کتابهای مشهوری که دیگر خریدار ندارند
به گزارش ایسنا، «گاردین» نوشت: شعبه سوانسی موسسه خیریه «آکسفم» از زمان شروع فعالیتش هر هفته یک جلد «رمز داوینچی» دریافت میکند. تعداد این رمان که زمانی جزو پرفروشترینها بوده، آنقدر بالا رفته که «آکسفم» از مردم خواسته دیگر این کتاب را اهدا نکنند.
«فیل برادهرست» مدیر این موسسه اخیرا تلی از کتابهای «دن براون» ساخته و کنار آن یادداشتی با این مضمون قرار داده و عکس آن را منتشر کرده است: «میتوانید باز هم «رمز داوینچی» اهدا کنید... اما ما صفحههای گرامافون شما را ترجیح میدهیم! شدیدا نیازمند صفحههای شما هستیم تا برای «آکسفم» درآمدزایی کنیم.»
سه سال پیش، موسسات خیریه همچون «اکسفم» از فروش نسخههای دستهدوم رمانهای پرفروشی چون «۵۰ طیف خاکستری»، «معامله ازدواج» و «رمز داوینچی» سود میبردند، اما حالا این تمایل به سمت صفحههای موسیقی دهه ۶۰ و ۷۰ سوق پیدا کرده است.
«رمز داوینچی» از مجموعه رمانهای رمز و راز «دن براون» با ۸۰ میلیون نسخه فروش، دومین اثر محبوب و پرفروش ادبیات مدرن محسوب میشود، به همین دلیل هم تیراژ آن بسیار بالاست. اما این به این معنا نیست که هر کس آن را میخرد، بعدا قصد فروشش را ندارد. این موضوع درباره «بریجت جونز» هلن فیلدینگ و رمانهای «یان رنکین» جنایینویس برجسته اسکاتلندی هم اتفاق افتاده است.
«۵۰ طیف خاکستری» نوشته «ای.ال جیمز» و مجموعه رمان «میلیاردر» به قلم «جی.اس اسکات» و «معامله ازدواج» از «جنیفر پرابست» جزو پنج اثر اول فهرست «کتابهای جامانده» هستند.
سال ۲۰۰۷ صدرنشین این جدول «سال بلر» کتاب خاطرات «الستر کمپبل» بود و در سال ۲۰۱۰ کتاب زندگینامه غیرمعتبر «سایمون کوول» با عنوان «طوفان: بحران اقتصادی جهان و معنای آن» اثری از «وینس کیبل» اولین کتاب بود. نخواستنیترین کتاب سال ۲۰۱۵ هم «بخت پریشان» (The Fault in Our Stars) از «جان گرین» بود که زمانی خود اثر و فیلم اقتباسی آن جزو پرفروشترینهای بازار کتاب و فیلم محسوب میشدند.