همه چیز درباره ایکس باکس وان - کارایی های ایکس باکس وان
نارنجی: مدت زمان بسیاری فرصت دارید تا از بین کنسول های نسل بعد با توجه به سلیقه و بودجه تان یکی را برگزینید اما در اثنای انتظار برای شکسته شدن قیمت ها توسط فروشندگان و خرید کنسول با قیمت اصلی که شاید معادل یک تلفن هوشمند باشد، می توانید راه آشنایی بیشتر با کنسول ها را در پیش گرفته و حسابی آماده شوید.
کارایی های ایکس باکس وان
ایکس باکس وان در 13 کشور جهان همراه با جشنی بزرگ عرضه شد و همانند پلی استیشن 4 توانست در طی 24 ساعت از فروش 1 میلیونی بگذرد. البته سونی تنها در 2 کشور 1 میلیون کنسول فروخت ولی مایکروسافت جمع 13 کشور را در نظر گرفته است.
در ادامه مطلب اطلاعات اولیه ای که لازم باشد در مورد ایکس باکس وان بدانید آورده شده است.
کنسول
جنس بدنه کنسول از یک مدل پلاستیک یک دست و براق است که مایکروسافت آن را "لیکویید بلک" می خواند. کنسول به صورت خوابیده 33 سانتی متر طول دارد و تقریبا 27 سانتی متر عرض. ارتفاع آن هم حوالی 8 سانتی متر است. همانند ایکس باکس 360، این کنسول هم از منبع تغذیه خارجی استفاده می کند که البته به مقادیر اندکی، از منبع تغذیه Xbox 360 کوچکتر است. به هر حال، هنوز هم یک آجر بد قامت است که نبودنش می توانست جذاب تر باشد.
مشخصات سخت افزاری
سی پی یو: چیپ 8 هسته ای AMD با معماری جگوار
پردازنده گرافیکی: AMD با دایرکت ایکس 11.1 و 32 مگابایت حافظ ه ESRAM
رم: 8 گیگابایت از نوع DDR3
هارد: 500 گیگابایت
درایو نوری: بلو-ری
پورت ها: 3 پورت USB 3.0 (یکی در کنار و دو تا در عقب دستگاه)، HDMI In و HDMI Out و خروجی دیجیتال
ارتباطات با/بی سیم: پورت اترنت گیگابیت و وای فای داخلی 802.11n
محتویات داخل جعبه
در یک ویدیوی تفسیری کامل، لری هیریب تمامی قطعات و مواردی که در جعبه وجود دارد را نشان می دهد که می توانید آن را از اینجا تماشا کنید. در ازای 500 دلار ناقابل تمامی موارد زیر را دریافت می کنید (یا باید دریافت کنید):
یک کنسول ایکس باکس وان
یک کنترلر بی سیم ایکس باکس وان
کینکت 2.0
یک هدست چت مونو
سیم پاور
منبع تغذیه
کابل HDMI سازگار با 4K
کنترلر
کنترلر ایکس باکس وان تفاوت ظاهری چندان زیادی با کنترلر ایکس باکس 360 ندارد و برخلاف سونی که تصمیم گرفت DuakShock 4 را تبدیل به یک محصول درجه یک کند، مایکروسافت کنترلر درجه یکی که در اختیار داشت را به تیم مهندسانش سپرد تا بی نقص تر از گذشته آن را تحویل دهند.
بزرگ ترین ایراد کنترلر Xbox 360 بخش جهت های 4 گانه یا D-Pad بود که با مهندسی جدید به شکلی به مراتب بهتر در آمده و خبری هم از برآمدگی مزاحم دور آن هم نیست. شمایل D-Pad این کنترلر به دکمه های جهت دار نینتندو شباهت بسیار دارد که بی شک بهترین و راحت ترین مدل این دکمه ها را ارائه می دهند.
آنالوگ ها نسبت به دسته قبلی کوچکتر شدند و همان تو رفتگی و حالت مقعر را حفظ کرده اند و به جای استفاده از 4 برآمدگی کوچک در 4 جهت دایره، از یک دایره برآمده کامل برای آنالوگ ها استفاده شده.
اما اگر از جهات مختلف کنترلر را تماشا کنید بزرگ ترین تغییر را در نمای عقبی خواهید یافت، یعنی جایی که تریگرهای راست و چپ و 2 دکمه LB و RB قرار دارند. اگر از این نما بخواهیم قضاوت کنیم، کنترلر ایکس باکس وان کلا یک محصول 180 درجه متفاوت است که اتفاقا به نظر می رسد خالق Gears of War آقای کلیف بلزینسکی هم آن ها را بسیار پسندیده است.
لرزش کنترلر در بازی و موقعیت های مختلف وابسته به تکنولوژی هایی است که درون سخت افزار تعبیه شده اند و اتفاقا بسیار هم مهندسی شده و دقیق هستند. اگر یک سر هم بندی ساده باشند که -برای مثال- بعد از مدتی می روید Arkham Origins بازی کنید ولی به خاطر وارد کردن رمز اشتباهی، کنترلر به چند ده قطعه غیر مساوی تقسیم می شود!
مایکروسافت در این زمینه سنگ تمام گذاشته و با مهندسی جدیدی که به کار برده، قطعات متحرک را وارد تریگرها هم کرده و حتی لرزش را در آنجا هم حس می کنید. به هر حال بعد از عرضه بازی های بیشتر، این تکنولوژی نیز جذابیت بالاتری پیدا می کند اما تا همین جای کار می توانید با Forza Motorsport 5 این تکنولوژی را امتحان کنید.
کینکت
شما مخاطبین نارنجی که پیگیر اخبار تکنولوژی هستید با کینکت آشنایی بسیار دارید. همان دوربین قدرتمند مایکروسافت که بدن بازیکن را اسکن و آن را عینا داخل بازی پیاده سازی می کند. نسل اول این دوربین بسیار کوچک تر از آنچه در بالا می بینید بود.
حالا نوبت به برادر بزرگ تر خانواده رسیده تا با مشخصات، حجم و قابلیت های بهتر و بیشتری همچنان بی رقیب در بازار بازی های حرکتی بر مبنای تشخیص حرکات بدن باشد. کینکت جدید قابلیت های بسیاری دارد که شاید به مرور زمان خیلی از آن ها توجه مان را جلب کند. این دوربین قابلیت ضبط تصاویر به صورت 1080p و 60 فریم بر ثانیه را هم دارد.
کینکت اول، اسکلت کلی بدن را کاملا تشخیص می داد اما کینکت ۲ قابلیت شناسایی انشعابات بدن شما را هم دارد و برای تان ضربان قلب را هم اندازه می گیرد که خوراک بازی های تحرکی است. با اسکایپ می توانید با دوستانتان صحبت کنید و حتی با آن سفارش پیتزا بدهید. البته برخی از این ویژگی ها نیازمند اشتراک طلایی لایو هستند.
چرخش 180 درجه ای تاریخی
زمانی که مایکروسافت در اواخر ماه می ایکس باکس وان را معرفی کرد، بسیاری از گیمرها واکنشی منفی به این راه حل رو به جلوی تکنولوژیک از طرف مایکروسافت نشان دادند. تصمیم بر این بود که در بازه های زمانی خاصی کنسول به اینترنت متصل شود و در E3 مشخص شد که این کار هر 24 ساعت یک بار انجام می شود.
اما این تنها بخشی از راهکار مایکروسافت بود. این کمپانی دست به دست شدن بازی ها یا فروش بازی های دست دوم را هم کاملا ممنوع کرده بود اما بعد از یک هجمه گسترده از انتقادات (پس از E3)، مایکروسافت نیز به سونی و نینتندو پیوست و از روش سابق، اعلام حمایت کرد.
در حال حاضر برای اینکه از ایکس باکس وان استفاده کنید اصلا لازم نیست به اینترنت متصل باشید، البته به جز اولین باری که کنسول را خریداری کرده و می خواهید اولین آپدیت را دانلود کنید. بله، دیگر بازی های دست دوم منعی ندارند و همه بازی هایی که روی کنسول شما اجرا شده اند روی باقی کنسول ها هم اجرا می شوند.
لانچ تایتل ها
عناوینی که تنها برای ایکس باکس وان منتشر می شوند:
Crimson Dragon - Grounding/Land Ho!, Microsoft Studios
Dead Rising 3 - Capcom Vancouver, Microsoft
Forza Motorsport 5 - Turn 10 Studios, Microsoft Studios
Killer Instinct - Double Helix, Microsoft Studios
Lococycle - Twisted Pixel, Microsoft Studios
Powerstar Golf - Zoe Mode, Microsoft Studios
Ryse: Son of Rome - Crytek, Microsoft Studios
Zoo Tycoon - Frontier Developments Ltd., Microsoft Studios
بازی هایی که توسط ناشران خارجی منتشر می شوند:
Assassin"s Creed IV: Black Flag - Ubisoft, Ubisoft
Battlefield 4 - DICE, Electronic Arts
Call of Duty: Ghosts - Infinity Ward, Activision
FIFA 14 - EA Sports, Electronic Arts
Fighter Within - AMA Ltd., Ubisoft
Just Dance 2014 - Ubisoft Paris, Ubisoft
LEGO Marvel Super Heroes - TT Games, Warner Bros. Interactive
Madden NFL 25 - EA Sports, Electronic Arts
NBA 2K14 - Visual Concepts, 2K Sports
NBA LIVE 14 - EA Sports, Electronic Arts
Need for Speed: Rivals - Ghost Games, Electronic Arts
Skylanders: Swap Force - Vicarious Visions, Activision
Zumba Fitness: World Party - Zoë Mode, Majesco
آپدیت های بین نسلی و حجم بازی ها
اگر بازی هایی چون بتلفیلد 4، NFS: Rivals یا Assassin"s Creed IV: Black Flag را برای ایکس باکس 360 خریداری کرده اید می توانید خیلی راحت با پرداخت 10 دلار بیشتر ورژن نسل بعدی آن ها را هم دریافت کنید. اکثر ناشرها چنین قابلیتی را برای کنسول های هر دو شرکت ایجاد کرده اند.
حجم مورد نیاز برخی از بازی ها را در زیر می توانید ببینید:
Assassin’s Creed IV: Black Flag - 20 GB
Call of Duty: Ghosts - 39 GB
Just Dance 4 - 22 GB
Skylanders Swap Force - 15 GB
LocoCycle - 13 GB
Dead Rising 3 - 19 GB
FIFA 14 - 8 GB
NBA 2K14 - 43 GB
NBA Live 14 - 9 GB
Madden NFL 25 - 12 GB
سازگاری با بازی های نسل قبل
همانند پلی استیشن 4، سخت افزار ایکس باکس وان هم از بازی های نسل قبلی پشتیبانی نمی کند که برای هر دو کنسول یک امتیاز منفی محسوب می شود. اما سونی با استفاده از سرویس استریم بازی ها در سال آینده PS3 را به PS4 خواهد آورد که اگرچه برای ما کاربران ایرانی فعلا کاربرد درست و حسابی ندارد اما حداقل به نوعی این ضعف جبران می شود. متاسفانه مایکروسافت اعلام کرده تنها راهی که می توانید بازی های Xbox 360 را انجام دهید، خرید آن کنسول و بازی های اش است که چندان راه حل جالبی نیست.
رابط کاربری و ایکس باکس لایو
بزرگ ترین تغییر رابط کاربری ایکس باکس وان نسبت به کنسول قبلی، استفاده از طراحی کاشی وار ویندوز 8 و یکپارچگی کامل با کینکت است که بسیار متفاوت از تجربه قبلی روی ایکس باکس 360 به نظر می رسد.
رابط کاربری از 3 بخش عمده تشکیل شده. در مرکز داشبور شما با صفحه اصلی روبرو می شوید که نمایش دهنده فعالیت های اصلی شما است. اپلیکیشن هایی که اخیرا اجرا کرده اید هم در این بخش نشان داده می شوند. در سمت چپ pinها و موارد مورد علاقه شما نمایش داده می شوند و در سمت راست Marketplace قرار دارد.
فروشگاه به چندین قسمت متفاوت نسبت به قبل دسته بندی شده که جالب ترین تغییر آن یک دسته شدن تمامی بخش های ایکس باکس لایو، ایکس باکس لایو ایندی گیمز و ... است.
سرعت گشت و گذار در داشبورد ایکس باکس وان بسیار سریع و بی نقص است ولی باید ببینیم اپلیکیشن های سنگینی چون نتفلیکس که مدت زمان زیادی طول می کشد تا اجرا شوند، در این سیستم چه عملکردی خواهند داشت.
آنلاین بازی کردن و دسترسی به اپلیکیشن ها همچنان نیاز به اشتراک طلایی دارد که سالانه 60 دلار هزینه برای شما خواهد داشت. تنها استثنایی که برای این مورد مایکروسافت قائل شده بازی Project Spark است.
به اشتراک گذاری ویدیو و استریم
مایکروسافت با توییچ رابطه خوبی برقرار کرده و از این به بعد می توانید گیم پلی را به صورت استریم و آنلاین تماشا کنید که این ویژگی ارتباطی به اشتراک طلایی مایکروسافت ندارد و به صورت جداگانه باید 60 دلار به Twitch بابت این ویژگی بپردازید.
با استفاده از قابلیت ضبط، می توانید 5 دقیقه از گیم پلی بازی را ضبط و سپس ویرایش کنید و آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید که البته این ویژگی نیازمند اشتراک طلایی است. یوتوب هم در ابتدا در دسترس نیست اما در آپدیت های آینده به کنسول افزوده خواهد شد.
اسمارت گلس
پیش تر در نارنجی توضیحات تکمیلی را در رابطه با اسمارت گلس و ارتباطش با ایکس باکس وان ارائه کردیم. مایکروسافت قابلیت های بسیار جالبی برای اسمارت گلس ایکس باکس وان تعیین کرده که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
در اتاق نشیمن:
با استفاده از کیبورد و تاچ وسیله همراه تان، ایکس باکس وان را کنترل کنید
رسانه ها و ستاپ باکس را از طریق کنترل اسمارت گلس کنترل کنید
با استفاده از وسایل موبایل در تلویزیون وب گردی کنید
با استفاده از قابلیت های اسمارت گلس تجربه آنچه تماشا و یا بازی می کنید را بهبود بخشید
با استفاده از کانکشن سریع تر و قابل اطمینان کارایی آن را افزایش دهید
در اتاق نشیمن یا هر جای دیگر:
بازی هایی که می خواهید انجام دهید را روی کنسول جستجو، فهرست و ثبت کنید
اچیومنت ها را دنبال کنید، کمک بگیرید، به دوستانتان پیام دهید و کلیپ های ضبط شده را تماشا کنید.
آیا در آینده قصد خرید ایکس باکس وان را دارید؟ برای آن برنامه ریزی خواهید کرد یا به سمت رقیبش، پلی استیشن 4 می روید؟ شاید هم گزینه شما یک PC قدرتمند باشد. به هر حال پس از برقراری آرامش در بازار کنسول ها طی چند ماه آینده، می توانید ایکس باکس وان را حدود یک میلیون و ششصد الی یک میلیون و هشتصد هزار تومان خریداری کنید. البته اگر اتفاق خاصی رخ ندهد!
گردآوری کامپیوتر و تکنولوژی برگزیده ها