قیمت گوشت گوسفندی از نیمه اسفند متعادل می شود/ آغاز عرضه در تعاونی ها


اخباراقتصادی ,خبرهای   اقتصادی ,قیمت گوشت قرمز

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده کشور از ایجاد زنجیره توزیع گوشت قرمز در تهران خبر داد و پیش بینی کرد، با اقدامات اخیر وزارت جهادکشاورزی قیمت گوشت قرمز تا نیمه اول اسفندماه جاری متعادل شود.

 رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده کشور از ایجاد زنجیره توزیع گوشت قرمز در تهران خبر داد و پیش بینی کرد، با اقدامات اخیر وزارت جهادکشاورزی قیمت گوشت قرمز تا نیمه اول اسفندماه جاری متعادل شود.

 

به گزارش ایسنا ، منصور پوریان ، علت موفق نبودن دولت در کاهش قیمت گوشت قرمز را حضور نداشتن جدی سازمان تعزیرات و سازمان حمایت از مصرف کنندگان در بازار دانست.

 

وی افزود: شرکت پشتیبانی امور دام برای تنظیم بازار گوشت قرمز اقدام به واردات گوشت گرم گوسفندی کرد، اما به دلیل وجود دلالان این محصولات با قیمت های 290هزار ریال خریداری و با نرخ 325 هزار ریال فروخته می شد که تا زمانی که بدست مصرف کننده برسد، قیمت ها به بیش از 350 هزار ریال می رسید.

 

وی با بیان این که نیازمند ایجاد زنجیره توزیع (فرایند تولید، خرید، کشتار و عرضه) هستیم، اظهار داشت: به همین منظور اکنون با ایجاد زنجیره توزیع از تولید به کشتار و کشتار به مصرف توسط وزارت جهادکشاورزی هر کیلوگرم گوشت گوسفندی باید با قیمت 290 هزار ریال توزیع و با نرخ 315 هزار ریال به دست مصرف کنندگان برسد.

 

وی تصریح کرد: بنابراین وزارت جهاد کشاورزی برای تعدیل قیمت بازار گوشت قرمز به تازگی علاوه بر تامین دام زنده از منابع داخلی به توزیع گسترده گوشت گرم گوسفندی روزانه به میزان 2 هزارتن در میادین تهران اقدام کرده که این امر ادامه خواهد داشت.

 

پوریان اظهار داشت: همچنین برای کنترل قیمت ها و جلوگیری از سوء استفاده دلالان، لاشه گوشت قرمز تامین شده به صورت چهار تکه و با برچسب تنظیم بازار عرضه می شود.

 

وی اضافه کرد: در صورتی که گوشت گوسفندی به شکل شقه کامل عرضه شود، می تواند شرایط خوبی برای سوء استفاده دلالان در عرضه این محصول ایجاد کند به طوری که هرکیلوگرم لاشه را به جای قیمت 290 هزار ریال، 340 هزار ریال عرضه کنند، اما در صورت چهارتکه شدن لاشه، دیگر این امکان وجود ندارد.

 

رئیس مجمع صادرکنندگان دام زنده گفت: همچنین به تازگی برای تامین گوشت قرمز، با تعاونی های مصرف ادارات و سازمان های دولتی نیز قراردادهایی منعقد شده است که این امر نیز می تواند در کاهش و تعدیل قیمت این محصول در بازار مصرف تاثیرگذار باشد که اندکی زمانبر است.

 

وی با تاکید بر این که مبارزه با گران فروشی گوشت قرمز نیازمند حضور جدی سازمان تعزیرات و سازمان حمایت از مصرف کنندگان است اضافه کرد: طبق برنامه ریزی وزارت جهادکشاورزی، فرایند توزیع گوشت قرمز در زنجیره تولید تا مصرف پس از تهران در اهواز، مشهد و اصفهان نیز عملیاتی خواهد شد.

 

پوریان یکی از مشکلات را نداشتن جایگاه های ثابت برای عرضه گوشت گرم گوسفندی توسط وزارت جهاد کشاورزی دانست و افزود: اکنون عرضه 2 هزارتن گوشت قرمز در تهران به صورت سیار در میادین انجام می شود که به همکاری شهرداری ها برای تخصیص جایگاه های ثابت نیازمندیم.

 

وی اظهار امیدواری کرد: با اقدام های انجام شده از سوی وزارت جهادکشاورزی، بزودی مصرف کنندگان گوشت قرمز را طبق نرخ های مصوب خریداری کنند.

 

این در حالی است که پیگیری میدانی خبرنگار ایرنا از فروش هر کیلوگرم گوشت گوساله بین 370 تا 398 هزار ریال و گوشت گوسفندی از 390 هزار تا 440 هزار ریال در خرده فروشی ها حکایت دارد.

 

 سالیانه 940 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید و نزدیک 60 هزار تن از خارج تامین می شود.