ممنوع الخروج کردن بدهکاران
ممنوعالخروج شدن بدهکار ابزاری است که او را جهت پرداخت بدهی تحت فشار قرار داده و وادار میکند تا نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام کنددر خصوص ممنوعیت خروج بدهکاران ماده 17 قانون گذرنامه مصوب 10/12/1351 حاکمیت دارد که مقرر می دارد:«دولت می تواند از صدور گذزنامه وخروج بدهکاران قطعی مالیاتی واجرای دادگستری و ثبت اسناد ومتخلفین از انجام تعهدات سندی طبق ضوابط ومقرراتی که در آیین نامه تعیین می شود جلوگیری کند.»
ناگفته نماند برخی از دوایر دولتی در مورد جلوگیری از خروج بدهکاران دارای مقررات خاص خود هستند. از جمله ماده 202 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 3/12/1366 و بخشنامه شماره 1975/3973 5/30 مورخ 27/1/1369 وزارت امور اقتصادی و دارایی در مورد جلوگیری از خروج بدهکاران مالیاتی و ماده واحده لایحه قانونی ممنوعیت خروج بدهکاران بانکها مصوب 20/2/1359 نیز در مورد ممنوعیت خروج بدهکاران بانکها حاکمیت دارد. البته مطابق قانون اخیر بانک مرکزی ایران از طریق دادسرای عمومی تهران خواستار ممنوعیت خروج آنان (بدهکاران) از کشور میگردد.
با توجه به اطلاق عنوان بدهکار در مواد پیش گفته ، ضامن هم مشمول حکم این مواد قرار می گیرد.اما این که چه راه حلی وجود دارد که از این ممنوعیت رفع اثر گردد باید گفت که 4 راه وجود دارد:
نخست این که ضامن یا هر بدهکار دیگری بدهی خود را بپردازد.در مورد بدهکارانی که به لحاظ اخذ حکم تقسیط بدهی خود به لحاظ ادعای اعسار از پرداخت یکجای بدهی، تقاضای رفع اثر از ممنوعالخروجی را دارند باید گفت که صدور حکم تقسیط بدهی از سوی مرجع قضایی مجوزی برای رفع ممنوعالخروجی نیست.
دوم، مضمون له یا طلبکار از درخواست خود صرفنظر کند.
سوم،دادگاه و مراجع قضایی قرار یا حکمی مبنی بر رفع ممنوعالخروجی ضامن(بدهکار)به لحاظ تامین خواسته صادر کنند، که از ممنوعالخروجی بدهکار رفع اثر میگردد.
چهارم،در برخی موارد اشخاصی به لحاظ نوع کار و حرفه خود که لازمه آن خروج از کشور است تقاضای رفع ممنوعالخروجی دارند. در این موارد به استناد رای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عدالت اداری که در تاریخ 23 بهمن ماه سال 80 صادر گردید، پس از احراز شرایط خاص بدهکار که با مفاد رای صادره مطابقت داشته باشد ممنوعالخروجی بدهکار رفع میشود.
در یک مورد مرد بدهکار از کارکنان شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی بود که در قبال مبلغ 120میلیون ریال از مهریه همسرش ممنوعالخروج شد که با اعتراض وی موضوع در هیات نظارت مورد رسیدگی قرار گرفت و به لحاظ آن که شرکت کشتیرانی اعلام کرد وی به مدت 6 ماه باید روی آبهای بینالمللی انجام وظیفه نماید حکم به رفع ممنوعیت خروج او صادر گردید.
مورد دیگر نیز که مرد از کارکنان وزارت امور خارجه بود و در قبال مبلغ 60 میلیون ریال ممنوعالخروج گردید که پس از ارائه مدارک مبنی بر این که او در یکی از سفارتخانههای جمهوری اسلامی مشغول به کار بوده و ممنوعالخروجی او مانع انجام وظایفش است، منجر به رفع ممنوع الخروجی وی گردید.هم چنین با توجه به اینکه ماده 17 قانون گذرنامه به طور کلی و بدون قید مدت دستور منع خروج بدهکاران اجرایی از کشور را بنا به تقاضای بستانکار تجویز کرده است بنابراین تا زمانی که از طرف بدهکار موجبات پرداخت بدهی فراهم نشود نمیتوان ممنوعالخروجی را رفع کرد، اگر چه سالیان درازی از دستور ممنوعالخروجی و اجرای آن بگذرد.
گرفته شده از مقاله آقای علی صاحبی
مطالب مشابه :
نمونه ای از یک لایحه دفاعیه
موسسه حقوقی پیشگامان حقوقکده - نمونه ای از یک لایحه دفاعیه نمونه لایحه دفاعی.
بیمه مهریه چیست
برای تنظیم لایحه دفاعی و دفاعیه یا و بیمه ایران معادل مهریه ای که مرد نسبت به
استمداد جهت تقدیم لایحه به دادگاه تجدید نظر!
ایران داوری - استمداد جهت تقدیم لایحه به دادگاه تجدید نظر! - محمد رادپور-وکیل دادگستری و مدرس
لایحهی اصلاح نظام وکالت حلال مشکلات یا مشکل آفرین/ کانونها هوشیار باشند
لایحهی اصلاح نظام وکالت انواع لوایح دفاعی، دادخواست ، شکوائیه و مهریه .
مهریه زن پس از فوت شوهر
سـودابـه تائـبـی - مهریه زن پس از فوت شوهر - وکــیل پـایـه یـک دادگســتری و مشــاور
تایید مهریه 110 سکه در شورای نگهبان قانون اساسی
در این لایحه برای مجری اما اگر مرد 110 سکه از مهریه را پرداخت کرد نمونه لایحه دفاعی.
قانون جدید حمایت خانواده، سود یا زیان زنان/ و نقدی بر نظرات خانم دکتر سوده حامد توسلی
خودشان مهریه است که خب در این موارد کارکرد دفاعی مناسبی است این لایحه باشد ، چرا
دادخواست مطالبه خسارات ناشی از برهم زدن نامزدی
مضرات بالا بودن مهریه. برای تنظیم لایحه دفاعی و دفاعیه یا دادخواست یا شکواییه و شکایت
ممنوع الخروج کردن بدهکاران
حقوقی اعم از مشاوره آنلاین، مشاوره آفلاین، تنظیم انواع لوایح دفاعی لایحه و قرارداد
برچسب :
لایحه دفاعی مهریه