پادشاه عربستان در دادن تخت سلطنت به پسرش تعجیل می‌کند


اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,پادشاه عربستان

تلاش‌های پادشاه عربستان در تسریع تحویل تخت پادشاهی به پسرش محمد بن سلمان، ولیعهد جدید خشم شاهزادگان سعودی را به همراه داشته است. 

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه مستقل رای الیوم، برخی منابع آگاه از اوضاع عربستان اعلام کردند، محمد بن نایف، ولیعهد مخلوع این کشور هنوز به پیام‌های تبریکی که دوستانش در اروپا به مناسبت عید فطر برایش ارسال کرده‌اند، پاسخ نداده است و این بر خلاف اخلاق و رفتار وی در برخورد با رهبران کشورهای خارجی است.

 

منابع مذکور این عملکرد بن نایف را این گونه تفسیر کردند که احتمالا تلفن و اینترنت کاخ او در شهر جده قطع شده و این نشان می‌دهد، آنچه مطبوعات غربی و در راس آنها روزنامه نیویورک تایمز آمریکا درباره حبس خانگی موقت نوشته بودند، درست باشد.

 

دو روزنامه نیویورک تایمز آمریکا و گاردین انگلیس اخیرا نوشتند، محمد بن نایف حبس خانگی است و نمی‌تواند از کاخش خارج شود.

 

در گزارش این روزنامه‌ها آمده بود، او از زمان کنار گذاشته شدنش هیچ تماس تلفنی یا هیچ ایمیلی را با هیچ شخصی در داخل و خارج عربستان رد و بدل نکرده است.

 

هر چند یک مقام سعودی خبر حبس خانگی بن نایف را تکذیب کرد اما توضیح زیادی در این باره ارائه نکرد.

 

در کنار این وقایع عصبانیتی در خاندان سعود به دلیل تحولات اخیر شکل گرفته، سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان و پسرش، محمد بن سلمان از محمد بن نایف هراس دارند زیرا دیگر اعضای خاندان حاکم احترام بسیاری برای بن نایف به دلیل پختگی رفتار و آرام بودنش قائل هستند و او پیش از این از مشروعیت برخودار و ولیعهد بود اما بدون اینکه خودش بخواهد یا اینکه رفتاری از او سر بزند که به اصول حکومت و تاریخ خاندان حاکم آسیب بزند از سمتش عزل شد.

 

 این باور وجود دارد که سلمان بن عبد العزیز به زودی به دلیل کهولت سن و بیماری به نفع پسرش از قدرت کنار خواهد کشید و به همین دلیل می‌خواهد جایگاه ولیعهد را به عنوان یکی از ستون‌های قدرتش در ارتش، اطلاعات و دولت تقویت کند.

 

روند تغییرات و انتصاب‌های جدید در ردهای متوسط خاندان حاکم که از حامیان محمد بن سلمان هستند، ستون دولت را تشکیل می‌دهند و اکثرشان جوانانی هستند که بلندپروازند و حمایت مطلق خود را از ولی نعمت خود اعلام خواهند کرد.

 

ملک سلمان می‌داند که اگر الان در انتقال قدرت به پسرش شتاب نکند، در آینده این کار دشوارتر خواهد بود زیرا محمد بن سلمان مرتکب سه اشتباه فاحش شده و کشور را از نظر مالی و نظامی با مشکل روبه‌رو ساخته است. اولین اشتباه بزرگ او ورود به جنگ یمن بود که عربستان را از نظر نظامی و مالی تضعیف و آن را به کشوری ناتوان در حل مسائل سرنوشت‌ساز منطقه‌ای از جمله یمن تبدیل کرد.

 

اشتباه دوم او ارائه یک طرح چشم‌انداز اقتصادی برای سال ۲۰۳۰ با ادعای دروغین در زمانی بود که جامعه عربستان برای چنین کاری آماده نبود. این گذار نیازمند فضاسازی فرهنگی جدید برای یک نسل کامل بود.

 

اما اشتباه سوم محمد بن سلمان درگیر کردن کشور در تحریم قطر به بهانه حمایت این کشور کوچک از تروریسم در زمانی بود که شاهزادگان سعودی خواستار بازگشت عمان به جمع کشورهای عرب منطقه از طریق گفتگو بودند اما اکنون عربستان در آستانه از دست دادن این کشور به نفع ترکیه و ایران است.