تحلیل لس آنجلس تایمز از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران: روحانی پیروز می شود
اصولگرایان ایران نسبت به انتقاد به حسن روحانی رئیس جمهور ایران اشکارا و پرسروصدا عمل می کنند، رویکرد وی نسبت به غرب را بی تجربگی قلمداد کرده و دستاورد توافق هسته ای دولت یازدهم را محکوم به شکست می دانند.
به گزارش نامه نیوز، لس آنجلس تایمز، روزنامه آمریکایی در گزارشی به بررسی وضعیت روحانی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران پرداخته و می نویسد:
اما زمانی که موضوع به به چالش کشیدن حسن روحانی برای اتخابات ریاست جمهوری ماه می آینده (29 اردیبهشت) می رسد، تندروها در ایران کسانی که مخالف گسترش آزادی های سیاسی و مدنی هستند به دنبال اتحاد بر سر یک نامزد و یک پیام مشترک برای انتخابات آتی هستند.
10 نامزد احتمالی اصولگرایان که در یک ماه اخیر برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری آینده معرفی شدند همگی کسانی هستند که قد و قامت مقابله با رئیس جمهور یک دوره ای کنونی ایران را ندارند.مسلما علی لاریجانی، اصولگرای قابل احترام ایران نیز حمایت خود را اخیر از روحانی اعلام کرد.
تحلیلگران بر این باور هستند که اکنون شفاف شده است روحانی که یک روحانی با زبان نرم و ملایم است که ریاست جمهوری اش همراه با برداشته شدن تحریم های غرب و خروج کشور از انزوا و بازشدن درهای اقتصادی کشور به روی سرمایه گذاران خارجی بوده است، برای بار دوم در انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت به ریاست جمهوری ایران انتخاب خواهد شد.
یک استاد دانشگاه آمریکا در این باره می گوید: روحانی اکنون در موقعیت بسیار قدرتمندی قرار دارد. اصولگرایان در یک بی نظمی به سر می برند و ائتلاف آنها بر سر یک کاندیدای واحد که برای روحانی تهدید آمیز باشد، بسیار دشوار است.
لس انجلس تایمز در ادامه می نویسد: دولت تکنوکرات روحانی که شامل محمد جواد ظریف، وزیر خارجه تحصیلکرده در آمریکا است، وعده داده بود که تحریم های غرب علیه ایران را در پی توافق هسته ای تسهیل کند و شرایط اقتصاد کشور را بهبود بخشد. این درحالی است که بسیاری از تحریم ها علیه ایران همواره روی میز است و مانع از سرمایه گذاری های خارجی در ایران شده است.
توافق هسته ای ایران با آمریکا و دیگر قدرت های جهانی در قبال رفع تحریم ها تعلیق غنی سازی اورانیم در ایران را به همراه داشت.
لس آنجلس تایمز در ادامه درباره شایعاتی درباره رد صلاحیت روحانی به نقل از یک تحلیلگر مسائل ایران می نویسد: احتمال آن بسیار کم است که سیستم روحانی را رد صلاحیت کند. این اقدام در میان نگرانی های ناشی از سیاست های ترامپ در قبال ایران می تواند به بی ثباتی در ایران بیفزاید.