اجرای فرمان منع صدور ویزای آمریکا امروز آغاز می‌‎شود


اخباربین الملل ,خبرهای بین الملل ,صدور ویزای آمریکا

رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که قرار است دولت آمریکا از ساعت ۲۰ عصر پنج‌شنبه به وقت واشنگتن (نیمه شب به وقت گرینویچ) اجرای فرمان دونالد ترامپ برای منع صدور روادید به شهروندان ایران و پنج کشور عمدتا مسلمان دیگر را آغاز کند.

 به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا در دستورالعملی که برای کنسولگری‌هایش در سرتاسر جهان فرستاده، گفته است، شهروندان این شش کشور باید یک "خویشاوند نزدیک" یا رابطه کاری در ایالات متحده داشته باشند تا بتوانند روادید بگیرند. 

 

در این دستورالعمل، نوشته‌ شده، والدین، همسر، فرزند (از جمله فرزندان بزرگسال)، داماد، عروس، خواهر یا برادر، "خویشاوند نزدیک" حساب می‌شوند اما نوه، پدربزرگ، مادربزرگ، شوهر خواهر، زن برادر، نامزد یا دیگر خویشاوندان شامل آن نیستند. 

 

این درباره نسخه دوم فرمان مهاجرتی رئیس‌جمهوری آمریکاست که طبق آن، کسانی که روادید روی گذرنامه‌شان خورده است یا کارت سبز اقامت در آمریکا دارند، همچنان می‌توانند وارد آمریکا شوند. بر عکس نسخه اول فرمان که جلوی ورود این عده را هم می‌گرفت. 

 

طبق فرمان رئیس‌جمهوری آمریکا که اجرای آن به‌زودی آغاز می‌شود، صدور روادید آمریکا برای شهروندان شش کشور ایران، سوریه، سودان، سومالی، لیبی و یمن دست‌کم برای ۹۰ روز متوقف می‌شود. این فرمان همچنین ورود پناهجویان را به مدت ۱۲۰ روز معلق می‌کند. 

 

این حکم در چند دادگاه مورد اعتراض قرار گرفت و هیچ‌ وقت به مرحله اجرا نرسید. 

 

اما دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد، اجازه می‌دهد فرمان منع صدور روادید اجرا شود اما با این استثنا که فرمان مهاجرتی نمی‌تواند علیه شهروندان خارجی اعمال شود که دارای "ارتباطی اصیل" با شخص یا شرکتی در ایالات متحده هستند. 

 

دیوان عالی آمریکا همچنین اعلام کرد تصمیم گرفته است تقاضای وکلای دولت دونالد ترامپ در پرونده موسوم به فرمان مهاجرتی رئیس جمهور آمریکا را بررسی کند. 

 

پس از آن ترامپ گفت که این ممنوعیت ۷۲ ساعت بعد به اجرا گذاشته خواهد شد. 

 

ترامپ که هدف از فرمان مهاجرتی‌اش را بهبود امنیت در آمریکا عنوان کرده بود، تصمیم تازه دادگاه را "پیروزی آشکار" برای امنیت ملی آمریکا خوانده است. 

 

دیوان عالی در متن تصمیمش در این باره مثال زده بود "ارتباط اصیل" شامل افرادی می‌شود که می‌خواهند وارد آمریکا شوند تا با عضو خانواده خود زندگی یا ملاقات کنند، دانشجوی دانشگاهی در آمریکا یا کارمند شرکتی در آمریکا باشند یا برای سخنرانی در جمعی در آمریکا دعوت شده باشند. 

 

دیوان عالی گفت: این شامل "کسانی نمی‌شود که فقط برای پرهیز (از دستور اجرایی دولت) وارد یک رابطه می‌شوند." 

 

به گزارش بی‌بی‌سی، یکی از اولین اقدامات دونالد ترامپ پس از شروع دوره ریاست جمهوری، صدور فرمانی اجرایی بود که سفر اتباع هفت کشور -ایران، لیبی، سوریه، عراق، سودان، سومالی و یمن - را به مدت ۹۰ روز به آمریکا متوقف می‌کرد. 

 

این فرمان در دادگاه‌های ایالتی مورد اعتراض قرار گرفت و نقض شد. با وجود این، رئیس جمهور آمریکا دستور تجدید نظرشده‌ای را در ماه مارس صادر کرد. 

 

در دستور جدید، تعداد کشورهای مشمول ممنوعیت صدور ویزا به شش کاهش یافت - حذف عراق - و افرادی هم که ویزای معتبر آمریکا داشتند از ممنوعیت ورود مستثنی ‌شدند. 

 

اما در اواسط مارس (اواخر اسفند) گذشته و پیش از آغاز اجرای فرمان دوم، چند دادگاه فدرال جلوی اجرایش را گرفتند. 

 

در نهایت دولت ترامپ در واکنش به آرای دادگاه‌های ایالتی و تجدید نظر، خواهان بررسی پرونده در دیوان عالی آمریکا شد که بالاترین مرجع قضایی این کشور است. 

 

دیوان عالی آمریکا هم اعلام کرده است که در ماه اکتبر به این پرونده رسیدگی می‌کند.