تشخیص مواد شیمیایی با دستکش چاپ سه‌بعدی


اخبارعلمی,خبرهای علمی,دستکش چاپ سه‌بعدی

محققان دانشگاه کالیفرنیا با چاپ حسگرهای انعطاف‌پذیر بر روی دستکش‌های پلاستیکی معمولی موفق به تشخیص انواع مواد شیمیایی موجود در محیط و حتی عوامل آلوده و سمی شدند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، حسگرهای مورد استفاده در این دستکش با جوهر رسانا و کشسان چاپ شده‌اند. این حسگرها قادرند مواد شیمیایی حاوی فسفر موجود در سلاح‌های شیمیایی و آفت‌کش‌ها را شناسایی کنند.

 

کاربرد اصلی این دستکش با توجه به قیمت پایین تولید، افزایش کیفیت فراورده‌های خوراکی و بهداشت محیط با بهره‌مندی از مزیت سرعت بالای تشخیص و راحتی در استفاده است.

 

کاربرد دیگر این فناوری تشخیص گازهای شیمیایی- عصبی در میدان جنگ حتی سریع‌تر از کیت‌های نظامی است.

 

چاپ حسگرها و مدارهای الکترونیکی مورد نیاز بر روی دستکش معمولی در چند مرحله انجام می‌شود. در مرحله اول در محل نصب حسگر یک لایه جاذب مواد شیمیایی چاپ می‌شود و پس از قرارگرفتن حسگر مدارهای انتقال جریان با استفاده از جوهر رسانای کربن چاپ می‌شوند.

 

برای تشخیص مواد شیمیایی موجود در محیط ابتدا لازم است تا کاربر انگشت شست خود را روی سطح مورد نظر بکشد، سپس با مالش انگشت شست با انگشت اشاره، آنزیم‌های موجود در انگشت اشاره جریان الکتریکی لازم برای فعالیت حسگرها را تولید می‌کند.

 

پس از تولید جریان الکتریکی مورد نیاز برای عملکرد حسگر، اطلاعات خروجی از طریق تراشه بلوتوث موجود در پشت دستکش به تلفن همراه منتقل می‌شود.

 

دستکش هوشمند قادر است مواد شیمیایی را در دو حالت مایع و مواد موجود در سطح اشیاء شناسایی کند.