مبارزه با بیماری سل با مدلسازی 3بعدی جدید
به گزارش ایسنا به نقل از زی نیوز، محققان عفونتشناسی، مهندسان و کارشناسان بیوانفورماتیک دانشگاه ساوثهمپتون و کالج دانشگاهی لندن از یک تکنیک کپسولهسازی الکترواستاتیک برای ساخت کرههای کوچک سهبعدی استفاده کردند که سلولهای انسان درون آنها به باکتری سل مبتلا میشود تا شرایط شبیهتری برای بازتاب رویدادهای درون بدن مبتلایان به این بیماری ایجاد شود.
این مدلسازی به محققان در بررسی بهتر آنچه در بدن انسان در زمان ایجاد بیماری سل اتفاق میافتد و در درازمدت، به شناسایی درمانهای آنتیبیوتیکی و واکسنهای جدید کمک خواهد کرد.
پرفسور پل الینگتون، رهبر این تحقیق از دانشگاه ساوثهمپتون اظهار کرد: ما معتقدیم که دستاورد ما، تحولی بسیار هیجانانگیز در حوزه تحقیقات بیماری سل است. کرههای سهبعدی میتوانند با یک ماتریس کلاژنی ساخته شوند تا بیشتر شبیه ریه انسان باشند. این کار، محیطی را برای آنتیبیوتیکهای خاص و مهم در درمان بیماری ایجاد میکند تا عفونت را که در سایر سیستمهای مدلسازی دوبعدی قادر به مبارزه با آن نبودند، در اینجا از بین ببرند.
همچنین این سیستم سهبعدی جدید میتواند آزمایشات را تا سه هفته طولانیتر کند که تقریبا چهار برابر بیشتر از زمان ارائه شده در سیستمهای مدلسازی دوبعدی استاندارد است. این امر به دانشمندان اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی شکلگیری عفونت و تاثیر داروهای مختلف بر آن در طول زمان میدهد.
فاز بعدی تحقیقات با همکاری موسسه تحقیقات سلامت آفریقا در دوربان انجام خواهد شد که ابتلا به سل در آن بسیار بالاست و آزمایشگاه خوبی برای ارائه این مدل سهبعدی به منظور بررسی سلولهای بیماران در معرض خطر بالای سل محسوب میشود.
این تحقیق در مجلات mBio و eLife منتشر شده است.