دوربین خوب -16 ویژگی یک دوربین خوب - مشخصات دوربین عکاسی خوب

مشخصات دوربین عکاسی خوب , ویژگی های دوربین عکاسی خوب , دوربین خانگی خوب

مشخصات دوربین عکاسی خوب

قدم اول خرید یک دوربین مناسب
در این شماره به خرید دوربین می پردازیم زیرا بدون داشتن دوربین آموزش عکاسی کاری است بیهوده. بنابر این اگر در منزل دوربین دارید که چه خوب و اگر ندارید هم چیز زیادی از دست نداده اید، می توانید از اعضای خانواده و یا فامیل یکی قرض کنید. و اگر به اندازه کافی پول دارید یک دستگاه بخرید.

البته این مطلب با نگاه به دوربین دیجیتال نوشته شده است.


اولین قدم در راه عملی عکاسی خرید یک دوربین است. اما کدام دوربین؟ چه مدلی؟ با چه امکاناتی؟


با چه مارکی شروع می کنید؟ کانن؟ نیکون؟ سونی؟ فوجی؟ و یا . . . ، امروز بیش از 10 کمپانی مشهور در زمینه ساخت دوربین فعالیت می کنند و تقریبا تمامی آنها نیازهای خانگی و برخی نیز نیازهای نیمه حرفه ای عموم مردم را برآورده می‌کنند.


پس کدام را باید انتخاب کرد؟ صرف نظر از سلیقه شخصی در مورد انتخاب کمپانی، شخصا اعتقاد دارم در انتخاب یک مارک برای خرید دوربین باید به سابقه کمپانی در ساخت دوربین های عکاسی توجه کرد. همانطور که می توان چشم بسته محصولات تویوتا، بنز، بی ام و، و تعدادی مارک های معتبر اتومبیل سازی را خرید، در دنیای عکاسی نیز دو کمپانی کانن و نیکون معتبر تر از همه هستند.


بنابر این خیالتان را راحت می کنم و یکی از این دو مارک را پیشنهاد می دهم.


بودجه ای که برای خرید دوربین می گذارید نقشی اساسی بر انتخاب تان می گذارد. بنابراین به شما توصیه می کنم اگر پول کافی ندارید به مدل های پایین دوربین رضایت ندهید. چاره این کار یا خرید قسطی به ازای مدل بالاتر و یا پس انداز بیشتر مقدار پول است.




قیمت ها در بازار بسیار متنوع است: اگرچه این قیمت ها از بیش از 100 هزارتومان برای مدل های معمولی خانگی شروع می شود و تا بیش از 3 میلیون برای دوربین های حرفه ای پیش می رود، اما بیشترین قیمتی راکه می توان برای خرید دوربین خانگی در بازار دید، 700هزار‌تومان‌است.


چنین دوربینی تقریبا یک دوربین نیمه حرفه ای است. پیشنهاد من این است که اگر کم تر از 400 هزار تومان دارید به سمت خرید دوربین دیجیتال نروید و 500 هزار تومان قیمت خوبی برای دوربینی است که می خواهید از آن برای مصارف خانگی استفاده کنید. امکان دارد که بسیاری از فروشندگان دوربین با من مخالف باشند و قیمت های کمتر را پیشنهاد بدهند. اما
در عین حال همین‌جا باید اضافه کنم که خرید بهترین دوربین نیز ضمانتی بر گرفتن بهترین عکس نیست. آن چنان که با گذاشتن فرزندتان در یک مدرسه فوتبال نمی توانید انتظار داشته باشید از او یک علی دایی دیگر ساخته شود.


مهمترین ویژگی‌های یک دوربین خوب


1 مهمترین چیز و اولین آن اندازه و حجم دوربینی است که قصد خرید دارید. وزن دوربین نباید به گونه ای باشد که راحتی شما را زایل کند چرا که در این صورت بعد از مدتی کوتاه دیگر حوصله برداشتن دوربین را همراه خود ندارید.


2رزولوشن یا میزان تفکیک پذیری دوربین اصلی ترین معیاری است که کیفیت عکس را تعیین می کند. این رزولوشن برای دوربین های خانگی معمولا بیش از 5 مگا پیکسل است که اخیرا به 10مگا‌پیکسل هم رسیده است. اما فراموش نکنید که این 10 مگا پیکسل با همین مقدار رزولوشن در دوربین های حرفه ای به هیچ وجه برابری نمی کند. گاهی هم به کمپانی ها شک کنید بد نیست.


3 برای انتخاب مدل دوربین تان، پیشنهاد می کنم مدلی را انتخاب کنید که دارای لنز زوم باشد. به عبارتی هم زاویه بسته و هم زاویه باز (تله - واید) داشته باشد. زاویه باز این لنز ها امکان عکاسی از جمع های دوستانه را در محیط های داخلی و سربسته کوچک به راحتی میسر می سازد و از سوی دیگر به شما اجازه می دهد تا کمی از فاصله دورتر بتوانید بدون آگاهی سوژه عکسهای طبیعی تری را بگیرید. به ویژه برای کودکان که با دیدن دوربین عکسی العمل نشان می دهند و از حالت طبیعی خود خارج می شوند.


4 پارامترهایی دیگر نظیر حساسیت (آی اس او)، وایت بالانس و حالت‌های عکاسی معمولا در تمامی مدل دوربین ها شبیه به هم هستند و غالبا به اندازه کافی کارایی دارند. بنا بر این وارد جزییات آن نمی‌شوم و به معرفی شان بسنده می کنم.


5 به میزان حساس بودن سی سی دی دوربین (صفحه پذیرنده نور در مدل های دیجیتال و فیلم در دوربین های آنالوگ) به نور حساسیت می گویند که با آی اس او سنجیده می شود. مثال بارز آن فیلم عکاسی حساسیت 100 است که نزد عموم شناخته شده است و بیشترین کاربرد را دارد. بدیهی است که هر چه دامنه میزان حساسیت دوربین دیجیتال بیشتر باشد، در محیطهای کم نورتر راحت تر می توانید عکس بگیرید.
6 وایت بالانس دستوری است که شما باید به دوربین بدهید و در واقع به دستگاه تان بگویید که اکنون در زیر نور خورشید، هوای ابری، سایه، لامپ فلورسنت (مهتابی) و یا لامپ معمولی (التهابی یا تنگستن) عکاسی می کنید. تا پیش از عرضه شدن نسل دوربین های دیجیتال وایت بالانس به این صورت مطرح نبود، زیرا این موضوع را به هنگام ساخت فیلم لحاظ می کردند، از این روی واژه وایت بالانس برای عموم واژه ای نا آشنا است.


7 حالت های عکاسی، حالتهایی هستند که در دوربین تعریف و از پیش بر نامه ریزی شده هستند و معمولا شامل عکاسی با تقدم دیافراگ یا سرعت شاتر، اتوماتیک، نیمه اتوماتیک، تمام دستی و عکاسی با فلاش است. در این بخش باید توجه داشته باشید که دوربین مورد نظرتان حتما باید تنظیم دستی داشته باشد. در بسیاری موارد دوربین به هنگام نورسنجی فریب می خورد. وجود تنظیم دستی باعث می شود که بتوانید یک عکس را درست بگیرید.


8 دستیابی آسان به منو های دستگاه از دیگر مواردی است که باید مد نظر داشته باشید تا در صورت لزوم به راحتی بتوانید تنظیمات دستگاه را به دلخواه تان تغییر دهید.


9 به هنگام خرید باید بدانید دوربین شما از چه نوع باطری استفاده می کند. اگر دستگاه از نوعی باطری قابل شارژ استفاده می کند به احتمال زیاد دستگاه شارژر نیز همراه آن ارائه می شود. در غیر این صورت از فروشنده بپرسید چنان چه باطری دستگاه از نوع قابل شارژ نیست، آیا امکان خرید آن در فروشگاه های شهرستان ها و نقاط دور وجود دارد؟ آیا می توان از باطری قابل شارژ برای آن استفاده کرد؟ اما هیچگاه داشتن باطری اضافه را فراموش نکنید و همیشه در درون کیف دوربین تان حد اقل یک باطری یدک داشته باشید.


10 کارت حافظ ه جزء اقلامی است که با دوربین ارائه نمی شود و معمولا باید آن را جدا بخرید. به دلیل پایین بودن قیمت ها مدل 1 گیگ آن پیشنهاد می شود. اما می توانید بسته به بودجه خود مدل‌های پر سرعت تری را انتخاب کنید.


11 کارت خوان دستگاهی است که کارت حافظ ه را در آن گذاشته و با اتصال به یو اس بی دستگاه کامپیوتر عکسها را به دستگاه انتقال داده و ذخیره می کنند. در اینجا هم سرعت مهم است و می توانید مدل هایی را انتخاب کنید که دارای سرعت انتقال بیشتری هستند.


12 صفحه ال سی دی از دیگر مواردی است که تقریبا در تمام دوربین ها در حد قابل قبولی ارائه می شود. اما شما می توانید متناسب با سلیقه خود اندازه آن را تعیین کنید. طبیعتا چنانچه ضعف دید دارید، می توانید مدلی انتخاب کنید که صفحه نمایشگر بزرگتری دارد.


13 سیستم ضد لرزش (آنتی شوک) یا استابلایزر از مواردی است که بسیار بدردتان می خورد. این سیستم به هنگام کمبود نور، لرزش دست شما را به هنگام عکاسی برطرف می کند. بنابر این به هنگام خرید از وجود این سیستم در دوربین مطمئن شوید.


15 و 14 دو مورد دیگر مهم نحوه خدمات پس از فروش و بیمه است. دوربین و مدلی را انتخاب کنید که دارای خدمات پس از فروش باشد. اخیرا نیز شرکت هایی نسبت به بستن قرارداد بیمه با خریداران دوربین های عکاسی اقدام کرده اند که بر اساس آن خسارت وارد بر دوربین های عکاسی را جبران می کنند. حتی زمین خوردن و یا در آب افتادن.
16 و دست آخر کیف دوربین را فراموش نکنید. اندازه این کیف باید در حدی باشد که بتوان دوربین و متعلقات آن را در آن نهاد. بدنه کیف باید تا حدی قابلیت ضربه گیری را داشته باشد.
منبع :سلامتیران

 


ویژگی های دوربین عکاسی خوب , دوربین خانگی خوب