کپسول رباتیک جایگزین ترس و نگرانی کولونوسکوپی میشود/ پایان یک فرآیند نسبتا تهاجمی
گروهی از محققان دانشگاه وندربیلت و دانشگاه لیدز موفق به توسعه یک کپسول مغناطیسی 18 میلی متری شدند که می تواند از طریق یک آهن ربای خارجی که به یک بازوی رباتیک متصل شده به درون روده هدایت شود.
به گزارش ایسنا، کولونوسکوپی هنوز هم موثر ترین راه برای یک پزشک در جهت تشخیص انواع بیماری روده بزرگ است اما متاسفانه این روش یک فرایند نسبتا تهاجمی و ناخوشایند است که بسیاری از بیماران به دلیل نگرانی، انجام آن را به تاخیر میاندازند.
اما محققان در پژوهش جدید خود با ساخت یک کپسول رباتیک راه را برای انجام این فرآیند در آینده هموار کردند تا این روند تشخیص و درمان سریع تر و آسان تر انجام شود.
طی آزمایشی که محققان بر روی حیوانات انجام دادند، این کپسول رباتیک با موفقیت توانست 30 بار در روده بزرگ یک خوک یک مانور پیچیده به نام برگشتگی کامل را انجام دهد که به موجب آن دوربین میتواند به عقب خم شده و اجازه تصویربرداری معکوس از دیواره روده بزرگ را بدهد.
عملکرد این دستگاه تنها به بررسی دیوارههای روده محدود نشده و همچنین قادر به انجام مانورهای درمانی، مانند بیوپسی از بافت و یا حذف پولیپ نیز میباشد. این کاری است که سایر دستگاه ها قادر به انجام آن نیستند.
در حال حاضر این دستگاه جدید در فاز حیوانی قرار داشته و این تیم قصد دارد تا قبل از پایان سال 2018 آزمایشات انسانی را نیز آغاز کند.