دانشگاه تركيه
بورس تحصیلی رایگان در ترکیه
هزینه های سنگین تحصیل در دانشگاه ها و مخصوصا دانشگاه های خارج از کشور، یکی از موانع ادامه تحصیل ماست. در این مطلب درباره بورس تحصیلی در دانشگاه های ترکیه توضیح داده شده است. شما نیز می توانید از این بورس استفاده کنید. ثبت نام در این بورس برای همگان آزاد است. در صورت پذیرفته شدن شما در بورس، تحصیل رایگان و خوابگاه و بیمه درمانی و حقوق ماهیانه به شما تعلق می گیرد. همچنین تحصیل در کشوری در حال پیشرفت همچون ترکیه، شما را با تجربه های جدید فراوانی روبرو می کند و با زبان، فرهنگ و کشورِ جدیدِ دیگری نیز آشنا خواهید شد. اگر قصد ادامه تحصیل دارید شما را به خواندن این مطلب دعوت می کنیم.
سازمان “ترک های مهاجر و جوامع دوست” (YURITDISI TURKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR) که وابسته به نهاد نخست وزیری ترکیه می باشد، سالانه در مقاطع مختلف: فوق دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس، دکترا و پژوهش ، بورس های تحصیلی رایگانی را در اختیار دانشجویان و درخواست کنندگان از اقصی نقاط جهان، می گذارد.
این سازمان که از اولویت های کاری آن، پرداختن به مسایل و مشکلات شهروندان ترکیه ای مهاجر در سطح جهان و علی الخصوص اروپا می باشد، در برنامه کاری خود، اعطای بورس تحصیلی رایگان را نیز گنجانده است تا فرهنگ های مختلف با همدیگر مشارکت و آشنایی داشته باشند و فرهنگ صلح و همزیستی مسالمت آمیز ایجاد شود.
این پروژه، در راستای فعالیت های سازمان روابط اقتصادی خارجی و به وسیله انجمن کار اقتصاد آموزشی ترکیه صورت می پزیرد که تا سال ۲۰۱۵، جذب ۱۰۰۰۰۰ دانشجوی خارجی و تا سال ۲۰۲۰ نیز جذب ۱۵۰۰۰۰ دانشجوی خارجی را در دستور کار خود قرار داده است.
بنابر داده های سازمان یونسکو، رشد دانشجویان بین المللی در سطح جهان با افزایش ۸۵ درصدی، به عدد ۴ میلیون دانشجو رسیده و این رقم پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۲۰ به ۷ میلیون دانشجو برسد که در این میان ترکیه نیز قصد دارد با جذب ۱۵۰۰۰۰ دانشجوی خارجی، بودجه ای ۲۸۰ میلیارد دلاری را در سال ۲۰۲۰ به اقتصاد خود جذب نماید.
مزایا و امکانات بورس تحصیلی ترکیه:
مزایایی که بورس تحصیلی ترکیه برای دانشجویان در نظر می گیرد به صورت زیر می باشد:
کمک هزینه تحصیلی ماهیانه:
نسبت به مقطع تحصیلی، کمک هزینه پرداختی ماهیانه به این شکل می باشد که:
- فوق دیپلم ۵۰۰ لیر ترکیه (تقریبا ۳۰۰ دلار آمریکا)
- لیسانس ۵۰۰ لیر ترکیه (تقریبا ۳۰۰ دلار آمریکا)
- فوق لیسانس ۷۵۰ لیر ترکیه (تقریبا ۴۵۰ دلار آمریکا)
- دکترا ۱۰۰۰ لیر ترکیه (تقریبا ۵۷۵ دلار آمریکا)
- پژوهشی ۱۰۰۰ لیر ترکیه (تقریبا ۵۷۵ دلار آمریکا)
خوابگاه:
کلیه دانشجویانی که موفق به اخذ بورس تحصیلی از ترکیه می شوند، می توانند در صورت تمایل از خوابگاه های دولتی به صورت رایگان استفاده نمایند.
شهریه دانشگاه:
دانشجویانی که موفق به اخذ بورس تحصیلی ترکیه می شوند، هزینه های آموزشی آن ها در دانشگاه قبولی شان رایگان خواهد بود.
بیمه درمانی:
کلیه دانشجویان مورد پذیرش بورس تحصیلی ترکیه، بیمه ی درمانی رایگان می شوند.
آموزش زبان ترکی استانبولی :
دانشجویانی که موفق به اخذ بورس تحصیلی ترکیه شده و مهارت زبان ترکی استانبولی را ندارند، با برخورداری از همه مزایای این بورس، به مدت یک سال، از دوره ی آموزش زبان ترکی استانبولی نیز برخوردار خواهند بود.
کمک هزینه مسافرت:
دانشجویانی که موفق به اخذ بورس تحصیلی ترکیه شده اند، از کمک هزینه ی مسافرت ورودی به ترکیه (برای ثبت نام) و ترک ترکیه بعد از فارغ التحصیلی نیز برخوردار خواهند بود.
شرایط لازم جهت اقدام به دریافت بورس تحصیلی از ترکیه
داوطلبی که برای اخذ بورس تحصیلی ترکیه در یک مقطع تحصیلی اقدام می نماید، باید یک مقطع قبل آن را گذرانده باشد، یا این که تا آخر این سال تحصیلی به اتمام برساند.
مثال: داوطلبی که برای فوق لیسانس می خواهد اقدام کند، باید مقطع لیسانس خود را یا به اتمام رسانده باشد و یا این که تا آخر این سال تحصیلی به اتمام برساند.
دیگر شرایط:
شرایط سنی:
-داوطلبانی که مایل هستند در مقطع فوق دیپلم و یا لیسانس اقدام به اخذ بورس تحصیلی ترکیه نمایند، از متولیدین سال ۱-۱-۱۹۹۲ به بالا، باشند.
-داوطلبانی که مایل هستند در مقطع فوق لیسانس اقدام به اخذ بورس تحصیلی ترکیه نمایند، از متولدین سال ۱-۱-۱۹۸۳ به بالا، باشند.
-داوطلبانی که مایل هستند در مقطع دکترا اقدام به اخذ بورس تحصیلی ترکیه نمایند، از متولدین سال ۱-۱-۱۹۷۸ به بالا، باشند.
مدارک لازم :
- مدرک فارغ التحصیلی.
- کارت شناسایی معتبر از قبیل کارت ملی یا پاسپورت.
- ریز نمرات. در صورت اتمام تا آخر این سال تحصیلی، ریز نمرات دروسی را که تاکنون پاس کرده است.
- برگه قبولی در کنکور(اگر وجود دارد)
- مدرک قبولی در امتحانات بین المللی (اگر وجود دارد) مثل :GRE-GMAT-TOFEL-AILETS
- توصیه نامه از حداقل دو تن از اساتید.
- یک عدد عکس ۶*۴ اسکن شده جهت بارگزاری در فرم سایت.
توجه: مدارک فوق در اقدام اولیه نیاز به ترجمه نداشته و اصل آن اسکن شده و در سایت بارگذاری می شود.
چگونگی اقدام جهت دریافت بورس تحصیلی ترکیه:
کلیه فرایند ثبت نام از طریق پایگاه اینترنتی http://www.trscholarships.org/index.php/en/ انجام می پذیرد که پس از ورود به بخش APPLY NOW لایه ی رویی سایت را می توانید به زبان فارسی نیز برگردانید.
دقت بفرمایید که حتما قبل از اقدام، فایل راهنمای ثبت نام و نکات آن را با دقت مطالعه بفرمایید. هر گونه خطا ممکن است به بی اعتبار شدن درخواست شما منجر شود.
فرایند ارزیانی مدارک جهت قبولی در اخذ بورس تحصیلی ترکیه :
کلیه درخواست هایی که در این راستا ارسال می گردد، در دو مرحله مورد بررسی قرار می گیرند:
۱- سابقه تحصیلی داوطلب
۲- مصاحبه حضوری
از آن جایی که برنامه اعطای بورس تحصیلی ترکیه بر اساس سابقه تحصیلی داوطلب و میزان موفقیت آن طراحی شده است، معیارهای انتخاب دانشجو طبق شرایط زیر خواهد بود:
- معدل مورد قبول برای مقطع فوق دیپلم ۱۲ می باشد.
- معدل مورد قبول برای مقطع لیسانس ۱۴ می باشد.
- معدل مورد قبول برای مقطع فوق لیسانس ۱۵ می باشد.
- معدل مورد قبول برای مقطع دکترا ۱۵ می باشد.
- معدل مورد قبول برای داوطلبان علو پزشکی ۱۸ می باشد.
داوطلبانی که مدارک و شرایط فوق الذکر را بدون هیچ کاستی ای از طریق پایگاه اینترنتی ارائه داده باشند، پس از بررسی و مورد قبول واقع شدن، برای مصاحبه حضوری در دفتر نمایندگان کشور ترکیه در خارج از کشور(سفارت یا کنسول گری)، برای آنان ایمیل فرستاده می شود .*پیشگفتار:
قبل از پرداختن به شرایط دقیق و نحوة ثبت نام و ورود به مؤسسات آموزش عالی ترکیه لازمی می دانیم پیرامون کلیات موضوع توضیحی هر چند مختصر ارائه نمائیم. دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی ترکیه در هر سال تحصیلی موظف به پذیرش سهمیه ای بالغ بر 4500 دانشجوی خارجی (غیر ترک) می باشند در این راستا سازمان ÖSYM (مرکز انتخاب و جایگزینی دانشجو) ترکیه متولی برگزاری آزمونی به نام YÖS (آزمون دانشجویان خارجی) گردیده که همه ساله در ماه آپریل در کشور ترکیه و چند کشور منطقه به طور همزمان برگزار می گردد.
با توجه به سطح معلومات دبیرستانی و هوش سرشار دانش آموزان ایرانی در مقایسه با داوطلبان سایر کشورهای منطقه و همچنین اعتبار علمی بسیار بالای دانشگاههای ترکیه، هزینه های تحصیلی و هزینه های زندگی بسیار پائین این کشور، برگزاری آزمون به زبان انگلیسی، سهل الوصول بودن تردد به کشور ترکیه و عوامل بسیاری از این قبیل فرصت استثنایی برای داوطلبین ایرانی مهیا شده است تا با شانس قبولی بسیار بالا امکان ادامه تحصیل در دانشگاه های معتبر کشور ترکیه و چه بسا دانشگاههای آمریکا نصیبشان گردد.
دانشگاههای ترکیه:
سیستم آموزشی دانشگاههای ترکیه کاملاً مطابق با استانداردهای سیستم آموزشی آمریکا بوده و دروس به صورت ترمی-واحدی ارائه می گردد. زبان آموزشی بسته به دانشگاه و رشته، انگلیسی، فرانسه، آلمانی و یا ترکی خواهد بود.
تقویم آموزشی دانشگاه های ترکیه تقریباً همانند دانشگاه های ایران می باشد. بدین ترتیب که شروع ترم پائیز از ماه اکتبر و انتهای ژانویه و ترم بهار از فوریه آغاز و در ماه ژوئن به انتها خواهد رسید و ترمهای تابستانی از جولای تا آگوست خواهد بود.
رشته های تحصیلی:
توسط این آزمون امکان تحصیل در کلیه رشته های فنی مهندسی، پزشکی، هنر و علوم انسانی در دانشگاههای ترکیه فراهم می باشد.
اعتبار علمی:
دانشگاههای ترکیه در سال های گذشته اعتبار علمی بالایی در مجامع بین المللی کسب نموده اند به گونه ای که مدارک علمی این دانشگاهها در کلیه کشورهای دنیا شناخته شده می باشد. در رشته پزشکی پس از فارغ التحصیل کارت طبابت بین المللی اعطا می گردد. در کلیه رشته ها برای دانشجویان ممتاز امکان بورسیه شدن توسط سازمانها و مؤسسات آموزش آمریکایی و اروپایی میسر می باشد و حتی در برخی دانشگاههااز ترم دوم به بعد می توان به صورت انتقالی به دانشگاههای امریکا در همان رشته و ترم تحصیلی منتقل گردید.
وزارت علوم ایران هفده دانشگاه این کشور را به عنوان دانشگاه ردیف اول معرفی نموده است.
همچنین وزارت بهداشت مدارک علمی هشت دانشگاه پزشکی ترکیه را مورد تأیید قرار داده است.
1. لازم به ذکر است که اخیراً بر تعداد دانشگاه های مورد قبول ایران افزوده شده است.
2. نکته قابل توجه این که بعد از دانشگاههای انگلیس، بیشتر دانشگاههای ترکیه از سطح بالایی در بین کشورهای اروپایی برخوردار هستند و همچنین دانشگاه ها به منظور ارتقاء علمی خود با دانشگاه های معتبر جهان همکاری مستقیم دارند. به عنوان مثال دانشگاه حاجت تپه ترکیه با دانشگاه هاروارد ارتباط مستقیمی دارد.
امکانات دانشگاهی و خوابگاهی:
به طور کلی دانشگاههای ترکیه دارای امکانات وسیع و مناسبی از جهت فضای آموزشی، امکانات کتابخانه ای، اینترنتی و تجهیزات آزمایشگاهی، لوازم و زمین های ورزشی متعدد، امکانات تفریحی و خدمات درمانی و غیره می باشند. اکثر دانشگاهها دارای امکانات خوابگاهی با هزینه بسیار اندک می باشند و با وجود اینکه دانشگاه ها از پیش تعهدی جهت خوابگاه ارائه نمی نمایند لیکن در سالهای گذشته معمولاً امکان استفاده از خوابگاه برای دانشجویان ایرانی میسر بوده است.
دانشگاههای دولتی شامل 27 دانشگاه و با سهمیة پذیرش بالغ بر 2500 نفر و دانشگاههای خصوصی شامل 22 دانشگاه با سهمیة پذیرش بالغ بر 2400 نفر دانشجوی خارجی (غیر ترک) می باشد.
هزینه اقامت:
در کشور ترکیه هزینه اقامت بسیار مناسب می باشد به طوریکه در شهر آنکارا یک آپارتمان معمولی (حدود 80 متر در محله ای معمولی) را می توان حدود 250 دلار اجاره نمود. هزینه ارزاق مشابه کشورمان می باشد، هزینه البسه به مراتب ارزانتر از ایران می باشد. تنها تفاوت بارز در هزینه های حمل و نقل می باشد که البته برای دانشجویان تخفیف های ویژه ای (50%) در بلیط اتوبوس های شهری و برون شهری,ترن های شهری و حتی خطوط هواپیمایی در نظر گرفته می شود. علاوه بر این هزینه های درمانی دانشجویان نیز رایگان می باشد.
*ورود به دانشگاه در کشور ترکیه:
ورود به دانشگاه از مقطع دیپلم دبیرستان به بعد همانند ایران منوط به شرکت و قبولی در کنکور سراسری کشور ترکیه می باشد و در مقاطع بالاتر بستگی به ضوابط و قوانین هر دانشگاه دارد. در اینجا تکیه بر مقطع دیپلم به بعد بوده و نحوه و شرایط آن مفصلاً توضیح داده می شود.
آزمون سراسری YÖS:
امور مربوط به انتخاب و جایگزینی دانشجویان در مؤسسات آموزش عالی ترکیه توسط سازمان ÖSYM در این کشور پیگیری می شود و متقاضیان خارجی (غیر ترک) می بایست در آزمون YÖS که توسط این سازمان هر ساله برگزار می گردد شرکت و پس از احراز رتبه قبولی توانایی ثبت نام و ادامه تحصیل در مؤسسات آموزش عالی ترکیه را خواهند داشت.
شرایط شرکت کنندگان در آزمون:
برای شرکت در این آزمون شرط سنی وجود نداشته و کلیة دانش آموزان اعم از دبیرستان، فنی حرفه ای، کار دانش، هنرستان و ... که در سال آخر دبیرستان بوده و یا دارای دیپلم متوسطه یازده ساله می باشند اجازه شرکت در این آزمون را خواهند داشت.
مواد درسی و نحوة ارزشیابی:
1. آزمون YÖS شامل دو قسمت می باشد: قسمت اول: آزمون YÖS جهت سنجش استعدادهای آموزشی پایه شامل هوش و استعداد تحصیلی، ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست شناسی و جغرافیا در حد دوره دبیرستان، و شامل 80 سؤال تستی 5 گزینه ای در مدت 90 دقیقه به دو زبان انگلیسی و ترکی طراحی می گردد و مبنای اصلی پذیرش دانشجو می باشد.
قسمت دوم: سنجش سطح اطلاعات داوطلب به زبان ترکی می باشد که در این آزمون به هر داوطلب نمره A یا B یا C داده خواهد شد.
2. در این آزمون تنها یک پاسخ از پنج پاسخ صحیح بوده و می بایست فقط یک خانه خالی از پاسخ نامه با مداد مشکی نرم علامت گذاری گردد. ضمناًهر پاسخ غلط 4/1 امتیاز منفی خواهد داشت.
آموزش زبان ترکی:
این مؤسسه با توجه به نیاز داوطلبان ایرانی به فراگیری زبان ترکی استانبولی جهت تحصیل در دانشگاهها و نیز در زندگی روزمره اقدام به آموزش این زبان در کلاسهای فوق العاده می نماید. روش تدریس در این کلاسها منطبق بر اصول آموزشی زبان برای خارجیان، مورد تأیید مرکز تحقیق و توسعه و آموزش زبان ترکی دانشگاهها (TÖMER) بوده و در طی دوره های آموزشی مؤسسه به طور مستمر ارائه می گردد.
انتخاب رشته:
انتخاب رشته همانند دانشگاه سراسری ایران بعد از آزمون و دریافت نتایج صورت خواهد گرفت. لازم به ذکر است که انتخاب رشته الزاماً در یک گروه آموزشی نخواهد بود و همچنین ارتباطی به دیپلم دبیرستانی نخواهد داشت. مشاورین مجرب مؤسسه با توجه به تجربیات و آگاهی از آمار و نتایج سال های گذشته انتخاب رشته مناسبی را برای داوطلب انجام خواهد داد که این امر می تواند شانس قبولی داوطلبان را به مراتب افزایش دهد.
زمان آزمون:
آزمون YÖS روز یکشنبه 18 آپریل مطابق با 30 فروردین رأس ساعت 9 صبح در شهر آنکارا برگزار خواهد شد.
اعلام نتایج آزمون:
پس از پایان مراحل ارزشیابی و جایگزینی، کارنامه های شرکت کنندگان به آدرس آنان ارسال می شود.
*تحصیلات تکمیلی (مقاطع فوق لیسانس- دکترا)
گزینش دانشجو در مقاطع بالای لیسانس در دانشگاههای ترکیه از طریق کنکور سراسری انجام نمی پذیرد، بلکه دانشگاه ها به صورت جداگانه مدارک و امتیازهای لازم را از داوطلبان درخواست نموده و با برگزاری امتحانات داخلی اقدام به پذیرش دانشجو در این مقاطع می نمایند. بر این اساس ورود به دانشگاه ها در این مقاطع به مراتب آسانتر از دانشگاههای ایران می باشد.
دانشگاههای ترکیه سالانه دو بار اقدام به اعلام لیست رشته هایی که در آنها پذیرش دانشجوی فوق لیسانس و دکترا خواهند داشت و نیز ظرفیت پذیرش دانشجو درآن رشته ها برای هر دو مقطع می نمایند. داوطلبان باید رشته ای را که می توانند در آن ادامه تحصیل بدهندانتخاب نموده و اقدام به ثبت نام جهت شرکت در امتحانات مربوطه و طی مراحل پذیرش نمایند.
طول دورة فوق لیسانس حداقل 2 سال و Phd چهار سال می باشد. تعداد واحدهای لازم برای گذراندن در هر دو مقطع عموماً بین 20 تا 30 واحد می باشد که باید در نیمی از طول مدت تحصیل گذرانده شوند و بقیة دوره به گذراندن پایان نامه اختصاص دارد.
زبان تدریس در دوره های فوق لیسانس و Phd ، ترکی یا انگلیسی می باشد.
آزمون LES :
امتحان ورودی تحصیلات تکمیلی (بالای لیسانس) یا LES، امتحانی است که امتیاز آن در برخی موارد جهت ورود به دوره های آموزش تحصیلات تکمیلی بعد از لیسانس و موارد مشابه از قبیل دوره های تخصصی و پذیرش مربی در دانشگاهها و .. در ترکیه مورد نیاز می باشد. امتیاز بدست آمده در این امتحان بوسیله برگة نتایج آزمون LES به داوطلبان اعلام می شود و در مواقع لزوم توسط داوطلبان به مؤسسات مربوطه ارائه می گردد.
این آزمون، سالانه دوبار از طرف مرکز گزینش و جابجایی دانشجوی ترکیه (ÖSYM) در ماههای May و December برگزار می شود. این امتحان یک آزمون استعداد سنجی شامل 2 بخش رقمی (Quantitative) و کلامی (Verbal) است وهدف از آن، سنجش توانایی افراد در زمینه های کلامی، رقمی و تفکر منطقی می باشد که بر میزان موفقیت آنان در طی تحصیلات تکمیلی می تواند تأثیرگذار باشد. بدین ترتیب، سؤالات این آزمون در جهت سنجش میزان معلومات افراد در رشته تحصیلی تخصصی آنها نمی باشد. سؤالات به گونه ای طراحی می شوند که فارغ التحصیلان رشته های مختلف دانشگاهی قادر به پاسخ دادن به آنها باشند.
تمام کسانیکه در سال آخر دورة لیسانس مشغول به تحصیل هستند، دارندگان مدارک لیسانس، فوق لیسانس و دکترا و یا دانشجویان دورة فوق لیسانس و دکترا می توانند در این آزمون شرکت نمایند.
امتحان LES در مراکز دانشگاهی 41 شهر ترکیه و قبرس شمالی برگزار می گردد. نتایج LES از تاریخ برگزاری آزمون به مدت دو سال اعتبار خواهد داشت.
شروع زمان ارائه مدارک برای ترم مهر 92 ( ارشد و دکترا)
دانشگاه استانبول تکنیک
رشته های مهندسی و پایه: 10 الی 31 خردادماه
رشته های انسانی: 10 الی 31 خردادماه
دانشگاه بوغازایچی استانبول
رشته های مهندسی و پایه: 10 الی 31 خردادماه
رشته های انسانی: 10 الی 31 خردادماه
دانشگاه مارمارا استانبول
رشته های مهندسی و پایه: 15 الی 23 خردادماه
رشته های انسانی: 15 الی 23 خردادماه
دانشگاه فنی اولدوز استانبول
رشته های مهندسی و پایه: 16الی 21 خردادماه
رشته های انسانی: 16الی 21 خردادماه
دانشگاه حاجت تپه آنکارا
رشته های مهندسی و پایه: 16 خرداد الی 5 تیرماه
رشته های انسانی: 16 خرداد الی 5 تیرماه
دانشگاه کارادنیز ترابزون
رشته های مهندسی و پایه: 16 خرداد الی 2 تیرماه
رشته های انسانی: 16 خرداد الی 2 تیرماه
دانشگاه اژه ازمیر
رشته های مهندسی و پایه: هنوز اعلام نشده است
رشته های انسانی: 19 الی 24 مردادماه
مطالب مشابه :
بورس تحصیلی نهادهای بینالملل
میزان بورس: 20.000 دلار آمریکا در سال به اضافه هزینه سفر مقاطع تحت پوشش: فوق لیسانس و دکترا
دوره های کارشناسی ارشد در کانادا و ایالات متحده آمریکا
clinical psychology - دوره های کارشناسی ارشد در کانادا و ایالات متحده آمریکا - - clinical psychology
بورس تحصیلی ترکیه
مزایایی که بورس تحصیلی ترکیه برای دانشجویان در نظر می گیرد - دکترا تقریبا ۵۶۵ دلار آمریکا
تحصیل در رشته روانشناسی در آمریکا
هرساله تعداد زیادی دانشجوی ایرانی به امید دریافت بورس تحصیلی از دکترا = پی اچ دی و آمریکا .
دانشگاه تركيه
(تقریبا ۴۵۰ دلار آمریکا) - دکترا ۱۰۰۰ در مقطع دکترا اقدام به اخذ بورس تحصیلی ترکیه
بورس تحصیلی نهادهای بینالمللی
میزان بورس: 20.000 دلار آمریکا در سال به اضافه هزینه سفر فوق لیسانس و دکترا (در شرایط خاص)
تحصیل در امریکا
ملکه اردیبهشت - تحصیل در امریکا - - ملکه (فوق لیسانس و دکترا) graduate program گفته میشود.
شرایط تحصیل در آلمان
- ویزای دانشجویی آلمان مثل ویزای دانشجویی آمریکا یا بورس های تحصیلی دکترا دارد: بورس
برچسب :
بورس دکترا امریکا