دبير كميسيون خوابگاه هاي اتحاديه صنفي دانشجويان كشور: خوابگاه هاي خصوصي براي دانشجويان امن نيستند
نويسنده: ترانه بني يعقوب
روزنامه سرمايه - خوابگاه هاي خصوصي يا خودگردان خوابگاه هايي با شكلي كاملامتفاوت از خوابگاه هاي دولتي اند، خانه هايي شخصي كه توسط دانشگاه ها اجاره و به صورت پانسيوني اداره مي شوند. زندگي در اين خوابگاه ها مشكلاتي را براي دانشجويان ساكن در آن ايجاد كرده است.به اين بهانه و شروع هفته خوابگاه ها كه در تقويم آموزشي دانشگاه روزهاي 22 تا 28 ارديبهشت ماه تعيينشده با پريزاد فرامرزي دبيركميسيون خوابگاه هاي اتحاديه صنفي دانشجويان كشور گفت وگويي انجام داده ايم.
خانم فرامرزي! مهم ترين مشكل خوابگاه هاي دانشجويي كشورمان چيست؟
مهم ترين مشكل خوابگاه هاي دانشجويي همان كمبود فضا است. بيشتر دانشگاه هاي كشور فقط قادرند به نيمي از دانشجويان نيازمند به خوابگاه امكانات ارايه دهند و نيمي ديگر بدون خوابگاه مي مانند و به راه هاي ديگر براي تامين مكان زندگي شان روي مي آورند. به غير از اين مشكل، تعداد دانشجويان در اتاق ها نيز بيش از اندازه است.
سرانه متوسط سكونت در خوابگاه هاي دانشجويي كشور چند نفر است؟
اتاق ها معمولاهفت يا هشت نفره اند.
و با چه ابعادي؟
در حدود 12 متر مربع كه در اين فضاي كوچك معمولامشكلات زيادي براي دانشجويان ايجاد مي شود.
شما به عنوان دبير كميسيون خوابگاه هاي كشور و به همراه ديگر مسوولان اين اتحاديه براي رفع اين مشكلات چه اقدامات ملموس و عيني انجام داد ه ايد؟
ما اقداماتي در اين باره انجام داده ايم، از آن جمله هر ساله جلسه اي در هفته خوابگاه ها برگزار و از تمام خيران استان ها تقاضا مي كنيم تا در ساخت خوابگاه هاي دانشجويي مشاركت كنند.همچنين پنجشنبه گذشته جلسه اي را با حضور اعضاي اتحاديه هاي صنفي برگزار كرديم و مشكلات خوابگاه هاي خصوصي و خودگردان را بررسي و آيين نامه اي را براي حل مشكلات آن ارايه داديم. به ويژه آن كه 10 درصد دانشجويان ورودي هر سال با مشكلات زيادي در اين رابطه مواجهند.
ورودي هاي جديد دانشگاه ها در خوابگاه هاي خصوصي ساكن مي شوند؟
بله معمولاورودي هاي جديد را به خوابگاه هاي خصوصي مي فرستند و آن ها در اين باره مشكلات زيادي دارند.
چه مشكلاتي؟
نحوه نظارت بر خوابگاه هاي خصوصي مهم ترين مشكل شان است، اين خوابگاه ها به صورت پانسيوني اداره مي شوند و برخي هزينه هاي گزافي را نيز بر دانشجويان تحميل مي كنند.
متوسط هزينه اين خوابگاه ها چقدر است؟
در حدود 120 تا 140 هزار تومان در هر ترم براي اتاق هاي هشت نفره دانشجويي.
اما يكي از خواسته هاي اصلي دانشجويان خوابگاهي زندگي در خوابگاه هاي خودگردان است چون به لحاظ امكانات وضعيت بهتري دارند مي خواهم بدانم مشكل اصلي در اين باره كدام است؟
بله خوابگاه هاي خودگردان، گاه، امكانات بهتري دارند، مثلائ، برخي از آن ها اتاق هاي چهار نفره دارند اما اين خوابگاه ها به صورتي كه اكنون اداره مي شوند هيچ مزيتي بر خوابگاه هاي دولتي ندارند مزيت كه هيچ، عيب هم دارند.
چه معايبي؟
مهم ترين چالش دانشجويان خوابگاهي اكنون با همين خوابگاه هاست معمولاافرادي كه خانه اي دارند به دانشگاه مراجعه مي كنند و خانه شان را در اختيار دانشگاه و دانشجويان قرار مي دهند و اين خانه تبديل به خوابگاه خصوصي مي شود. معمولاسرپرستي اين نوع خوابگاه ها نيز به صاحبان آن خانه ها واگذار مي شود و چون آن ها افرادي ناآگاه به مسايل دانشجويي اند مشكلات زيادي را براي دانشجويان فراهم مي كنند.
يعني خوابگاه هاي خصوصي اصلافرم و شكل خوابگاه هاي معمول را ندارند؟ و توسط سرپرستان دانشگاه اداره نمي شوند؟
نه، معمولاخانه هايي هستند كه به دانشجوها اجاره داده مي شوند و امكانات خوابگاه هاي دولتي را هم ندارند.
مثلاچه امكاناتي؟
آن ها فاقد امكاناتي چون سايت كامپيوتري يا فضاي سبز هستند. اما مشكلات باز هم فراتر از اين مسايل است.
چه مشكلاتي؟
حتي اگر كسي شرايط ويژه براي اداره خوابگاه را نداشته باشد اما داراي خانه اي باشد و متقاضي اجاره آن شود باز هم مجوزه اداره خوابگاه به او داده مي شود. به همين دليل، اين خوابگاه ها، امنيت لازم و كافي را براي دانشجويان ندارند.
يعني براي اداره اين خوابگاه ها هيچ سرپرستي از سوي دانشگاه منصوب نمي شود؟
خير و هميشه اين سؤال كه سرپرست خوابگاه چه كسي است و چه شغلي دارد، براي دانشجويان باقي مي ماند.
از آن جا كه اين خوابگاه ها به دانشجويان سال اول واگذار مي شود وضعيت سخت تري را هم ايجاد مي كند چون آن ها بسيار كم تجربه اند. شايد بهتر باشد اين نوع خوابگاه ها به دانشجويان ترم هاي بالاتر واگذار شود كه به هر حال تجربه زندگي خوابگاهي را دارند اما تاكنون اين تقاضا هم به نتيجه اي نرسيده است و همچنان دانشجويان ترم اول و دوم در خوابگاه هاي خصوصي ساكن مي شوند.
پس در چه شرايطي دانشجويان خواستار زندگي در خوابگاه هاي خودگردان اند؟
در شرايطي كه طرح خوابگاه هاي خودگردان اصلاح شود و اين خوابگاه ها توسط خود دانشجويان اداره شود،زيرا در اين صورت، مشكلات تا حد زيادي رفع مي شود چون دانشجويان به مسايل و مشكلات خودشان بهتر آگاهند اما اين كه اداره خوابگاه به آقا يا خانمي واگذار شود كه هيچ اطلاعي از مسايل دانشجويي ندارد، بسيار مساله ساز است.
معمولاسرپرستان اين خوابگاه ها چه مشاغلي دارند؟
تا آنجا كه من مي دانم بيشتر آن ها تا به حال هيچ شغل فرهنگي نداشته اند. ما حداقل خواستار آنيم كه اين خوابگاه ها توسط افرادي كه به مسايل دانشجويي- فرهنگي آگاهند اداره شود. اين خوابگاه ها اكنون وضعيت بسيار ناگواري دارند. در برخي از آن ها كه خانه هايي بسيار كوچك اند 30 تا 40 نفر ساكن اند و دانشجويان در آن شرايط بسيار سختي را مي گذرانند. اين دانشجويان به اميد رفتن به خوابگاه هاي دولتي اين وضعيت را تحمل مي كنند.
مهم ترين تفاوت خوابگاه هاي دختران و پسران چيست و آيا مسايل و چالش هاي دانشجويان پسر و دختر خوابگاهي با يكديگر تفاوت چشم گيري دارد؟
پسران در خوابگاه ها، محدوديت كمتري نسبت به دختران دارند و از نظر تخصيص فضا هم خوابگاه هاي پسرانه وضعيت مناسب تري دارند. از آنجا كه پذيرش دانشجوي دختر در اين سال ها به شدت افزايش يافته خوابگاه هاي دخترانه شلوغ تر شده و محدوديت هاي بيشتري را براي دانشجويان از جهت فضاي مناسب ايجاد كرده، اما خوابگاه هاي پسران معمولااز اين لحاظ وضعيت بهتري دارند و با مشكل كمبود فضا كمتر مواجهند.
مهم ترين نياز يك دانشجوي خوابگاهي، غير از امكانات رفاهي چيست؟
آرامش روحي. اگر مشكلات خوابگاه ها و امكانات رفاهي آن حل شود قطعااين پارامتر مهم نيز براي دانشجويان فراهم خواهد شد.
مطالب مشابه :
پذيرش دانشجوي کارشناسي در پرديس خودگردان دانشگاه شريف
تا پلی تکنیک - تا کنکور - پذيرش دانشجوي کارشناسي در پرديس خودگردان دانشگاه شريف - مرجع تخصصی
دبير كميسيون خوابگاه هاي اتحاديه صنفي دانشجويان كشور: خوابگاه هاي خصوصي براي دانشجويان امن نيستند
شورای صنفی دانشگاه هنر پردیس در شرايطي كه طرح خوابگاه هاي خودگردان اصلاح شود و اين
بنتوز چیست؟
منابع ارشد دکتری 1394 - 1393 - بنتوز چیست منابع ارشد پردیس خودگردان رشته بیوتکنولوژی
مکانیزاسیون چیست؟ مکانیزاسیون کشاورزی یعنی استفاده از وسایل مکانیکی..
منابع ارشد دکتری 1394 - 1393 - مکانیزاسیون چیست؟ منابع ارشد پردیس خودگردان رشته بیوتکنولوژی
قسمت اول مقاله زیتون چیست:
قسمت اول مقاله زیتون چیست: منابع ارشد دکتری 1394 منابع کارشناسی ارشد پردیس خودگردان
در آخرین بخش از سلسله مصاحبه با معاونان دانشگاه فرهنگیان
پردیس شهید شاخص مدیر تحولی چیست؟ نمایند و در آینده، خودگردان شوند و دیگر نیازی به
همه چیز در مورد آزمون حسابداری ارشد 93
بین الملل(پردیس خودگردان) 184 (گرايش حسابداري) + 15 (گرايش حسابرسي) هموارسازی سود چیست
برچسب :
پردیس خودگردان چیست