حل اختلاف بین کارگر وکارفرما.
قانون كار و دیگر قوانین صلاحیت دار در خصوص حل اختلاف كارگر و كار فرما مراجعی را در طول همدیگر مورد شناسایی قرار داده و برای هر كدام درجه ای از صلاحیت رسیدگی را قایل گردیده است كه در بندهای ذیل به اختصار توضیح داده می شود :
۱- از طریق سازش مستقیم كارگر و كار فرما در شورای اسلامی كار مطابق ماده ۱۵۷ قانون كار هرگونه اختلاف فردی بین كارگر و كار فرما كه ناشی از اجرای این قانون و سایر مقررات كار باشد در مرحله اول از طریق سازش مستقیم بین آنها توسط شورای اسلامی كار و در صورت عدم آن از طریق انجمن صنفی كارگری و نماینده قانونی كارگر و كار فرما حل و فصل خواهد شد .
۲- از طریق هیئت های تشخیص و حل اختلاف ذیل ماده ۱۵۷ ، هیئت های تشخیص را مرجع بندی رسیدگی به اختلاف كارگر و كار فرما در صورت عدم سازش بین آنها مورد شناسایی قرار داده و از باب حمایت از حقوق كارگران در بند دوم ماده ۱۵۸ یكی از سه نفر عضو هیئت تشخیص را نماینده كارگران قرار داده است .
۳- از طریق هیئت حل اختلاف : مرجع بعدی حل اختلاف در ارتباط طولی مراجع حل اختلاف با همدیگر ، مستفاد از ماده ۱۵۹ قانون كار هیئت حل اختلاف است كه كارگر در صورت اعتراض به رای هیئت تشخیص ظرف ۱۵ روز می تواند كتبا اعتراض خویش را به هیئت حل اختلاف تقدیم نماید كه این پس از رسیدگی و صدور ، قطعی و لازم الاجرا است . در این مرجع نیز مطابق ماده ۱۶۰ قانون كار سه نفر از اعضای هیئت از نماینده كارگران جهت حمات از حقوق آنها جز تركیب هیئت حل اختلاف است . گفتنی است كه قانونگذار برای حمایت از كارگران در ماده ۱۵ قانون كار مقرر كرده است در صورتی كه اخراج كارگر به تشخیص هیئت حل اختلاف غیر موجه تشخیص داده شود حكم به بازگشت كارگر اخراجی به همراه پرداخت حق السعی او از تاریخ اخراج را صادر خواهد كرد . در تبصره همان ماده اشعار داشته كه چنانچه كارگر نخواهد به واحد مزبور باز گردد ، كار فرما مكلف خواهد بود كه بر اساس سابقه خدمت كارگر به نسبت هر سال ۴۵ روز مزد و حقوق به وی پرداخت نماید .
۴- دیوان عدالت اداری : مستفاد از اصل ۱۷۳ قانون اساسی و به موجب بند ۲ ماده ۱۱ قانون دیوان عدالت اداری ، رسیدگی به اعتراضات و شكایات از آرا و تصمیمات قطعی هیئت تشخیص و هیئت حل اختلاف منحصراً از حیث قوانین مقررات یا مخالفت با آنها در صلاحیت دیوان قرار دارد .
دیوان در جایگاه رسیدگی شكلی به آرای مرجع مذكور بالاترین و نهایی ترین مرجع است . بنابراین قانون دیوان عدالت اداری قوانین صلاحیتدار دیگر با پیش بینی چنین تمهیداتی در واقع به نوعی خواسته است در صورت اجحاف یا نقص مراجع تالی مذكور در بندهای بالا در احقاق حقوق حقه كارگر ، این مرجع عالی به اصرار رای نهایی ، قطعی ، لازم الاجرا و قهری الاجرا بپردازد كه علاوه بر قوانین مختلف مربوطه ، فصل ۱۱ قانون كار به طور اختصاصی جرایم و مجازات در مورد حقوق كار را مفصلا توضیح داده است .
مطالب مشابه :
رأي وحدت رويه جديد مورخ 24/ 1/ 1389ديوان عالي کشور: مرجع تجديدنظرخواهي از احکام دادگاههاي انقلاب در
مقالات حقوقی - رأي وحدت رويه جديد مورخ 24/ 1/ 1389ديوان عالي کشور: مرجع تجديدنظرخواهي از احکام
وظایف دادستان در قوانین مختلف
رسالت بلاگ مرجع 1 ایجاد بانک اطلاعاتی از مقالات حقوقی منتشره 2- صرفه جویی در وقت محقق و دانشجو
رأي وحدت رويه شماره 719 هيأت عمومي ديوان عالي كشور
مشاوره حقوقی - رأي وحدت رويه شماره 719 هيأت عمومي ديوان عالي كشور مرجع مقالات حقوقی.
حل اختلاف بین کارگر وکارفرما.
مشاوره حقوقی - حل اختلاف بین کارگر وکارفرما. - موسسه حقوقی وکلای فرهیخته مرجع مقالات حقوقی.
لیست شماره پنج مقالات و مطالب حقوقی ارسالی به حق گستر
مرجع معرفی تمامی وب سایتهای حقوقی - لیست شماره پنج مقالات و مطالب حقوقی ارسالی به حق گستر
مقالات حقوق تجارت
دانش حقوقی - مقالات حقوق اخبار حقوقی و دانشگاهی/ سئوالات کارشناسی مرجع وب سایتهای حقوقی.
تمرد411
مشاوره حقوقی مرجع مقالات حقوقی. و اعتیاد به موادمخدر که با عنایت به گزارش مرجع
مرجع واگذاری زمین معوض به مالکین اراضی ملی شده
وبلاگ مطالب و مقالات روز حقوقی - مرجع واگذاری زمین معوض به مالکین اراضی ملی شده - ایجاد محیطی
برچسب :
مرجع مقالات حقوقی