ترامپ در عمل به بسیاری از وعده‌های خود ناکام مانده است/ کره‌شمالی مهمترین آزمون رئیس‌جمهوری آمریکا در عرصه دیپلماسی


اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,ترامپ

رئیس جمهوری آمریکا در تحقق بسیاری از وعده‌های خود در جریان مبارزات انتخاباتی، در ۱۰۰ روز اول ریاست جمهوری ناکام مانده است. 

به گزارش ایلنا، «س. ا. ش» کارشناس حقوق بین الملل و استاد دانشگاه ایندیانای آمریکا در گفت‌وگو با ایلنا اعلام کرد: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا که وعده‌های عمدتا عجیبی در جریان مبارزات انتخاباتی خود مطرح کرده بود، همانگونه که گمانه‌زنی‌ها از عدم موفقیت وی در عملی کردن این وعده‌ها حکایت می‌کرد، در میدان عمل و در ۱۰۰ روز ابتدایی دولت خود در تحقق بخشیدن به بسیاری از این وعده‌ها ناکام مانده است.

 

وی در ادامه تصریح کرد یکی از مهمترین بخش‌های مورد توجه دولت ترامپ عملکرد اقتصادی اوست که به‌رغم اینکه خود وی یک فرد سرمایه‌دار و آشنا به مهارت‌های اقتصادی و درآمدزایی است، اقتصاد آمریکا در میان کشورهای قدرتمند و جهان اولی از زمان آغاز دولت وی رو به ضعف گذاشته و نام و نشانی از یک کشور صنعتی که پیشتر صاحب رأی در امور اقتصادی جهان بود، ندارد.

 

این استاد حقوق بشر در خصوص وعده انتخاباتی ترامپ مبنی بر جلوگیری از ورود مهاجران به آمریکا و همچنین دو دستور اجرایی وی برای عدم صدور روادید و ممانعت از ورود اتباع هفت کشور عمدتا مسلمان به خاک آمریکا خاطرنشان کرد: وی در خصوص این وعده نیز یک شکست بزرگ را متحمل شد و تاب مقاومت در مقابل سیستم قضایی آمریکا را نداشت.

 

وی در ادامه اضافه کرد: البته یکی از موفقیت‌های ترامپ انتصاب «نیل گورساچ» به ریاست دیوان عالی آمریکا بوده است که اگر به این امر نیز دقیق توجه کنیم، می‌بینیم که وی در گام اول انتصاب رئیس دیوان عالی نیز با شکست مواجه شد و گورساچ گزینه دوم وی بود که به این سمت منصوب شد.

 

وی اضافه کرد لازم به ذکر است که انتخاب رئیس دیوان عالی با نظارت مستقیم کنگره و با اخذ رأی نمایندگان محقق می‌شود که با توجه به این که اکثریت کنگره در اختیار جمهوری‌خواهان است، نه تنها افتخاری برای ترامپ به شمار نمی‌رود بلکه عدم انتصاب گزینه پیشنهادی نخست وی نیز به نوعی شکست برای رئیس‌جمهوری آمریکا محسوب می‌شود.

 

این کارشناس حقوق بشر خاطرنشان کرد طرح درمانی و جایگزینی آن به جای طرح خدمات درمانی «اوباما کر» نیز از پروژه‌های شکست خورده ترامپ، حتی در درون جمهوری‌خواهان به شمار می‌رود چرا که بسیاری از جمهوری‌خواهان با استدلال بر این‌که طرح جایگزین طرحی ناقص و در عین حال بسیار تند است، اقدام به رد موقت آن کردند.

 

استاد حقوق دانشگاه ایندیانا در ادامه با تمجید از طرح ترامپ در خصوص محافظت از محیط زیست و مبارزه با افزایش گازهای گلخانه‌ای و گرم  شدن کره زمین تصریح کرد، این طرح ترامپ با وجود مخالفت جمهوری‌خواهان که اکثرا خواهان پیشرفت صنعتی هرچه بیشتر آمریکا بوده و در این راه هیچ توجهی به تخریب‌های زیست محیطی ندارند، یکی از کارنامه‌های موفق رئیس‌جمهوری آمریکا در ۱۰۰ روز نخست کاری وی به شمار می‌رود.

 

این استاد حقوق در خصوص وعده دونالد ترامپ برای ساخت دیوار مرزی حائل بین مکزیک و آمریکا به منظور جلوگیری از ورود مهاجران مکزیکی به خاک آمریکا تاکید کرد: به‌رغم این که این طرح نیز با شکست‌هایی مواجه شده است، ولی ترامپ همچنان اصرار دارد که این دیوار ساخته و هزینه آن به اشکال مختلف از مکزیک اخذ شود. وی ادامه داد در موازات ساخت این دیوار مرزی یک بخش از نیروهای پلیس مهاجرت آمریکا مامور به دستگیری اتباع کشور مکزیک که فاقد هرگونه مدارک اقامتی در آمریکا هستند، که به رغم ثابت بودن برخی حقوق برای این افراد، افراد بازداشت شده بدون طی مراحل قانونی مستقیم از آمریکا اخراج می‌شوند که این اقدام به نوعی برگرفته از احساسات نژادپرستانه حاکم بر این دولت است.

 

این کارشناس حقوق بشر در ادامه این مطلب تاکید کرد که ساخت دیوار مرزی نیاز به هزینه و زمان زیادی دارد که دولت ترامپ سعی دارد با اقدام‌هایی از قبیل بازداشت و اخراج اتباع مکزیک از فرصت‌های موجود برای ضربه زدن به مهاجران بهره ببرد.

 

وی در ادامه و در تبیین ابعاد گوناگون سیاست خارجی دولت ترامپ در ۱۰۰ روز اول، مهمترین عرصه سیاست خارجی وی را مواجهه با کره‌شمالی قلمداد کرد و افزود ترامپ تاکنون از خود خویشتن‌داری نشان داده است ولی پتانسیل حمله نظامی به کره‌شمالی را داراست که در این صورت و به دلیل عدم دسترسی توان نظامی کره‌شمالی به خاک آمریکا، ژاپن و کره‌جنوبی به عنوان متحدان منطقه‌ای ایالات متحده آمریکا هدف حملات کره‌شمالی قرار خواهند گرفت.

 

وی ادامه داد: ترامپ به رغم وعده‌های مکرر برای مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی به دلیل هزینه بالا و وجود موج ضد جنگ در جامعه آمریکا در وضعیت فعلی از ورود گسترده نظامی به کشورهایی که درحال جنگ با تروریسم هستند، خودداری می‌کند.

 

این استاد و کارشناس حقوق بین‌الملل در رابطه با وعده ترامپ مبنی بر به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به این شهر نیز خاطرنشان کرد، از آنجا که ترامپ قصد ندارد مناسبات اقتصادی و نظامی خود با کشورهای خاورمیانه خصوصا کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس را به چالش بکشاند و از طرفی نیز قصد ندارد سران رژیم صهیونیستی را از خود ناامید کند، سعی در سیاسی کاری و اقدام محتاطانه در این خصوص دارد.

 

وی در خصوص تهدیدهای ترامپ مبنی بر نادیده گرفتن برجام عنوان کرد که رئیس‌جمهوری آمریکا می‌داند که این یک توافق یک‌جانبه نیست و طرف‌های دیگری نیز در این توافق حاضر هستند که این امر مانع از نادیده گرفتن یک‌جانبه برجام از سوی دولت آمریکا می‌شود. افزون بر این که قدرت و حضور متحدان قوی در کنار ایران و همچنین کشورهایی که در قبال ایران تعهد دارند مانع از این امر می‌شود. صحبت‌های ترامپ در مبارزات انتخاباتی در خصوص برجام فقط جنبه تبلیغاتی داشته و برای مصارف داخلی بوده است.

 

این کارشناس حقوق در پایان و در پاسخ به پرسشی در خصوص مقایسه عملکرد دو دولت اوباما و ترامپ در ۱۰۰ روز نخست، این امر را بسیار مشکل و شاید نادرست قلمداد کرد و افزود: اوباما دولت را از بوش و با وضعیت اقتصادی اسفبار و ترامپ، دولت را از اوباما با وضعیت اقتصادی مناسب تحویل گرفت. وضعیت اقتصادی تاثیر بسزایی در عمل به وعده‌های داده شده در مبارزات انتخاباتی خصوصا در اوایل آغاز به کار دولت دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: البته و به صورت کلی در مباحثی همچون حقوق بشر، امور اجتماعی و مسائل اقتصادی خصوصا در داخل، عملکرد اوباما در ۱۰۰ روز نخست بیشتر مورد رضایت مردم آمریکا بوده است.