مصرف قرصهای ضدبارداری احتمال سکته قلبی و مغزی را افزایش میدهد
به گزارش ایرنا از انجمن آترواسکلروز ایران، دکتر مسعود اسلامی در آستانه برگزاری نوزدهمین کنگره تازههای قلب و عروق درباره عوارض قلبی- عروقی مصرف قرصهای ضدبارداری، با بیان این که در زنان کمتر از 35 سال و بدون فاکتورهای خطر قلبی نظیر بیماری فشار خون یا استعمال دخانیات، این احتمال 2 تا 4 برابر افزایش مییابد، افزود: در زنان با سن بیشتر از 35 سال، مصرف این قرصها بسیار خطرناکتر است و احتمال لختههای عروقی در سیاهرگها را تا 10 برابر افزایش میدهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: اگر فردی که قرص ضدبارداری ترکیبی مصرف میکند، سیگاری باشد احتمال بروز سکته قلبی 10 برابر و سکته مغزی 3 برابر افزایش مییابد.
فوق تخصص قلب و الکتروفیزیولوژی با بیان اینکه اگر فردی که قرص ضدبارداری ترکیبی مصرف میکند، بیماری فشار خون داشته باشد، احتمال بروز سکته قلبی و مغزی در او 3 تا 15 برابر افزایش مییابد، افزود: با این همه، قطع مصرف این دارو باعث میشود که احتمال سکته قلبی به قبل از مصرف کاهش یابد.
دبیر علمی نوزدهمین کنگره بین المللی تازههای قلب و عروق با توجه به نتایج تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، یادآور شد: تحقیقات نشان داده است مصرف قرصهای ضدبارداری که فقط حاوی پروژسترون هستند و استروژن ندارند، احتمال عوارض قلبی-عروقی را افزایش نمیهند؛ بنابراین در زنان بالای 35 سال یا در افرادی که بیماریهای قلبی یا عروقی دارند، مصرف قرصهای ضدبارداری ترکیبی ممنوع است و در صورت لزوم باید از قرصهای حاوی پروژسترون یا روشهای دیگر استفاده کنند.
اسلامی با اشاره به قرصهای ضدبارداری که دارای استروژن گیاهی هستند، گفت: اساسا استروژن گیاهی که در برخی گیاهان و غلات نظیر سویا، جو، نخود و بروکلی وجود دارد، عوارض قلبی – عروقی ندارند و میتوان برای کاهش علائم یائسگی از آنها استفاده کرد، اما در پیشگیری از حاملگی موثر نیستند و به عنوان قرص ضدبارداری استفاده نمیشوند.
نوزدهمین کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق در روزهای 21 تا 24 شهریور ماه سال جاری در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد برگزار می شود.