واعظی و وزیر تجارت اتحادیه اوراسیا موافقت نامه اقتصادی را بررسی کردند
به گزارش ایرنا، در این دیدار که امروز (پنجشنبه) در حاشیه نشست بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ برگزار شد، واعظی گفت: پیشرفت مذاکرات مربوط به انعقاد قرارداد تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، رضایت بخش است.
وی با مهم خواندن سرعت بخشی بیشتر به مذاکرات در این زمینه، همچنین افزود: طرفین باید انعطاف بیشتری نشان دهند تا زودتر به نتیجه برسیم و ما آمادگی لازم را در این باره داریم.
واعظی با اعلام دعوت از مقام اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای سفر به ایران گفت که اراده لازم در دو طرف برای رسیدن به توافق وجود دارد و آماده ایم تا برنامه و جدول زمانبندی شده را جهت مذاکرات طراحی کنیم.
وی ادامه داد: ایران با 200 قلم کالا آغاز کرده است و می توانیم افزایش نیز بدهیم. طبق توافق قرار است پس از امضا سه سال تعرفه ترجیحی برقرار باشد و سپس به سمت تجارت آزاد حرکت کنیم.
نیکیشینا وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز در این دیدار گفت: سران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا از پیشرفت مذاکرات با ایران رضایت دارند و تاکید کرده اند، گفت وگوها ادامه یابد و امیدواریم در نشست بعدی رئیسان جمهوری متن پایانی برای بررسی ارائه شود.
وی همچنین با ارزشمند خواندن نقش آفرینی مجتبی خسروتاج معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت در روند مذاکرات، افزود: آماده ایم تا پایان فصل تابستان به مذاکرات پایان دهیم و خود برای رسیدن به این هدف اقدام خواهم کرد. موافقت نامه شامل سه بخش متن، بندهای مربوط به کالاهای صنعتی و محصولات کشاورزی است که در بخش دوم حدود 99 درصد کار پیشرفت کرده است و نکته های دیگر در متن نیاز است روشن شود.
مقام اتحادیه اقتصادی اوراسیا در پایان نیز با حساس خواندن مباحث و موارد مطروحه در بخش کشاورزی گفت که پیشنهادهای جدیدی در این حوزه داریم و اعمال تعرفه های ترجیحی برای برخی محصولات کشاورزی ایران از آن جمله است.
روسیه، ارمنستان، قزاقستان، بلاروس و قرقیزستان اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستند که 2/2 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی و 3/1 تریلیون دلار تولیدات صنعتی دارند و همچنین تجارت خارجی کشورهای عضو به خارج از اتحادیه بالغ بر 877 میلیارد دلار یعنی برابر 7/3% صادرات و 3/2% واردات کل جهان است.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا که با ایران برنامه همکاری های گسترده تجاری و اقتصادی را تنظیم کرده است، جمعیتی معادل 180 میلیون نفر را در برمیگیرد. ویتنام از ماه مه 2015تفاهم نامه منطقه تجارت آزاد با این اتحادیه را امضا کرده است و چین، ترکیه، تونس، هند، نیوزیلند و مغولستان نیز خواهان ایجاد چنین منطقه آزاد مشترکی هستند.
نشست بین المللی سه روزه سن پترزبورگ با حضور محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مسعود زمانی نیا معاون امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت، محمد خدادی مدیرعامل ایرنا و مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران عصر پنجشنبه گشایش یافت.
دیدار و مذاکره با مقام ها و رئیسان هیات های کشورهای مختلف و طرح دیدگاههای جمهوری اسلامی در باره محورهای مطرح در نشست سن پترزبورگ از دیگر برنامه های کاری مقام های جمهوری اسلامی در این اجلاس است.
در نشست اصلی، اجلاس تخصصی و همچنین دهها پانل و کارگروه سن پترزبورگ، بیش 12 هزار نفر از جمله مقام های ارشد کنونی و پیشین کشورها، سازمان های بین المللی و شخصیت های مختلف شرکت خواهند کرد.
بررسی مسائل مهم و چالش های بین المللی از جمله اقتصادی و اجتماعی، اوضاع خاورمیانه، بحران های منطقه ای، آینده جهان و روابط بین کشورها از محورهای این نشست ها است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز در آن حضور دارد.
در همایش سال گذشته که با حضور هیات جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، حدود 12 هزار نفر از 130 کشور جهان شرکت کردند.