عقبنشینی طلا در بازار جهانی
به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۵ درصد کاهش یافت و به ۱۲۳۲.۳۱ دلار رسید.
در بازار نیویورک، هر اونس طلا برای تحویل در آوریل، ۰.۴ درصد کاهش یافت و در ۱۲۳۳.۶۰ دلار ایستاد.
شاخص دلار آمریکا در برابر سبدی از ارزها ۰.۳ درصد رشد کرد و در ۱۰۱.۲۲ واحد ایستاد.
شرکت "هرائوس متال منیجمنت" در یادداشت تحلیلی اعلام کرد آمار اقتصادی آمریکا در حال حاضر عامل تاثیرگذار بر قیمت طلاست. جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا اخیرا اعلام کرده است اقتصاد این کشور آماده افزایش نرخهای بهره است و اگر آمار اقتصادی، ارزیابی مذکور را تایید کند قیمت طلا در هفته ها و ماههای آینده تحت فشار قرار خواهد گرفت.
مدیران پنج بانک فدرال منطقه ای آمریکا و همچنین جروم پاول، رییس هیات مدیره فدرال قرار است هفته جاری سخنرانی کنند و گزارش آخرین نشست بانک مرکزی روز چهارشنبه منتشر خواهد شد.
لورتا مستر، رییس بانک فدرال کلیولند روز دوشنبه اظهار کرد اگر عملکردی اقتصادی به همین وضع ادامه پیدا کند، وی با افزایش نرخهای بهره در مقطع کنونی موافق است.
طلا به افزایش نرخهای بهره آمریکا فوق العاده حساس است زیرا نرخهای بهره بالاتر به جذابیت سرمایه گذاری در این فلز که سوددهی ندارد لطمه می زند و در مقابل، از ارزش دلار پشتیبانی می کند.
تقاضای سرمایه گذاران برای طلا از زمانی که در هشتم فوریه به بالاترین میزان در سه ماه گذشته رسید، اندکی ضعیف شده است. ذخایر طلای "اس پی دی آر گولد تراست" که بزرگترین صندوق سرمایه گذاری تحت حمایت طلا در جهان است، روز جمعه ۲.۴ تن کاهش یافت که نخستین کاهش در چهار هفته گذشته بود. همچنین آمار رسمی نشان داد سفته بازان هفته گذشته معاملات خرید طلا در بازار کامکس نیویورک را برای نخستین بار در سه هفته گذشته کاهش دادند.
با این همه به گفته تحلیلگران، معامله گران طلا همچنین تحولات سیاسی اروپایی را کنترل خواهند کرد و به اخبار مربوط به انتخاباتهای آتی در کشورهایی مانند آلمان، فرانسه و هلند علاقه ویژه ای نشان میدهند. بازارها به این موضوع توجه دارند که آیا احتمال تجزیه بیشتر اتحادیه اقتصادی در اروپا مانند رای بریگزیت انگلیس در تابستان گذشته که به قیمت طلا رونق بخشید، وجود دارد.
بر اساس گزارش رویترز، قیمت طلا از ابتدای سال ۲۰۱۷ تاکنون حدود هفت درصد رشد کرده است.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۵ درصد کاهش یافت و به ۱۷.۹۲ دلار رسید در حالیکه هر اونس پلاتین ۰.۶ درصد کاهش پیدا کرد و ۹۹۵ دلار بود. هر اونس پالادیوم با ۰.۵ درصد کاهش، ۷۶۸.۱۸ دلار معامله شد.