عارف : قرار نیست عده‌ای خودسر خود را محور عالم بدانند و تجمعات قانونی را برهم بزنند/همه کارها نباید به یک نفر ختم شود


عارف,

رییس فراکسیون امید گفت: قرار نیست عده‌ای خودسر خود را محور عالم بدانند و تجمعات قانونی را به هم بزنند.

 به گزارش ایلنا، محمدرضا عارف که در کنگره سالانه حزب ترقی ایران شرکت کرده بود، ضمن گرامیداشت شهدای انقلاب، سالگرد پیروزی دهه فجر، ایام فاطمیه و قیام مردم آذربایجان گفت:‌ در آستانه یکی دیگر از رویدادهای سیاسی کشور یعنی انتخابات اردیبهشت ماه هستیم. با نگاه به انقلاب و جایگاه مردم در انقلاب و نقشی که امام برای انقلاب قائل بودند معتقدم قانون اساسی به خصوص اصل سوم از مترقی‌ترین اصول در بین کشورهای مدعی است.

 

او تاکید کرد:‌ تشکل‌ها باید حرف مردم را نمایندگی کنند و بیانگر نظرات آن‌ها باشند. رفتارهای بعد از انقلاب نیز مثل قبل از انقلاب، فراز و فرودهایی در تحزب داشت. در مقاطعی که جلوی آن گرفته شد و در مقاطعی با نگاه کمی تعداد احزاب زیاد شدند اما خروجی قابل توجهی از آن‌ها ندیدم. در کشور ما تمام دستگاه‌های حکومتی به طور مستقیم و غیرمستقیم مردم را نمایندگی می‌کنند.

 

عارف متذکر شد:‌ باید به سمت احزاب تاثیرگذار و فراگیر برویم که زمانی نگاه‌شان مطرح می‌شود زمینه تحقق آن نیز در کشور فراهم باشد. باید در این مسیر حرکت کنیم که به اعتقاد من راهبرد کلی نخبگان و دلسوزان هم باید به همین سمت باشد؛ به سمت رسیدن به احزابی که بتوانند بخش بزرگی از مردم را نمایندگی کنند. بناست مردم حرف آخر را بزنند و این در صندوق‌های رای نمود پیدا می‌کند.

 

رئیس فراکسیون امید در ادامه عنوان کرد:‌ وقتی تصمیم تشکیلاتی گرفته شد همه موظف به اجرای آن هستند در جبهه نیز همین طور است. عده‌ای تشکیل جبهه می‌دهند که روی اصول با هم اختلاف ندارند. اساسا جبهه‌ها بر اساس نقاط مشترک تشکیل می‌شوند و وقتی در داخل جبهه تصمیم گیری شد اعضا و احزاب نمی‌توانند بگویند مخالف هستیم.

 

عارف در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به عملکرد جریان اصلاحات گفت:‌ در دهه ۹۰ با جمع بندی از عملکرد درون جبهه اصلاحات عملا سه راهبرد در دستور کار این جبهه قرار گرفته است؛ اولین و مهمترین راهبرد مشارکت حداکثری مردم در صحنه‌های انتخابات است. این راهبرد در چارچوب منافع ملی است؛ راهبرد دیگر ما اجماع است؛ اجماع کامل در درون جبهه اصلاحات. شاید در نگاه اولیه این کار سخت بود اما انصافا همه تشکل‌های اصلاح‌طلب این ظرفیت را نشان دادند.

 

رئیس فراکسیون امید افزود:‌ راهبرد دیگر همکاری و تفاهم با جریانات دیگر است. واقعیت این است که دو جریان را باید در کشور به رسمیت بشناسیم که امروز تحت عنوان اصلاح طلب و اصولگرا معرفی می‌شود. باید به دنبال حذف یکدیگر نباشیم. زمانی که یک جریان خاص جریان دیگر را حذف کند دیدیم چه هزینه‌هایی به نظام تحمیل شد که ممکن است برخی اثرات آن در دهه‌های آینده دیده شود.

 

عارف متذکر شد: این دو  جریان اصیل هستند و در نظام و انقلاب ریشه دارند و هر یک شخصیت‌های برجسته‌ای در خود دارند. راهبرد ما در دهه ۹۰ این بود که با هم همفکری کنیم. ما در اصول، اختلافی نداریم؛ برچسب‌ها را کنار بزنید که ریشه در خودبزرگ بینی و عدم رشد سیاسی دارد. مردم ما تجربه کرده‌اند که جایی که خواسته‌ایم رقیب را با شیوه های غیردموکراتیک دفع کنیم چه نتیجه‌ای گرفته‌ایم. ما بر رقابت همراه با رفاقت اصرار داریم.

 

او ادامه داد: رویکردی که همیشه برای اصلاحات قائل شده‌ایم سعه صدر است. آرامش، عقلانیت و خرد جمعی رویکردهایی هستند که اگر به آن‌ها بپردازیم بسیاری از مسائل حل می‌شوند.

 

عارف در ادامه با ارائه توضیحی از روند بررسی طرح ها و لوایح در مجلس دررابطه با طرح دو فوریتی مقابله با برهم زنندگان مراسم رسمی گفت:‌ این مسئله مدت‌ها مطرح بود که قرار نیست عده‌ای خودسر خود را محور عالم بدانند و تجمعات قانونی را به هم بزنند. پیام این طرح این است که این مسئله را جرم تلقی کنیم. از آنجایی که شرایط منطقه شرایط حساسی است و به انتخابات نزدیک می‌شویم بحث روی دو فوریت آن بود. پیش نویس طرح تامین امنیت مراسم رسمی که امضا شده است با پیش نویس اصلاح شده اختلافاتی دارد قرار است پیش نویس اصلاح شده مبنا قرار بگیرد. این متن متنی نیست که قرار است قانون شود. اما در مجموع پیام آن این است که هیچ کس حق ندارد با برنامه مجوزدار برخورد کند.

 

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی متذکر شد:‌ البته چیزهایی به آن اضافه شده که برخی دلسوزان در فضای  مجازی مطرح می‌کنند. البته باید سعه صدر داشته باشیم و در نظر بگیریم که این یک پیش نویس است. اینکه رقبا در تیترهای روزنامه‌هایشان چیزهایی بزنند طبیعی است اما در داخل خانواده اصلاح طلب چرا؟ باید حرمت ها را حفظ کنیم چقدر در گذشته به خاطر این‌ها هزینه دادیم. الان فراکسیون امید زیر سوال است. بارها گفته ایم تصمیمات عموما جمعی است و پیروی خرد جمعی. خود من هم اصولا بنا نیست امضا کنم. البته به جز موارد استثنایی که آن را هم دوستان تشخیص می دهند. همه کارها نباید به یک نفر ختم شود. امیدواریم رفتارمان در فراکسیون امید منجر به این مسئله شود.

 

رئیس فراکسیون امید تاکید کرد:‌ طرحی که بناست دو فوریت آن مطرح شود اگر دیروز به صحن می آمد طبق آیین نامه باید روز شنبه مطرح می شد که مجلس تعطیل است، اگر یکشنبه هم بحث مطرح شود بودجه را معطل می‌کند. متن نهایی این طرح آماده است و شاید اگر از نظر آیین نامه اجازه داشته باشیم آن را با متنی که در صحن است جایگزین کنیم.

 

عارف به استیضاح وزیر راه نیز اشاره کرد و توضیح داد:‌ ما کمیته ای تشکیل دادیم و این مسئله را بررسی کردیم. چندین جلسه نیز با معاونین وزیر داشتیم. با توجه به شرایط و اینکه دولت در ماه های آخر است تصمیم گرفتیم رای منفی بدهیم؛ این یک پروسه کارشناسی شده و جمعی بود که حتی رای هم گرفتیم. ما به شعاری که داریم پایبندیم. برخی از دوستان ما با رقبای ما همسو شدند. آن‌ها روی واژه ها تاکید دارند و رقبای ما روی اصل.

 

او در بخش دیگری از این جلسه تاکید کرد:‌ ما باید به طور طبیعی به سمت تحزب و داشتن حرکات تاثیرگذار برویم. همزمان هم باید با همگرایی جبهه ها پیش برویم و با راهبردهایی که داشته ایم گام ها را خوب برداشتیم. گام او سال ۹۲ بود که جریان اصلاحات نشان داد تدبیر و منافع ملی برایش مهم است نه منافع شخصی. ما این روند را قائل به فرد نمی دانیم بلکه قائل به گفتمان می دانیم. در سال ۹۴ بهتر عمل کردیم و شورای عالی سیاست گذاری که دستاورد بزرگی نه تنها برای اصلاح‌طلبان بلکه برای نظام بود تشکیل شد. تصمیمات ما عموما در این شورا اجماعی بود. نتیجه‌اش را هم گرفتیم. در انتخابات مجلس نتایج خوبی داشتیم نه فقط در تهران که کارستان بود بلکه در شهرستان‌هایی هم که کاندیدای ما رای نیاورد باز هم نتایج خوبی گرفتیم.

 

عارف اضافه کرد:‌ شورای عالی نمود تفاهم ما بود. البته روی عملکرد شورا نقدهای جدی وارد شد و خیلی خوشحال شدیم که بتوانیم شورا را بازنگری کنیم. یک نظر این بود که شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان محور باشد و یک نظر هم این بود که شورای عالی را ادامه دهیم. نظرسنجی‌هایی صورت گرفت تقریبا با نمره متوسط سه از چهار ضرورت ادامه کار شورا به موافقت اکثریت رسید. ان‌شاء‌الله به همان مسیری که در سال ۹۴رفتیم و نتیجه گرفتیم در سال ۹۶ نیز به هم مسیر برویم.

 

رئیس فراکسیون امید در مجلس تاکید کرد:‌ شورای عالی تشکیل شده و ضرورت آن این است که ما فقط سیاست‌گذاری کنیم و تصمیمات به استان‌ها بدهیم. ما تصمیم گرفتیم به هیچ حزب سهمی ندهیم چرا که شرایط برای وزن کشی احزاب فراهم نیست. البته ما برای زنان و جوانان تبعیض مثبت قائل می‌شویم و برای هر یک ۳۰ درصد در نظر می‌گیریم و چون با هم، همپوشانی دارند تصمیم گرفتیم ۵۰ درصد شورا زنان و جوانان باشند. ما شورا را پارلمان محلی می‌دانیم و اعتقاد داریم همه خدمات جز خدمات امنیتی و سیاسی باید در چارچوب شورا قرار گیرد پس باید به سمت افراد متخصص و شایسته و اهل فن برویم. ما هم نیاز به رأی مردم و حضور آن‌ها برای کاندیدا شدن داریم تا گفتمان ما در شوراها هم فعال شود.

 

عارف در ادامه با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: مسیر ما در انتخابات ریاست جمهوری روشن است. رویکرد سال ۹۲ باید ادامه پیدا کند، رویکردی که ما شروع کردیم و نتیجه‌اش را هم گرفتیم. آنچه قطعی است این است که یک کاندیدا خواهیم داشت. نظر شخصی من هم آقای روحانی است. البته مواردی نیز به عملکرد چهارساله دولت وارد است که با خود اعضای دولت در مورد آن صحبت می‌کنیم تا دولت در امور مختلف از جمله امور اقتصادی و معیشت مردم موفق‌تر باشد. نظر شورای عالی به موقع اعلام می‌شود و مهم این است که در این دو سه ماه احزاب فعال باشند و مشارکت حداکثری و پرشورتر از انتخابات سال ۹۴ داشته باشیم. هرچند حرف آخر را مردم می‌زنند و هر فردی که فردای انتخابات از صندوق بیرون می آید به او احترام می گذاریم.