تبدیل تصاویر رنگی به سیاه و سفید در فتوشاپ - چطور در فتوشاپ رنگ سیاه را به سفید و برعکس تبدیل کنیم

.

چطور در فتوشاپ رنگ سیاه را به سفید و برعکس تبدیل کنیم

چطور در فتوشاپ رنگ سیاه را به سفید و برعکس تبدیل کنیم

چنانچه به تصاویر سیاه و سفید دقت کنید حتما متوجه می‌شوید که بین تصاویر مختلف تفاوت‌های زیادی وجود دارد.

برخی از این تصاویر بسیار واقعی و جالب به نظر می‌رسد. در این مطلب در نظر داریم شما را با رمز و راز تولید تصاویر سیاه و سفید واقعی آگاه کنیم. در گذشته عکاسان با استفاده از فیلترهای مخصوصی که مقابل لنز دوربین خود قرار می‌دادند، این تصاویر را روی فیلم‌های سیاه و سفید به وجود می‌آورند، سپس در محیط تاریکخانه، با استفاده از تکنیک‌هایی مثل داجینگ وبرنینگ برای تاریک و روشن‌کردن تصویر مورد نظر خود اقدام می‌کردند. هم‌اکنون نیز برخی عکاسان منظره از همین روش‌ها برای ثبت تصاویر سیاه و سفید استفاده می‌کنند. به کمک دوربین‌های مدرن کنونی دیگر نیاز به انجام این مراحل‌ پیچیده یا مشکل برای به دست آوردن تصاویر سیاه و سفید مطلوب نیست؛ به گونه‌ای که برخی جلوه‌های پرکاربرد علاوه بر اعمال توسط خود دوربین، به وسیله نرم‌افزارهای ویژه ویرایش عکس مثل فتوشاپ یا لایت‌روم نیز قابل شبیه‌سازی و اعمال است.

نکته جالب توجه در این روش این است که می‌توان بدون از دست‌دادن تصویر رنگی اصلی و آسیب رساندن به آن، یک تصویر بسیار واقعی و عمیق سیاه و سفید را در حالت‌های مختلف با جابه‌جایی چند منوی کشویی و انتخاب چند فرمان از تصویر رنگی تولید کرد.

اما قبل از توضیح درباره پروسه تبدیل نرم‌افزاری، اجازه دهید کمی درخصوص روش قدیمی یعنی استفاده از فیلترهای رنگی در مقابل لنز دوربین صحبت کنیم. هنگامی که یک فیلتر ویژه با رنگ خاص را مقابل لنز دوربین قرار دهیم سایر رنگ‌ها را جذب کرده و فقط اجازه عبور رنگ همتای خود را خواهد داد.

مثلا اگر از فیلتر قرمز مقابل لنز دوربین استفاده کنیم فقط اجازه عبور رنگ قرمز را داده و روشن‌تر از بقیه رنگ‌ها دیده خواهد شد. برای تبدیل تصاویر رنگی به سیاه و سفید روش‌های مختلفی وجود دارد که برخی از این روش‌ها بسیار ساده و برخی دیگر بسیار پیچیده‌ است، به طوری که استفاده از آنها نیاز به مهارت و تمرین فراوان دارد و ترکیبی از روش‌های مختلف برای به دست آوردن بهترین نتیجه است. پس اجازه دهید شما را با این روش‌های مختلف آشنا کنیم.

ساده‌ترین و البته بدترین روش تبدیل تصاویر رنگی به سیاه و سفید استفاده از روش بی‌رنگ‌کردن است که در بیشتر نرم‌افزارهای ویرایش تصویر فرمانی را برای انجام این کار خواهید یافت؛ مثلا در فتوشاپ از مسیر
Image ‌/‌Adjustment وانتخاب گزینه Desaturate یا فشار همزمان کلیدهای u+Ctl+ Shift از کیبورد قابل فراخوانی و اجراست که در زیر نتیجه‌ای از اجرای این فرمان را می‌بینید:

در این تصویر درخت‌ها خوب به نظر می‌رسند، اما بالعکس، آسمان و ابرها آن‌گونه که باید به نظر نمی‌رسند. این نتیجه کاری است که با فرمان انجام می‌گیرد و هیچ کنترلی روی رنگ‌های تبدیل شده نداشته و نمی‌توانیم آن را به گونه‌ای تنظیم کنیم که در خروجی نهایی برخی رنگ‌ها تیره‌تر و برخی دیگر روشن‌تر جلوه کنند.

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ, عکس های سیاه و سفید

روش دوم استفاده از فرمان Black‌/‌White
روش دوم، راه نسبتا بهتری برای تبدیل تصاویر رنگی به سیاه و سفید ارائه کرده که نتیجه آن از فرمان بالا بهتر است و طبیعی‌تر به نظر می‌رسد.

در فتوشاپ به این منظور از فرمانی تحت عنوان Black‌/‌White استفاده می‌شود که امکان کنترل سایه‌های خاکستری و سیاه و سفید را فراهم می‌آورد.

برای دسترسی به این فرمان باید از مسیرImage‌/‌Adjustment گزینه Black&White را انتخاب کنیم یا همزمان دکمه Alt + Shift + Ctrl +B را فشار دهیم تا پنجره تنظیمات آن ظاهر شود.

نکته جالب در این فرمان حالت‌های مختلف پیش‌فرض است که امکان انتخاب حالت مورد نظر را از بین چند حالت مختلف فراهم آورده و پس از انتخاب بهترین حالت می‌توانیم با جابه‌جایی اسلاید‌های مربوط برای رسیدن به بهترین نتیجه تلاش کنیم.

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ, عکس های سیاه و سفید

روش سوم استفاده از Channel Mixer
روش پرکاربرد دیگر برای تبدیل تصاویر رنگی به سیاه و سفید، استفاده از فرمان Channel Mixer فتوشاپ است. برای دسترسی به این فرمان باید از مسیر Image Adjustment گزینه Channel Mixer را انتخاب کنیم تا پنجره مربوط باز شود. در مقایسه روش‌های سیاه و سفید‌کردن تصاویر این روش بسیار شبیه روش دستی و استفاده از فیلترهای رنگی هنگام عکاسی عمل می‌کند. این فرمان نیز حالت‌های پیش فرضی دارد که می‌توانیم با انتخاب آنها و تغییر مقادیر دلخواه، به بهترین نتیجه دست یابیم.

در این فرمان امکان انتخاب فیلتر رنگ‌های مادون قرمز، آبی، سبز، نارنجی، قرمز و زرد به وجود می‌آید که با انتخاب هر کدام از اینها شاهد نتایج متفاوتی خواهیم بود.

تمام روش‌های اشاره شده برای سیاه و سفید‌کردن تصاویر، در نهایت باعث کم شدن عمق تصویر و جذابیت آن می‌شود. اضافه‌کردن مقداری کنتراست به تصویر باعث جان بخشیدن به تصویر و افزایش عمق و جذابیت آن می‌شود.

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ, عکس های سیاه و سفید

اولین کاری که در این مواقع و در مواجهه با این تصاویر باید انجام دهیم، افزایش کنتراست تصویر است. به این منظور از مسیر  Image Adjustment و انتخاب Brightness‌/‌Contrast در فتوشاپ می‌توان استفاده کرد (البته برای این منظور از فرمان Curve در فتوشاپ نیز می‌توان بهره جست؛ فقط باید دقت کنیم مقدار افزایش کنتراست در حد معمول باشد و نه بیشتر؛ زیرا باعث از بین رفتن جزئیات آن می‌شود. عملیات بعدی که برای بهتر شدن تصویر سیاه و سفید باید انجام دهیم افزایش جزئیات تصویر است. برای این منظور در فتوشاپ از فرمان Unsharp Mask که در قسمت Filter‌/‌ Sharpen قرار گرفته می‌توانیم استفاده کنیم.

آموزش فتوشاپ, ترفند فتوشاپ, عکس های سیاه و سفید

تمام روش‌های گفته شده در صورتی که با تجربه فرد همراه باشد نتایج بسیار جالبی را ارائه خواهد کرد؛ اما رسیدن به این نتیجه عالی نیازمند انجام مراحل مختلف و استفاده از فرامین متفاوت است. در صورتی که شما زمان کافی برای مراجعه به بخش‌های مختلف و استفاده از فرامین گفته شده را ندارید و دنبال روش راحت یا نتیجه عالی هستید، می‌توانید از پلاگین‌های ویژه‌ای که به این منظور طراحی شده و به قسمت فیلتر فتوشاپ اضافه می‌شود استفاده کنید. یکی از بهترین پلاگین‌های موجود در این زمینه Silver Efex pro است که تقریبا همه مراحل ذکر شده بالا را در خود جای داده و به کمک آن براحتی می‌توانیم به نتیجه مطلوب خود دست پیدا کنیم. حتی به کمک این پلاگین می‌توانیم تاثیر تغییرات خود را به یک قسمت خاص از تصویر منحصر کرده و آن را تحت تاثیر قرار دهیم؛ مثلا با تغییر روی آبی آسمان در روش‌های قبلی ممکن است رنگ آبی در بخش دیگری از تصویر نیز تغییر یابد که در پایان باید توجه داشته باشید هر تصویر رنگی به تناسب محتوای خود، به روش‌های متفاوتی برای تبدیل به یک تصویر سیاه و سفید نیاز دارد و با یک روش نمی‌توان همه تصاویر را به بهترین حالت ممکن سیاه و سفید کرد.

منبع: جام جم آنلاین
,