بشر کمتر از 2 دهه با کشف حیات بیگانه در فضا فاصله دارد


اخباعلمی,خبرهای علمی ,حیات بیگانه در فضا

رییس دپارتمان نجوم دانشگاه آریزونا اعلام کرد بین 10 تا 15 سال آینده بشر اولین نمونه‌های حیات بیگانه را در فضا کشف خواهد کرد.

  به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، پروفسور "کریس ایمپی" (Chris Impey) معتقد است با توجه به پیشرفت تجهیزات تحقیقاتی و رصدی در فضا نظیر تلسکوپ فضایی "جیمز وب"(James Webb)، فاصله محققان تا کشف اولین نمونه‌های حیات بیگانه در فضا کمتر از 20 سال است اما این حیات هوشمند نبوده بلکه محدود به نمونه‌های میکروبی و باکتریایی خواهد بود.

 

ایمپی افزود: بیشترین شانس ما برای کشف حیات در فضا در محدوده منظومه شمسی است و باید ابتدا تمرکز خود را به فضای نزدیک موجود اختصاص دهیم.

 

وی خاطرنشان کرد: برای مثال در مریخ اگر حیات میکروبی وجود داشته باشد احتمالا در سطوح زیرین آن باید به دنبال آن گشت اما هنوز هم ممکن است نشانه‌هایی از حیات در گذشته آن از دید ما پنهان مانده باشد.

اخباعلمی,خبرهای علمی ,حیات بیگانه در فضا

ایمپی در مصاحبه خود به ششمین قمر بزرگ مشتری موسوم به "اروپا"نیز اشاره کرده است.

 

این قمر خواصی مشابه زمین از جمله هسته متشکل از آهن و همچنین اقیانوس‌های آب شور دارد که کل سطح آن را پوشانده و به خاطر فاصله آن از خورشید و دمای پایین، منجمد شده است.

 

"سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) و "آژانس فضایی اروپا"(ایسا) قصد دارند برای شناخت بیشتر این قمر مطالعات پیشرفته‌ای بر روی آن انجام دهند.

 

در سال گذشته محققان نشانه‌هایی از وجود حیات بیگانه در یکی از قمرهای منجمد زحل موسوم به "انسلادوس"( Enceladus) پیدا کردند که نشان می‌داد تمام موارد مورد نیاز برای پشتیبانی از حیات بیگانه را دارد.

 

مهمترین پدیده‌ای که محققان در فضا به دنبال آن هستند، وجود حیات بیگانه است و باید دید که پیش‌بینی این استاد دانشگاه آریزونا محقق می‌شود یا خیر.