غار کان گوهر مربوط به دوران قبل از تاریخ
عزیزاله رضایی کارشناس باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی فارس در این رابطه گفت: طی بررسی های باستان شناسی و پروژه های انجام گرفته در درون غار تاریخی کان گوهر واقع در شهرستان بوانات 25 اسکلت و جمجمه انسان های مربوط به دوران صفویه و قاجاری بدست آمد.
این باستان شناس می گوید: طی بررسی های انجام گرفته این غار به دلیل داشتن مواد معدنی مس و منگنز از گذشته های دور مورد استفاده قرار گرفته است و افرادی که در این غار مدفون شده اند با توجه به شواهد موجود در این غار سکونت داشته و حیات آنها وابسته به این غار و مواد معدنی درون آن بوده است.
رضایی با بیان اینکه آنها به صورت بسیار ابتدایی مواد معدنی را استخراج کرده و بخشی را درون غار ذوب و مورد استفاده قرار می دادند، گفت:
غار کان گوهر با توجه به ساختار خاص زمین شناسی از سنگهای معدنی تشکیل شده و بسیار سخت و شکننده می باشد و بخش های زیادی از آن فروریخته و منجر به کشته شدن تعداد زیادی انسان که در حال فعالیت معدنی بوده اند شده است. به گفته وی با توجه به شرایط موجود امکان بررسی دقیق تر و بیشتر فراهم نشده است.
اما بررسی ها و شواهد نشان می دهد اسکلتها و جمجمه ها ی بدست آمده متعلق به اواخر دوره اسلامی است و لباسهای مورد استفاده آنها از جنس کنف و کفشهای آنها گیوه بوده است که این افراد از دوران صفویه تا قاجاریه مورد شناسایی قرار گرفتند.
همچنین استخوانهای حیوانات اهلی و شکار نیز در کنار جمجمه ها بدست آمد که این کشفیات احتمال سکونت افراد در این محل را افزایش می دهد.
غار کان گوهر دارای تونلها ، سالنها و دهلیز فراوانی است که بدلیل ساختار و وضعیت موجود دسترسی و ورود به آنها بسیار دشوار است.
غار کان گوهر به عنوان بزرگترین و مهمترین معدن تاریخی سنگ آهن فارس در شهرستان بوانات قرار گرفته است که مربوط به ادوار پیش از تاریخ بوده است.
طول غار حدود 2 کیلومتر ، ارتفاع یکی از دهانه های ورودی حدود 80 متر و دهانه فرعی حدود 15 متر از کف دره می باشد سر باره های فراوانی از ذوب ناقص مواد معدنی در اطراف غار دیده می شود که نشانه تلاش صنعتگران عهد مفرغ در بوانات بوده است.
مطالب مشابه :
عکس کشته شدن عبداله خان و یارانش
آفتاب سرچهان - عکس کشته شدن عبداله خان و ی هواکده فردا
غار کان گوهر مربوط به دوران قبل از تاریخ
غار کان گوهر مربوط به دوران قبل از تاریخ هواکده فردا
راهکارهای کاهش مصرف اب در بخش کساورزی
آفتاب سرچهان - راهکارهای کاهش مصرف اب در هواکده فردا
ٍٍٍٍٍِِِِِِپیشگویی های شاه نعمت الله ولی درباره ایران
آفتاب سرچهان - ٍٍٍٍٍِِِِِِپیشگویی های شا هواکده فردا
به راستی چرا بعضی از ابر ها سیاه و تیره هستند
منبع هواکده + نوشته شده در 2013/5/18 ساعت 21:51 توسط امیر سرمدی | این وبلاگ
سرچهان
آفتاب سرچهان - سرچهان هواکده فردا
برچسب :
هواکده