که فوت کند علت فوت را برای پیگیری امور حقوقی مربوطه، پزشکی قانونی باید تعیین کند. اگر پزشکی قانونی تائید کند که علت فوت ضایعه جبهه و جنگ بوده است افراد شهید محسوب می شوند. هم در بنیاد شهید و هم در ارتش به این شکل است.
فاش نیوز: شما در این زمینه برای اطلاع رسانی سایت ندارید؟
- خیر ما چون جزء نیروهای مسلح هستیم سایت نداریم.
فاش نیوز: آیا آماری در اختیار دارید که چه تعداد از 48000 شهید معظم ارتش جمهوری اسلامی ایران از کلیه یگان های دریایی، زمینی، هوایی، عقیدتی، سیاسی و... در بنیاد شهید پرونده فعال دارند، یعنی بعضی اوقات بنیاد شهید بعد از چند سال ارائه خدمات به خانواده شهید، اقدام به مسدود کردن و قطع خدمات به ایشان می کند؟
- ما چنین موردی نداریم. همه پرونده های ما در بنیاد شهید فعال و تحت پوشش است. تمام کارهای مربوط به شهدا در بنیاد شهید و ارتش انجام شده است و ما در مورد پرونده شهدا هیچ مشکلی نداریم.
فاش نیوز: پرونده این افراد برای حل اختلاف به ستاد کل می رود؟
- در پرونده های جدید معمولا" به این شکل است یعنی حوادثی که امروزه اتفاق می افتد و ارتش شهید محسوب می کند ولی بنیاد شهید، شهید محسوب نمی کند، ما پرونده را به ستاد کل می فرستیم.
فاش نیوز: آیا اطلاعاتتان درباره آمار شهدا را همواره با بنیاد شهید به روزرسانی می کنید؟
- ما در این زمینه هیچ مشکلی نداریم و در همه زمینه ها تعاملمان به صورت مثبت است.
فاش نیوز: از میان 48 هزار شهید چه تعداد مجرد و چه تعداد متأهل وجود دارد؟
- ما حدود 13 هزار شهید متاهل کادر و وظیفه داریم و مابقی مجردند.
فاش نیوز: والدین بعضی از شهدای مجرد چه شهدای مجرد کادر و چه شهدای وظیفه درخواست دارند که تحت تکفل شهید خود قرار بگیرند در این زمینه توضیح دهید؟
- اینها از زمان شهادت نان خور فرزندشان بوده اند و تحت تکفل قرار گرفته اند بعد از گذشت سی سال از شهادت امروز تحت تکفل بودن قابل احراز نیست و احراز تکفل غیر قابل انجام است. قانون در این زمینه وجود دارد ولی اینکه بخواهد ثابت کند که سی سال پیش او چه می کرده و چطور زندگی را گذرانده کار مشکلی است.
فاش نیوز: اگر پرونده جانباز چه کادر و چه وظیفه از سوی بنیاد مسدود شود، یعنی در واقع مدارک احراز صادره از ارتش و کمیسیون عالی پزشکی مخدوش اعلام شود عکس العمل ارتش در دفاع از مدرک ارائه شده چیست؟
- ما چنین چیزی نداریم و براساس ضوابط خودمان احراز می کنیم، بنیاد ممکن است احراز نکند. البته برعکسش هم وجود دارد؛ بعضاً فرد به بنیاد شهید مراجعه کرده و درصد جانبازیش را گرفته است ولی در ارتش احراز نشده است. کاملا روش اداری این دو سازمان متمایز است.
فاش نیوز: آیا امکان دارد احراز شهادت مورد تأئید بنیاد قرار نگیرد؟
- ارتش جمهوری اسلامی ایران تقریبا حدود 48000 پرونده شهید دارد و قریب به 99 درصد از آنها مورد تأئید بنیاد شهید قرار گرفته است. تعداد پرونده هایی که از نظر ما به اصطلاح مورد اختلاف است بسیار اندک است و شاید به 15 -10 پرونده هم نمی رسد که مسائل مربوط به خودشان را دارند و در حال بررسی است ولی هیچ کدام از این پرونده ها به صورت مطلق مربوط به دوران جنگ نیست؛ چون پرونده های مربوط به دوران جنگ 100 درصد تعیین تکلیف شده است. این پرونده ها مربوط به حوادثی است که بعد از جنگ در یگان ها اتفاق افتاده و ممکن است عملیاتی محسوب نشوند. طبق ملاحظاتی که بنیاد شهید برای خود دارد ما پرونده را به ستاد کل نیروهای مسلح تحویل می دهیم که فصل الخطاب تشخیص پرونده است. ارتش نسبت به عدم احراز جانبازی در بنیاد هیچ گونه مسئولیتی ندارد و در عمل کاملاً مستقل و جدا از هم عمل می کنند.
فاش نیوز: یعنی بنیاد فصل الخطاب نیست؟
- خیر وقتی بین ما و بنیاد اختلاف می شود، ستاد کل نیروهای مسلح فصل الخطاب است.
فاش نیوز: قبل از احراز شهادت، نحوه پرداخت حقوق به عائله تحت تکفل شهید چگونه انجام می گیرد؟
- بنیاد شهید، شهید کادر یا وظیفه ارتش را مثل شهید کادر و بدون هیچ تفاوتی با توجه به شغل، درجه، سواد و مسائل خدمتی که در پرونده شهید موجود است، تحت پوشش قرار می دهد. البته حقوق و حکم شهید را ارتش صادر و بنیاد شهید پرداخت می کند.
در سنوات گذشته نسبت به میزان پرداخت و میزان حکمی که ارتش می داد اختلافاتی وجود داشت ولی امروز هیچ مشکلی در این رابطه وجود ندارد. یعنی هر حکمی که ارتش جمهوری اسلامی ایران با توجه به آپشن های حقوقی که در فیش حقوقی موجود است، برای شهید صادر می کند، بنیاد شهید هم طبق همان پرداخت می کند.
فاش نیوز: درباره نقش هر یک از عوامل درگیر مثل یگان خدمتی، سازمان ایثارگران، بنیاد شهید و کمیسیون 120 توضیح دهید؟
- یگان زمان حادثه بر اساس مدارکی که فرد از بیمارستانی که به آن مراجعه داشته ارائه می دهد صورت سانحه تنظیم می کند. نقش یگان عمدتاً معرفی نفر با ارسال صورت سانحه ومدارک است.
نقش سازمان ایثارگران در دو قسمت است:
1- بررسی مدارک 2- معرفی به شورای عالی پزشکی .
نقش شورای عالی پزشکی معاینه فرد و تعیین میزان درصد و ارسال مجدد به سازمان ایثارگران است. سازمان ایثارگران برای تأئید نهائی جانبازی و شهادت به کمیسیون 120 ارجاع می دهد. کمیسیون 120 نقش اساسی دارد از جمله تأئید جانبازی و شهادت و پس از آن احقاق امتیازات توسط سازمان ایثارگران و معرفی به بنیاد شهید برای انجام اقدامات لازم.
فاش نیوز: نحوه پرداخت بعد از احراز جانبازی چگونه است؟
- وقتی جانباز چه کادر چه وظیفه در ارتش درصد جانبازی می گیرد و توسط کمیسیون عالی پزشکی مشمول بند «ج» می شود که یکی از موارد قانونی مذکور در ماده 108 ارتش است به سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح معرفی می شود و به عنوان یک فرد بازنشسته مشمول دریافت مستمری و تحت پوشش بیمه درمانی خانواده قرار می گیرد. جانباز بر حسب وضعیتش مشمول 2 نوع از بند «ج» می شود:
1 – بند «ج» جزئی که استحقاقش در همین حد است.
2- بند «ج» کلی که تبدیل به حالت اشتغال می شود و از مزایای حالت اشتغال برخوردار می شود. همانطور که در ابتدا به آن اشاره نمودم برای اجرای قانون حالت اشتغال پرسنل وظیفه قانون، بنیاد شهید را مکلف کرده است و ما ملزم به معرفی جانباز به بنیاد شهید هستیم. اما متأسفانه تا به امروز ساز و کار اجرای این قانون در بنیاد برای پرسنل وظیفه مهیا نشده است.
به طور کلی بند «ج» دو قسمت می باشد : 1 – جزئی 2 – کلی که به همان حالت اشتغال با در نظر گرفتن دریافت مستمری و بیمه اطلاق می شود، اما در بنیاد در حال حاضر آنها فقط حق پرستاری و ما به التفاوت حقوق حالت اشتغال را می گیرند. ولی در هر صورت تحت اجرای قانون حالت اشتغال مانند همرزمان شهیدشان نیستند. مثلاً یک شهید سرباز که خانواده و همسر داشته، اکنون خانواده وی مطابق با درجه آن شهید حقوق می گیرند و پس از پایان دوره 30 سال بازنشسته می شود و خانواده وی پاداش خواهند گرفت، اما همرزم شهید سرباز که اکنون قطع نخاع شده و 70 درصد بنیاد و 95 درصد ارتش را گرفته ، نه از درجه و نه از حقوق حالت اشتغال مطابق با درجه برخوردار می گردد و وضعیتش هم بعد از 30 سال پایان خدمت مشخص نیست که آیا به وی پاداش تعلق می گیرد یا خیر؟ قانون تصریح دارد که بنیاد این اقدامات را انجام دهد ولی فعلاً بنیاد ساز و کارش را برای اجرای آن تعیین نکرده است.
فاش نیوز: در رابطه با آزادگان هم توضیح دهید؟
- در مورد آزادگان اقداماتی انجام دادیم که به هر حال تا حدودی توانسته قسمتی از حقوق این عزیزان را پرداخت کند. آن اقدام این است که آزادگان وظیفه و کادر ارتش در شورای پزشکی با تشخیص پزشک ومعاینه ای که انجام می گیرد، این عزیزان مشمول بند «ج» ماده 108 ارتش شدند و تقریباً تعداد قابل توجهی از آزادگان وظیفه مشمول دریافت مستمری بازنشستگی بند «ج» از سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح بوده و تحت پوشش بیمه هستند. این مسئله جدای از این است که فردی بخواهد در جایی دیگر استخدام باشد و حقوق دریافت کند. طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی دریافت دو حقوق یکی بابت جانبازی و یا آزادگی از سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و حقوق استخدام و اشتغال از سازمانی که شخص در آن مشغول به کار است، منافاتی ندارد.
فاش نیوز: بند «ج» مربوط به آزادگان با بند «ج» بالا متفاوت است؟
- خیر. کلاً در قانون استخدام ارتش یک ماده 108 داریم که وضعیت جانبازان را به سه شکل مشخص می کند که بند «ج» مربوط به پرسنل وظیفه ای است که مشمول دریافت مستمری شده و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می گیرد.
فاش نیوز: آیا در شیوه احراز جانبازان کادر و وظیفه تفاوتی وجود دارد و یا قوانین حاکم بر روش اجرا فرقی ندارد؟
- در مورد کادر و وظیفه هیچ گونه تفاوتی در احراز جانبازی و شهادت وجود ندارد و کاملاً یکسان است.
فاش نیوز: به طور معمول و متوسط مدت زمان تشکیل پرونده تا صدور رأی جانبازی و تعیین تکلیف پرونده چقدر است؟
- به طور کلی تمام کسانی که در دفاع مقدس ضایعه جسمی نسبتاً جدی دیده باشند صد در صد تعیین تکلیف شده اند. آن کسانی که امروز مراجعه می کنند دو وضعییت دارند:
1- تشدید ضایعات برایشان به وجود آمده و نسبت به آن اعتراض دارند.
2- احیاناً ضایعاتشان جدی نبوده و آن زمان پیگیری نکرده اند. اگر در سیستم پزشکی مشکل خاصی وجود نداشته باشد، 3 یا 4 ماه و نهایتاً کمتر از 6 ماه به نتیجه نهایی منجر می شود.
اما ممکن است در یک شرایطی مثلاً مدرک درمانی که ارائه کرده باید برابر اصل شود. در این روند برابر نمودن اصل با سند، یا کوتاهی از سوی شخص است و یا در سیستم وجود ندارد و باید جست و جو کنند. بنابراین چنین تأخیری جزء روند محسوب نمی شود.
فاش نیوز: بیشترین معطلی در کدام قسمت ها است؟
- معطلی به آن معنا وجود ندارد، ولی مواردی مثل نوبت های بیمارستان برای معاینه پزشکی، شوراهای بیمارستان و کمیسیون 120وجود دارد. این معطلی هم به دلیل کثرت مراجعین و تعیین نوبت است که سبب طولانی شدن روند می شود.
فاش نیوز: بند «الف» و «ب» ماده 108 را هم توضیح دهید؟
- تفاوت این سه بند در امتیازات است. بند «الف» امتیازاتش بسیار کمتر از بند «ج» است. مثلاً جانباز وظیفه ای که شامل بند «الف» می شود، مستمری شامل حالش نمی شود و همچنین تحت پوشش بیمه هم قرار نمی گیرد؛ فقط کمک هزینه ای هر چند وقت یک بار به صورت پاداش پرداخت می گردد و همچنین کسر خدمت سربازی که شامل حال فرزندانشان می گردد.
بند «ب» بیشتر برای پرسنل کادر است که علی رغم ضایعات وارده بر بدنشان، مایلند ادامه خدمت دهند. بند «ب» در حقیقت همان بند «ج» است که اجرای آن اختیاری است و توسط خود پرسنل انجام می گیرد.
فاش نیوز: پس از خاتمه خدمت اگر این افراد مشکل درمان داشته باشند ارتش چه خدماتی را برای عضو آسیب دیده ارائه می کند؟
- برای خدمات درمانی مثل پرسنل کادر ارتش تحت پوشش خدمات درمانی نیروهای مسلح قرار می گیرند و تمام مراجعات پزشکی آنها در بیمارستان های تابعه نیروهای مسلح رایگان است؛ یعنی کسانی که دارای دفترچه خدمات درمانی هستند ولی خدمات درمانی افراد بند الف را شامل نمی شود.
فاش نیوز: اگر در سنوات بعد از خدمت میزان آسیب دیدگی شدت یابد ارتش پاسخگو است؟
- بله. هر جانباز حداقل یک بار می تواند به نتیجه درصد جانبازی اش اعتراض کند و کمیسیون مجدد درخواست کند که با مراجعه به آنها و معاینه مجدد تعیین درصد جدید می شود. سرباز وظیفه جانباز بند «ج» وظیفه دو وضعیت جزئی و کلی دارد. در وضعیت جزئی فقط مستمری و خدمات درمانی شامل حالشان می شود. در وضعیت کلی حق نگهداری هم شامل حالشان می شود. حدودا" دو سال و نیم است که از سوی سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح این حق پرداخت نشده است یعنی به هیچ جانباز حالت اشتغالی این حق نگهداری از مهر 87 به بعد پرداخت نمی شود که سازمان باید پاسخگو باشد.
فاش نیوز: علت عدم پرداخت چیست؟
- علت عدم پرداخت را نمی دانیم، فقط می دانیم تا سال 87 حق نگهداری به جانبازان حالت اشتغال پایور و وظیفه ارتش توسط سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح پرداخت می شد ولی الان پرداخت نمی شود. جانباز حالت اشتغال مزایای دیگری به وی تعلق می گیرد، ولی اجرای قانون حالت اشتغال توسط بنیاد شهید باید انجام شود.
فاش نیوز: در باره هدیه ایثار، دفترچه اتکا و غیره به صورت جزئی توضیح دهید که شامل حال چه کسانی می شود؟
- ایثارگرانی که مشمول دریافت مستمری یا حقوق از ارتش جمهوری اسلامی ایران یا سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح می شوند و تحت پوشش بیمه سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح قرار می گیرند، مشمول تمام امتیازاتی می شوند که پرسنل کادر از آن برخوردار می شوند. در واقع هر گروه به طور یکسان از آن برخوردار می گردند.
فاش نیوز: برای تعیین میزان حقوق، مواردی مثل سابقه، تحصیلات و مجرد یا متأهل بودن تأثیری دارد؟
- عوامل تشکیل دهنده حقوق متعدد است از آن جمله حقوق ثابت، حقوق فوق العاده ایثارگری، بند «ج» ماده37، مدرک تحصیلی، سنوات و جایگاه شغلی که در مورد شهدا ما حداکثر را برای شهیدی که مثلاً دارای مدرک لیسانس بوده باشد در نظر گرفته ایم و بالاترین مدرک حقوق را در پایان 30 سال از نظر جایگاه حقوقی و شغل دارد و دریافت می کند. حداقل حقوق خانواده شهدا تقریبا" یک میلیون است و حداکثر آن به بالای دو و نیم میلیون نیز می رسد.
فاش نیوز: کمترین حالتی که به یک جانباز از نظر تحصیل (پائین ترین سطح تحصیل) حداقل حقوقی که به وی تعلق می گیرد، چقدر است ؟
- همان مستمری است که در سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح به جانباز بند «ج» تعلق می گیرد. تحصیل تأثیری در دریافت حقوق ندارد. عوامل مؤثر در دریافت حقوق دو گونه است:
1- مستمری دریافت می کند 2 – حقوق می گیرد. اگر حقوق دریافت کند تحصیلات در آن موثر است ولی در دریافت مستمری تأثیری ندارد.
فاش نیوز: برخورداری از این حقوق از چه زمانی است؟
- از نظر ارتش از زمان مجروحیت است و حکم حقوقی هم صادر می کنیم ولی فعلا" از زمان برقراری حقوق است یعنی از زمانی که سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح اطلاعات را می گیرد حقوق را پرداخت می کند و فعلا معوقه را پرداخت نمی کنیم.
فاش نیوز: یعنی به زمان رأی کمیسیون پزشکی و زمان مراجعه و تشکیل پرونده ربطی ندارد؟
- اینها اصلا" مهم نیست یا باید از زمان حادثه باشد یا زمان تشکیل پرونده در سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح که فعلا حالت دوم اجرا می شود.
فاش نیوز: آیا در صورت اشتغال و یا استخدام افراد حقوق وظیفه آنها از سوی ارتش قطع می شود؟
- نه قطع نمی گردد. پرداخت کننده مستمری جانباز، سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح است که وابسته به وزارت دفاع است و اصلا" هیچ سنخیت سازمانی با ارتش ندارد. ارتش احراز جانبازی و تکمیل مدارک را برای ارسال به سازمان مربوطه انجام می دهد و فقط به صورت عامیانه می گویند که ما حقوق بگیر ارتش هستیم.
فاش نیوز: اگر افراد سرباز مشمول بند «ج» قبلا مستخدم دولت بوده باشند، حقوق وظیفه ایشان چگونه پرداخت می شود؟
- هیچ مشکلی در پرداخت حقوقشان وجود ندارد. دریافت حقوق دولتی ربطی به دریافت مستمری ندارد.
فاش نیوز: بحث را عوض کنیم. علت ورود و خروج آزاد ایثارگران به سازمان چیست؟
- در سازمان ایثارگران به علت مراجعه گسترده که تقریبا همه شکل ایثارگرانی را که در جنگ حضور داشته اند داریم واقعاً کنترل فیزیکی قابل انجام نیست و البته این موضوع را صحیح هم نمی دانیم. صحیح ندانستن این موضوع به دو لحاظ است:
1 – اگر بخواهیم کنترل کنیم، باعث تأخیر در ورود و تأخیر در انجام پاسخگویی می شود.
2 – خود سیستم کنترلی ممکن است یک نوع حالت عدم تکریم ایجاد کند. یکی از محسنات این شکل از پاسخگویی طبق نظر خود مراجعین این است که می گویند "ما با اینکه کارمان انجام نشد و به نتیجه ای که خواستیم نرسیدیم اما این که به راحتی وارد سازمان شدیم و مورد پذیرش قرار گرفتیم، خیلی خرسندمان کرد". شاید 20 - 10 درصد مراجعات ما ربطی به حوزه کاری مان ندارد.
فاش نیوز: خبر جدید در مورد ایثارگران چی دارید؟
- آنچه که قانون مشخص کرده است در سطح کشور و نیروهای مسلح مصوب و اجرا شده است. اما اینکه این موارد پاسخگوی نیاز جامعه ایثارگری بوده یا نه باید بگوییم خیر. به طور مثال بنیاد شهید در زمان شهادت و بعد از شهادت به خانواده شهیدی که مسکن نداشته، منزل مسکونی مناسب واگذار کرده است. اما این منزل به نام شهید ثبت شده است. فرزندان شهید بزرگ شده اند و ازدواج کرده اند و خواهان سهم الارث از این خانه ها هستند. طبق قانون و حق شرعی و قانونی، این خانه باید تقسیم و به وارث داده شود. در این صورت همسر شهید مشکل مسکن پیدا می کند و اکنون برطرف کردن این مشکل مسکن جامعه ایثارگری را بعضا" با مشکل مواجه می کند. وگرنه آن چیزی که مصوب بوده به نظر من به خوبی اجرا شده است.
فاش نیوز: منظورم از خبر جدید، اقدامات جدید برای خدمات دهی بیشتر به ایثارگران است؟
- قانونگذار با پیش بینی تحت پوشش قرار دادن ایثارگرانی که هیچ گونه مدرک درمانی زمان حادثه ندارد وضعیت بالاتری را درنظر گرفته است این کار باید توسط بنیاد شهید انجام شود؛ طبق ماده قانون که صراحت دارد کسانی که مدرک بالینی زمان حادثه ندارند با معرفی سازمان های ذیربط مثل ارتش، در بنیاد شهید تحت پوشش قرار می گیرند. این قانون در برنامه توسعه پنج ساله آمده است و قانون جدیدی است ولی ساز و کارش هنوز تعریف نشده است که سلسله مراتب نیروهای مسلح باید تعریف کنند. یعنی هنوز تعریف نشده است و در این رابطه بخشنامه و دستورالعمل جدید صادر نشده است.
فاش نیوز: مشکلی به وجود نمی آورد؟
- ما حدوداً پنج میلیون نفر داریم که سابقه حضور در جبهه را داشته اند، با اجرای این قانون نیمی از آنها می توانند ادعای ضایعه اعصاب وروان کنند که رسیدگی به آنها با این تعداد جامعه آماری غیر ممکن خواهد بود و کار هیچ سازمان اداری در سطح کشور نیست و قابل انجام هم نیست.
فاش نیوز: حرف آخر.
- من فکر می کنم که به لحاظ خدمات دهی به کسانی که در جبهه و جنگ حضور داشته اند، اعم از جانباز، شهید وآزاده و رزمنده، علی رغم مصوبات خوب وتلاش های فراوانی که شده ما هرگز نمی توانیم و نتوانستیم آن طور که باید و شاید حقوق مادی این عزیزان را پاسخگو باشیم و احراز کنیم. به هر حال کسی که دو چشمش را در جنگ از دست داده هرچه از نظر مادیات حداکثری را مهیا کنیم، نمی توانیم یک لحظه دیدن را به ایشان برگردانیم. باید اینها را با تکریم معنوی، روحی و روانی مورد توجه جدی قرار دهیم و انتظار داشته باشیم که در نزد خداوند اجرشان پرداخت شود.
نظرات
+0 # Guest 1391/05/05 11:39 آیا همه جانبازان اعصاب و روان و موجی از نادانی و ناتونی و دروغگویی متخصصین اعصاب و روان رنج می برند ؟؟!! پاسخ +0 # آزاده 1391/05/04 11:57 خواهشمندیم آدرس دفتر کار این برادر را ابلاغ نمایید پاسخ -0 +2 # یک خدمتگذار 1391/05/04 06:47 نیروی انسانی خلاق و خوش فکر یکی از مهمترین سرمایه ها در کشورهای توسعه یافته هستند که در صورت ایجاد زمینه های مناسب می توانند راهگشا باشند. تعداد 5 میلیون رزمنده با کوله باری از تجربه حضور در جبهه و توانایی های خاص با اندکی توجه و افزایش رضایت می توان به انها به عنوان یک سرمایه پر افتخار نگاه کرد و نه فقط انسانهایی که دارای درخواست های معیشتی هستند.یکی از ظرفیت های بسیار خوب و بالقوه در ارتش وجود بنیاد نخبگان است و حضور کارشناسان ارشد و نخبه که با اجرای طرح تحقیقاتی دوره سربازی خود را می گذرانند . و در این خصوص امور ایثارگران ارتش هم می تواند نیازهای تحقیقاتی خود را اعلام و در حداقل زمان به نتیجه مطلوب برسد . طرحهای مناسب برای اجرا در این حوزه می تواند شامل :
-اصلاح و بهبود روشها ی کار در احراز شرایط جانبازی و سایر خدمات مورد نیاز ایثار گران و جلوگیری از امور موازی
-تحقیق در مورد شرایط فعلی رزمندگان ارتش پس از 23 سال وآسیب های ناشی از موج انفجار و یا حتی یک احوالپرسی پرسشنامه ای باشد.
- فواید اجرای طرح تکریم و رضایت ارباب رجوع
-میزان رضایت از تعیین درصد جانبازی و علت عدم رضایت جانبازان پاسخ -0 +2 # آزاده 1391/05/04 02:43 باسلام.در تاریخ آبان 90 به سازمان ایثارگران مراجعه کردم بعداز کمیسیون مشمول بند ج 108 شدم اما اعلام شده که (حقوق جانبازی تا اطلاع ثانوی قطع است و معوقه نداردلطفا سوال نفرمایید )به نظر شما آیا 9 ماه زمان کمیست؟در حالیکه آزادگانی که سالهای پیش اقدام کردن حقوقشان هر ماه پرداخت شده تازه معوقه هم دریافت کرده اند.آیا این تبعیض نیست؟آزادگانی که دیر اقدام کردن کلاه سرشون رفته!!!!!!!! پاسخ -0 +3 # یک خدمتگذار 1391/05/03 22:45 طرح تکریم یکی از هفت برنامه تحول اداری است که ازحدود سال 1381 برای اجرا به همه سازمانها ابلاغ شد ولی متاسفانه بدلیل تغییر مدیریت های دولتی و عدم نظارت بر اجرا مغفول ماند.
ولیکن مفهموم و هدف بسیار گسترده تری در تکریم ارباب رجوع وجود دارد . و همچنین مقام معظم رهبری نیز برای اجرای طرح تاکید زیادی دارند.
برای مثال در امور ایثارگران ارتش همه مراحل گفته شده برای احراز جانبازی و با حذف امور موازی و رفع موانع می تواند در مدت کوتا ه تری انجام شود . پاسخ -0 +5 # علی 1391/05/03 21:06 باسلام و تشکر از فاش نیوز : بنده یک انتقاد از سرهنگ جعفری دارم که به خودش نیز حضوری گفتم که شما در قبال 6000 نفر سرباز کلی ارتش چرا بی تفاوت هستی و اقدامی نمی کنی ما جانبازان را مثل توپ فوتبال از سر خود وامیکنید دیگه خیلی فرصت برایمان که حداقل زندگی کنیم نمانده است و سرهنگ جعفری و دیگران برای شما هم فرصت کم است که فیضی ببرید چون ما زیاد وقت نداریم . ومن ا... التوفیق پاسخ +0 # ع-ع جانباز 70% 1391/05/03 20:13 فاش نیوز محترم از شما انتظار برخورد گزینشی را نداشتیم !!! چه شده که درد دل این حقیر را نمایش نداده اید اگه خبری هست لطفا" اطلاع رسانی کنید که ما هم ... !!!!؟؟؟؟؟؟ پاسخ +0 # رزمنده آزاده 1391/05/03 19:34 اینجانب از زحمات و تلاشهای جناب سرهنگ جعفری و رییس محترم بهداشت و درمان نزاجا کمال تشکر دارم و از خدای متعال برای ایشان عالیترین درجات الهی و حشر با مولا علی (ع) را خواستارم . ایشان نمونه و الگوی وجدان کار و عدالت گرایی هستند .خداوند همیشه پشتیبانتان باشد. با تشکر پاسخ -0 +1 # محسن 1391/05/03 15:59 سلام , جناب سرهنگ جعفری و رییس محترم بهداشت و درمان نزاجا که با صد حیف نامی از ایشان به میان نیامده است و همکاران محترم ایشان فرشتگانی در لباس انسان هستند که در این سالها جانبازان بسیاری را از بلا تکلیفی خارج کردند . در مصاحبه ایشان بخوبی پیداست که دارای درک عمیقی از حکمت جهاد و شهادت ه
مطالب مشابه :
طرح همکاران تحقیقاتی نیروهای مسلح (کسر خدمت)
ظاهرا طرحی در بنیاد نخبگان نیروهای مسلح راه که در بنیاد نخبگان رجیستر آدرس: اتوبان
آگهی استخدام نخبگان در سازمان قضایی نیروهای مسلح-سال1393
کشور و بنیاد نخبگان ستادکل آدرس: تهران قضایی نیروهای مسلح,جذب نخبگان حقوق
راهنمایی پروژه های کسر خدمت برای دانشجویان
بنیاد نخبگان نیروهای مسلح باشد. لازم به ذکر است بنیاد نخبگان نیروهای مسلح آدرس ، تلفن و
برگزاری اولین جشنواره ابتکارات و اختراعات دفاعی ناهمطراز و امتیاز ویژه آن برای دانشجویان دانشگاه پیا
با همکاری بنیاد نخبگان ستاد کل توان دفاعی نیروهای مسلح را در آدرس سایت
جشنواره ابتکارات و اختراعات دفاعی ناهمطراز
بنیاد نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح برگزار می نماید: جشنواره ابتکارات و اختراعات دفاعی
فراخوان همکار پژوهشی - استخدامی دانشگاه مالک اشتر
مستقیم به بنیاد نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح خود را به آدرس [email protected]
آشنایی با جوایز و حمایتهای بنیاد ملی نخبگان و افراد مشمول آن
آشنایی با جوایز و حمایتهای بنیاد ملی نخبگان و آن را به آدرس نیروهای مسلح
مصاحبه با رئیس امور ایثارگران ارتش ؛ بدون هماهنگی وارد شوید
و کمیته پزشکی نیروهای مسلح آدرس دفتر ارتش وجود بنیاد نخبگان است و حضور
انجام طرح تحقیقاتی به جای خدمت سربازی
قبل از هر چیز در سایت ثریا با آدرس بنیاد. نخبگان نیروهای نخبگان نیروهای مسلح
ارسال 185 مقاله به سمینار علمی تخصصی « حقوق خانواده»
دبیر علمی سمینار حقوق خانواده خبر داد: ارسال 185 مقاله به دبیرخانه سمینار علمی تخصصی « حقوق
برچسب :
بنیاد نخبگان نیروهای مسلح آدرس