2 نفر در پی زلزله 5.7 ریشتری بجنورد جان باختند/نجات 19 نفر از زیر آوار
به گزارش ایرنا ، براساس گزارش های تکمیلی تا لحظه انتشار این خبر 150 نفر از آسیب دیدگان زلزله بجنورد سرپایی مداوا شدند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: در پی وقوع زلزله 5.7 ریشتری شنبه شب 150 مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان امام علی (ع) بجنورد سرپایی مداوا و ترخیص شدند.
حسین عظیمی در گفت وگو با ایرنا با اشاره به اینکه از 12 روستای شهرستان بجنورد و مانه و سملقان گزارش خسارت دریافت شده است که گروه های امداد و نجات برای کمک و همچنین بررسی میزان خسارت های وارده به این مناطق اعزام شده اند.
به گفته وی، همچنین جاده روستای طراقی کرد به علت ریزش کوه مسدود شده است.
پیش از این نیز معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی خبر داده بود که زلزله 5.7 ریشتری شنبه شب به واحدهای مسکونی برخی روستاهای شهرستان های بجنورد و مانه و سملقان خسارت زد.
محمدحسین علی نیا در نخستین دقایق یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این زلزله به واحدهای مسکونی روستاهای 'قصرقجر' ، 'بوربور'، 'قره چای' ، 'بیدک' و 'لنگر' 20 تا 50 درصد خسارت وارد کرده است.
وی با بیان اینکه این زلزله تلفات جانی در برنداشته است، گفت: اما، براثر این زلزله شماری از مردم مصدوم و به بیمارستان های بجنورد و آشخانه اعزام شدند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی گفت: زلزله در شهر بجنورد موجب فرو ریختن سه واحد مسکونی قدیمی شد اما به کسی آسیب نرسید.
علی نیا افزود: هم اکنون گروه های جمعیت هلال احمر خراسان شمالی به مناطق زلزله زده اعزام شده اند تا کمک رسانی های اولیه را به زلزله زدگان انجام دهند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی گفت: زلزله همچنین موجب نشتی گاز و قطعی برق در شهر بجنورد شد که این مشکلات با تلاش ماموران شرکت گاز و توزیع نیروی برق هم اکنون برطرف شده است.
به گزارش ایرنا، شبکه لرزه نگاری وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران گزارش داد: زلزله 5.7 ریشتری ساعت 22و 30 دقیقه و58 ثانیه رخ داد.
کانون این زلزله در موقعیت 57.22 عرض شمالی و 37.66 طول شرقی ثبت شده است.
این زمین لرزه در عمق 11 کیلومتری زمین که کانون مرکزی آن پیش قلعه است و 22 کیلومتری شمال غرب بجنورد رخ داد.
استان خراسان شمالی شامل نواحی شمال خاوری ایران است که از دیدگاه زمین شناسی در پهنه ساختاری، رسوبی کپه داغ قرار دارد.
این منطقه از دیدگاه لرزه زمین ساختی در زون کپه داغ قرار می گیرد که در این زون گسل های فعال و مهمی وجود دارد، این گسل ها برخی مواقع با حرکاتی که انجام می دهند موجب وقوع زمین لرزه های مخرب می شوند.
مهم ترین گسل های خراسان شمالی گسل اسفراین است که این گسل با درازای حدود 170 کیلومتر و راستای شمال باختری - جنوب خاوری واقع شده که از حاشیه شمال خاوری شهر اسفراین گذر می کند. گسل باغان- گرماب نیز گسلی است با درازای 55 تا50 کیلومتر و راستای شمال، شمال باختری – جنوب، جنوب خاوری واقع است.
براساس آمارهای موجود در سده اخیر 13 زمین لرزه با قدرت بیش از 5.5 ریشتر در خراسان شمالی رخ داده است که آخرین آن با قدرت 6.2 درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) بهمن سال 1375 بود که خسارات جانی و مالی فراوانی به دنبال داشت.