نباید به بهانه حجاب، کرامت انسانی را زیر پا گذاشت/ نمیتوان به نام اجرای عدالت به مردم ظلم کرد
به گزارش ایلنا حجتالاسلام سیدهادی خامنهای در مراسم احیای شب بیستوسوم ماه مبارک رمضان یکی از مختصات انسان و جامعه انسانی را هدفدار بودن آن مطرح کرد و گفت: انسان بدون هدف کاری را انجام نمیدهد و خداوند متعال نیز جهان را هدفمند خلق کرده است.
او با طرح این پرسش که آیا انتخاب وسیله بدون ضابطه است گفت: برای رسیدن به هدف باید وسیلهای هم سنخ آن پیدا کرد چرا که با انتخاب وسیله نامناسب از هدف دور میشویم.
این نماینده سابق مجلس به بررسی مکاتب و دیدگاههایی درباره هدف و وسیله پرداخت و اظهار کرد: در دسته اول هدف آنها از لحاظ منطق اسلام باطل است از این رو از هر وسیلهای نیز استفاده کنند غیر مشروع و باطل است. دسته دوم اهداف آنها قابل عرضه بوده و مردم آن هدف را میپسندند اما در پوشش آن هدف دیگری را دنبال میکنند که درست نیست و وسیلهای را هم که انتخاب میکنند مشروع نیست.
خامنهای ادامه داد: دسته سوم کسانی هستند که هدف آنها درست بوده اما وسیله درست و همسنخ پیدا نمیکنند. دسته چهارم کسانی هستند که هدف آنها مقدس و وسیله نیز مناسب است که تبعاً به هدف میرسند.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام ( ره) با بیان اینکه به دلیل اینکه هدف دسته اول نامشروع است از هر وسیلهای نیز استفاده کنند نامشروع و باطل خواهد بود اظهار کرد: به طور مثال آنها میگویند بر همه جهانیان میخواهیم مدیریت کنیم مثل آنچه که آمریکا میگوید و از زر و زور به اندازه نیاز استفاده میکنند. دسته دوم کسانی هستند که اهداف واقعی خود را پنهان می کنند و به ظاهر هدفهای انسانی عرضه می کنند و برای آنها وسیله جای هدف را میگیرد. در این دسته هدف و وسیله هیچ سنخیتی با یکدیگر ندارند که مثال آن را میتوان آمریکا و اسرائیل دانست که هدف آنها سلطه بر جهان و غلبه بر مظلومان است و وقتی از آنها میپرسید برای چه به ملتها و کشورها دستاندزای میکنید میگویند که این کار برای تامین امنیت خود و دوستانمان است.
او تاکید کرد: اگر مکتبی برای برپایی عدالت آمده با سر بریدن و کشتار نمیتواند به آن هدف برسد. کسانی که در جامعه با شعار حمایت از دین و مردمسالاری به میدان میآیند اما طرف مقابل را متهم به دینستیزی ضد مردم سالاری میکنند و از بحران و تخریب علیه آنها استفاده میکنند، از این دستهاند.
خامنهای با طرح این پرسش که چرا دروغ در سیاست به این میزان نفوذ پیدا کرده است گفت: چندی پیش فردی از من پرسید شهید مدرس اعلام کرده سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ماست، این چه جملهای است که ایشان گفته و مگر میشود ما که این همه دروغ و تزویر در سیاست داریم در دین ما نیز اینگونه باشیم که من به او پاسخ دادم ارتباط دین و سیاست همان چیزی است که شهید مدرس مطرح کرد منتها کسی که در سیاست دروغ میگوید دین آنها نیز دروغ است.
او به دسته سوم اشاره کرد و گفت: در این دسته هدف افراد خوب اما وسیلهای نادرست را انتخاب میکنند. اگر میخواهیم هدف ما خدمت به انسان و تحکیم اسلام باشد باید توجه کنیم که اسلام بیش از هر چیزی به کرامت انسان توجه دارد.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام ( ره) ادامه داد: در دسته چهارم هدف و وسیله حق است.
خامنهای در نقد دسته دوم اظهار کرد: آنها چون عقیدهای به هدف ندارند به بهانه یک هدف مقدس، وسیله تحمیلی در دست گرفته و به جان جامعه میافتند و پا بر روی ارزشهای اساسی اسلام میگذارد. اگر هدف تحکیم اسلام و تقویت آن است نباید به بهانه آن بسیاری از اصول زیر پا گذاشته شود.
او افزود: ما نباید به بهانه انجام کارهای بزرگ، کارهای کوچک را به فراموشی بسپاریم. نمیشود به بهانه اینکه میخواهیم یک موسسه بزرگ علمی، فرهنگی و آموزشی در مرکز ایجاد کنیم از ایجاد مدارس و موسسههای فرهنگی در روستاهای کوچک صرفنظر کرد.
خامنهای در بخش دیگری از این مراسم هدف اسلام و انبیای آسمانی را ایجاد عدل و قسط عنوان کرد و گفت: در جامعه اسلامی باید ارزشها مدنظر قرار گیرد که اصلیترین آن برپایی عدالت است. محور باید کرامت انسان در جامعه باشد و احکامی همچون نماز و روزه مقدماتی برای رسیدن به ارزشهای والا هستند. افرادی در جامعه هستند که نماز و روزه میخوانند اما از خدا دور هستند. اگر نماز این خصوصیت را داشته که به غیر از خدا به کسی تکیه و تعظیم نکنیم، این نماز قبول است.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام ( ره) با تاکید بر اینکه هدف و وسیله باید در یک مسیر باشد تصریح کرد: در اسلام نمیتوان به بهانه اجرای عدالت به مردم ظلم کرد. نباید به بهانه حجاب، کرامت انسانی را زیر پا گذاشت. اخیراً برخی گفتهاند به مخالفان اسلام میتوان بهتان زد. این چه سخنی است و معلوم نیست که آنها برای گفته خود چه سندی دارند و به چه استناد میکنند.
او به زندگی امام علی (ع) و سیره ایشان اشاره کرد و گفت: حضرت علی (ع) وقتی به حکومت نرسیدند حکومت خلفایی پیش از خود را برهم نزد و اینگونه نبود که فکر کند محور همه چیز است و چون حالا خلیفه نشده میتواند همه چیز را بر هم بزند.
خامنهای اضافه کرد: در زمان خلیفه اول ابوسفیان نزد امام علی (ع) آمد و گفت من میدانم که حق شما را ضایع کنند ازاین رو حاضرم مدینه را پر از سرباز کنم تا شما بتوانید حکومت را در دست بگیرید. اما حضرت به او پاسخ داد که میدانم هدف تو خراب کردن است و به دنبال اصلاح نیستی. ایشان بعد به جامعه رفتند و گفتند مراقب باشید که برخی میخواهند جامعه را برهم بریزند.
دبیرکل مجمع نیروهای خط امام ( ره) اظهار کرد: امام علی (ع) در ایام محرومیت از حق، هیچ گاه از ارائه مشورت کوتاهی نکردند و حتی گاهی اوقات فرزندان خود را برای کمک به سمت خلفا میفرستادند. در جریان عثمان نیز زمانی که حضرت فهمید گروهی قصد قتل او را کردند با این کار مخالفت کرد و گفت ما با این کار خلیفهکشی را رایج میکنید که به مصلحت جامعه اسلامی نیست.
او ادامه داد: امام علی بعد از رسیدن به خلافت نیز با مخالفان خود به هر قیمتی که شده مدارا کردند. معیار ایشان حق بود و حاضر نبود برای بقای خود به استانداری معاویه که فردی نادرست و عیاش بود کنار بیاید. در ماجرای طلحه و زبیر نیز آنها وقتی از حضرت منسب خواستند و ایشان مخالفت کرد به دنبال توطئه رفتند. حضرت میدانست آنها به او متعرض خواهند شد اما تا زمانی که طلحه و زبیر دست به اقدامی نزدند با آنها مقابله نکرد.
خامنهای به مشی امام علی (ع) دربرخورد با خوارج اشاره کرد و گفت: کیفیت برخورد با ابن ملجم درس آموزندهای است. این قاتل هیچگاه تحت فشار قرار نگرفت و کاری که به حضرت کرد باعث نشد به او آب و غذا ندهند یا او را شکنجه نکنند.
او افزود: امام علی (ع) وصیت کرد که بعد از او خوارج را نکشند چرا که هدف آنها اصلاح امت اسلام بود اما مسیر را اشتباه رفته بودند.
خامنهای در پایان خودسازی را گام اول برای اصلاح جامعه تاکید کرد و گفت: راه اصلاح جامعه، اصلاح خودمان است و وقتی که انسان از درون تغییر نکند هیچ اصلاحی در جامعه رخ نخواهد داد.