تولید سلولهای بنیادین خونی در آزمایشگاه


اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی,سلولهای بنیادین

برای نخستین بار در دنیا محققان موفق به تولید سلولهای بنیادین خونی در محیط آزمایشگاهی شدند، رویدادی که می تواند دگرگونی بزرگی در درمانهای پزشکی ایجاد کند. 

به گزارش مهر، پایگاه علمی – خبری فیوچرزم در گزارشی نوشت: در دو پروژه تحقیقاتی مجزا، محققان توانسته اند سلولهای بنیادین خونی را در آزمایشگاه تولید کنند. این دستاورد از آن جهت با اهمیت است چون این دسته از سلولها که در مغز استخوان یافت می شوند قابلیت به کارگیری در فرآیند درمان سخت و پیچیده بیماریهایی نظیر سرطان خون (لوکمی) و حتی توسعه روشهای درمانی مانند شیمی درمانی را دارند.

 

یکی از این تحقیقات در دانشگاه هاروارد انجام شده است. در این پروژه، جورج دیلی رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد و همکارانش موفق به تولید سلولهای بنیادین خونی شده اند که می توان از آنها انواع سلولهای دیگر را به دست آورد.

 

آنها در این دستاورد، تمرکز خود را بر روی پروتئینهایی معطوف کرده بودند که عملکرد ژنها در سلولهای مغز استخوان را کنترل می کنند.

 

همزمان تیمی دیگر از محققان در کالج پزشکی ویل کورنل به سرپرستی رافائل لیس اقدام به نمونه برداری از سلولهای شش چند حیوان آزمایشگاهی کرده و در ادامه موفق به کشف چهار فاکتوری شدند که سلولهای بنیادین شش را به تولید سلولهای بنیادین خونی تحریک می کند.

 

با توجه به اینکه این دسته از سلولها در محیطهای آزمایشگاهی تولید شده اند، محققان علوم پزشکی امیدوارند که با توسعه این فناوری، زندگی انبوهی از بیماران مبتلا به بیماریهای سخت نظیر سرطان خون را نجات دهند.