بازیِ عجیب محمود احمدینژاد /غروی: احمدینژاد میخواهد شورای نگهبان را تحت فشار بگذارد
سیدمحمد غروی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم صریح و بی پرده از بازی عجیب احمدی نژاد روایت می کند، بازی که روز چهارشنبه 23 فروردین در وزارت کشور آغاز شد تا نهادهای تصمیم گیر نظام خاصه آن شورای نگهبان را برای تایید صلاحیت کاندیدای مورد نظرش تحت فشار قرار دهد.
غروی اما معتقد است باید دستگاه قضایی بدون خویشتنداری با رئیس جمهور سابق برخورد کند. او تاکید دارد احمدی نژاد در پازل دشمن قرار گرفته است.
مشروح گفتگوی نامه نیوز با عضو ارشد جامعه مدرسین را بخوانید؛
***
آقای احمدی نژاد روز چهارشنبه همراه آقای بقایی به ستاد انتخابات کشور رفت و برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد، این اقدام را شما چه طور ارزیابی می کنید؟
کار بسیار عجیبی بود. شاید تا این حد را پیش بینی نمی کردیم که او ورود به انتخابات پیدا کند. نامزدی او در انتخابات ریاست جمهوری یکی دیگر از خطاهای استراتژیکش محسوب می شود چراکه مقام معظم رهبری بنا به مصالح نظام و خود آقای احمدی نژاد تأکید کردند او نامزد انتخابات ریاست جمهوری نشود.
از این جهت نفس ورود احمدی نژاد به انتخابات میزان و وضعیت تبعیت او را نشان داد که چقدر است. از طرفی الان به طور جد این ایده را تقویت کرد که در جریان فتنه او نیز در پازل دشمن قرار گرفت چراکه دوقطبی شدن جامعه را به وجود آورد. هر چند که بسیاری از افراد نمی خواستند این حقیقت را قبول کنند در حالیکه مناظره های او و سخنرانی اش بعد از انتخابات همه در مسیر دوقطبی سازی جامعه قرار داشت و این حقیقت را تأیید می کرد که احمدی نژاد خواسته و ناخواسته در پازل دشمن قرار گرفته است.
روز چهارشنبه 23 فروردین نه تنها احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد بلکه همفکرش هم ثبت نام کرد تا قدرت چانه زنی شان را نسبت به نظام تقویت کنند. جا دارد مسئولان قضایی که برای مصالح نظام خویشتنداری کردند این دفعه به طور جدی وارد عمل شوند و نقش شان را برای صیانت از قوانین و بیت المال و دیگر مسائل ایفا کنند.
بالاخره این فرد این وضعیت را دارد و به راحتی متقاعد نمی شود چون خودش را ذی حق می داند بنابراین لازم است واقعیت برای او و دیگران ثابت شود که آسیب هایش به نظام در دوران ریاست جمهوری چه مقدار بوده است. بالاخره او با ثبت نامش وضعیت تصمیم گیری مسئولان رده بالای کشور را سخت می کند. در کل نادیده گرفتن توصیه رهبری اقدام نادرستی بود به جای اینکه استقبال کند گرچه چنین اتفاقی در گذشته هم افتاد اما در مجموع کاندیداتوری احمدی نژاد بازی عجیبی بود که به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.
شما گفتید آقای احمدی نژاد سعی دارد قدرت چانه زنی اش را با نظام تقویت کند بیشتر توضیح می دهید؟
اینکه همراه آقای بقایی در انتخابات ریاست جمهوری اسم نوشت در واقع هدفش این بود که اگر بقایی نباشد خودش در صحنه باشد یا اگر خودش نبود حتما بقایی باشد یا آنکه هر دو در صحنه بمانند. به عبارت بهتر احمدی نژاد ثبت نام کرد تا ردصلاحیت همزمان او و بقایی از صحنه انتخابات ریاست جمهوری دشوار شود.
در واقع احمدی نژاد ثبت نام کرد تا برای شورای نگهبان چالش ایجاد کند، درست است؟
بله، می خواست شورای نگهبان را تحت فشار قرار دهد. معتقدم این کار نادرست نه به مصلحت نظام و نه به مصلحت خودش بود. بهتر بود اصلا به این صحنه ورود پیدا نمی کرد.
به نظر شما بقایی پوشش احمدی نژاد برای حضور در صحنه انتخابات ریاست جمهوری بود یا احمدی نژاد پوشش بقایی برای تأیید صلاحیت؟
هر دو حالت محتمل است چون هر دو اگر تأیید صلاحیت شوند یک حالت است و اگر تأیید صلاحیت نشوند طور دیگر؛ بقایی رد صلاحیت شود و احمدی نژاد بماند که اتفاقی نیفتاده چون بقایی به تنهایی کسی نیست، اگر هم بقایی تأیید صلاحیت شود و احمدی نژاد تأیید نشود آن وقت به مثابه احمدی نژاد خواهد بود بنابراین ترفند عجیبی زدند. اگر مصالح نظام را در نظر می گرفتند این کارها را انجام نمی دادند.
فکر می کنید احمدی نژاد موفق شود شورای نگهبان را تحت تأثیر قرار دهد چون دیدیم که شورای نگهبان دوره گذشته آقای هاشمی را ردصلاحیت کرد کسی که انقلاب را فرزند خودش می دانست؟
به ردصلاحیت آقای هاشمی کاری ندارم که درست بود یا خیر. برخی ادعا می کردند که آقای هاشمی توان اداره کشور را به لحاظ داشتن سن بالا نداشت بنابراین باید از این مصداق فاکتور گرفت اما تعارف ندارد این حالتی که پیش آمده یک امتحانی برای شورای نگهبان است. اگر آقای احمدی نژاد بخواهد شورای نگهبان را متقاعد کند که بعید به نظر می رسد این آسیب جدی برای شورای نگهبان است چون مسئله به این راحتی تمام نمی شود. وقتی مقام معظم رهبری به درستی توصیه کردند کار درست آن بود که آقای احمدی نژاد برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام نمی کرد. حالا فوقش کسی می خواهد حمایت کند، انجام دهد اما این کار او جوانب مختلفی دارد که آسیب به نظام می زند.
برخی تحلیلگران معتقدند احمدی نژاد مرز نادانی و شجاعت را در هم شکسته و با سرعت تمام می رود که بین خود و نظام دو قطبی ایجاد کند نظر شما چیست؟
من نمی دانم او چه فکری دارد چون ما نمی توانیم نیت خوانی کنیم اما در مجموع کار او می تواند چنین پیامدی هم داشته باشد یعنی یک طرف او و یک طرف شورای نگهبان و نظام قرار گیرد، معنایش این است که اگر موفق شود نظام را به چالش کشیده است. البته صرف دوقطبی شدن فضا هم نیست فرض شود فضای جامعه دوقطبی نشود اما این نحو ورود عملا به چالش کشیدن نظام محسوب می شود. زبانی که از احمدی نژاد سراغ دارم و عوامفریبی که دارد می توانم بگویم خیلی رندانه به مسئله ورود پیدا کرده است. دائم دم از امام و انقلاب و شهدا و مردم می زند.
به نظر شما علما چه واکنشی به این اقدام آقای احمدی نژاد نشان خواهند داد؟
نمی دانم اگر همه ما به میدان بیاییم چه آثاری دارد. حقیقت آن است که علما دل خوشی از احمدی نژاد نداشتند.