پرتودرمانی؛ درمان اصلی تومور مغزی با عوارض جانبی مختلف


اخبار  پزشکی,خبرهای  پزشکی ,پرتودرمانی

مطالعات نشان می‌دهد پرتو درمانی با اینکه یکی از درمان‌های اصلی تومور مغزی است؛ می تواند منجر به تغییر شبکه‌های عصبی شود و اثر طولانی‌مدت اختلال شناختی داشته باشد. 

به گزارش  ایرنا از مدیکال ساینس، در پرتو درمانی از ذرات پر انرژی برای درمان استفاده می‌شود. این روش، یک درمان اصلی برای تومورمغزی است. مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیه‌گو به رهبری نعیم بهرامی نشان می‌دهد پرتودرمانی عوارض جانبی گسترده‌ای دارد که تغییر شبکه عصبی و اختلال شناختی طولانی‌مدت مهمترین آن است.

 

محققان با استفاده از مدل‌های ریاضی پیشرفته مانند نظریه گراف، ضخامت قشر مغز 54 بیمار مبتلا به تومور مغزی را قبل و بعد از پرتو درمانی، با استفاده از MRI بررسی کردند. نتایج نشان می‌دهد پرتو درمانی منجر به تغییر توپولوژی شبکه مغز و کاهش ضخامت قشر مغز می‌شود.

 

این مطالعه نشان می‌دهد نرخ کاهش قشر مغز بر اثر پرتو درمانی بسیار سریعتر از روند بیماری آلزایمر است. از طرفی سبب انفصال بخش‌های مختلف مغز می‌شود که عملکرد هماهنگ این بخش‌ها برای حافظه و فراخوان اطلاعات ضروری است.

 

به مطالعه بیشتری برای بررسی اثرات پرتو درمانی بر مغز نیاز است؛ ولی این مطالعه نشان می‌دهد پرتو درمانی باید با دقت و حساسیت بیشتری انجام شود تا صدمات کمتری به بافت مغز وارد شود.نتایج این تحقیقات در نشریه Brain Connectivity منتشر شده است.