زیباکلام: روحانی باید در مناظره بگوید امثال آستان قدس یک ریال مالیات نمی دهند
جریان مخالف دولت از ابتدای روی کار آمدن دولت تخریب هایی را علیه دولت مطرح کردند و به طور طبیعی این انتقادات در مناظرات انتخاباتی و ایام تبلیغات نامزدها به اوج خود خواهد رسید. از این رو نحوه برخورد آقای روحانی در مناظرات اهمیت ویژه ای پیدا می کند.
آقای روحانی باید تغییراتی اساسی در نحوه تبلیغات انتخاباتی، مناظره ها و سخنرانی هایش داشته باشد. او در وضعیتی است که هیچ یک از نامزدهای انتخاباتی با آن مواجه نیستند و آن اینکه چهار سال رییس قوه مجریه بوده است.
مخالفان او سعی خواهند کرد که از این ابزار علیه او استفاده کنند و نشان دهند که دولت هیچ دستاوردی برای کشور نداشته است. رقبای روحانی به بیکاری و رکود اشاره می کنند و سعی می کنند که از پنجره اقتصاد وارد شوند و علیه او موضع بگیرند. بنابراین خیلی مهم است که آقای روحانی چه دفاعی از خود می کند.
اگر او صرفا مسائل را انکار کند و بگوید که بیکاری مقدارش کمتر از چیزی است که رقبا می گویند، به ضررش خواهد بود و این بازی کردن در زمین مخالفین است. آقای روحانی باید بگوید که قبول دارم که مشکلاتی در اقتصاد وجود دارد اما اساسا چند درصد از اقتصاد کشور زیرنظر قوه مجریه است و چند درصد زیرنظر نهادها، بنیادها و سازمان هایی است که هیچ ربطی به دولت ندارند؟ آستان قدس رضوی چه ارتباطی به دولت دارد؟ حتی خیلی از اینها یک ریال مالیات هم به دولت نمی دهند. بنابراین آقای روحانی باید ساختار اقتصادی کشور را برای مردم تشریح کند و رقبا را به حالت تدافعی بیندازد. نکته دیگری که آقای روحانی باید مطرح کند، اقتصاد بیمار کشور است.
او باید بگوید اقتصاد کشور یک اقتصاد بیمار، فاسد و ناکارآمد دولتی است. هیچ اقتصاد دولتی ای طی ٢٠٠ سال گذشته نتوانسته موفق شود. اقتصاد جمهوری اسلامی ایران نیز تا وقتی دولتی باشد، موفق نخواهد بود. لذا آقای روحانی باید به این نوع مسائل بپردازد. همچنین باید از رقبا بپرسد که شما که می گویید ٧ میلیون بیکار در کشور وجود دارد، بدانید که اقتصاددان ها تخمین می زنند برای ایجاد شغل برای هر نفر بین یکصد تا سیصد میلیون نیاز به سرمایه گذاری وجود دارد.
وقتی ٥ میلیون بیکار وجود دارد اگر فرض بگیریم برای هر یک صد میلیون باید سرمایه گذاری شود، باید پانصد هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شود. در حالی که در سال گذشته کل بودجه عمرانی دولت ١٥ هزار میلیارد بوده است. آقای روحانی باید بگوید که هر وقت صحبت از سرمایه گذاری شد و قرارشد شرکت های غربی در ایران سرمایه گذاری کنند، بلافاصله تبلیغات علیه آن شروع شد.
علیه سرمایه گذاری غربی ها سخنرانی شد و حتی در نماز جمعه ها علیه آن صحبت شد. حتی با سرمایه گذاری در بخش انرژی نیز اصولگرایان تندرو مخالفت کردند. تا وقتی سرمایه گذاری خارجی در کشور صورت نگیرد، واقعا اشتغال ایجاد نمی شود. ضعیف بودن حاکمیت قانون باعث شده که امنیت برای سرمایه گذاری وجود نداشته باشد.
میلیون ها ایرانی خارج از کشور هستند که در ایران سرمایه گذاری نمی کنند و دلیلش نیز همین امر است. اینکه فقط دولت بگوید که تورم را تک نرخی کردیم و رشد اقتصادی مثبت شده است، کافی نیست.
بهتر است که آقای روحانی در مناظرات انتخاباتی در لاک حمله برود تا اینکه از خود دفاع کند. چرا که عمده بحث های رقبای دولت در زمینه اقتصاد خواهد بود. در زمینه سیاست خارجی آقای روحانی باید قرص و محکم از برجام دفاع کند. او نباید به این مسائل ورود کند که امریکایی ها به تعهدات خود پایبند نبوده اند، بلکه باید بگوید که ما دو دسته تحریم داشتیم که دسته اول در حوزه هسته ای و دسته دوم مربوط به نقض حقوق بشر و دسته سوم مربوط به حمایت از تروریسم بوده است.
تحریم های دو دسته دوم و سوم اصلا قرار نبوده که برداشته شوند و دسته اول نیز باید به مرور زمان راستی آزمایی می شد. آقای روحانی باید محکم از برجام دفاع کند و بگوید که سیاست خارجی باید به سمت تنش زدایی برود. اینکه مدام در جهان ایجاد تنش کنیم، سیاست خارجی موجهی نیست. در مجموع آقای روحانی باید صریح و محکم از دستاوردهای دولت دفاع کند و با صراحت ساختار اقتصادی و سیاسی کشور را برای مردم تشریح کند
اخبارسیاسی - اعتماد