درخواست عراقچی:نامگذاری یکی از سالنهای سازمان منع سلاحهای شیمیایی در لاهه به نام «سردشت»
به گزارش ایسنا،عباس عراقچی در اجلاس ویژه بیستمین سالگرد اجرایی شدن کنوانسیون سلاحهای شیمیایی (CWC) و سیامین سالگرد حمله شیمیایی رژیم بعث عراق به مردم مظلوم سردشت که در آمفی تئاتر هتل فردوسی تهران سخن میگفت،بیان کرد: حدود 20 سال از ایجاد کنوانسیون سلاحهای شیمیایی میگذرد و تا کنون 192 کشور که 98 درصد جمعیت جهان را دارند به عضویت آن درآمدهاند و 95 درصد از ذخایر شیمیایی این کشورها تحت نظارت بیشتر قرار گرفته است تا محیطی ایمن را در جهان ایجاد کنند.
وی خاطرنشان کرد: ذخایر باقیمانده از سلاحهای شیمیایی در برخی از کشورها جهان را به خطر انداخته است و این مزید آن است که گروه یا جریانی به حمایت از نهادها و گروههای تروریست میپردازند.استفاده روزافزون تروریستها از سلاحهای شیمیایی در سوریه نگران کننده است و جامعه بینالمللی و ناظران باید به آن پایان بدهند.
عراقچی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران از تمامی کشورها که سلاح شیمیایی دارند به خصوص آمریکا،میخواهد به تعهدات خود در برابر کنوانسیون متعهد باشند و به حمایت از تروریستها پایان بدهند چرا که جهان تجربه تلخی از کاربرد سلاحهای کشتار جمعی و شیمیایی دارد.کشورما نیز از جمله کشورهایی است که قربانی آن شده است. به عنوان مثال اکنون که در سالگرد حمله شیمیایی عراق به سردشت هستیم و باید یادآور شویم که این حمله هزاران مصدوم بر جای گذاشت.
مذاکره کننده ارشد هستهای کشورمان با اشاره به تلاشهای موفق دولت سوریه در پیوستن به کنوانسیون سلاحهای شیمیایی گفت: کشور سوریه توانست در شرایط بسیار دشوار جنگی به تعهدات خود عمل کند اما در مقابل تروریستها در این کشور از سلاح شیمیایی استفاده کردند.
به گزارش ایسنا در بخش دیگری این مراسم «احمد اوزومجو» مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی در سخنانی بیان کرد:امسال نقطه عطفی در بیستمین سالگرد اجرایی شدن کنوانسیون سلاحهای شیمیایی (CWC) است چرا که توانستیم ششمین دوره آموزشی کمک و محافظت در مقابل سلاحهای شیمیایی را با حضور نمایندگانی از کشورهای آسیایی در ایران برگزار کنیم تا به واسطه آن از بروز و تکرار چنین حملاتی پیشگیری کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این کنوانسیون در طول فعالیتهایش توانسته است 192 کشور را که 98 درصد از جمعیت دنیا را تشکیل دادهاند به عضویت خود درآورد و 95 درصد از ذخایر شیمیایی را تحت نظارت داشته باشد. ما در طول فعالیتهایمان همواره همکاریهایی با کشورهای مختلف و جوامع در راستای مقابله و امحای سلاحهای شیمیایی داشتهایم. از طرف دیگر، از کشورهای عضو نیز حمایت میکنیم تا داروهای مبارزه با سلاحهای شیمیایی را تولید کنند. از طرف دیگر گروهی به نام «َم» با حضور در کشورهای متفاوت به آموزش افراد میپردازند تا از بروز آسیبهای سلاحهای شیمیایی جلوگیری کنیم.
به گزارش ایسنا در بخشی از این مراسم پیام دکتر محمد جواد ظریف به مناسبت سیامین سالگرد حمله شیمیایی رژیم بعث عراق به سردشت قرائت شد.
در این مراسم جمعی از مقامات کشوری و لشکری ، سفرا و نمایندگیهای خارجی مقیم در تهران نیز حضور داشتند.