سخنگوی وزارت خارجه: سخنان نسنجیده مقامات سعودی عواقب نامطلوبی خواهد داشت/نباید دیپلماسی را قربانی بحثهای داخلی کرد
به گزارش ایسنا، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که شما روز گذشته در مصاحبه ای اعلام کرده بودید که آماده مذاکره با عربستان هستیم ولی دولت ریاض باید از اقدامات مخرب خود در منطقه دست بردارد گفت : ما خواهان تنش نیستیم، به دنبال افزایش تنش با این کشور هم نیستیم و همانطور که من پیش از این گفته بودم ما آمادگی گفتوگو داریم. امیدواریم که آنها متوجه اشتباهات خود بشوند و در راستای جبران خطاهای گذشته اقدام کنند.
قاسمی ادامه داد: گفتوگو و تفاهم با هر کشوری به معنی تأیید رفتارها و یا همه رفتارهای آن کشور نیست. عربستان نیز دچار اشتباهات استراتژیکی به خصوص در منطقه شده است و باید آنها را جبران کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد تصمیم ترکیه جهت کشیدن دیوار بین مرز ایران و ترکیه در راستای جلوگیری از ورود عناصر پ.ک.ک به خاک این کشور، گفت: مقامات ترکیه ما را در جریان ایده خود قرار دادند، البته این دیوار در نقطه صفر مرزی نیست بلکه در درون عمق خاک ترکیه قرار است احداث شود و با نقطه صفر مرزی فاصله دارد.
قاسمی ادامه داد: ما از هر اقدامی که بتواند به حفظ ثبات و امنیت در مرزهای دو کشور کمک کند استقبال میکنیم.
این مقام مسئول در وزارت امور خارجه با تأکید بر اینکه وجود ثبات و امنیت در مرزها برای ما مهم است گفت: البته تحقق این موضوع نیازمند همکاری دوجانبه است و باید دو کشور هر دو تلاشهای لازم را در این ارتباط داشته باشند.
این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شبکه خبری المانیتور اعلام کرد که ترامپ علیرغم موضعگیریهای منفی که علیه ایران داشته بحث تعلیق تحریمهای هستهای علیه ایران را در دو روز آینده به مانند رییس جمهور قبلی این کشور امضا خواهد کرد، خاطرنشان کرد: در مورد آینده نمیتوانیم قضاوت کنیم. باید صبر کنیم ببینیم چه خواهد شد و بعد از آن صحبت خواهیم کرد.
همین خبرنگار از سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید که چه توصیهای در این ارتباط به مقامات آمریکایی دارد که وی در پاسخ اظهار کرد: آنها نیازی به توصیه ندارند. آنها باید خودشان آموخته باشند که چگونه با ایران رفتار کنند.
وی با اشاره به گزارشات آژانس در مورد پایبندی ایران به تعهداتش در ارتباط با برجام و اذعان کشورهای مختلف به این موضوع گفت: برجام یک توافق چندجانبه است و ما امیدواریم که مقامات آمریکایی رفتاری عاقلانه و واقعبینانه اتخاذ کنند.
خبرنگاری به صحبتهای اخیر رییس جمهور اشاره کرد که اعلام کرده در صورت تداوم دولت تلاش خواهد شد که تحریمهای غیرهستهای نیز علیه ایران برداشته شود. این خبرنگار از سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید که آیا چشماندازی در این ارتباط وجود دارد که وی در پاسخ گفت: این ایده جدیدی است که در ادامه مباحثات قبلی مطرح شده، کار دشواری است و آقای رییس جمهور نیز گفتند که در این راستا تلاش میکنیم.
وی ادامه داد: این تحریمها ریشه در مسائل مشخصی دارد و از پیچیدگیهای خاصی برخوردار است.
وی با اشاره به جایگاه ایران در عرصه منطقه و بینالملل اظهار کرد: هیچ اقدام و کاری نشدنی نیست و ما امیدواریم بتوانیم از طریق کانالهای دیپلماتیک و دیپلماسی فعالی که داشتهایم بر این مشکلات فائق آییم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که این کانالهای دیپلماتیک چه کانالهایی خواهد بود آیا این کانالهای دیپلماتیک شامل آمریکا نیز میشود، گفت: بخشی از مسائل مربوط به آمریکا است و بخشی دیگر مربوط به سایر کشورها است. در راستای تحقق صحبت انجام شده ما نیاز به طراحی جدید داریم و قضاوت در مورد اینکه این موضوع باید از کجا آغاز شود و چه مسیری را طی کند در حال حاضر زود است، احتیاج به کار کارشناسی دارد؛ چرا که همانطور که گفتم ایده جدیدی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ارتباط با وضعیت اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم اشغالگر صهیونیستی و اعتصاب غذا توسط برخی از آنها گفت: پرونده رژیم اشغالگر صهیونیستی در ارتباط با سرکوب روشن است و افکار عمومی دنیا از این موضوع آگاهی دارند.
وی با بیان اینکه اعتصاب غذای این زندانیان نشانه مقاومت و تلاش آنها برای مبارزه با ظلم، بیداد و جنایت است ادامه داد: این موضوع نشان میدهد که تا زمانی که ظلم و بیداد و جنایت وجود دارد مقاومت و ایستادگی نیز در اشکال مختلف وجود دارد. تا ظلم هست مبارزه و جهاد نیز جریان خواهد داشت.
خبرنگاری از سخنگوی وزارت امور خارجه در ارتباط با انتشار برخی از اخبار مبنی بر اینکه تعدادی از گردشگران ایرانی به تازگی در یک حادثه در ترکیه کشته و تعدادی از آنها زخمی شدهاند، گفت: ما چنین خبری را نداریم و نمیتوانم در مورد آن اظهار نظری کنم.
وی ادامه داد: البته ما پیش از این نیز اعلام کردیم که ترکیه در شرایط خاصی به سر میبرد و هموطنان قبل از سفر به این کشور لازم است که تمهیدات و احتیاط لازم را بیاندیشند.
خبرنگاری در این نشست که به مدت یک ساعت ادامه داشت خطاب به سخنگوی وزارت امور خارجه گفت سوالی به من ابلاغ شده که از شما بپرسم، برخی معتقدند که سفر روز گذشته ظریف به اصفهان به همراه آقای روحانی انتخاباتی بوده است که سخنگوی وزارت امور خارجه در ابتدا در پاسخ خطاب به این خبرنگار گفت: ولی چیزی درباره پاسخ به این سوال به من ابلاغ نشده است.
قاسمی ادامه داد: من دیشب در این ارتباط موضعگیری مشخصی را اعلام کردم. تأکید کردم که وزارت امور خارجه، وزارتخانهای فراجناحی است و طبق اساسنامه وزارت امور خارجه اعضا و کارکنان این وزارتخانه نمیتوانند در هیچ حزب، گروه و دستهجات سیاسی عضویت داشته باشند. ما در وزارت امور خارجه در سطوح بالا، میانی و کارشناسی افرادی را که به صورت سیستماتیک عضو یک حزب باشند نداریم چرا که همانطور که گفتم خلاف اساسنامه وزارت امور خارجه است و در گذشته نیز اگر مواردی بوده که باید افراد تصمیم میگرفتند که در وزارت امور خارجه فعالیت کنند یا ادامه عضویت در احزاب داشته باشند عمدتاً تصمیم بر استعفا از حزب گرفته و فعالیت در وزارت امور خارجه را انتخاب کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه سفر آقای ظریف به شهر خودشان یک سفر شخصی است و از دیروز صبح از هیأت دولت در این ارتباط مرخصی گرفته بودند افزود: هزینه این سفر را خود ایشان پرداخت کرده بودند. ایشان را در سفرهایشان محافظینی همراه میکنند که به طور معمول هزینههای آنها بر عهده دستگاههای ذیربط است. ولی ایشان خود روز گذشته هزینه محافظین را نیز پرداخت کردند که شائبهای وجود نداشته باشد. ایشان به احترام رییس جمهور در این سفر بودند، هیچگونه سخنرانی نداشتند و هیچگونه کار حزبی و انتخاباتی انجام ندادند و کار خلاف قانونی صورت نگرفته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: دامن زدن به این مسأله و طرح اینگونه مسائل بیاخلاقی است. در مورد معاون آقای ظریف (تخت روانچی) نیز مباحثی مطرح شد، ما بررسی کردیم و متوجه شدیم که کار خلاف قانونی انجام نشده است.
در ادامه این نشست خبرنگاری به سفر آتی دونالد ترامپ به عربستان و برگزاری اجلاس ریاض با حضور وی و برخی دیگر از مقامات کشورهای عربی و اسلامی اشاره کرد و نظر سخنگوی وزارت امور خارجه را در ارتباط با اجلاس ریاض جویا شد که قاسمی در پاسخ گفت: به طور کلی اجلاس ریاض چیز جدیدی نیست. از این نوع اجلاسها نیز در گذشته برگزار شده، البته در شرایط فعلی مسائلی در ارتباط با این اجلاس مطرح است که باعث میشود حساسیت بیشتری در مورد این اجلاس ایجاد شود.
بهرام قاسمی به مشکلات داخلی عربستان و مشکلاتی که آل سعود در یمن و منطقه دارد اشاره کرد و افزود: این مسائل باعث شده که نوعی احساس انزوا در درون حاکمیت عربستان وجود داشته باشد و همین موضوع شاید عربستان را به این سمت سوق داده که با تشکیل چنین اجتماعاتی بر مشکلاتش سرپوش بگذارد و چهره دیگری از عربستان ارائه دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اتهاماتی که در جهان و منطقه نسبت به عربستان سعودی مطرح است، ادامه داد: این کشور در تولید و ترویج افکار افراطیگری نقش عمدهای داشته و حتی در دادگاهی در آمریکا نیز به خاطر دخالتش در برخی از وقایع محکوم شده است. این کشور سعی میکند که با فرافکنی و با برگزاری چنین اجلاسهایی مقداری افکار عمومی جهان را از واقعیتها دور کند در حالی که آنها باید بدانند این نوع روشها و اقدامات نمیتواند مسائل را به صورت ریشهای حل کند و این جلسات و آنچه که در آنها اتفاق میافتد بعد از چند روز به فراموشی سپرده میشود و کشورها هر کدام مواضع خود را دنبال میکنند.
وی با اعتقاد بر اینکه این نشست و اقدامات را میتوان در ادامه سیاستها و توطئههای صهیونیستها در منطقه عنوان کرد، افزود: عربستان با توجه به نزدیکی به صهیونیستها میخواهد با این اقدامات بر روی واقعیتها سرپوش بگذارد و با نام بردن از دیگران آنها را مسئول وضعیت کنونی در منطقه معرفی کند.
قاسمی با تأکید بر اینکه ثبات و امنیت در منطقه باید با توجه خود کشورهای منطقه ایجاد شود خطاب به مقامات آمریکایی که در این اجلاس حضور خواهند داشت گفت: ما به آنها توصیه میکنیم که دچار خطاهای فاحش گذشته نشوند. رییس جمهور فعلی آمریکا در تبلیغات خود از سیاستهای گذشته دولتمردان آمریکا انتقاد میکرد و او اکنون باید متوجه باشد که دچار اشتباهات گذشته نشده و وارد دام جدیدی نشود. البته باید بر این موضوع نیز تأکید کرد که برخی از مشکلات در منطقه ناشی از سیاستهای اشتباه آمریکا است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در تبیین سیاست خارجی ایران در ارتباط با مسائل منطقهای گفت: سیاست خارجی ایران در این زمینه کاملاً روشن است. ما خواهان صلح و امنیت و مبازه با تروریسم هستیم و در چند دهه گذشته بیش از هر کشور دیگری در راستای مبارزه با ترویسم تلاش کردهایم و کسانی که ادعای مبارزه با تروریسم دارند باید از مشی و روش ایران پیروی کنند تا صداقت آنها در این زمینه اثبات شود.
وی همچنین خطاب به کشورهای اسلامی در ارتباط با اجلاس ریاض گفت: آنها باید مواظب باشند که این نوع حرکتها باعث نفاق و دودستگی در جهان اسلام نشود. کشورهای اسلامی باید با اینگونه اقدامات با هوشیاری برخورد کنند و اجازه ندهند که صهیونیستها تحت چنین عناوینی شکاف بیشتری در جهان اسلام ایجاد کنند.
در ادامه این نشست خبرنگار دیگری خطاب به سخنگوی وزارت خارجه اظهار کرد به طور معمول آمریکایی ها وقتی که اقتصادشان دچار مشکل می شود به ایجاد جنگ برای فروش اسلحه متوسل میشوند نظر ایران در ارتباط با این موضوع و به طور کلی سیاست ایران در ارتباط با تعامل با همسایگانش چگونه است که وی در پاسخ گفت: ما همواره تاکید کرده ایم که خواهان صلح و ثبات در منطقه و ارتباط مسالمت آمیز با همسایگان مان هستیم و سعی داریم که از تنش ها بکاهیم.
قاسمی در ادامه گفت: تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط روشن است و ما با هرگونه جنگ طلبی و خشونت با منطقه مخالفیم. تلقی ما این است که منطقه ظرفیت خشونت بیش از این را ندارد و لازم است که به سمت ثبات، توسعه اقتصادی و فقر زدایی حرکت کند. ما تلاش های صلح جویانه مان را حتی نسبت به کسانی که با ما زاویه دارند، ادامه می دهیم چرا که معتقدیم با گفتوگو می توان بر مشکلات پیروز شد.
خبرنگار دیگری از سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با اظهارات گستاخانه وزیر دفاع عربستان در ارتباط با ایران و شکایت ایران از این اظهارات به سازمان ملل متحد پرسید که وی تصریح کرد: سخنان ناسنجیده ای از سوی مقامات سعودی مطرح شد و این سخنان بعد از اتفاق دردناکی که در مرزهای مشترک ایران و پاکستان در منطقه میرجاوه رخ داد، مطرح شد.
قاسمی با بیان اینکه ما از این اظهارات با عنوان اینکه دولت سعودی سعی دارد دست به عملیات های ناهنجاری بزند شکایت کردیم، طی نامه ای این موضوع را در سازمان ملل ثبت کرده و درخواست کردیم که به عنوان سندی رسمی در این سازمان ثبت شود ادامه داد: بارها تاکید کردیم که اینگونه رفتارها و اظهارات کارساز نیست و کسانی ضرر می کنند که مشی خشونت آمیز را پیگیری می کنند.
این دیپلمات عالی رتبه کشورمان ادامه داد: سخنان این مقام سعودی ناسنجیده، خطا و بدون حساب و درک واقعیت ها مطرح شده و به نظر می رسد در یک لحظه خاص هیجانی بر زبان وی این سخنان جاری شده است. ما امیدواریم این سخنان دیگر تکرار نشود چرا که عواقب نامطلوبی برای آنها خواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در ارتباط با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در کانادا اظهار کرد: متاسفانه علی رغم پیگیری هایی که انجام شده این امکان برای برگزاری انتخابات در کانادا فراهم نشده و در همین چارچوب از ایرانیان ساکن کانادا درخواست کردیم که اگر این امکان برایشان فراهم است، از ظرفیت و امکاناتی که در آمریکا برای شرکت در انتخابات فراهم شده استفاده کنند.
بهرام قاسمی همچنین با اشاره به سفر هیات کانادایی به ایران برای اولین بار بعد از قطع روابط دیپلماتیک دو کشور طی سالهای اخیر افزود: هیات کانادایی مذاکرات فشرده ای با مقامات ایران انجام داد. برای این که چگونه می توانیم بر مشکلات باقی مانده جهت احیای روابط دو کشور غلبه کنیم. دولت فعلی کانادا در دوران تبلیغات اعلام کرده بود که علاقه مند است با ایران رابطه برقرار کند و همانطور که می دانید از مدتی پیش رایزنی ها و گفتوگوهایی در این زمینه انجام شده بود.
وی افزود: چهارشنبه هفته گذشته هیات مورد اشاره مذاکراتی با مقامات ایران داشت و قرار شد که این مذاکرات ادامه پیدا کند. تاریخ دور بعدی این مذاکرات را در چند هفته آینده مشخص می کنیم.
قاسمی تصریح کرد: مذاکره بین دو طرف برای تلاش جهت حصول توافق مرضی الطرفین ادامه دارد.
خبرنگار دیگری در این نشست بار دیگر در ارتباط با سفر روز گذشته ظریف به اصفهان به همراه رئیس جمهور از سخنگوی وزارت خارجه پرسید و خطاب به وی گفت: علی رغم صحبت شما به نظر می رسد که این سفر انتخاباتی بوده. ایشان در یک همایش انتخاباتی صحبت کردند و توضیحات شما در این ارتباط اقناع کننده نبود و از دیگر سو آقای روانچی نیز دو هفته پیش در نشست تبلیغاتی آقای روحانی حضور داشته و سخنرانی کردند. بهرام قاسمی در پاسخ تصریح کرد: پاسخ من به سوال شما همان چیزی است که قبلا گفته ام . این سفر انتخاباتی نبود، دوستان ما در وزارت خارجه به اساسنامه این وزارتخانه پایبند و آن را رعایت می کنند. آقای ظریف به عنوان وزیر خارجه و فردی که به شهر خود سفر کرده به همراه آقای رئیس جمهور در این سفر حضور پیدا کردند و این سفر جنبه تبلیغاتی نداشت.
بهرام قاسمی در مورد سوال مطرح شده در ارتباط با مجید تخت روانچی نیز گفت: آقای روانچی عضو هیچ گروه و حزبی نیست. کار حزبی و سیاسی انجام نمی دهند و ما اگر بخواهیم براساس استدلال هایی که برخی از دوستان در ارتباط با اینگونه مسائل مطرح می کنند حرکت کنیم، باید از چند ماه پیش وزارت خارجه را تعطیل می کردیم، در ها را می بستیم، نشست مطبوعاتی سخنگو را برگزار نمی کردیم، سفرهای سیاسی توسط معاونین و وزیر خارجه انجام نمی شد چون براساس تعبیر و استدلال این دوستان می توانست تبلیغاتی محسوب شود.
بهرام قاسمی ادامه داد: وزارت خارجه باید به کار خود ادامه دهد. کار ما تعطیل بردار نیست و در سایر کشورها نیز به این نوع اقدامات رفتار انتخاباتی نمی گویند، چون چنین نگاهی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: نباید منافع ملی و دستگاه دیپلماسی را قربانی برخی از بحث های داخلی بکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه ترکیه اعلام کرده قصد دارد برای جلوگیری از ورود تروریستها دیواری در مرز ایران و ترکیه بکشد آیا این احتمال وجود دارد که ایران نیز با توجه به حوادث تروریستی اخیر دیواری بین مرز تهران و اسلام آباد احداث کند؟ گفت: ما امیدواریم که وضعیت در منطقه خودمان حداقل به گونه ای پیش برود که نیاز به این دیوارکشی ها نباشد و بدون سیم خاردار بتوانیم زندگی مسالمت آمیزی داشته باشیم و مرزهایمان از امنیت لازم برخوردار باشد.
بهرام قاسمی با اشاره به سفر ظریف به همراه یک تیم امنیتی و انتظامی به پاکستان بعد از اتفاق میرجاوه گفت: بعد از آن اتفاق ما زمان را از دست ندادیم و این سفر انجام شد. سفر خوبی بود و با دستاوردهای خوبی همراه بودیم. ما امیدواریم با توجه به صحبت های صورت گرفته در جریان این سفر حوزه دیپلماتیک و همچنین مسائل امنیتی و انتظامی، شاهد وضعیت مطلوبتری در مرزهای دو کشور باشیم.
وی درباره بحث ترکیه نیز تصریح کرد: ما در ایران اجازه نخواهیم داد که از داخل خاک ایران اقدامی علیه کشور همسایه و دوستمان ترکیه انجام شود. ما با تمام توان از مرزهای خود مراقبت میکنیم البته این موضوع نیاز به یک کار دو سویه است و امیدواریم ترکیه نیز در نگاه خود به ایران چنین استراتژی و سیاست گذاری را داشته باشد.
این دیپلمات ارشد کشور در پاسخ به سوالی در ارتباط با وضعیت زندانیان ایرانی در گرجستان به توجه به سفر ظریف به این کشور و رایزنی هایی که بین دو کشور در این ارتباط صورت گرفته است گفت: یکی از پرونده ها و دغدغه های جدی برای وزارت خارجه و شخص آقای ظریف به عنوان وزیر امور خارجه در طی 4 سال گذشته بحث ایرانیان خارج از کشور و همچنین زندانیان ایرانی در خارج از کشور بوده است.
وی با بیان اینکه در سفر آقای ظریف به گرجستان در ارتباط با موضوع زندانیان صحبت شد و بعد از این سفر نیز تعدادی از زندانیان ایرانی از این کشور آزاد شدند ادامه داد: در مورد سایر کشورها نیز به صورت دائم و در سطوح مختلف وزارت خارجه این موضوع دنبال میشود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین به سفر چندی پیش ظریف به ترکمنستان نیز اشاره کرد و گفت: در آن سفر نیز به توافقات خوبی در ارتباط با بحث زندانیان دست پیدا کردیم اکنون نیز یک هیأت ایرانی برای اجرایی کردن این توافقات در ترکمنستان است. بر اساس توافقات صورت گرفته احتمالا این زندانیان در قالب چند گروه آزاد میشوند. در ابتدا اولویت بر موضوع زنان زندانی و سالخوردگان است ، گروه بعدی زندانیانی هستند که سابقه کمتری دارند.
وی ادامه داد: امیدواریم این توافقات اجرایی شود چرا که چنین موضوعی خبر خوشی برای خانواده این زندانیان است.
خبرنگار دیگری درباره بحث عضویت ایران در اوراسیا و گفتوگوی ایران با این اتحادیه از سخنگوی وزارت خارجه پرسید که وی در ادامه گفت: ما گفتوگوها و رایزنی هایی را با این اتحادیه داریم. بحث عضویت ایران در این اتحادیه از سوی تعدادی از اعضا مطرح شده است و کارشناسان ما در تهران در حال انجام بررسی های لازم در این چارچوب هستند.
قاسمی با تاکید بر اینکه همکاری های جمعی در قالب اتحادیه و سازمان های مشترک میتواند برای ثبات در منطقه موثر باشد گفت: ما بحث عضویت در اوراسیا را با دید مثبت در حال مطالعه هستیم. در موضوع تعرفه ها نیز بحث های کارشناسی جدی با آنها داشته ایم که اگر به نتیجه برسد در مورد بخشی از کالاها میتوان آن را اعمال کرد. موضوعی که میتواند به نفع هر دو طرف باشد.
خبرنگار دیگری از سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با رایزنی های لاوروف و دونالد ترامپ بر سر سوریه در واشنگتن پرسید که وی در پاسخ گفت: من از محتوای این مذاکرات اطلاعی ندارم و بهتر است در این مورد سخنی نگویم.
وی همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود به رابطه ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت: ترکیه کشور همسایه ما است . کانال های دیپلماتیک بین دو کشوربرقرار است و مقامات دو کشور با یکدیگر در تماس هستند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست مطبوعاتی در ارتباط با نتیجه انتخابات اخیر ریاست جمهوری در فرانسه و تاثیر آن بر نوع رابطه تهران- پاریس گفت: رابطه ایران و فرانسه رابطه کهنی بوده و بعد از برجام همکاری های خوبی بین دو کشور طراحی شده .
قاسمی به پیروزی ماکرون در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه اشاره کرد و ادامه داد: ایشان قبلا وزیر اقتصاد فرانسه بودند . ما با فرانسه در خصوص پروژه های بزرگ به تفاهم لازم رسیده ایم و فکر میکنیم در دوران جدید نیز روابط دو کشور به خوبی ادامه پیدا کند.
بهرام قاسمی تصریح کرد: ما از وضعیت جدید در پاریس استقبال میکنیم. استقرار رئیسجمهور جدید در این کشور را تبریک گفته ایم .
این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: با توجه به صف بندی های احزاب نوظهور و شکست احزاب کلاسیک باید گفت اتفاقاتی که در فرانسه رخ داده میتواند تاثیر بسزایی دراین کشور ، اتحادیه اروپا و جهان داشته باشد.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: فکر میکنیم در دولت جدید فرانسه نیز روابط تهران و پاریس با سرعت و دقت لازم به پیش می رود و مسیر تعامل تهران – پاریس میتواند کماکان همچون گذشته و یا حتی در شکل بهتری ادامه پیدا کند.
سخنگوی وزارت خارجه در ابتدای سخنان خود در این نشست مطبوعاتی فرارسیدن روز فردوسی را تبریک گفت و با زلزله زدگان خراسان شمالی ابراز همدردی کرد.