تفاوتهای کارشناسی و کارشناسی ارشد

تفاوتهای کارشناسی و کارشناسی ارشد


1- شاید برای شما هم مهم باشه که بدونید تفاوتهای بین دوره ی کارشناسی و کارشناسی ارشد چیه؟ آیا این تفاوتها از جنس تفاوتهای مدرسه و دانشگاهه یا نه، جور دیگریست؟ آیا دونستن این فرق ها به ما در تصمیم گیری برای ادامه تحصیل یا عدم اون کمک خواهد کرد؟ آیا آشنا بودن با این تفاوتها باعث خواهد شد که دوران موفق تری رو در کارشناسی ارشد طی کنیم؟ در متن امروز قصد داریم تا حد ممکن به این پرسشها پاسخ بدم.

 
2- خب طبیعتا همیشه یک سری تفاوتهای ظاهری وجود داره مثل نگاه متفاوتی که نسبت به  دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی وجود داره، کلاسهای خلوت تر،سایت کامپیوتر جدا، وجود استاد راهنما و مشاور، کتابهای عموما انگلیسی، تعداد واحدهای کم در طول هر ترم، دوران کوتاهتر تحصیل و ... اما همه ی اینها تفاوتهای ظاهریه و وجودشون دلیل داره. با این حال تفاوتهای مهمتری هم هست که بهتره به اونها بپردازیم.

 
3- شاید بارزترین تفاوتی که بین دوران کارشناسی و کارشناسی ارشد وجود داره این باشه که دانشجویانی که وارد دوره ی ارشد میشن، باید ساعات زیادی رو به درس خوندن اختصاص بدن. برخلاف دوران کارشناسی که بسیاری از دانشجویان میتونن زمان زیادی رو صرف کارهای دیگه غیر از درس خوندن بکنن، توی دوران ارشد دانشجو باید تقریبا تمام وقت به درس بپردازه. میشه کمتر هم خوند اما به طبعش نمرات کاهش خواهد یافت و خطر افتادن(نمره زیر 12) و مشروطی(معدل زیر 14) و اخراج(دو ترم مشروطی) بیشتر خواهد شد. پس کلا سیستم شما رو مجبور خواهد کرد که بیشتر درس بخونید و برای همین هم هست که میانگین معدل دانشجویان کارشناسی ارشد علی رغم سخت تر بودن دروس بسیار بالاتر از میانگین معدل دانشجویان کارشناسیه.


4- تفاوت مهم دیگه تعداد واحدهای دانشجویان در هر ترم و در نتیجش عمق پرداخت به دروسه. در دوره کارشناسی دانشجویان به طور معمول هر ترم چیزی بین 14 تا 20 واحد درسی رو میگذرونند که در مقایسه با تعداد واحد 8 تا 12 واحدی دوره کارشناسی ارشد بسیار بیشتره  اما دلیل این مسئله چیه؟ به جرات میتونم بگم که شاید در بسیاری از دروس تنها تفاوت بین درس 4 واحدی کارشناسی با درس 4 واحدی دوره کارشناسی ارشد انگلیسی بودن کتابهاست اما مسئله ای که باعث میشه دانشجوی مقطع بالاتر چند برابر دانشجوی مقطع پایین تر روی یک درس وقت بذاره اینه که شما در دوره ی کارشناسی با خوب خوندن جزوه و نگاهی گذرا به کتاب میتونید نمره ی خوبی کسب کنید اما در دوره ی ارشد عملا  نمیتونید روی جزوه حساب کنید. استاد حجم زیادی رو در ساعتی نسبتا کم ارائه میکنه و این شما هستید که باید کتاب (یا کتابها) رو با تمام جزئیات مطالعه کنید و وقت زیادی رو هم صرف حل تمرینات کتاب و بعضا پروژه ها و سمینارهای مرتبط با اون درس بکنید. البته طبیعی هم هست که بواسطه همین حل کردن تمرینات و ارائه ی پروژه و سمینار، عمق یادگیری شما از اون درس در دوره ی ارشد، خیلی بیشتر از یادگیری سطحی در دوره ی کارشناسی خواهد بود.

 
5- تفاوت دیگه ای که میشه بهش اشاره کرد اینه که شما در دوران ارشد، جدای از دروسی که پاس میکنید وقت زیادی رو هم باید صرف تز و پایان نامتون بکنید. سبک کار در تز با پاس کردن درسها کاملا متفاوته. وقتی درسی رو میگذرونید، به هر حال استادی هست که میاد یک سری مطالب رو تدریس میکنه و منبع مشخصه و امتحان مشخصه و استاد هم وقت بیشتری رو برای رفع اشکال صرف میکنه اما در پایان نامه، اساتید راهنما و  مشاور همونطور که از اسمشون هم مشخصه صرفا نقش راهنمایی و مشاوره رو برعهده دارند و هیچ وقت نباید انتظار داشت که اشکالات رو هم برای شما رفع کنند. استاد موضوع و مسیر کلی رو برای شما مشخص میکنه و  این شما هستید که باید با مطالعه ی کتب و مقالات مختلف اون مسیر رو طی کنید و مشکلات احتمالی پیش آمده رو رفع کنید. متاسفانه اگر در زمانی که مشغول کار رو پایان نامه هستید روی مسئله ای گیر کنید و راهنمایی و مشاوره ی اساتید هم نتونه راهگشا باشه، ممکنه مجبور بشید چند هفته ازوقتتون رو برای حل اون مشکل صرف کنید.

 
6- تفاوت مهم دیگه ای که میتونم نام ببرم افزایش دایره ی توانایی های شما در دوره کارشناسی ارشد می باشد. در دوره کارشناسی ارشد شما سطح توانایی زبان انگلیسیتون رو افزایش خواهید داد و یاد میگیرید که چطور بدون مشکل یک کتاب یا مقاله ی انگلیسی رو مطالعه کنید. کار با با نرم افزارهای عمومی مثل Word، Latex، Ftex و PowerPoint یا نرم افزارهای برنامه نویسی تخصصی مثل Matlab، Mathematica و Maple رو یاد خواهید گرفت. دید بسیار خوبی نسبت به رشته ای که در آن مشغول به تحصیل هستید پیدا خواهید کرد و توانایی های مختلف آموزشی و پژوهشی  بدست خواهید آورد.

 
7- همونطور که گفته شد دوران کارشناسی ارشد دورانی متفاوت از کارشناسی و شما در این دوران در عین حال که سختی زیادی رو تحمل خواهید کرد(بجز سختی هایی که برای قبولی در این مقطع متحمل میشید)، توانایی های علمی زیادی رو هم بدست خواهید آورد، اما اینکه اون سختی ها ارزش رسیدن به اون توانایی ها رو داره یا نه به خودتون بستگی داره. اینکه به صرف کلاس اجتماعی بالاتر میخواین فوق بگیرید، اینکه اگر با لیسانس هم موقعیت شغلی مناسبی دارین اما باز هم به فکر کارشناسی ارشد هستین، اینکه مطمئنین هرگز به دکترا فکر نخواهید کرد اما میخواین هر طور شده فوق لیسانستون رو بگیرین مسائلی هست که با خودتونه.


مطالب مشابه :


خلاصه ای از نکات آموزشی دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته

در این وبلاگ کلیه اطلاعات مورد نیاز دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد




شرایط جدید مشروطی دانشجویان کارشناسی ارشد در نیمسال (ترم) آخر

شرایط جدید مشروطی دانشجویان کارشناسی ارشد در نیمسال (ترم) آخر. حسین نادری‌منش معاون آموزشی




نحوه پذیرش داوطلبان مشروطی دوره‌های فراگیر دانشگاه پیام نور

کارشناسی ارشد پیام نور نحوه پذیرش داوطلبان مشروطی دوره اخبار و مطالب جالب در مورد




مشروطی دوره‌های فراگیر دانشگاه پیام نور

گزارش اخبار پیام نور در خصوص چگونگی وضعیت پذیرفته شدگان مشروطی » تغییر شیوه آموزشی در ارشد




دانشجویان کارشناسی ارشد در چه صورت مشروط می‌شوند؟

دانشگاه پیام نور مرکز تالش - دانشجویان کارشناسی ارشد در چه صورت مشروط می‌شوند؟ - اخبار پیام




دانشجویان مشروط در دانشگاه پیام نور اخراج نمی شوند

چند پیش خبری شایعه مبنی بر اخراج دانشجویان مشروطی در وبلاگی درسی و در ارشد




تفاوتهای کارشناسی و کارشناسی ارشد

این وبلاگ در راستای کمک به داوطلبین آزمون کارشناسی ارشد سال 93-94 در رشته کشاورزی طراحی




چگونه یک دانشجوی موفق شویم؟ ((از نخبگی تا مشروطی))

كارشناسي ارشد حسابداری .:. وحيد سليمي.:. - چگونه یک دانشجوی موفق شویم؟ ((از نخبگی تا مشروطی




اطلاعیه اول : نکات مهم و کلی برای دانشجویان مقطع ارشد اعم از سراسری -فراگیر-مجازی و...16/6/90

کارشناسی ارشد ۱۲- مشروطی در دانشگاه پیام نور رشته های به شرح ذیل در مقطع ارشد می




سوالات متداول در مورد آیین نامه آموزشی کارشناسی ارشد

کارشناسی ارشد مديريت دولتی - سوالات متداول در مورد آیین نامه آموزشی کارشناسی ارشد - وبلاگ




برچسب :