ایده برق بیسیم
در این پروژه برمفاهیم، تئوری وکاربردهای این روش تاکید شده است. این روش شامل القای مغناطیسی دو سیم پیچ در فرکانس تشدید مدار فرستنده با بازده مشخص می باشد. برای ساخت این دستگاه، از اجزای مختلفی استفاده میشود که در این پایاننامه بصورت کامل دربارهی این اجزا بحث میشود. همچنین این پروژه شامل ساخت یک نمونه عملی از دستگاه انتقال توان بی سیم برای شارژ بی سیم موبایل می باشد. این دستگاه میتواند دستگاهای موبایل را در فواصل نزدیک بدون نیاز به سیم و واسطه، تنها با نصب سیستم گیرنده بر روی موبایلها، این دستگاهها را شارژ نماید. در انتهای این مقاله کاربردهای مختلف انتقال توان بی سیم بیان میشود و پیشنهادهایی برای افزایش کارایی این سیستم آورده شده است.
کاربردهای وایتریسیتی(انتقال برق بی سیم)
کاربردهای وایتریسیتی
فناوری انتقال توان بدون سیم ( وایتریسیتی ) میتواند در کاربردها و محیطهای گوناگون به کار گرفته شود. توانایی این فناوری در انتقالی توانی امن، کارا و در فاصلهی زیاد، باعث بهبود بخشیدن دستگاهها و وسایل مختلف میشود. فناوری واتریسیتی برای فراهم کردن اهداف زیر میتواند به کار رود:
توان بی سیم مستقیم: زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که تمام توان دستگاه به صورت بی سیم تامین میشود و هیچ باطری وجود نداشته باشد. این حالت برای دستگاهایی است که بطور مداوم و ثابت استفاده میشوند و انرژی خود را از منبع توان وایتریسیتی میگیرند.
توان بی سیم خودکار: زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که دستگاه با باطری قابل شارژ مجدد، بطور خودکار چه در حال کار، چه در حالت استراحت، بدون نیاز به سیم شارژ یا جابجایی باطری، خودش را شارژ کند. این حالت برای دستگاهای سیار و موبایلها کاربرد دارد.
دستگاههایی با فناوری وایتریسیتی مناسب و با قابلیت استفادهی راحت، قابل اعتماد و دوست محیط زیست خواهند بود. مناسب هستند، چون هیچگونه شارژ دستی یا عوض کردن باطری وجود ندارد و کابلهای پرهزینه، سنگین و بدنما حذف میشوند. قابل اعتماد است، چون هیچوقت انرژی باطری تمام نمیشود، همچنین با حذف سیمها و اتصالات مکانیکی نرخ خرابی دستگاهها کاهش مییابد. دوست محیطزیست هستند، چون استفادهی باطریهای یکبار مصرف را کاهش میدهند، و بجای استفاده از باطری، بطور مستقیم از برق شبکه استفاده میکنند.
بهطورکلی وایتریسیتی در زمینههای زیر کاربرد دارد:
1- وسایل الکترونیکی
- شارژ خودکار وسایل الکترونیکی سیار و متحرک ( موبایلها ،لپتاپها وکنترلرهای بازی و... ) در خانه، محل کار، ماشین،...هنگامی که دستگاه در حال استفاده و متحرک است.
- تامین انرژی با برق بی سیم مستقیم برای دستگاههای ثابت ( تلویزیونهای صفحه تخت، تابلوهای عکس دیجیتال، دستگاههای سینما خانواده، بلندگوهای بی سیم،... ) . با این کار سیمکشی های گران مرسوم، کابلهای بدنما و منبع تغدیههای دیواری حذف میشوند.
- تامین انرژی با برق بی سیم مستقیم برای دستگاههای جانبی کامپیوترهای شخصی: ماوس بی سیم، صفحهکلید بی سیم، چاپگر، صفحهنمایش و بلندگوهای بی سیم...که باعث حذف سیمهای بدنما و مزاحم و باطریهای یکبارمصرف میشود.
2- صنعتی
- توان بی سیم مستقیم برای اتصالات و مفصلهای مکانیکی در حال حرکت و چرخش ( رباتها، ماشینهای بستهبندی، ماشینهای ساخت و مونتاژ، ابزارآلات ماشینی و... )
- توان بی سیم مستقیم برای استفاده در محیطهای نامناسب، ناملایم و سخت، مثل حفاریها، متهکاری، معدنکاری، محیطهای زیر آب و...که استفاده از سیم غیرعملی یا غیرممکن است.
- توان بی سیم مستقیم برای سنسورها و محرکهای بی سیم، که باعث حذف جابهجا کردن باطریها و سیمکشیهای تغذیه گرانقیمت میشود.
- شارژ بی سیم خودکار برای رباتهای سیار، وسایل نقلیه خودکار، ابزارآلات بی سیم و...که باعث حذف مشکلاتی از قبیل مکانیزم پیچیدهی ارتباط دستگاه با شارژر، شارژ دستی و جابجایی باطری میشود.
3- حمل و نقل
- شارژ بی سیم خودکار برای انواع خودروهای الکتریکی
- شارژ بی سیم خودکار برای همهی وسایل نقلیه و خودروهای الکتریکی مسافرتی و تجاری در خانه، پارکینگ خودروها، بندرهای کشتی و اتاقهای کنترل از راه دور و همهی توقفگاههای این وسایل.
- توان بی سیم مستقیم برای حذف اتصالات تغدیه پرهزینهی خودروهای الکتریکی که بصورت حلقههای لغزان و قلابهای اتصال هستند.
4- کاربردهای دیگر
- توان بی سیم مستقیم و شارژ بی سیم خودکار برای دستگاههای پزشکی که در داخل بدن قرار میگیرند. ( دستگاههایی که در داخل شکم قرار میگیرند، دستگاه تنظيم کننده ضربان قلب و دستگاههایی که با شوک الکتریکی، از انقباض ماهیچههای قلب جلوگیری میکند.
- شارژ بی سیم خودکار برای سیستمهای پیشرفتهی نظامی ( دستگاههای متحرک که با باطری تغذیه میشوند، حسگرهای مخفی، رباتها و هواپیماهای متحرک بدون سرنشین و... ) .
پیشرفت شرکت وایتریسیتی در نمایشگاه CESدر سال 2009
شرکت وایتریسیتی که با هدف توسعه و ارتقاع قطعات بر مبنای انتقال توان بیسیم تاسیس شد اولین پیشرفت خود را در نمایشگاه cesدر سال ۲۰۰۹ در شهر اکسفوردارائه دادند.این پیشرفت که توسط آقای اریک گیلر رئیس این شرکت ارائه شد توانستند دستگاه ال سی دی و انواع موبایل ها از جمله اپل ،آندروید و نوکیا را بدون نیاز به سیم و کابل شارژ کنند.او توانست یک ال سی دی ۵۰واتی راتوسط دو کویل مستطیلی به شعاع ۳۰ سانتی متر و بازدهی ۷۰درصد در فاصله ی نیم متری روشن کند.
تاریخچه و انواع روشهای انتقال توان بیسیم
انتقال نیروی برق بدون استفاده از
سیم، از رویاهای دیرینه نویسندگان علمیتخیلی به شمار میرود. اما با پیشرفتهای
مهندسی، ابزارهای همراه و خودروهای الکتریکی، این رویا به زودی به واقعیت میپیوندد.
کابلهای برق همواره گرد و غبار را به خود جلب میکنند. کامپیوترها، تلویزیونها و
پخش کنندههای موسیقی هر ساله باریکتر میشوند، ولی سیمهای جمع شده در گوشه هر
اتاق، یک مانع زشت بر سر راه مینیمالیسم واقعی است. آیا راهی برای حل این مشکل
وجود دارد؟
بعد از آن دردسر شارژ تلفنها، امپیتری پلیرها و پیدیایها قرار دارد. معمولا
خیلی دردسر ساز نیست، ولی خیلی پیش میآید که شارژ باطری را فراموش کنید و خانه را
با یک باطری خالی ترک کنید. آیا زندگی سادهتر نمیشد اگر هنگامی که وارد یک
ساختمان میشدید، نیروی برق به طور نامرئی به دستگاه شما تابیده میشد؟ ارتباطات
بیسیم در همه جا وجود دارد، پس چرا ما نمیتوانیم برای همیشه دستگاههای
الکترونیک خود را هم از کابلهای برق جدا کنیم.
ایده ی انتقال توان بدون سیم اولین بار توسط نیکولا تسلا در سال ۱۹۷۰داده شد.این دانشمند بزرگ که ایده ها و اختراعات زیادی در زمینه برق و الکترومغناطیس داشت تلاش های زیادی برای به ثمررساندن این ایده ی بزرگ خود کرده بود.اما بدلیل مسائلی نتوانست این پروژه ی عظیم خود را عملی کند.پس از تسلا این ایده تقریبا به فراموشی سپرده شد.اما پس از پیشرفت زیاددرزمینه وسایل الکترونیکی قابل حمل وموبایل ها همواره نیاز به انرژی موردبرای این وسایل شدت گرفت.روش های مختلفی برای انتقال توان بدون نیاز به سیم توسط دانشمندان ارائه شد که مهمترین آن انتقال توان توسط امواج رایویی بود.اما این روش بدلیل بازدهی پایین و مضراتی که این امواج می توانند داشته باشند زیادمورد استفاده قرارنگرفتند.تا این که در سال ۲۰۰۷ محققین دانشگاه MIT ایده ی جدیدی در این زمینه ارائه کردند.این ایده براساس تزویج قوی مغناطیسی در حالت رزونانس است.با ارائه این روش پیشرفت جدیدی در زمینه انتقال توان بیسیم صورت گرفت
وایتریسیتی
وایتریسیتی یا وایرلس الکتریسیتی یا الکتریسیته ی بیسیم اولین بار توسط گروه محققین دانشگاه MITدر سال ۲۰۰۷ معرفی شد.این گروه برای اولین بار توانستد بدون استفاده ازسیم برای انتقال برق یک لامپ ۶۰واتی رادرفاصله ۲متر روشن کنند.
مطالب مشابه :
222 - لامپ بیسیم چگونه کار می کند؟ (کلیک کنید)
ساخت ، روش ، اندیشه - 222 - لامپ بیسیم چگونه کار می کند؟ (کلیک کنید) - چیست؟ چرا؟ چگونه؟
ساخت میکروفون بیسیم
ساخت میکروفون بیسیم. توی این مقاله آموزشی ساخت میکروفون بیسیم رو به همراه pcb اون رو قرار
11 - چگونه فیلم و عکس خود را توسط ایمیل ارسال کنیم؟ (کلیک کنید)
ساخت ، روش ، اندیشه - 11 - چگونه فیلم و عکس خود را توسط ایمیل ارسال کنیم؟ (کلیک کنید) - چیست؟
6 - سیستم هوشمندسازی منزل ، مدیریت هوشمند ساختمان BMS ، خانه هوشمند چیست؟
ساخت ، روش ، اندیشه - 6 - سیستم هوشمندسازی منزل ، مدیریت هوشمند ساختمان bms ، خانه هوشمند چیست؟
177 - ADSL، وایمکس یا اینترنت بیسیم؟ (کلیک کنید)
ساخت ، روش ، اندیشه - 177 - adsl، وایمکس یا اینترنت بیسیم؟ (کلیک کنید) - چیست؟ چرا؟ چگونه؟
350 - نسل چهارم سیستم های موبایل 4G و LTE چیست؟
ساخت ، روش ، اندیشه - 350 - نسل چهارم سیستم های موبایل 4g و lte چیست؟ - چیست؟ چرا؟ چگونه؟
ترفندهای امنیتی در ایجاد یک شبکه اینترنتی بیسیم (ADSL-W)
Administration of Computer and Network - ترفندهای امنیتی در ایجاد یک شبکه اینترنتی بیسیم (ADSL-W) - - Administration of
ایده برق بیسیم
Electrical Power - ایده برق بیسیم - وبسایت و وبلاگ تخصصی برق قدرت
روش های نفوذ به شبکه های وایرلس و بیسیم
تکنولوژی روز - روش های نفوذ به شبکه های وایرلس و بیسیم - آموزش ، جدیترین برنامه ها ، آپدیت نرم
ساخت فرستنده باند Hf با قابلیت تغییر فرکانس سریع
مهندسی برق گرایش مخابرات - ساخت فرستنده باند Hf با قابلیت تغییر فرکانس سریع - مخابرات - مهندسی
برچسب :
روش ساخت بیسیم