چگونگي واريز پول سهام به حساب‌هاي مردم


اخباراقتصادی,خبرهای  اقتصادی ,سهام  عدالت

بالاخره بيش از نيمي از مردم سهامدار شدند و به زودي مي‌توانند نسبت به خريد و فروش سهام‌شان اقدام كنند. دهك‌هاي مورد حمايت دولت كل سهام‌شان آزاد شده و ديگر دهك‌ها مي‌توانند با واريز مابه‌التفاوت ارزش برگه‌هاي‌شان، سهام‌شان را مبادله‌كنند. يك اتفاق ديگر هم سهام عدالت را به شفافيت نزديك كرده است. آن هم ايجاد سامانه‌اي است كه اطلاعات لازم را به سهامداران مي‌دهد.

  به گزارش اعتماد، تا پيش از اين سهامداران برگه‌هاي بي‌هويتي را در دست داشتند كه نمي‌دانستند متعلق به كدام شركت و با چه ميزان سوددهي سالانه است اما از اين پس قرار است همه‌چيز شفاف به سهامدار اعلام شود. ٤٩ ميليون صاحب برگه سهام عدالت، سهامدار واقعي به شمار مي‌روند و بنا بر اعلام رييس سازمان خصوصي‌سازي مردم براي دريافت سود سهام عدالت بايد حساب بانكي باز كرده و به‌زودي پس از فراخوان سازمان خصوصي‌سازي، شماره حساب خود را جهت واريز سود، به ما اعلام كنند.

 

ميرعلي اشرف عبدالله پوري‌‌حسيني روز گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار خصوصي‌سازي گفت: از يكهزار و ۷۱۳ بنگاهي كه بر واگذاري آنها تاكيد شده، ٣٢٣ بنگاه باقي مانده و فروش نرفته است و براي سال ٩٦ واگذار خواهند شد. رييس سازمان خصوصي‌سازي افزود: برخي از اين بنگاه‌ها يا همه آنها در سال آينده واگذار مي‌شوند؛ بر اين اساس از ٥٣٤ بنگاهي كه در ابتداي سال قرار بود واگذار شود ٢٧٣ بنگاه تعيين تكليف شدند كه آماري بي‌سابقه است. وي تصريح كرد: تعيين‌تكليف الزاما به معناي فروش نيست و ممكن است انحلال يا خروج موقت يا دايم نيز از فهرست صورت گيرد. بر اين اساس از ١٨٨ بنگاه كه به صورت بلوكي در سال جاري واگذار شد، ١٤٣ بنگاه به فروش رفت. البته اين آمار مناسب مرهون جايگاه‌هاي سوخت است. وي افزود: تا به حال ١٢ هزار ميليارد تومان تعهد بودجه‌اي خود را انجام داده‌ايم و ٥ هزار ميليارد تومان آن تهاتر بدهي بود و مابقي به خزانه واريز شد؛ همچنين مطالبات ٩٥٠ ميليارد توماني ما از مخابرات هم وصول شد.

 

سرعت خصوصي‌سازي را بيشتر مي‌كنيم 

پوري‌حسيني گفت: شوراي عالي واگذاري تاكيد كرده كه از همه ابزارها براي واگذاري استفاده شود و بدون توجه به فشارها كار خود را انجام دهد؛ البته رهبري از كند بودن خصوصي‌سازي گلايه داشتند كه به ما ابلاغ شده و براي سرعت بيشتر در خصوصي‌سازي تلاش خواهيم كرد. معاون وزير اقتصاد افزود: ما در آينده نزديك تا پايان سال واريز كلاني به خزانه خواهيم داشت كه به ١٦٥٠٠ ميليارد تومان تعهد امسال خود نزديك خواهيم شد.

 

پوري‌حسيني درخصوص سهام عدالت گفت: ١٠ سال مهلت قانوني براي اينكه بدهي سهامداران از بابت واگذاري شركت‌هاي سهام عدالت تسويه شود به اتمام رسيد و بايد صورتحساب براي مشمولان صادر مي‌شد. مابقي قانون تعيين كرده است كه به اندازه‌اي كه از محل سود به مشمول تعلق نمي‌گيرد فرصت داده شود تا واريزي تا سقف يك ميليون تومان از سوي مشمولان صورت گيرد و تا شهريور سال بعد بايد پرداخت شود.

 

او متذكر شد: تا پايان امسال ٥٣٠ هزار تومان اين سهام بدون واريز وجه به مشمولان تعلق گرفت ولي ٤٣٠ هزار تومان ديگر در صورت تمايل مشمولان پرداخت شود. پوري‌حسيني گفت: ٥٣٠ هزار توماني كه به‌طور متوسط به مشمولان تعلق گرفته است، امروز قيمت بازارش يك ميليون و ٥٠ هزار تومان است. اگر فردي ٤٧٠ هزار تومان مابقي را بخواهد بپردازد يا نپردازد؛ سودش تغيير خواهد كرد و اگر بپردازد ارزش بازاري سهمش به دو ميليون تومان افزايش مي‌يابد. او با بيان اينكه ما براي دريافت پول اجبار نمي‌كنيم گفت: خزانه به پول سهام عدالتي‌ها نياز ندارد و هزار راه ديگر وجود دارد.

 

چه كساني سود بيشتري مي‌گيرند؟ 

معاون وزير اقتصاد گفت: سوءبرداشت از سازمان خصوصي‌سازي صورت گرفته در حالي كه مشمولان بايد بين ١٠ هزار تومان تا ۴۰۰ هزار تومان كه هر عددي مي‌تواند باشد، از سوي مشمولان انتخاب انجام شود و اين انتخاب را به مشتري تا پايان سال مي‌دهيم كه بخشي را بپردازند و بخشي ديگر تا آخر شهريور پرداخت شود كه همه اينها به اختيار مشمولان است و اجباري نيست.

 

به اعتقاد او اگر فردي تا اسفند همه مبلغ يا بخشي از آن را بپردازد، ابتداي سال بعد سامانه به روز مي‌شود و مشمولان مي‌توانند از روز اول سال پرداختي آن را در صورتحساب ببينند؛ اين در حالي است كه افرادي كه تا پايان امسال پول پرداخت مي‌كنند به اندازه ٥٣٠ هزار تومان به علاوه آورده نقدي واريزي، سود آن را بابت سال جاري مي‌توانند دريافت كنند. او توضيح داد: اگر فردي بعد از سال پرداختي داشته باشد ديگر مشمول سود سال ٩٥ براي آورده جديد به غير از ٥٣٠ هزار تومان نخواهد بود؛ اگرچه سود سال جاري را براي ٥٣٠ هزار تومان فعلي كه شامل همه مشمولان مي‌شود، دريافت مي‌كند.

 

مردم حساب باز كنند 

پوري‌حسيني تصريح كرد: مرحله دوم ساماندهي سهام عدالت، توزيع سود است كه مقدمات آن براي فراخوان سازمان خصوصي‌سازي براي ٤٩ ميليون نفر جهت ارايه شماره حساب جهت واريز سود در حال انجام است، اما فايل شماره حساب‌ها براي راستي‌آزمايي در اختيار بانك‌ها قرار مي‌گيرد و آنهايي كه صحيح باشد در سامانه سهام عدالت ثبت مي‌شود. اين در حالي است كه شماره تلفن نيز درخواست مي‌شود.

 

او اذعان كرد: از بيست فروردين به بعد اگر شماره حساب فعالي در بانك‌ها ندارند بايد به بانك مراجعه كرده و حساب فعال باز كنند اما بايد از بيست فروردين حساب در بانك باز شود. به بيان او برآورد ما اين است كه براي ٤٩ ميليون نفر نود هزار تومان سود توزيع شود كه البته دو دهك اولي‌ها اين عدد ١٥٠ تا ٢٠٠ هزار تومان است. البته اگر برخي افراد تا پايان امسال كل مابه‌التفاوت تا سقف يك ميليون تومان را پرداخت كنند، بين ١٥٠ تا ٢٠٠ هزار تومان سود مي‌گيرند البته به هر ميزان آورده‌اي كه بيش از ٥٣٠ هزار تومان پرداخت شود سود آن پرداخت مي‌شود.

 

مراجعه ٤/٢٤ ميليون نفر به سامانه ساماندهي سهام عدالت 

پوري‌حسيني گفت: تا به امروز ٢٤ ميليون و ٤٠٠ هزار مراجعه در طول كمتر از هفت روز به سامانه داشته‌ايم كه بيش از ٧٣ درصد مشمولان را شامل مي‌شود. در يك هفته اخير ٣٥٠ تماس با مركز تماس داشتيم؛ حدود ٤٠ هزار مراجعه هم به اپراتور صورت گرفته است. او اظهار كرد: در اين ميان ٢٧ هزار ميليارد تومان سهام در اختيار مردم قرار گرفته كه حقوق مالكانه اين سهام و سود آن متعلق به مشمولان است؛ اگرچه هنوز سهام به نام مشمولان نشده است.

 

وي در خصوص اعتماد مبين و خريد سهام مخابرات گفت: وقتي هيات داوري مورد مراجعه قرار گرفت آنها به سازمان خصوصي‌سازي دستور توقف دادند و البته راي صادر نشد ولي در عمل آنچه رخ داد، ربطي به هيات داوري نداشت و رييس‌جمهور دستور داد تا ظرف ۱۵ روز همه بدهي پرداخت شود و بنابراين معامله فسخ نشد.

 

مردم مراقب سودجويان باشند 

او با هشدار چندين‌باره نسبت به مردم درخصوص سوءاستفاده از سهام عدالت گفت: مردم مراقب سودجويان باشند و رسانه‌ها هم بايد كمك كنند اينكه براي سهام عدالت هشت هزار تومان كافي‌نت‌ها بگيرند غيرقانوني است. در طول بازه ١٠ساله هر كس وارد سهام عدالت شده با سايرين امتياز مساوي دارد.