فرق نت بوک، نوت بوک، آلترا بوک، لپ تاپ و پالم تاپ چیست؟ -آکا
برگزیده ها: Warning: strpos(): Empty needle in /home/asemooni/public_html/wp-includes/media.php on line 1088
پالم تاپ چیست
برگزیده ها: فرق نت بوک، نوت بوک، آلترا بوک، لپ تاپ و پالم تاپ چیست؟
تا همین چند وقت پیش، فقط دو نوع کامپیوتر شخصی می شناختیم، یکی دسکتاپ بزرگ و دیگری لپ تاپ! که آن هم آن چنان کوچک تر نبود!
به گزارش برگزیده ها: اما مینیاتوریزه شدن تکنولوژی باعث کوچک و کوچک تر شدن کامپیوتر ها شده و سازندگان این دستگاه ها مجبور به انتخاب نام های دیگری برای آن ها شدند که قرار است در این مطلب آن ها را معرفی و تفاوت آن ها را با یکدیگر مرور کنیم.
اگر بخواهیم کلاس کامپیوتر های شخصی را در مراسم صبحگاه به ترتیب قد بچینیم، چیزی به این صورت خواهد شد:
پالم تاپ
نت بوک
آلترابوک
نوت بوک
لپ تاپ
دسکتاپ
و اگر بخواهیم یک تعریف ساده تر داشته باشیم، این ترتیب در واقع ترتیب سبک بودن و قابل حمل بودن را نشان می دهد. البته این را باید در نظر داشت که ممکن است آلترابوکی وجود داشته باشد که صفحه ی بزرگتری از یک نوت بوک داشته باشد اما باید بدانید که نوت بوک در هر صورت ضخیم تر و سنگین تر از آلترابوک است.
با کنار گذاشتن این استثناء کوچک، بیایید با آوردن مثالی برای هر کدام، شخصیت آن ها را معرفی کنیم. اول از همه باید بگویم که همه ی این ها (غیر از دسکتاپ) در تاشو بودن با یکدیگر شریکند؛ به اینگونه که مانیتور آن ها باز و بسته می شود. راستی، ما در مورد تبلت ها صحبت نمی کنیم.
پالم تاپ
کوچکترین عضو خانواده که تجربه یک کامپیوتر واقعی را برای شما خواهد داشت. اکثر پالم تاپ ها از ورژن بسیار سبکی از ویندوز به نام Windows CE استفاده می کنند؛ البته در آخرین مدل های پالم تاپ می توانیم شاهد یک ویندوز XP کامل باشیم! با ظهور تلفن های هوشمند، پالم تاپ ها منسوخ شدند و می توان گفت که دیگر در بازار شاهد آن ها نخواهیم بود. این رایانه ها مانیتوری به ابعاد ۶ تا ۷ اینچ داشتند.
نت بوک
تا قبل از ظهور آی پد، نت بوک ها با ابعاد مانیتور ۹ تا ۱۰ اینچ، بسیار پرطرفدار بودند. آن ها یک رایانه ی کامل با صفحه کلید سنتی (غیر لمسی) هستند. علی رغم غیر کاربردی بودن برای مصارف روزانه، از آن جا که از ویندوز استفاده می کنند، قادر به اجرای همه ی برنامه های ویندوزی هستند-بر عکس تلفن ها همراه یا تبلت ها.
با وجود کم شدن محبوبیت آن ها، هنوز هم در بازار بفروش می رسند. قیمت حدودی این دستگاه ها در بازار ایران ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است. البته هنوز هم به درد کارهای ساده ی روزمره می خورند ولی نه بازی کردن و ویرایش عکس و دیدن فیلم.
آلترابوک
این ها معمولا وزنی کمتر از ۱٫۵ کیلوگرم دارند و واقعا باریک هستند! کلمه ی آلترابوک در مقابله با ظهور مک بوک – اولین آلترابوک – توسط سازندگان رایانه اختراع شد. با وجود ضخامت بسیار کم (معمولا کمتر از ۲ سانتی متر)، می توانند مانیتوری بزرگتر از نوت بوک ها هم داشته باشند. اما بیشتر محدوده ی اندازه ی آن ها از ۱۱ تا ۱۵ اینچ است. بیشترشان مجهز به دیسک سخت SSD هستند – SSDها کم صداتر، سریعتر و سبکتر از HDDهای معمولی اند. البته مسلما چیزی که از دیگری بهتر باشد، گران تر هم هست. بطوریکه داشتن یک SSD 128 گیگابایتی برای یک آلترابوک اصلا غیر طبیعی و کم نیست.
آلترابوک ها معمولا DVD درایو ندارند؛ پس اگر عاشق فیلم دیدن هستید، دور آلترابوک را خط بکشید.
آلترابوک ها برای کارهای روزانه و حتی بازی های سبک و معمولی بسیار مناسب هستند ولی وقتی بازی های ۳بعدی وارد میدان شوند، کم می آورند و غافله را به نوت بوک ها واگذار می کنند. قیمت آلترابوک ها در بازار ایران از ۱ میلیون تومان شروع می شود و حتی تا ۳٫۵ میلیون هم می رسد.
نوت بوک و لپ تاپ
از لحاظ تاریخی، لپ تاپ کمی بزرگتر و ساخته شده برای گذاشتن بر روی ران (lap) بود و می توانستید یکجا بنشینید و آن را بر روی پایتان بگذارید؛ برای همین هم به آن لپ تاپ می گویند. اما نوت بوک ها در واقع کمی کوچکتر بودند، با قابلیت حمل بیشتر، مانند یک دفترچه (Notebook) کاغذ! اما حالا فرقی بین نوت بوک و لپ تاپ قایل نمی شوند سازندگان رایانه معمولا این دو کلمه را برای یک دستگاه استفاده می کنند. البته باید بدانید که دیگر استفاده از کلمه ی لپ تاپ بسیار کمتر شده است.
ساده بگویم، هر رایانه ای که جزء بالایی ها نباشد، نوت بوک است! پس ارایه بازه ی قیمت برای نوت بوک ها درست نیست؛ اما بدانید که می تواند تا میلیون ها تومان برایتان خرج داشته باشد. اندازه ی نمایشگر معمولا چیزی بین ۱۲ تا ۱۸ اینچ است. شما می توانید نوت بوک هایی با گرافیک بسیار عالی داشته باشید که به راحتی جواب بازی های ۳بعدی را می دهند. نوت بوک ها اکثرا DVDدرایو و دیسک سخت پر حافظ ه ای دارند که اگر نداشته باشند می توانید آن ها را به عنوان آلترابوک بشناسید.
,