حمایت دادستان کل کشور از برخورد‌های قاطعانه دستگاه قضایی در دهه ۶۰


اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,دادستان کل کشور

دادستان کل کشور از برخورد‌های قاطعانه دستگاه قضایی در دهه ۶۰ حمایت کرد و گفت:‌ اگر جانفشانی سربازان جان بر کف ضابطین قوه‌قضاییه نبود و اگر برخورد قاطعانه قوه قضاییه با جریان نفاق صورت گرفت نبود، امروز نه از تاک نشان بود نه از تاک نشان. 

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام منتظری در نشست خبری عصر امروز  خود گفت: امسال هفته قوه‌قضاییه به دلیل مصادف شدن با دهه آخرماه رمضان و تعطیلات عید فطر با تاخیر انجام گرفت ولی فرصت مناسبی است تا بخشی از عملکرد خود را به اطلاع مردم برسانیم.

 

دادستان کل کشور با اشاره به شهادت آیت‌الله شهید بهشتی در هفتم تیر سال 60، یادآور شد:‌ در حادثه انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی توسط منافقین کوردل که در راستای تحقق دستورات استکبار جهانی صورت گرفت، متاسفانه سرمایه‌های ارزشمندی ازمردم و انقلاب گرفته شد. هرچند نظام هزینه‌های سنگینی را در آن حادثه پرداخت اما این حادثه در کنار سایر حوادثی که توسط جنایتکاران منافق انجام شد از جمله ترور دادستان کل انقلاب، انفجار دفتر نخست وزیری و سایر اتفاقاتی که برای مردم توسط منافقین در دهه ۶۰ انجام شد، موجب شد مردم خیلی زود به ذات خبیث و جنایتکار و وابسته سازمان منافقین پی برد و آنچنان منفور جامعه شدند که دیگر آن جنایات در ذهن مردم پاک نخواهد شد.

 

او افزود: از آن حادثه ۳۶ سال می‌گذرد و جوانان ما و حتی کسانی که به سن ۴۰ رسیدند، آن حادثه را ندیدند وشاید از جزییات امر مطلع نشدند. همان جنایتی که امروز عامل سر سپرده استکبار در منطقه در قالب گروه‌های تروریستی و داعش انجام می‌دهند، منافقین در دهه ۶۰ هم انجام می‌دادند و خوشبختانه مردم آن را پس زدند.

 

منتظری با ابراز امیدواری از اینکه رسانه‌ها در وظیفه خود برای روشنگری، این چهره‌ها را به مردم و نسل جوان بهتر نشان دهند، اظهار کرد: ریشه‌های آن‌ها در استکبار و امریکا مشغول به فعالیت هستند. آبشخور آن‌هادر استکبار است و بخاطر استفاده علیه نظام از لیست گروه‌های تروریستی خارج کردند و آن‌ها در برخی مجامع بین المللی حاضر می‌شوند و اطلاع غلط می‌دهند.

 

منتظری با بیان اینکه ریشه نفاق توسط قوه‌قضاییه و در راس آن محاکم انقلاب و دادستان کل انقلاب ریشه کن شد، خاطرنشان کرد: برخورد قاطعانه دستگاه قضایی هیچ‌گاه از صفحه زرین انقلاب پاک نمی‌شود هرچند امروز شاهدیم با‌‌ همان اهداف دهه ۶۰ در جهت تضعیف و تخریب قوه‌قضاییه سخن‌ها گفته می‌شود و حرف غیر صحیحی به جامعه القا می‌کنند.

 

دادستان کل کشور با تاکید براینکه تضعیف قوه‌قضاییه به نفع کشور نیست، تصریح کرد: اگر گفته می‌شود شما در ۳۷سال جز کشتن چه کردید جواب می‌گوییم اولا وظیفه قوه‌قضاییه برخورد با جرم و مجرم است. ثانیا جنایات دهه ۶۰ دامنگیر مردم و مسئولان بود و این برخورد قوه قضاییه بود که ریشه نفاق را بر کند. اگر جانفشانی سربازان جان بر کف ضابطین قوه‌قضاییه نبود و اگر برخورد قاطعانه قوه قضاییه با جریان نفاق صورت گرفت نبود، امروز نه از تاک نشان بود نه از تاک نشان.

 

او افزود: انتظار است از عزیزانی که جانشان را از دست دادند و به فیض شهادت رسیدند، مانند شهیدان بهشتی، قدوسی، لاجوردی، کچویی و قضات که شهید شدند تقدیر و تشکر شود نه اینکه آن‌ها را به سخره بگیرند.

 

این مقام عالی قضایی گفت: امروز قوه‌قضاییه با تمام کمبود نیرو انسانی و بودجه با تلاش مستمر قضات در جهت ایجاد امنیت، احقاق حق و مبارزه با فساد تلاش می‌کند. ما ادعا نداریم قوه قضاییه امروز بی‌عیب است. قطعا اشکالات در قوه قضاییه مانند سایر دستگاه است و باید تلاش کنیم بر نقاط قوت بیافزاییم و از نقاط ضعف کم کنیم.

 

منتظری با بیان اینکه انتظار ما این است که دولت و مجلس با واقعیت‌نگری نسبت به دستگاه قضایی در راستای حل مشکلات قوه قضاییه تلاش کنند، اظهار کرد: قوه قضاییه یک دستگاه حاکمیتی است و امکان انتقال وظایفش به بخش خصوصی نیست. پس انتظار است که در راستای حل مشکلات و کاستی‌های این دستگاه کمک کنند تا آثار یک قوه مقتدر و توانمند شامل مردم و سایر دستگاه‌ها شود.

 

او در ادامه این نشست به اقدامات دادستانی کل اشاره کرد و گفت:‌ در دادستانی تلاش ما در چند امر متمرکز شده که در مرحله اول نظارت بر دادسراهای کشور بود. حدود 480 دادسرا در کشور داریم و نظارت بر آنها برعهده دادستان کل است. دفاع از حقوق عمدمی برعهده دادستانی است. نظارت بر عملکرد دادسرا و شکایات مراجعین به دادسراها و نظارت عالی بر ضابطین دستگاه قضایی چه ضابطین خاص و چه ضابطین عام که شامل بسیج و سپاه و ناجا و وزارت اطلاعات می‌شود نیز بر عهده دادستانی کل است.

 

دادستان کل کشور با بیان اینکه سعی کردیم ضابطان را ساماندهی کنیم و برای آنها کارت‌های خاص صادر شود، گفت: حدود یک سوم ضابطان را دارای کارت‌های خاص کردیم و بعد از پایان کار که حدود یکی دو ماه دیگر است، مراتب را به اطلاع مردم می‌رسانیم.

 

او اضافه کرد: در دفاع از حقوق عامه، دادستان‌ها فعال شده‌اند و شاهد کاهش چشمگیر تجاوز به منابع ملی بوده‌ایم.

 

منتظری در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوالی درباره وضعیت شکایت‌هایی که علیه آمریکا در مراجع قضایی ایران مطرح شده است، گفت: در خصوص ادعا علیه آمریکا آنجایی که به موجب قانون ببینیم منافع کشور آسیب می‌بیند از طریق وزارت خارجه موضوع پیگیری شود. برخی از موارد به نتیجه رسیده و برخی هنوز به نتیجه نرسیده است.

 

این مقام عالی قضایی ادامه داد:‌ اکنون دولت آمریکا ساختمان بنیاد علوی را مصادره کردند. در داخل کشور سرمایه‌ای از آمریکا نداریم که بتوانیم حقوق خود را استیفا کنیم. قبل انقلاب بخشی از سرمایه کشور خارج شد که اکنون در سلطه این ها است و آنها می‌توانند با احکام خود از سرمایه ایران برداشت کنند.

 

او درباره آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی نیز گفت‌: در حکمی که برای پرونده زنجانی صادر شده اشکالی نیست. تلاش بر این است سرمایه انبوهی که توسط این شخص به خارج منتقل شده به نحوی به بیت‌المال برگردد. در این راستا اقداماتی صورت گرفته اما هنوز به نتیجه نرسیده است.

 

منتظری در مورد اقدامات دادستانی در برخورد با خودسرانی که به مقامات توهین می‌کنند، گفت:‌ در نظام اسلامی به هیچ وجه اهانت، حرف زشت و ناپسند برای هر کسی که باشد خصوصا مقامات کشور زیبنده نیست و محکوم است. قطعا دستگاه قضایی خارج از جناح‌بندی‌ها این امر را شایسته نظام و مردم نمی‌داند و توسط هر جناحی که صورت بگیرد، از نظر ما محکوم است.

 

دادستان کل کشور با اشاره به توهینی که در حاشیه راهپیمایی روز قدس به رییس‌جمهور صورت گرفت، گفت: در پی حادثه‌ای که اتفاق افتاد، به دادستان تهران دستور پیگیری داده شد. پرونده تشکیل و از ضابطان اطلاعات لازم جمع‌آوری شد. توصیه بنده به کسانی که این حرکت را انجام می‌دهند این است که بیان انتقاد را آلوده به حرف زشت و اهانت نکنند و بدانند اهانت به مسلمان حرام و غیر جایز است.

 

او ادامه داد: مقاماتی در قانون تعریف شدند که حتی بدون شکایت فرد مورد اهانت، دستگاه قضایی باید این موضوع را رسیدگی کند. به هر کدام از مقامات اهانتی شود، دستگاه قضایی باید با آن برخورد کند. انتظار ما از رسانه‌ها این است که سعی کنند جو جامعه را آرام نگاه دارند. اگر گروهی حرف زشتی زدند و دستگاه قضایی وارد رسیدگی شد، هر روز آن را ذکر کنند به نفع جامعه نیست. ما گزینشی عمل نمی‌کنیم. اگر به ریاست جمهوری اهانت شد جریانات طرفدار او چنین عمل کنند که انگار به رئیس قوه قضاییه اهانت شد. اهانت برای هیچ مسلمانی زیبنده نیست. رسانه‌ها باید فرهنگ سازی کنند.