مشکلات بر سر راه واردات قانونی موبایل؛ قیمت گوشی های گارانتی دار و قاچاق - - خرید گوشی قاچاق

خرید گوشی قاچاق , قیمت گوشی های قاچاق

خرید گوشی قاچاق

اگر برای خرید گوشی گذرتان به مراکز بزرگ خرید افتاده باشد، حتما پس از ارزیابی قیمت چند مدل گوشی از فروشگاه های مختلف، برای تان این سوال پیش آمده که چرا قیمت ها در بازار گوشی تلفن همراه اینقدر متغیرند و نمی توان یک جنس را با یک نرخ ثابت از بازار تهیه کرد.

چرا هر فروشگاهی قیمتی متفاوت از یک مدل گوشی ارائه می دهد و چرا قیمت گوشی های گارانتی دار و بدون گارانتی آن قدر متفاوت است.

حتما درباره ی بازار 80 درصدی قاچاق گوشی هم شنیده اید. شاید از خودتان بپرسید که فرق گوشی قاچاق با گوشی هایی که به شکل قانونی وارد می شوند، چیست؟

گوشی ها معمولا یا به شکل قانونی توسط واردکنندگان رسمی وارد بازار کشور می شوند یا از راه های غیر قانونی یا همان قاچاق که هر کدام  روندی جداگانه دارند. البته واردات از طریق قانونی هم روش های مختلفی دارد.

آن دسته از شرکت هایی که در ایران نمایندگی و دفتر رسمی دارند، معمولا برای واردات دچار مشکل کمتری هستند. اما  واردکنندگانی که هنوز نتوانسته اند در ایران نماینده ی رسمی داشته باشند ولی مایل اند از راه های قانونی کالا را به دست مشتری برسانند و خدمات پس از فروش منطبق با استانداردهای جهانی به خریداران ارائه کنند، با مشکلات زیادی روبه رو می شوند.

این  واردکنندگان دو راه برای واردات محصولات خود به کشور دارند:

  • اول) پول را برای کمپانی تولیدکننده حواله کنند. در این راه پول  یک ماه در حساب کمپانی باقی می ماند و رسیدن کالا به ایران هم تقریبا یک ماه طول می کشد که این موضوع برای کالاهایی مثل گوشی موبایل که هر روز نوآوری هایی در آن صورت می گیرد و محصولاتی جدید به بازار عرضه می شود، منطقی و به صرفه نیست. بنابراین ناچار از روش دوم استفاده می شود.
  • دوم) خریدِ حضوری. واردکننده به کشور مبدا سفر کرده و کالا را همان روز دریافت و با خود به ایران می آورد.

اما داستان از زمانی آغاز می شود که کالا به گمرک می رسد. مبالغی برای تعرفه، مالیاتِ بر ارزش افزوده، عوارض شهرداری و نیز انبارداری به کل هزینه های خرید یک گوشی اضافه می شود. از سوی دیگر گمرک و مخابرات به داشتن اسناد خرید و گارانتیِ کمپانی مادر بسنده نکرده و مدارک بیشتری را مطالبه می کنند.

در صورتی که اجناس وارده ثبت سفارش نشده باشند به عنوان جنس مسافری شناخته شده و مشمول مقررات مرتبط می گردند. اگرچه گفته می شود این نوع واردات هزینه های کمتری دارند اما در کل تعرفه ی بیشتری به آن تعلق می گیرد.

همه ی مراحل گفته شده برای واردات قانونی گوشی است. اما بد نیست نگاهی به واردات گوشی به شکل قاچاق بیندازیم.

معمولا قاچاقچی جنس را از کشورهایی مثل عراق، افغانستان یا امارات خریداری کرده و از مرز وارد کشور می کند که هزینه آن برای هر دستگاه گوشی به این شکل معمولا 50 تا 60 هزار تومان و از مرز تا تهران حدود 40 هزار تومان است که در کل هزینه ای برابر 100 هزار تومان یا کمتر به قیمت هر گوشی اضافه خواهد شد.

مثلا یک گوشی که حدود 420 هزار تومان خریداری شده حدود 100 هزار تومان هزینه حمل داشته و قیمت تمام شده آن برای وارد کننده 520 هزار تومان است و در نهایت اگر 700 هزار تومان هم فروخته شود، دست کم 180 تا 200 هزار تومان سود به جیب وارد کننده سرازیر می کند.

اما کالایی که قرار است به شکل رسمی وارد شود هزینه ای معادل 26 درصد کل قیمت گوشی به هزینه خرید آن اضافه می شود. به این شکل قیمت جنس قاچاق با جنسی که به شکل رسمی وارد شده خیلی متفاوت است. به این ترتیب است که وارد کننده توان رقابت با قاچاق چی را ندارد زیرا محصولی که به شکل قانونی وارد شده قیمت بسیار بالاتری نسبت به کالای قاچاق آن دارد.

قیمت موبایل در میناب قاچاق

قیمت گوشی های قاچاق

قیمت گوشی های گارانتی دار و بدون گارانتی

گاهی اختلاف قیمت گوشی های گارانتی دار و بدون گارانتی تا 200 هزار تومان هم می رسد.

در برخی از برندها گوشی هایی که از راه قانونی وارد خاک کشور می شوند، با گارانتی و وارانتی بین المللی شرکت تولیدکننده در اختیار وارد کننده قرار می گیرند و غیر از هزینه ای کمی بابت چاپ کارت گارانتی، هزینه دیگری در بر ندارد.

اما گاهی نام یک شرکت گارانتی کننده در بازار شهرت پیدا می کند و این باعث سوءاستفاده فروشندگان برای دریافت هزینه بیشتر از مشتری می شود و از سوی دیگر مشتریان هم معمولا هنگام خرید اختلاف قیمت مثلا 50 تا 100 هزار تومانی در یک گوشی بالای 2 میلیون تومانی را در نظر نمی گیرند و برای شان مهم نیست.

در برخی از برندها که گارانتی بین المللی برای آنها وجود ندارد، شرکت گارانتی کننده، خود اقدام به ارایه سرویس برای خریداران می کند که معمولا اجناس مورد نیاز برای تعمیر یا تعویض گوشی های مرجوعی را از بازار داخل تهیه می کند، بنابراین لازم است هزینه ای روی مبلغ اصلی گوشی برای گارانتی اضافه کنند که البته برخی از شرکت ها این هزینه را به شکل غیرمنطقی بسیار بالا می برند و معمولا این مبلغ برابر 20 تا 30 درصد قیمت گوشی است و این موضوع باعث می شود خریدار ترجیح دهد گوشی مورد نظر خود را به دلیل اختلاف قیمت، به شکل بدون گارانتی خریداری کند و البته بسیاری از خدماتی که مد نظر مشتری است در مدت زمان تعیین شده مشمول گارانتی نمی شود. مثلا گوشی های ضد آب معمولا در صورت آسیب دیدن در اثر آب خوردگی مشمول گارانتی تعویض یا تعمیر نمی شوند.

اما برخی از برندها که تعدادشان معدود و انگشت شمار است، همه گوشی های شان به شکل گارانتی دار وارد بازار می شود و تقریبا نمی توان هیچ تفاوت قیمتی از این برند در بازار یافت زیرا همه گوشی ها از طریق تنها نمایندگی این شرکت در بازار عرضه می شوند و تقریبا قیمتی ثابت و یکسان دارند.

در این راستا ارایه کارت طلایی هم برای برخی از شرکت ها به منبع درآمد خوبی تبدیل شده است. معمولا شرکت ها با تبلیغات بسیاری اقدام به ارایه کارت گارانتی طلایی می کنند که شامل یک ماه خدمات تعویض یا تعمیر می شود که معمولا در طول یک ماه خیلی کم اتفاق می افتد یک گوشی آسیب جدی ببیند و نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد و فرقی با گارانتی اصلی گوشی ندارد، زیرا در مدت زمان مثلا یک سالی که گوشی مشمول گارانتی است شرکت گارانتی کننده موظف به ارایه خدمات است.

ساحره چمنی


قیمت موبایل در میناب قاچاق ,