سيماي قبل از انقلاب 9 شركت خودروساز ايراني

                    سيماي قبل از انقلاب 9 شركت خودروساز ايراني

شركت ايران خودرو (ايران ناسيونال سابق):
كارخانجات صنعتي ايران ناسيونال (ايران خودرو) كه بزرگترين كارخانه اتومبيل سازي در ايران است در 12 مهرماه 1341 جهت توليد انواع خودرو ايجاد و يكسال بعد درتاريخ 28 اسفند 1342 مورد بهره‌برداري قرارگرفت. در ارديبهشت ماه 1346 بهره‌برداري از تأسيسات ساخت اتومبيل پيكان و در سالهاي بعد بهره‌برداري از خط توليد ميني‌بوس بنز 309 و خط توليد اتوبوس بنز 302 و خط توليد وانت آغاز گرديد. پس از پيروزي انقلاب اسلامي نام شركت ايران ناسيونال به شركت ايران خودرو تغيير يافت. بدنبال تعطيلي كارخانه تالبوت انگلستان شركت ايران خودرو اقدام به خريد ماشين آلات خط توليد آن كرد و از آن به بعد اكثر قطعات خودرو پيكان در ايران توليد مي‌شد‌.

شركت سهامي عام صنعتي و توليدي مرتب:
اين شركت در مهر ماه سال 1336 به منظور خريد و فروش و نمايندگي انواع خودرو تأسيس گرديد و پس از پاره‌اي تغييرات در اساسنامه از سال 1349 به امر مونتاژ و توليد انواع اتومبيلهاي دو ديفرانسيل لندرور (وانت، آمبولانس، وانت استيشن) و قطعات يدكي ماشين آلات پرداخت.

شركت سهامي ايراني توليد اتومبيل سايپا:
اين شركت در سال 1345 تأسيس گرديد و اقدام به توليد اتومبيلهاي ژيان، پيكاپ، آهو و اتومبيل رنو "2 و4 درب" (از سال 1353) وفروش لوازم يدكي آنها نمود. اين شركت از سال1361 توليد وانت يك ديفرانسيل "نيسان" با موتور2400 سي‌سي را آغاز نمود و از سال 1371 نيزعرضه اتومبيل "رنو-21" توسط اين شركت آغاز گرديد كه تا سال 1375 ادامه يافت ودر سال بعد (1372) بدنبال قرارداد منعقده با شركت "كيا‌موتور" كره جنوبي اين شركت اقدام به مونتاژ وتوليد اتومبيل"پرايد"، در دو مدل "چهار درب" و"پنج درب" نمود.

شركت زامياد:
شركت زامياد در سال 1342 جهت واردات و ساخت كاميون، وانت وساير وسايل نقليه تأسيس گرديد. از سال 1348 توليد كاميون "ولو" و از سال 1351 توليد وانت "نيسان" يك ديفرانسيل با موتور2400 سي‌سي در اين كارخانه آغاز گشت. در سالهاي اخير نيز با خريد امتياز ليسانس توليد ميني بوس از شركت "ايوكو" ايتاليا اقدام به توليد ميني‌بوس "ايوكو" واز سال 1370 با وارد كردن قطعات منفصله اقدام به مونتاژ و عرضه كاميونهاي "ايوكو" ايتاليا نموده است.

شركت توليدي وصنعتي ايران كاوه:
شركت توليدي و صنعتي ايران كاوه در سال 1343 با هدف مونتاژ وساخت كاميون "ماك" تأسيس گرديد. توليد اين كاميون از سال 1347 آغاز گرديد. ولي پس از پيروزي انقلاب اسلامي توليد اين كاميون بشدت كاهش يافت و در سال 1362 توليد آن متوقف گرديد. سپس شركت اقدام به توليد انواع تريلي واتاق كمپرسي نمود و از سال 1367 با همكاري شركت "ولوو" سوئد اقدام به توليد كاميون "ولو" مدل F-12 مي‌نمايد. در سال 1378 اين شركت در شركت سايپا ادغام گرديد و گروه سايپا ديزل را تشكيل داد.

شركت پارس خودروي ايران:
اين شركت در سال 1346 بنام "جيپ" تأسيس شد و تا پايان سال 1351 اتومبيلهاي "جيپ كروكي"، "وانت استيشن"، آمبولانس همچنين اتومبيلهاي سواري "آريا" و "شاهين" توليد مي‌نمود. در سال 1352 پس از انعقاد قرارداد با شركت جنرال موتور آمريكا نام شركت به جنرال موتور ايران تغيير نمود و انواع اتومبيلهاي سواري "شورولت"، "بيوك" و "كاديلاك" و "وانت شورولت" علاوه بر اتومبيل جيپ توليد مي‌نمود. پس از پيروزي انقلاب اسلامي و قطع توليد خودروهاي فوق آن شركت اقدام به مونتاژ و توليد انواع اتومبيل "نيسان پاترول" در مدلهاي وانت و وانت استيشن با موتور چهار و شش سيلندر نمود. از سال 1376 همزمان با توليد خودروي نيسان پاترول با خريد تجهيزات خط مونتاژ از شركت سايپا اقدام به توليد خودروي سواري رنو-5 تحت عنوان"سپند-2" نموده است.

شركت شهاب خودرو (ليلاند موتور ايران):
اين شركت در سال 1343 با هدف توليد انواع كاميون، اتوبوس وكاميونت تأسيس و اقدام به توليد انواع اتوبوس و كاميون نمود. پس از پيروزي انقلاب با خريد شاسي اتوبوس از شركت "ايران خودرو" و موتور بنز از شركت "ايدم تبريز" اقدام به توليد اتوبوس بنز 302 نمود. در سالهاي اخير توليد شاسي اتوبوس در اين شركت آغاز و فعاليتهايي نيزجهت استفاده از نيروي محركه اتوبوس محصول شركت "رنو" انجام شده است.

گروه صنعتي خاور:
در سال 1338 كارخانه بنز خاور جهت توليد كاميون تحت ليسانس كارخانه "بنز" آلمان در تهران تأسيس گرديد و به ساخت انواع كاميون و كاميونت مبادرت ورزيد. شركت خاور در سال 1378 در شركت ايران خودرو ادغام گرديد و گروه "ايران خودرو ديزل" را تشكيل داد.

كارخانجات اتومبيل سازي مزدا (گروه خودرو سازي بهمن):
شركت سهامي خاص كارخانجات اتومبيل سازي مزدا در سال 1331 بنام شركت "سهامي خليج كوبا" جهت امور حمل ونقل دريايي تأسيس شد و به موجب اجازه‌نامه وزارت صنايع ابتدا اقدام مونتاژ موتورسيكلت "وسپا" كرد. درسال 1349 توليدات شركت به ساخت خودروي وانت محصول شركت "مزدا" ژاپن تغيير يافت و نام شركت به شركت سهامي اتومبيل سازي مزدا تغيير يافت. در حال حاضر علاوه بر توليد وانت اقدام به توليد خودرو سواري "مزدا 323" مي‌نمايد.


مطالب مشابه :


مشخصات فنی ماشینهای رنو

خودرو علمی سرگرمی - مشخصات فنی ماشینهای رنو, با سلام به کاربران عزیز ضمن خوش آمد گویی و تشکر




نقد رنو مگان 2000cc

نقد رنو مگان 2000 cc شاید با شنیدن نام رنو های سپند ، سپند II و در ( 2 عدد برای سر




کد فنی و لیست محصولات بهران فیلتر (سایپا ،MVM )

gs 1149/2: 8. روغن رنو 5 – سپند. gs 1105/0. 9. روغن گلف- آئودي- فولكس واگن جديد (گل) gs 1124/2




شرکتهای خودرو ساز ایران/تاریخچه

پيكاپ، آهو و اتومبيل رنو 2 و4 به توليد خودروي سواري رنو-5 تحت عنوان سپند-2




بررسی تاریخچه فلفلو (PK) در ایران

سپند. سایپا خط تولید رنو را به پارس خودرو فروخت و فرمان و تودوزی متفاوت با نام سپند 2




ماشین

2-1شركت ايران پيكاپ، آهو و اتومبيل رنو "2 و4 به توليد خودروي سواري رنو-5 تحت عنوان"سپند-2




سيماي قبل از انقلاب 9 شركت خودروساز ايراني

پيكاپ، آهو و اتومبيل رنو "2 و4 به توليد خودروي سواري رنو-5 تحت عنوان"سپند-2




مشکلات خودروی پی کی

1- در خودروی رنو سپند لاستیک زاپاس در زیر کاپوت جلو 2- این مشکل زمانی ظاهر می شود که شما




عکس های رنو ۵ اسپرت

کر بختیاری - عکس های رنو ۵ اسپرت - جمهوری اسلامی ایران چهارمحال و بختیاری شهرستان لردگان




راهنمای شماره موتور و شاسی در اتومبیل ها

2. اپل امگا. اپل رنو 5. حک شده روی سپند pk. تنه سیلندر محل اتصال پوسته گیربکس به سیلندر سمت




برچسب :