خط مشی کیفیت شرکت لاتن

مقدمه :

شرکت لاتن در سال 1363 به منظور تولید قطعات اصلی خودرو تاسیس گردید . عمده فعالیتهای اصلی شرکت عبارتست از تولید فلایویل – قاب زنجیر – چرخ زنجیر – دنده – منیفولد – دیسک ترمز و پولی انواع خودروهای پژو – پیکان و پراید .

که در این راستا رشد سرسام آور هزینه هااز بک سو و عدم افزایش قیمتها ازسوی دیگر سبب شد تا شرکتهای تولیدی به رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر جهت بقا در بازار دست بزنند .

این رقابت تنگاتنگ با حاشیه سود بسیار نازک مدیریت شرکت را بر آن داشت تا با تدوین درست اهداف برنامه ها و استراتژی ها با توجه به واقعیت های صنعت خودرو کشور اقدام به استفاده بهینه از منابع موجود نماید .

طرح تجاری فعلی قدمی است ، محکم در تبیین اهداف و برنامه های مذکور تا با ایجاد راهکارهای مناسب به رقابتی کارساز با سایر رقبا دست زده و امکان افزایش قراردادهای داخلی و ایجاد بازارهای خارجی را در چشم انداز شرکت ایجاد نماید .

در تعیین کلیه شاخص ها و برنامه ها سعی شده است از اطلاعات واقعی و مبتنی بر شرایط واقعی بازار خودرو استفاده شود .

وجود بیش از بیست و پنج سال سابقه تولید و حضور در صنعت خودرو بعنوان بستر اصلی در تهیه و تدوین درست اهداف استراتژیها و برنامه های عملیاتی ، عامل اصلی در ایجاد یک طرح تجاری واقع بینانه و مبتنی بر حداکثر توان سازمان است که بدون وجود این پشتوانه این مهم میسر نبود .

محدوده فعالیتهای شرکت 

شرکت لاتن در حال حاضر با شرکت ساپکو و مگاموتور قرارداد همکاری دارد . که هشتاد درصد محصولات تولیدی برای شرکت ساپکو و پانزده در صد برای شرکت مگاموتور و پنج درصد برای سایر خودرو سازان ارسال می گردد .

عمده قطعات تولیدی شرکت عبارتند از :

-          فلایویل پژو پرشیا

-          فلایویل پژو 206

-          فلایویل پژو 405

-          فلایویل موتور ملی

-          فلایویل پراید کاربراتوری

-          فلایویل پراید انژکتوری

-          قاب زنجیر پیکان

-          انواع دیسک ترمز

-          منیفولد دود پژو

-          پولی سرمیللنگ و سر پمپ هیدرولیک

-          چرخ زنجیر پیکان

کل تیراژ تولید قطعات بیش از یک میلیون قطعه در سال است که بیشترین مقدار تولید  و ارزش افزوده مربوط به فلایویل پژو - قاب زنجیر پیکان و کمترین تیراژ و ارزش افزوده مربوط به تولید پولی و منیفولد می باشد .

ساختار تشکیلاتی

تعداد کل پرسنل سازمان در حدود 150 نفر می باشد ، که از این تعداد 65% تولیدی ، 2% کنترل کیفیت ، 1% اداری ، 1% فنی و تعمیرات و نگهداری و 31% سایر واحدهای شرکت می باشند .

شرح وظایف و اختیارات کلیه پرسنل مطابق استاندارد آموزشی تهیه شده و در اختیار پرسنل شرکت قرار گرفته است .

تحلیل بازار

بازار داخلی

حدود تیراژ تولید خودروهای داخلی در جدول یک نشان داده شده است :

 

جدول شماره یک

ردیف

نام خودرو

تیراژ تولید

درصد فعلی قرارداد با شرکت لاتن

1

پیکان

110000

40%

2

پژو 405 و پرشیا

120000

40%

3

پژو RD

100000

30%

4

پراید انژکتوری

80000

40%

 

کل بازاری که بصورت بالقوه در داخل شرکت برای تولیدات شرکت لاتن وجود دارد و شرکت لاتن مایل به انجام فعالیت در محدوده آن می باشد و در جدول یک نشان داده شده است .

همانطور که در ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی نشان داده شده است ، که اولویت اول شرکت در حال حاضر افزایش قراردادهای داخلی و توسعه بازار داخلی خودرو می باشد .

بازار خارجی

علاوه بر بازار داخلی که پیش روی شرکت لاتن قرارداد بازار بالقوه فروش در خارج از کشور نیز به عنوان بخشی از استراتژیهای کلان شرکت مطرح می باشد که با توجه به استراتژیهای تدوین شده در ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی در اولویت دوم شرکت قرار دارند که از سال 84 مورد توجه قرار گرفته است .

که از مهمترین آنها می توان به اخذ لیسانس از شرکت LOPITAL انگلستان و اخذ تائیدیه CE  اروپا برای برخی از محصولات تولیدی را نام برد .

 

 

 

 

 

وضعیت رقبا

وضعیت بازار داخلی و رقبای اصلی شرکت در فرم لیست رقبا نشان داده شده است . همانطور که در فرم مربوطه نشان داده شده رقبای اصلی شرکت کاران – شرکت شمال غرب و گسترش قطعات خودرو آسیا می باشند .

از نقاط اصلی قوت شرکتهای رقیب می توان به بروز بودن سیستم مدیریت کیفیت ، نزدیک بودن به پایتخت ، داشتن ارتباط گسترده در سطح مدیریت کلان خودروسازی کشور و تجهیزات تولیدی و کنترلی مدرن اشاره نمود .

لازم به توضیح است که کل این سازندگان توان رقابتی در سطح بین المللی را ندارند و فاقد تائیدیهای بین المللی می باشند . این امر سبب می شود که در صورت هرگونه تغییر در وضعیت خودروسازان داخلی وضعیت این شرکتها نیز با مشکل مواجه شود که شرکت لاتن نیز از این قاعده مستثنی نیست .

این امر باعث شده که شرکت لاتن زودتر از سایر رقبای خود به فکر فعالیت در سطح بین المللی باشد که موارد مطروحه در بند بازار خارجی در همین زمینه است .

عمده مشکل بیشتر رقبا و شرکت لاتن در حال حاضر توان کیفی و فنی پائین تامین کنندگان قطعات خام می باشد ، همانطور که در ماتریس SWOT نشان داده شده است از استراتژیهای در دست اقدام شرکت بعد از توسعه بازار داخلی و ورود به بازار خارجی ( و تقریبا با شروع آن ) ایجاد خط تولید قطعه خام می باشد .

بررسی نقاط قوت و ضعف ، فرصتها و تهدیدها

همانطور که در ماتریس SWOT  نشان داده شده است شرکت لاتن مانند هر شرکت دیگری دارای یکسری نقاط قوت و ضعف ، تهدیدها و فرصتها می باشد ، که با توجه به آنها استراتژیهای So,ST,WO,WT  تدوین شده است .

در تهیه ماتریس فوق نظر کلیه مدیران و پرسنل شرکت در نظر گرفته شده است که این نقطع نظرات با دیدگاه مدیریت ارشد سازمان بصورت یکپارچه در آمده است .

دیدگاههای آتی سازمان VISION

شناخته شده بعنوان تولید کننده اصلی قطعات مندرج در بند محدوده فعالیتها در داخل کشور و پیشتازی در ورود به بازار جهانی در مقایسه با سایر تولید کنندگان داخلی

ماموریت سازمان  MISSION STATEMENT

ورود به بازارهای بین المللی مد نظر بوده است و با توجه به حذف خودرو پیکان ، جایگزینی این محصول با سایر خودروهای مدرن مانند پرشیا – زانتیا – پراید – ریو – لوگان و ... در دستور کار قرار دارد .

و پرسنل سازمان به عنوان اصلی ترین سرمایه شرکت مورد توجه خاص مدیریت قرار دارد . مهمترین ویژگی این شرکت راندمان بالای کاری بهمراه سوابق بالای تولید بصورت تخصصی می باشد .

 

 

 

اولویت بندی استراتژیهای سازمان

مطابق ماتریس ارزیابی استراتژی وضعیت شرکت ( شاخص های CA , FS ) در مقایسه با واقعیتهای صنعت کشور ( شاخص های ES , IS  ) مورد بررسی قرار گرفته است که نتایج بدست آمده بیانگر انتخاب استراتژی رقابتی از جانب شرکت می باشد .

مطابق نمودار بدست آمده ، شرکت از وضعیت رقابتی مناسبی برخوردار است ولی وضعیت صنعتی کشور در حالت ناپایداری است .

از میان استراتژیهای مطرح شده در ماتریس SWOT  و با توجه به جدول شماره یک ، دستورالعمل تدوین طرح تجاری ، استراتژیهای زیر به عنوان استراتژیهایی که ماهیت رقابتی دارند انتخاب گردیدند :

-          اخذ لیسانس  LOPITAL  انگلستان

-          اخذ CE NUMBER  برای قطعات فلایویل پژو و منیفولد

-          اخذ گرید A شرکت ساپکو

-          اخذ گواهینامه MFQM  از شرکت مگاموتور

-          خرید تجهیزات جدید تولید

-          عقد قراردادهای جدید

-          تولید قطعه خام توسط خود شرکت

-          تولید قطعات ریخته گری آلومینیوم و راه اندازی دایکست

که می توان استراتژیهای فوق را در سه دسته تقسیم بندی نمود که عبارتند از :

-          افزایش قراردادهای داخلی

-          ورود به بازارهای خارجی

-          تجهیز و افزایش توان تولید

انتخاب استراتژیهای کوتاه مدت و میان مدت

مطابق ماتریس برنامه ریزی استراتژیک کمی سه استراتژی مذکور مورد مقایسه قرار گرفته اند که اولویت اول ( کوتاه مدت ) افزایش قراردادهای داخلی می باشد . در سال 87 استراتژی ورود به بازارهای خارجی مدنظر قرار گرفته و با توجه به لزوم تجهیز خط تولید جهت افزایش قراردادهای داخلی این استراتژی نیز بطور هم زمان با استراتژی افزایش قراردادهای داخلی مورد توجه قرار می گیرد .

تعیین عوامل کلیدی موفقیت CSF

مطابق فرم مذکور کلیه گلو گاههایی که جهت تحقق استراتژی افزایش قررادادهای داخلی وجود دارند مورد بررسی قرار گرفته اند که برای هر یک محدوده و زمان در نظر گرفته شده است .

 

 

 

 

محاسبه شاخصهای کلیدی فرآیند  KPI

با توجه به شناسنامه فرآیندها برای کلیه فرآیندهای موثر بر کیفیت شاخص در نظر گرفته شده است که خلاصه ای از آنها در فرم مذکور آمده است .

برنامه های عملیاتی

با توجه به KPI هایی که بیشترین تاثیر را بر CSFها دارند برنامه های عملیاتی که در برگیرنده این اهداف باشند مطابق فرم برنامه های عملیاتی تهیه شده است .

تحلیل مالی

بطور کلی وضعیت مالی یک شرکت را با شاخص های نقدینگی ، بدهی ها و سود آوری محاسبه می کنند که نتایج بدست آمده مطابق جدول ذیل می باشد :

 

خلاصه نتایج تحلیلهای مالی

نسبت نقدینگی – نسبت بدهی ها – نسبت سود آوری

شاخص

پایان سال 85

پایان سال 86

بدهی های جاری / دارائی جاری

1.228

1.192

بدهی های جاری / ( موجودی کالا و دارائیهای جاری )

1.183

1.152

کل دارائی / کل بدهی

0.619

0.485

کل هزینه های بهره / سود قبل از بهره و مالیات

17.76

11.3

فروش / هزینه های کالای فروش رفته

0.156

0.09

فروش / ( سود ناخالص – بهره و مالیات )

0.122

0.08

فروش / سود ناخالص

0.16

0.11

درصد رشد سالانه سود شرکت

-----

23-%

 

همانطور که نتایج بدست آمده نشان می دهد ، کل شاخصهای مالی نسبت به سال 85 افت داشته است . بطور مثال ، سود شرکت در سال 86 نسبت به سال 85 به میزان 23% کاهش را نشان می دهد که این افت ناشی از دو عامل می باشد :

-          افزایش بی رویه قیمت مواد اولیه

-          عدم افزایش قیمت محصولات

جهت رفع مشک ، مدیریت شرکت اقدام به مذاکره با مشتریان نمود ، که نتیجه آن قبول ضمنی افزایش قیمت می باشد که این مذاکره همچنان ادامه دارد .

 

 

 

 

 

نتیجه گیری

صنعت کشور و مخصوصا صنعت خودرو از یک وضعیت ناپایدار و پیچیده بر خوردار است که امکان دسترسی به اطلاعات شفاف و امکان انجام برنامه های دراز مدت را مشکل می کند .

شرکت لاتن اقدام به تحلیل شرایط نموده که نتیجه آن اتخاذ سیاستها و استراتژیهای رقابتی و نگاه به بازار جهانی شده است .

جهت تحقق استراتژیهای مذکور داشتن توان فنی بالا ، استقرار سیستم مدیریت کیفیت مطابق آخرین استانداردهای موجود از اهمیت بالایی برخوردار است که در این طرح تجاری مورد تاکید قرار گرفته اند .

 


مطالب مشابه :


خط مشی کیفیت شرکت لاتن

کارائی و بهره وری واحدهای مرکز مطالعات بهره وری و تحقیقات کیفیت و بهره وری




نقش سرمایه اجتماعی در بهره وری نیروی کار

بر کارآیی و بهره وری است، بحثها و تحقیقات مهم سطح و کیفیت تعاملات




بانکداری الکترونیک و نقش آن در بهبود کیفیت خدمات بانکی

برای افزایش سرعت و کیفیت در ارائه¬ی مرکز مطالعات بهره وری و مرکز تحقیقات و




دانلود رایگان پایان نامه کارشناسی ارشد

مدیریت زمان و بهره وری نیروی سازمان و کیفیت اطلاعات مرکز تحقیقات




56 مقاله حسابداری

مدیریت هزینه و بهره وری: 13: هزینه های کیفیت: 15: مرکز تحقیقات کارگزاری




:: استفاده از تبلیغات تلویزیونی در بخش خدمات

فیزیکی از جهت کیفیت ، شکل و قابلیتِ مرکز مطالعات بهره وری و مرکز تحقیقات و




:: کارت امتیازی متوازن: ابزاری نوین جهت ارزیابی عملکرد و بهبود رقابت پذیری سازمان ها

مطلوبیت و کیفیت فعالیت‌های خود مرکز مطالعات بهره وری و مرکز تحقیقات و




بررسی تاثیر بکارگیری اتوماسیون اداری بر بهره روی کارکنان

( دکترنوردال، رئیس اتحادیه جهانی علم و بهره وری: و کیفیت بهتر و توسعه فن آوری و تحقیقات




تولید ناب چیست

تحقیقات وپروژه و پایان گروه‌های کیفیت و بهرهوری: تا عمل-شرکت ناب اندیشان پارسیان




برچسب :