بازی انقلاب ایران با نام «۱۹۷۹» توسط سازنده GTA -آکا - دانلودبازی انقلاب ایران با نام «۱۹۷۹» توسط سازنده GTA
دانلودبازی انقلاب ایران با نام «۱۹۷۹» توسط سازنده GTA
برگزیده ها: بازی انقلاب ایران با نام «۱۹۷۹» توسط سازنده GTA
برگزیده ها: مدیر پروژه GTA اکنون در حال ساخت بازی درباره انقلاب ایران با نام «۱۹۷۹» است که یک بازی سریالی بوده و نخستین سناریوی آن با نام «جمعه سیاه» آزمایشی منتشر شده است. این بازی به گفته سازندگانش، شرح رخدادهای انقلاب ایران از زبان یک عکاس خبری با نام «رضا»ست که بنا بر مصاحبه با انقلابیون و متخصصان و چهره های آکادمیک تدوین شده است.به گزارش «تابناک»، این بازی که برای تبلت طراحی شده و توسط یکی از مدیران پروژه بازی Grand Theft Auto معروف به GTA با نام نوید خوانساری مدیریت و کارگردانی می شود، از چندی پیش کلید خورده و از همان زمان انتشار خبر آن، روزنامه کیهان در برابر آن با عنوان «تبلیغات غربی علیه انقلاب ایران» موضع گیری کرد.
به گزارش برگزیده ها: این بازی که اکنون در نسخه آزمایشی از اولین سناریوی خود با نام «جمعه سیاه» است، در ۴۵ ثانیه نخست خود، مخاطب را با تاریخچه مختصری از انقلاب ایران آشنا می سازد. رضا، شخصیت اصلی داستان که عکاس خبری جوان در تهران است، به بازگو کردن وقایعی می پردازد که در پایان منجر به بازداشت وی در زندان اوین می شود.
۱۹۷۹ بر خلاف سری GTA یک بازی از نوع اول شخص یا First Person Shooter نیست، که نوید خوانساری درباره چرایی آن توضیح می دهد: انقلاب یک جنگ نبود و اگر در جایی از بازی به شخص اول شلیک شود، وی فرار می کند و نه این که بایستد و مقابله کند.
در این بازی، مخاطب همچنین می تواند سخنرانی های امام خمینی (ره) را جمع آوری کرده و گوش کند؛ البته با تصاویر واقعی که توسط مایکل ستبون، عکاس خبری معروف که عکس هایی از انقلاب ایران گرفته است. گفتارهای این بازی توسط بازیگران ایرانی ـ آمریکایی Homeland یعنی نوید نگهبان و بازیگر آرگو یعنی فرشاد فرجات بازگو شده است.
خوانساری که در ده سالگی به همراه پدر بزرگ خود در اعتراضات شرکت کرده بوده، می گوید: من که کودکی ده ساله بودم، چندان نمی دانستم که چه اتفاقی در حال رخ دادن است؛ اما دیدن عبور نظامیان در خیابان ها و سرازیر شدن مردم معترض در نواحی گوناگون، بسیار تأثیر گذار بود.
وی که پس از شرکت در ساخت بازی های معروفی چون GTA، Manhunt و Max Payne شرکت iNKstories را به همراه همسر خود که یک مستند ساز است و کمک فراوانی به وی در طراحی سناریوهای ۱۹۷۹ کرده، بنیانگذاری نمود.
به گفته خود خوانساری، درباره طراحی سناریو ها و رویدادهای این بازی، با بسیاری از افرادی که در جریان انقلاب ایران دخیل بوده و همچنین از متخصصان و چهره های آکادمیک برای تدوین محتوای تاریخی مصاحبه شده است.
وی در این باره می گوید: اکنون بیشتر مردم در سراسر جهان، دید بدی نسبت به ایران دارند؛ بنابراین، هدف من این است که نشان دهم، ایران در دهه ۷۰ میلادی چگونه جایی بوده است.
اما اکنون نوید خوانساری، مدیر این پروژه، درخواست کمک برای تکمیل این پروژه و تبدیل آن از یک نمونه آزمایشی به یک بازی سریالی کرده و گفته است: من می خواهم که شما احساسات و اشتیاق حضور در یک انقلاب را برای ایجاد تغییرات به چشم ببینید .
وی درخواست ۳۹۵ هزار دلار برای تکمیل این پروژه و نهایی سازی آن در سال ۲۰۱۴ را داشته و در این باره، تا کنون ۴۱ تن به مبلغ ۳ هزار دلار درخواست وی را پاسخ گفته اند.
نکته مهم در این میان این است، با توجه به این که امروزه یکی از تأثیر گذار ترین محتویات در دنیای تکنولوژی به لحاظ فرهنگی، بازی های رایانه ای هستند و به ویژه قشر نو جوان و جوان اشتیاق بسیاری به بازی های رایانه ای نشان داده و استقبال شدیدی از آن ها می کنند، به نظر می رسد که می توان از دیدگاه دیگر نیز به این پروژه نگریست و تنها در برابر آن موضع گیری در خصوص آن نپرداخت.
با توجه به این که دست اندرکاران این بازی، برای تکمیل پروژه خود نیازمند کمک مالی هستند، نهادهای فرهنگی کشور همچون وزارت ارشاد، می تواند با اجابت این در خواست و همچنین قرار دادن مستندات تاریخی و واقعی از انقلاب اسلامی ایران و اهداف آن، چهره ای دقیق از انقلاب ایران در این بازی نمایش دهند و مانع از آن شود که گروه های معاند و مخالفی همچون منافقین و سلطنت طلبان با حمایت مالی خود منجر به تحریف چهره انقلاب ایران شوند.
بی گمان تلاش های این چنین برای معرفی انقلاب ایران، ضمن تأثیر گذاری بالای خود در میان قشر جوان داخل و خارج کشور، یکی از مهم ترین دغدغه هایی است که مسئولان فرهنگی کشور باید در قبال آن پاسخگو باشند و چنانچه جهت گیری های سیاسی با منافع ضد انقلابی خود یک چنین پروژه هایی را در دست گرفته و هدایت کنند، تأثیر مخرب آن بسیار ناگوار خواهد بود.
,